Zobacz pełną wersję : Gdzie w Bieszczady
Hej. Wybieramy się we wrześniu w Bieszczady.Ze względu na to, ze nigdy nie byliśmy w tych rejonach Polski, proszę o polecenie miejsc, w które warto pojechać.
:?:
Zadałaś deko zbyt ogólne pytanie.
Nic nie piszesz o swoich preferencjach dotyczących sposobu wypoczywania.
Myślę że na początek:
http://forum.bieszczady.info.pl/search.php -> Gdzie w Bieszczady
(jest tu kilkanaście wątków o podobnej tematyce)
Hej. Faktycznie może zbyt ogólnikowe. Jedżiemy samochodem, więc nie będzie problemu z dojazdami.
Bardzo lubimy chodzić pieszo, jeżdzić rowerkami. Zależy nam spędzeniu czasu w ciszy, zdala od mista. Lubimy chodzić po górach, i chcielibyśmy jak najwięcej zobaczyć.
Nie wiem tylko jak z pogodą, na początku września w tym rejonie. Miejmy nadzieje, że bedzie ładnie w tym roku :). Ewentualnie proszę o polecenie jakiś miejsc noclegowych, typu agroturystyka, pensjonaty z pokojami dla dwóch osób (niedrogie).
Ewentualnie proszę o polecenie jakiś miejsc noclegowych, typu agroturystyka, pensjonaty z pokojami dla dwóch osób (niedrogie).
z tym we wrzesniu nie bedziecie miec zadnych problemow- a szczegolowo o noclegach to juz tu bylo...
Zadałeś najtrydniejsze z możliwych pytań. Bieszczady wg mnie całe są fascynujące. To region o wspaniałej przyrodzie, niegdys wieloetniczny, wielokulturowy, wielowyznaniowy. Sądze, że należy zakosztowac wszystkiego. Proponuję trasy kierując się doświadczeniem zawodowym i oczywiscie swoim gustem. 1 dzień wysokie Bieszczady Muczne-Bukowe Berdo-Krzemień-Tarnica-Wołosate. 2 dzien wycieczka rowerowa. Sa wypożyczalnie rowerów. Nie wiem, czy są dostateczne inf. na ten temat wiec polecam agencje bieszczady w lesku lub hotel na górce w polanczyku. Jest na rynku dobra mapa tras rowerowych. Polecam Łopienke to bajka.3 dzień okolice soliny np spacer niebieską łezką-ściezka oznakowana. 4 dzień sanok tu skansen, katedra prawosławna, muzeum,szlak na Orle Skały. 5 dzień to szlak ikon doliny Sanu itd itd. Do zobaczenia na szlaku
Hej. Dzięki wielkie za pomoc.
Czekam jednak jeszcze na inne propozycję no i na upragniony urlop !!!.
Pozdrawiam wszystkich znad morza.
Hanna Grzanecka
20-07-2005, 18:04
Zachęcam Ciebie do wejścia na stronę www.chataczarny.pl gdzie znajdziesz kontakt do pana Wojtka, który oferuje noclegi. to prywatna kwatera, która dwa lata temu dostała nagrodę Przyjaciel Turysty. Oprócz spania i jedzenia uzyskasz pełną informację, gdzie i co zobaczyć w Bieszczadach
[moderator] - Proszę zapoznac się z regulaminem forum.
Rozumiem dlaczego zareagował moderator. Jeżeli pozwolisz to ja też polecę tę chatę. Ma klimat. Jest to jednak jedna z wielu możliwości zakwaterowania. wiele innych miejsc jest godnych polecenia, wiele zas innych warto unikać.
Hej. Dzięki wielkie za pomoc.
Czekam jednak jeszcze na inne propozycję no i na upragniony urlop !!!.
Pozdrawiam wszystkich znad morza.
Ja rok temu byłem też kompletnie "zielony", dopiero zaczynałem. Więc może coś od w sumie nowicjusza. Warto przede wszystkim poogladać sobie i to nie raz tę najwyższą część Bieszczadów - Tarnica, Halicz, Szeroki Wierch , Bukowe Berdo, Rawki, obydwie Połoniny. Warto podchodzić do wędrówki "naukowo" tzn. starać się przygotować . Pomocne bywają np. przewodniki po scieżkach przyrodniczo-historycznych BdPN do kupienia w punktach kasowych. Warto przeczytać jak najwięcej na stronach bieszczadzkich , poczytać jakis dobry przewodnik / były tu dyskusje na ten temat/ no i poćwiczyć "na sucho" na dobrych mapach / też tu na ten temat były dyskusje/. Zakwaterowaniem na razie nie masz się co przejmować, we wrześniu nie będzie z tym problemów więc nawet na tydzień, dwa przed wyjazdem coś znajdziesz. Warto najpierw wybrać sobie to co by Ciebie najbardziej interesowało. np. zamiast otwartych przestrzeni i morza traw połonin głusza leśna. I do tego sobie wybierz najdogodniejsze miejsce zakwaterowania.