Zobacz pełną wersję : Tygodniowa wyprawa
Punker_lady
10-07-2005, 15:55
Wybieram sie w Bieszzady wraz ze znajomymi pod koniec lipca
Nie wiem niestety jaka bedzie najlepsza trasa na tydzień. Zalezy nam na zobaczeniu prawdziwych pieknych bieszczad. Bedziemy poruszać sie pieszo - wiec odległosci nie moga być bardzo duze. No i zalezy nam na znalezieniu jakis pól namiotowych - fundusze nie pozwalają nam na nic innego. Wyruszamy prawdopodobnie z okolic zagórza poniewaz tak dojeżdza pociąg . czy ktos mógłby mi cos doradzic co do planu wyprawy ???? co naprawde warto zobaczyc ???
Proponuje ci na poczatek poruszanie sie w rejonie Ustrzyk Gornych i Wolosatych. Przy odrobinie szczescia zlapiecie stopa i podjedziecie.
np taka trasa:
1 dzien
Z Wolosatych wyjsc czerwonym w strone Rozsypanca, potem na Tarnice i zejsc do Wolosatego
2.dzien
podjechac czyms do Ustrzyk i wejsc na Szeroki Wierch i przez Bukowe Berdo zejsc do Widelek. (super trasa - ja ja lubie :-) ) i albo wejsc niebieskim na przelecz Przyslup albo podjechac do Berezek i zoltym wejsc do Koliby (ok 45min)
3.dzien
z Koliby przez Polonine Carynska do Schroniska pod Mala Rawka i na Krzemieniec, powrot do Schroniska (na upartego mozna spowrotem na Kolibe (Calosc trasy Koliba - Kremenaros - Koliba okolo 8-9godz))
4.dzien
Wejsc na Polonine Wetlinska i do schroniska ZHP Suche Rzeki.
5.dzien
Powrot do Koliby - dowolnie wlasciwie
6.dzien
Weksc ma Magure i zejsc do Dwernika, powrot droga wybudowana przez KBW z Nasicznego. Po drodze beda trzy wypaly. Przy podejsciu do Schroniska bardzo fajne widoczki po lewej stronie.
7.dzien
jakies piwko wypic, pogadac i ... do domu wrocic czas :-)
To moja propozycja, pewnie kazdy z forumowiczow napisal by ci jeszcze po trzy mozliwe trasy na tydzien i mogly by sie nie powtorzyc :-)
Wybor nalezy do Ciebie.
Punker_lady
11-07-2005, 13:39
Dzieki za rade i poswiecenie chwilki czasu :))
napewno skorzystam bo zapowiada sie ciekawie :))