Zobacz pełną wersję : Gdzie na weekend?
Michał Zajac
19-10-2004, 14:29
Zamierzam wybrać się z rodziną i znajomymi na weekend w jesienne Bieszczady. Doradźcie proszę gdize najlepiej spędzić 2 - 3 dni. Nie planujemy długich pieszych wędrówek (mamy małe kilkuletnie dzieci) ale nie oznacza to że nie chcemy połazic tu i tam. Aha zamierzam robić duuużo ładnych jesiennych zdjęć ;)
pozdrawiam
Michał
witam.
jest wiele ciekawych miejsc w Biesach ale jak interesują was uroki fotografii to polecam Wetlinę. Dobrze rozbudowana baza noclegowa i gastronomiczna, jest gdzie pochodzić i porobić zdjęcia. bardzo ładna panorama rozciąga się z połoniny wetlińskiej, szczególnie podczas zachodu - rewelacyjnie oświetlona połonina caryńska, a co najważniejsze - to że nie trzeba wchodzić na samą górę. z Brzegów Górnych szlakiem (co prawda stromawym) około 30 minut wchodzenia i wspaniały widok na Rawki i Caryńską.
i jeszcze jedno miejsce warte uwagi ze względu na cudowne widoki - z Wołosatego do przełęczy bukowskiej co prawda 2 godziny marszu, ale to jak spacer po parku, brak stromych wzniesień a poza tym idziecie po ubitej drodze. na miejscu możliwość podejścia na Rozsypaniec z widokiem na Tarnicę lub fotografowanie ukraińskiej części Bieszczadów wraz ze słupkami granicznymi. NAPRAWDE WARTO!!! Byłem tam miesiąc temu i porobiłem pare fotek - chętnie wyślę na maila.
pozdrawiam i do zobaczenia na szlaku
race skj
bertrand236
19-10-2004, 15:42
Warto podrzebać w archiwum tego forum. Znajdziesz tam wiele ciekawych miejsc. może nawet czegoś ciekawego się dowiesz.
Pozdrawiam
Michał Zajac
19-10-2004, 15:52
Dzięki jackers. Właśnie takiej podopowiedzi oczekiwałem ;) Poważnie rozważę Twoje sugestie! Pozdrawiam!
michał
zbyszekj
21-10-2004, 06:52
Polecam Ci rejon Ustrzyk Górnych , dobre miejsce wypadowe, można wszędzie dojechć i np. przełęcz Wyżnią i podejście do schroniska na Połoninie Wetlińskiej. Tam i z powrotem z odpoczynkiem około 3 godzin. Już była polecana p. Bukowska piękne miejsce i nie trudno tam wejść. A widoki przepiękne tak że warto , polecam także dolinę Górnego Sanu miejsce ciekawe zróddła Sanu grób hrabiny Stroińskiej, widok na ukraińskie Sianki, miejsca takie jak beniowa Sianki, bukowiec. Można dojechać do parkingu w Bukowcu a potem pieszo , wycieczka na cały dzień, ale można spróbować załatwić wjazd aż do negrylowa, załatwia się to w parku w dyrekcji.
Doradźcie proszę gdize najlepiej spędzić 2 - 3 dni. Nie planujemy długich pieszych wędrówek (mamy małe kilkuletnie dzieci) ale nie oznacza to że nie chcemy połazic tu i tam.
Zdecydowanie polecam pp. Kasię i Andrzeja Rozmysłowiczów z Cisnej (http://www.przystanek.bieszczady.info.pl). Bardzo fajna atmosfera, super jedzenie... Ostatnio jak u nich byłem prawie wszyscy byli z małymi dziećmi.
Tylko dobrze ich wypytajcie jak odnaźć ich dom :wink: