PDA

Zobacz pełną wersję : Chór "Widymo"

ebik
21-08-2004, 17:35
Poszukuję możliwości zakupu płyty (lub ściągnięcia mp3) z pieśniami karpackimi (a capella) wykonywanymi przez chór "Widymo".

Generalnie mało informacji jest w sieci więc będę wdzięczny za każde info
(np. czy istnieją "wydane" płyty studyjne lub koncerty).

Pozdrawiam,
Ebik.

Szaszka
21-08-2004, 20:46
Wiem, że dziewczyny nagrywaly ostatnio plyte w Gdansku (dzieki pomocy Radia Gdansk).
W poniedzialek spróbuję dowiedzieć sie czegoś więcej, ja również planuje ją kupić.
W czerwicu mialam przyjemność oglądać ich występ na żywo. Coś niesamowitego, mialam gęsią skórkę i lzy w oczach!
Szaszka

Milena
22-08-2004, 21:46
Z tego co wiem zespół nagrał płytę , która od jednego z utworów nosi tytuł " A nasze dwory wysokie hory ", a na niej 20 piesni ludowych z regionu karpackiego ( polskie, slowackie i ukraińskie).
Podobno przy dobrych układach - płyta pojawi się w sprzedaży już we wrzesniu .
Podobno ... , bo róznie to bywa. Mimo , że materiał na płytę już gotowy to długo może potrwać wydanie okładki a na niej panorama Gór Słonnych i rzeka San ...( mam nadzieję, że ładna ).
Pozdrawiam i też czekam na płytę .
:)

Szaszka
24-08-2004, 11:49
Zaczerpnęlam informacji ze żrodla w Radiu Gdansk. ;)
Niestety, wieści nie są dobre - material jest nagrany, ale brakuje sponsora na wydanie plyty - potrzeba na to 15 tys zl. Realny termin ukazania się plyty to pól roku... :cry:

Milena
25-08-2004, 00:17
To smutne co piszesz , tym bardziej, że regionalna prasa karmi nas wiadomosciami, że wszystko jest na jak najlepszej drodze :cry:
Może jednak znajdzie się jakiś sponsor :?: