Zobacz pełną wersję : Powstaje cerkiew św. Mikołaja w Kulasznem
Wiosną br. rozpoczęła się budowa greckokatolickiej cerkwi św. Mikołaja w Kulasznem koło Komańczy. Zakończenie przewidziane jest na rok 2005.
Świątynię buduje parafia greckokatolicka Opieki Najświętszej Maryi Panny w Komańczy, w której proboszczem jest ks. Andrzej Żuraw. Przedstawiciele tej parafii biorą udział w spotkaniach ekumenicznych organizowanych od sześciu lat w Sanoku. Cerkiew w Komańczy została konsekrowana w 1988 r., była to pierwsza w Polsce po II wojnie światowej konsekracja świątyni greckokatolickiej.
Kościół greckokatolicki w Polsce tworzy diecezja wrocławsko-gdańska, która ma cztery dekanaty i archidiecezja warszawsko-przemyska z sześcioma dekanatami. Jego zwierzchnikiem jest arcybiskup Jan Martyniak. Ks. Andrzej Żuraw jest dziekanem dekanatu sanockiego, w skład którego wchodzi 17 parafii w Rzeszowie, Sanoku, Hłomczy, Ustrzykach Dolnych, Tyrawie Solnej, Wielopolu, Wysoczanach, Mokrem, Czerteżu, Komańczy, Kulasznem, Rzepedzi, Jaworniku, Zyndranowej, Olchowcu, Polanach i Grabie.
Opis miejscowości Kulaszne: www.bieszczady24.pl/pl/0,12/12/miejscowosci:3
Źródło: www.bieszczady24.pl - na stronie dostępne aktualne zdjęcia
A mógłbyś przestać spamować?
Na 3 posty użyłeś 7 razy adresu serwisu bieszczady24!
Pracujesz jako bot newsowy?
Pytałeś czy chcemy otrzymywać Twoje powiadomienia?
krajanka
25-11-2004, 20:50
hihihi..Adminie , bo właśnie o to chodzi , by w sposób podstępny skusić nas gdzie indziej... ;-) ale my starzy wyjadacze suchego chleba mamy głęboko zapuszczone korzenie w pewne miejsca i nie damy się ;-)
pozdrawiam:-)
Śmieszne :lol: dlaczego Darka admina :lol: tak drażni serwis www.bieszczady24.pl - przecież podaje całe informacje wiec nie trzeba wchodzić na www.bieszczady24.pl aby to jeszcze raz czytać.
Przyzwoicie podaje skąd źródło – a tu taka agresja !! Sądzę że są to rzeczy i imprezy ciekawe np.:
Ekumeniczny koncert „Żurawi”w Sanoku
Festiwal Jazzowy w Pani K w Sanoku
czy budowa cerkwi w Kulasznem ze śnieżnymi zdjęciami po które tam ktoś musiał pojechać:)
Rozumiem że informacje o tych sprawach Cię nie interesują, ale dlaczego od razu zakazać ich podawania ?? No chyba że to prywatne forum!!
a jaka jest wasza opinia na ten temat !!!
Śmieszne :lol: dlaczego Darka admina :lol: tak drażni serwis www.bieszczady24.pl -
Chłopie - skończ ściemniać!
Nadajesz z IP firmy która prowadzi serwis bieszczady24
Nie mam nic przeciw temu serwisowi - tylko nie toleruję takich zachowań.
Rozumiem, że jesteś albo właścicielem albo pracownikiem tej firmy dlatego
Twoje działania tym bardziej zasługują na reakcję. A to że grasz "ofiarę" świadczy o Twojej
złej woli.
Przeproś, przedstaw się i powiedz, że chcesz współpracować - mamy promocję na reklamę więc jeśli jesteś zainteresowany to zapraszam.
Biznes is biznes i nie ma mocnych.....Żeby załagodzic sytuację i nie drażnić ADMINA: przy informacjach z innych serwisów może bedziemy podawać informację: informacja z innych serwisów bieszczadzkich i bedzie luzik. I tak podejrzewam że wszyscy którzy odwiedzaja forum to odwiedzaja też inne strony bieszczadzkie...
pozdrawiam
PYTON
PS. Bieszcadowcy!!! Nie kłóćmy się bo bedzie jak w polskiej prawicy: kazdy sobie rzepkę skrobie i lewi wygrywli.....
Żeby załagodzic sytuację i nie drażnić ADMINA: przy informacjach z innych serwisów może bedziemy podawać informację: informacja z innych serwisów bieszczadzkich.
Nie. Jestem przeciw. A to dlatego, że żaden z serwisów bieszczadzkich skupionych wokół tego forum nie podaje tu newsów, które pojawiaja się na witrynach. Po co? Wtedy forum byłoby zawalone newsami - a za nimi zainteresowani powinni wchodzić na konkretne strony, a nie na forum (masz od razu odpowiedź dlaczego 24.pl je podaje. Natomiast newsa o cerkwi w Kulasznym, nie ma na ...ich forum !!!!! A tu jest...).
Jest przecież tak jak piszesz - wiekszosć odwiedza wiele stron w danym temacie, a nie jedną. I dobrze. W takim razie skoro my stosujemy taką zasadę, to tym bardziej wymagamy tego od innych. Natomiast co innego, gdy w trakcie dyskusji w jakimś temacie podaje się konkretnego, docelowego linka z informacjami,w celu zaoszczędzenia sobie pisania, itp - wtedy jest to w pełni uzasadnione. Sądzę, że dobrze zresztą wiesz, że posty o kórych mowa, nie mialy na celu poinformowania o takich czy innych wydarzeniach. Ich główny cel był zupełnie inny i widac to gołym okiem.
Nie wiem o co chodzi, a więc chodzi o pieniądze.
A sądząc jak agresywnie Admin zaatakował Wasyla chodzi napewno o duże pieniądze.
BZDURA
Chodzi o zwykłą przyzwoitość i kulturę na forum.
Długi
Witam!
Nie wiem o co chodzi ...
... i ja także. Dodam jeszcze, że jestem, delikatnie mówiąc, zdegustowany kierunkiem w jakim rozwija się ten wątek. A tak miło się zapowiadał ...
Jestem z Wasylem a póki co odchodzę do tematów, nad którymi pieczę mają Bieszczadzkie Anioły...
Pozdrawiam, życzę miłego weekendu i ... opamiętania.
Czy wyście powariowali????
Jakie pieniądze!? Jaka agresja?
Mówię o zwykłej przyzwoitości i kulturze osobistej.
Wyobraś sobie Henek że do Twojej hurtowni wchodzi "ktoś" i nie mówiąc nic nikomu
zaczyna obklejać Twój towar nalepkami konkurencji.
(zły przykład ale dla zobrazowania toku myślenia konieczny)
Dalej nie rozumiesz o co chodzi? Jak można w ten sposób postępować?
Przecież nie zamykam tego forum przed nikim - ma ono charakter otwarty - ale na Boga muszą istnieć jakieś zasady.
Jeśli zaczniemy wieszać swoje newsy na forum to samo forum wtedy straci sens.
Ciekawe jaka byłaby reakcja gdybym nagle zarejestrował się na forum b24 i nie podejmował dyskusji (prześledź posty Wasyla) a jedynie wklejał swoje newsy z linkami?
Jest w tej chwili 3 serwisy w formalnej współpracy - Jaro aktywnie pisuje na forum i pewnie zechce (lub nie) do współpracy formalnie się przyłączyć. Każdy z nas ma swoje linki w stopkach - kiedy jest konieczność podaje linki do swoich zasobów ale nie spamujemy się nawzajem.
IMO to wbrew kulturze i netykiecie - a skoro kolega Wasyl nie widzi w swoim działaniu nic złego to już jego problem, ale takich zachowań tolerował nie będę!
Jeśli się mylę w moim rozumowaniu to mnie poprawcie!
Admin ma rację !
Całym cywilizowanym światem rządzą ustalone zasady i reguły, których przestrzeganie jest warunkiem spokojnej egzystencji w społeczności.
Wystarczy aby każdy się tym prawidłom podporządkował, a wszyscy będziemy zadowoleni.
Pozdrawiam- Polej.
Dalej nie rozumiesz o co chodzi? (...)
Jeśli zaczniemy wieszać swoje newsy na forum to samo forum wtedy straci sens.
Ciekawe jaka byłaby reakcja gdybym nagle zarejestrował się na forum b24 i nie podejmował dyskusji (prześledź posty Wasyla) a jedynie wklejał swoje newsy z linkami?
...
hmm ... rzeczywiście coś w tym jest ... Zakradły mi się do mojej świadomości dość poważne wątpliwości, a że nie do końca rozumiem jeszcze wszelkie techniczne zawiłości, wirtualnego świata więc wycofuję się chyłkiem na z góry upatrzone pozycje, zostawiając Panów na pastwę losu ...
Pozdrawiam!
Admin napisał :
Wyobraś sobie Henek że do Twojej hurtowni wchodzi "ktoś" i nie mówiąc nic nikomu
zaczyna obklejać Twój towar nalepkami konkurencji
Rozumiem teraz : Na prywatne forum Admina wchodzi ktoś i zamieszcza nie mówiąc nic nikomu informacje-towary (bieszczadzkie newsy)
Jasne że postępuje nieładnie.
Tylko do tej pory myślałem że jest to forum publiczne a nie prywatne.
Taki sobie Hyde Park w wersji bieszczadzkiej.
A więc myliłem się . Jestem człowiekiem i mogę się mylić.
Teraz wchodząc na forum będę pukał trzy razy.
Houk
Admin napisał :
Rozumiem teraz : Na prywatne forum Admina wchodzi ktoś i zamieszcza nie mówiąc nic nikomu informacje-towary (bieszczadzkie newsy)
Jasne że postępuje nieładnie.
Tylko do tej pory myślałem że jest to forum publiczne a nie prywatne.
Taki sobie Hyde Park w wersji bieszczadzkiej.
1) Fora prywatne są niedostępne internautów
2) Cieszę się że wreszcie docieramy do sedna sprawy
a) nieładne postępowanie to łamanie zasad
3) Nawet w Hyde Parku obowiązują zasady
4) Nie musisz pukać - jak chcesz to wpadaj bez pukania :)
Jest przecież tak jak piszesz - wiekszosć odwiedza wiele stron w danym temacie, a nie jedną. .
Khem, khem - polemizowałbym z tą tezą. Mam niejasne przeczucia, że jest dokłądnie odwrotnie.
Don Wasyl może nieco przesadził z promocją B-24, ale jednak dostarczył ciekawe info.
Wartością B.info jest to forum (które namiętnie czytuję) i nie obawiałbym się konkurencji. Wydaje mi się, że Wasyl wrzucił informację z trochę innego zakresu, niż ten który pojawia się tu zazwyczaj, ale przecież są to nadal "bieszczadzkie" informacje.
Niech się Wasyl nie zraża, ale nie nadużywa słów B-24. A kolegę admina (którego wirtualnie szanuję :)) proszę, aby wykazał się admińskim zrozumieniem i nie wyciągał końsekwencji służbowych.
Pozdrawiam
(Bosh, jaki mi długi post wyszedł, za co przepraszam)
Jak widać kolega wasyl zakończył swoje wystąpienie na wygłoszeniu swojego stanowiska - więcej się nie chce gadać :|
Może newsów nie ma!
admin: daj mu szansę, daj mu szansę :wink:
Bajdełejem - RSS rulez