Zobacz pełną wersję : [Żubracze] Pytanie o nocleg??
1_raz_w_bieszczadach
09-07-2005, 16:22
Szukam przytulnych, sprawdzonych i niedrogich noclegów w połowie sierpnia w Cisnej, Smerku/Wetlinie oraz w Ustrzykach Górnych/Wołosatem. Mile widziane schroniska górskie lub studenckie leżące w pobliżu tych miejscowości. Z góry dziękuję za wszelką pomoc :-).
W połowe sierpnia po raz pierwszy wybieram się w Bieszczady i chciałbym dowiedzieć się paru praktycznych rzeczy.
Poczytaj dokładnie to forum a dowiesz się bardzo dużo ciekawych i praktycznych rzeczy.
Pozdrówka :wink:
Siemanko,
Jesli szukasz noclegu, to na pewno znajdziesz w tym forum lub na stronach zwiazanych z Bieszczadami itd Ja moge Wam polecic miejsce, pewno malo znane, bo troche na uboczu. W Żubraczach 4 km od Cisnej (idzie sie szybko:) jest siedlisko Cicha Woda. Wielu bieszczadników je omija, a szkoda. Pani Celinka, gospodyni jest przesympatyczna. Zawsze mozna sie dogadać. Standart
"mieszkania" można wybrac: od pokojo typu schroniskowego, do domku traperskiego. Jak bylam znuzona tlokiem, po przejsciu wszystkiego co sie dalo od Ustrzyk Gornych do Cisnej, zaszyłam się w Cichej Wodzie. Splukalam sie wczesniej z kasy i szukalam miejsca, ktore mnie przygarnie. U Pani Celiny dostalam "domek traperski", o wdzięcznej nazwi KOZA. :lol: maciupki domeczek, z dwiema pryczami w środku, za 8 zł/os/noc. Do tego pomoglam kilka razy domownikom i chleba mi nie zabrakło. Dobrzy ludzie sa tam mile widziani. Na marginesie domek mniej traperski z kominkiem kosztuje 30 zł/os
Wracam tam w tym roku, zaczne łażenie od Chryszczatej, szlaku granicznego i dopiero dalej przez Rawki do Tarnicy.
Pozdrawiam
1_raz_w_bieszczadach
09-07-2005, 23:38
Poczytaj dokładnie to forum a dowiesz się bardzo dużo ciekawych i praktycznych rzeczy.
Pozdrówka
Szukać oczywiście można dowoli, ale jak sam ADMIN zaznaczył jest tu prawie 20 tys. postów, a nikt nie zadośuczyni mojej rodzinie za moją ewentualną (i wysoce prawdopodobną) śmierć ze znużenia :-/.
Ale nie martwcie się, postanowiłem was wyręczyć i poszukałem czegoś na własną rękę. Efekt: bacówka pod Honym + bacówka pod Małą Rawką + placówka BPN w Wołosatym. Z moich doświadczeń w innych górach oraz z opisów wynika, że wybrałem idealnie :-). Życze miłego dnia, kochane leniuszki ;-).
Życze miłego dnia, kochane leniuszki
to raczje do Ciebie powinno sie tyczyc bo na tym forum aktualnie co drugi post dotyczy noclegow...
Witaj marudo
Szukać oczywiście można dowoli, ale jak sam ADMIN zaznaczył jest tu prawie 20 tys. postów, a nikt nie zadośuczyni mojej rodzinie za moją ewentualną (i wysoce prawdopodobną) śmierć ze znużenia :-/.
Ale nie martwcie się
Zapewne znasz pojęcie "inteligencja". Gdybyś nie zamienił dupy z głową, to z pewnością zauważyłbyś przyczepiony wątek o noclegach. Gdyby jakaś życzliwa Ci osoba powiedziała, że istnieje coś takiego jak wyszukiwarka, to zapewne nie chciałbyś się pochlastać z powodu 20000 czeguś tam i swojej bezradności.
Jeżeli wyobrażasz sobie, żeś niczym Bóg i cała reszta motłochu na Twoje usługi - to jesteś w błędzie.
Daj coś od siebie!!
I nie obrażaj mi tu forumowiczów swoją indolencją!!!
P.s.
Człek wpada sporadycznie na forum i musi od razu trafić na zwyły przejaw imbecylizmu!
Ludzie - opamietajcie się!!
No i jeszcze - wybór noclegów rewelka - jak wrócisz daj opis z zachwytu.
Pozdrówka chwilowo z Opola
Człek wpada sporadycznie na forum i musi od razu trafić na zwyły przejaw imbecylizmu!
tez sie wnerwilam... ale widze ze nie jestem sama
misiekjakub
13-07-2005, 18:26
Jesteście na tym forumku dłużej niż ja i jeszcze się nie przyzwyczailiście? :wink:
jeszcze się nie przyzwyczailiście?
trudno sie do tego przyzwyczaic :lol:
1_raz_w_bieszczadach
28-07-2005, 00:26
Zapewne znasz pojęcie "inteligencja". Gdybyś nie zamienił dupy z głową, to z pewnością zauważyłbyś przyczepiony wątek o noclegach. Gdyby jakaś życzliwa Ci osoba powiedziała, że istnieje coś takiego jak wyszukiwarka, to zapewne nie chciałbyś się pochlastać z powodu 20000 czeguś tam i swojej bezradności.
Jeżeli wyobrażasz sobie, żeś niczym Bóg i cała reszta motłochu na Twoje usługi - to jesteś w błędzie.
Daj coś od siebie!!
I nie obrażaj mi tu forumowiczów swoją indolencją!!!
P.s.
Ludzie - opamietajcie się!!
No i jeszcze - wybór noclegów rewelka - jak wrócisz daj opis z zachwytu.
Pozdrówka chwilowo z Opola
A ja uważam, że nawet największe głupoty są lepsze od braku wychowania :?. Pozostaje mi jedynie wierzyć, że w Bieszczadach nie spotkam zbyt wielu równie gburowatych osobników. Czego sobie i innym życzę.
No chyba, że to mięso było celowe, żeby odstraszyć jednego z drugim niewprawionego bieszczadnika. Sam już nie wiem, czy śmiać się, czy płakać :?.
PS. Najwyżej wrócę na moją ukochaną Babią Górę i popatrzę na Bieszczady z góry ;-).
kasiek41
30-07-2005, 20:40
Właśnie wróciłam z Bieszczad, w Ustrzykach Górnych korzystałam z noclegów w Hoteliku Białym a w Wetlinie z Domu PTTK. Ceny 22-21 zł - nie wiem czy nie szukasz tańszych. Korzystałam z pokoju , możesz spać w PTTK w sali zbiorowej wtedy koszt to ok.14-15 zł. W PTTK-u polecam jedzonko, nie jest drogie a porcje super duże, no i bardzo smaczne. Lepszego jedzonka w Bieszczadach nie znajdziesz ( oczywiście w tak niskiej cenie). Pozdrawiam
W Wetlinie polecam Chatę Wędrowca w Starym Siole - jesłi chodzi o tanie wyzywienie
za jednyne 14 zł ( czternaście) mozna zjeśc danie z rusztu typu np mieso w ziołach z ogromna ilością zapiekanych ziemniaczków czy frytek oraz jarzynkami - nie do przejedzenia niemal.
Nocleg w chacie - ok 40 zł chyba.............