PDA

Zobacz pełną wersję : Pola namiotowe

kazik14
16-02-2020, 20:02
Witam,
Chciałbym wyjechać na kilka dni w góry i spać pod namiotem, ale nie mogę znaleźć na internecie listy z wszystkimi miejscami ,w których można rozbić namiot.
Czy jest jakaś strona lub czy ktoś mógłby wypisać takie miejsca obok szlaków górskich?
Pozdrawiam

januszcz1
16-02-2020, 20:54
Np Zakopane, Karpacz setki takich miejsc jest.

uszatek_mis
24-02-2020, 14:37
Witam,
Chciałbym wyjechać na kilka dni w góry i spać pod namiotem, ale nie mogę znaleźć na internecie listy z wszystkimi miejscami ,w których można rozbić namiot.
Czy jest jakaś strona lub czy ktoś mógłby wypisać takie miejsca obok szlaków górskich?
Pozdrawiam

Cześć.
Słabo szukasz.
Nikt za Ciebie nie odwali roboty, ponieważ każdy oczekuje czegoś innego.
UTFG -> https://www.google.com/search?q=camping+bieszczady
Przy schroniskach też z reguły moża się rozbić (Pod Małą Rawką i Przysłup Caryński-Koliba).

Verid
24-02-2020, 17:56
Witam,
Ale po co ci wszystkie? Nie wystarczą te w okolicy w którą się wybierasz?

czy ktoś mógłby wypisać takie miejsca obok szlaków górskich?
Ależ oczywiście, każdy szanujący się wydawca mapy turystycznej zaznacza obok szlaków dostępne miejsca przeznaczone do biwakowania.

tomasz8278
21-03-2020, 18:36
Bereżki i nie szukaj wiecej , szczegoly na miejscu .

damian
08-07-2020, 17:56
Nie chcąc zakładać nowego wątku zapytam tutaj czy istnieje jeszcze pole namiotowe w Berehach Górnych?

don Enrico
08-07-2020, 18:59
Nie chcąc zakładać nowego wątku zapytam tutaj czy istnieje jeszcze pole namiotowe w Berehach Górnych?
Coś mi się wydaje, że będziesz musiał się przespacerować do schroniska "pod Rawkami" , tam działa oficjalnie pole namiotowe,

damian
08-07-2020, 19:25
Dzięki. No to trza będzie zmienić marszrutę... Mam na mapie zaznaczone pole namiotowe w Berehach, znalazłem też namiar na którejś z 'bieszczadzkich' stron... ale na portalu BdPN nie ma żadnej informacji... Szkoda, onegdaj bywałem tam w bazie namiotowej, ale tej to już ze 100 lat nie ma ;)

don Enrico
08-07-2020, 20:23
Jak już wspominasz dawne czasy , to wiele osób korzystało z tzw "campingu w Górnej Wetlince"
który żadnym campingiem nigdy nie był , jeno zwykłym polem biwakowym
... ale i on dzięki staraniom Parku Bieszczadzkiego odszedł w niebyt. Amen.

Polej
08-07-2020, 22:40

To już nie jest to pole namiotowe co przed laty, ale namiot można nadal rozbić. Jest wiata ogniskowa, a Pani Kapes prowadziła nawet mały sklepik spozywczy (informacja z zeszłego roku). Myślę, ze śmiało możesz zaplanować tam nocleg.

damian
09-07-2020, 14:00
T Myślę, ze śmiało możesz zaplanować tam nocleg.

Dzięki!