Zobacz pełną wersję : Dojazd do Polańczyka...
Witam!
Na wakacje mam zamiar wybrac się do Polańczyka pod namioty, ale niestety mam problem, ze znalezieniem jakiegoś sensownego połączenia między Opolem (stad jestem), a owym Polańczykiem. Jeżeli ktokolwiek juz kursował między Opolem (ew. Gogolinem), a Bieszczadami mógłby napisać jaką trasa jeździł i jakich połaczeń używał (autobusy i pociągi). Najlepiej jeżeli mógłby tez napisać ogólny koszt podróż w jedną stronę...
Pozdro.
Najlepiej z Opola do Krakowa. Z krakowa pociągiem do Zagórza. Z Zagórza autobusem do Polanczyka. Orientacyjny koszt ok 45 zł w jedną stronę.
Jest pociung z Opoa do Zagorza
Opole Główne 20:53 P 62202 KW
Zagórz 6:17
czas podróży: 9:24; Kursuje 16. Lip do 30. Sie
Z zagorza pks albo busem.
Na wakacje mam zamiar wybrac się do Polańczyka pod namioty, ale niestety mam problem, ze znalezieniem jakiegoś sensownego połączenia między.
Z Gliwic jest pospieszny PKS do Sanoka, odjazd 10:00 z dworca.
Jeżeli zdecydujesz sie jechać do Krakowa, to z Krakowa jest -również pospieszny - PKS bezpośrednio do Polańczyka.
Bezpośredniego pociągu do Zagórza chyba nie ma, wg rozkladu jazdy PKP, chyba że z przesiadkami. Na innym rozkladzie zaś jest - bajzel.
Widzę że Opole rosnie w siłę na forum. Tak trzymać ;)
Bezpośredniego pociągu do Zagórza chyba nie ma, wg rozkladu jazdy PKP, chyba że z przesiadkami. Na innym rozkladzie zaś jest - bajzel.
Jest i nie ma. Ten niby bezpośredni to wagon z Wrocławia (pociąg do Zamościa).
Najlepiej z Gliwic i tu dwa składy
(1) ze stacji do stacji przesiadki data odjazd przyjazd czas podróży
Gliwice Zagórz 0 16.07.04 21:57 6:17 8:20
Kursuje 16. Lip do 30. Sie
(2)
Gliwice Zagórz 0 17.07.04 5:35 14:13 8:38
Kursuje codziennie, 2. Lis do 10. Gru So
Problemem jest dostanie się do Gliwic - i tu dziękujemy PKP za "ułatwienia".
Inny wariant, o którym gdzieś tu pisałem to przez Rzeszów. Ale drogo.
Pozdrawiam
No i tutaj sprawa się komplikuje... Mam zamiar jechac 1 sierpnia (to jest niedziela), więc większośc połączeń raczej odpada.
Ja znalazłem taki pociąg:
Gogolin 20:37
Kędzierzyn Koźle 21:00 21:26
Zagórz 6:17
Potem z Zagórza do Polańczyka PKS'em.
Niestety nie orientuje się w cenach... może mi ktoś powiedzieć ile mógłby kosztować ten bilet pociągoy (jestem uczniem więc mam 50% zniżki)??
Niestety nie orientuje się w cenach... może mi ktoś powiedzieć ile mógłby kosztować ten bilet pociągoy (jestem uczniem więc mam 50% zniżki)??
Czyli wybrałeś ten z Wrocławia.
Bilet normalny kosztował w zeszłym roku bodajże 42 złote.
PKS jakieś 6 złotych.
Pozdrawiam
Spoko Michał właśnie wróciłem z biesów. Pamiętasz moj pomysł z przesiadką w Tarnowie? Nie trzeba było. Do zagórza jechało 5 (słownie:PIĘĆ!!!!) wagonów. Kupę miejsca, wolne przedziały. Nie ma co dramatyzować. Muszę podkreślić że to był piątek wieczór i na peronie w Katowicach (z tamtąd jechałem) było tłoczno. Nawet jak się człowiek nie wpakuje we właściwy wagon to konduktor powie że zły, w Tarnowie jest masa czasu by się przesiąść.
Pozdrawiam
Czyli ten pociąg jedzie z Wrocławia? Myslałem, ze zaczyna w Opolu... A tak do tych przesiadek, to będę musiał zmienić wagon w jakimś miejscu zanim dojadę do Zagórza??
Co do Biletów juz sie dowiedziałem... Bilet z Kędzierzyna do zagórza kosztuje jak dla nie 28zł
Jeśli wsiądziesz do wagonu do zagórza, to nie. Ostatnie kilka wagonów jedzie do zagórza. Wsiądź do ostatniego, na pewno będzie miejsce.
No tak, tylko żebym jeszcze wiedział, które jada do Zagórza... Na pewno ostatni wagon pociągu??
Zosia samosia
22-07-2004, 13:00
asdfg
asdfg
To są, jak mniemam, literki wagonów?
Pozdrawiam
Naprawdę wielkie dzięki wszystkim!!! Jestem bardzo wdzięczny za pomoc, bez was musiałbym sie nieźle naszukać :D