PDA

Zobacz pełną wersję : Nie chce sama jechac w biesy...

ninka
09-08-2005, 22:46
chce jechac w bieszczady ale sama sie nie wybiore bo tak łyso, czy wybiera sie ktos moze z tarnowa albo okolic? chetnie bym sie podpieła pod wspolny wyjazd tak na pare dni..

Elfir
10-08-2005, 04:00
Heh, ja własnie wróciłam z samotnego wypadu w Bieszczady (wyjezdzalam 28 lipca). Zdobylam sie na odwage i pojechalam sama, chociaz obawiamam sie, jak sobie poradze - pierwszy raz w gorach. Poradzilam sobie rewelacyjnie, w zasadzie na szlaku i w schroniskach bez problemu nawiazywalo sie rozmowy z innym wedrowcami. Dzeki ich radom ominelam Cisna i nocowalam w rewelacyjnej bacowce Jaworzec oraz zamiast w Chatce Puchatka - w Wetlince Gornej. Poznalam dwoch chlopakow, dzieki ktorym (byli zmotoryzowani) dotarlam az na kraniec mapy, na grob hrabiny w Siankach.

Procz bacowki Jaworzec i Wetlinki Gornej polecam baze namiotowa w Rabe i schron BPN w Beniowej.

Kazdemu, kto sie wacha radze odrzucic wszelkie watpliwosci i jechac, bo zawsze trafi sie na zyczliwych ludzi.

Bettii
12-08-2005, 19:08
hej!!!!
ja tesz lada dnia bym wyskoczyla na kilka dni w Bieszczady. Wprawdzie jestem z Gdanska ale moglybysmy sie gdzies spichnac po drodze.
Czekam na info.
Pozdrawiam

Michalek1021
17-08-2005, 19:10
Jestem z czestochowy i zawitam w Bieszczady w połowie września....też na razie nie mam z kim jechać i jakby coś to możemy się dogadać. Jadę swoim samochodem. Pozdrawiam.Michał

zegarek
17-08-2005, 20:30
witam, rowniez jak wszyscy powyzej;) szukam chetnych ktorzy nie maja za bardzo z kim jechac w bieszczady. termin jak powyzej - 2polowa/koniec wrzesnia (tak akurat po sesji;))

Michalek1021
17-08-2005, 20:38
Ja planuje jechać między 14 a 18 września...Może komuś będzie pasowac ten termin...??

mario
18-08-2005, 08:43
Szukam ludzi na wypad na dniach w Bieszczady .

Doczu
18-08-2005, 09:21
Ja planuje jechać między 14 a 18 września...Może komuś będzie pasowac ten termin...??
A na ile planujesz jechać ? Może ja bym wyskoczył na kilka dni jeśli będziesz jechał autem, i zechciałbyś zabrac pasażera. Oczywiście partycypuję w kosztach.
Jakby co to napisz na PW lub GG

Michalek1021
18-08-2005, 11:06
Jakby ktoś się chciał załapać do autka na krótki wyjazd w Biesy to są jeszcze wolne miejsca. Wyjazd planowany jest 13 września po południu lub 14 wcześnie rano. Powrot 18 września wieczorem. Będę jechał z Częstochowy p. Katowice, Kraków i dalej w kierunku Bieszczad. Moje gg 4304538 lub tel. 0887623274. Pozdrawiam. Michał

chochem
18-08-2005, 19:04
Oj,będzie ruchliwie we wrześniu.Ja jadę z Warszawy, w drugiej połowie września.Może zorganizowalibyśmy jakieś krótkie posiady w trakcie naszych wędrówek.Spotkanie na szlaku? Moje gg 7233093

Michalek1021
18-08-2005, 20:15
Wszystko jest możliwe. Teraz kwestia dogadania. Mam nadzieje, że skontaktujemy się na gg. Moje gg 4304538. Michał

robines
18-08-2005, 20:38
Oj,będzie ruchliwie we wrześniu.Ja jadę z Warszawy, w drugiej połowie września.

A ja jadę w pierwszym tygodniu września. :lol: Ciekawe czy spotkam jakiegoś bieszczadnika z tego forum???

Pozdrówka :wink:

Michalek1021
18-08-2005, 20:41
We wrześniu będzie się kręcić jeszcze trochę ludziów w Biesach...W sumie fajnie byłoby jechać w kilka osób...byłoby raźniej...M.

martin-79
18-08-2005, 23:14
do : ninka
my jedziemy niedługo tzn. czesc z nas 20 czesc 22 sierpnia mozesz sie zabrac . potem na jesien wypad pod koniec wrzesnia

zegarek
16-09-2005, 16:50
czy moze ktos chetny bylby na wyjazd taki krotki i raczej wydaje mi sie nie meczacy (jade pierwszy raz w sumie w bieszczady z noclegiem w schronisku :) oraz kondycja pewnie kiepska;) ) w weekend 24-25 wrzesnia? tzn. ja przyjezdzam pocagiem wetlina do zagorza w sobote rano z warszawy. pozniej bus/pks do cisnej. z cisnej do schroniska pod mala rawka. w niedziele ze schroniska do Wetliny i pks do zagorza. stamtad pociagiem wetlina ja wracam do wawy. mam nadzieje ze sie wyrobie w niedziele. moze ktos przebyl juz taka trase? wiem ze niezbyt dluga... ale napoczatek chyba nic innego nie wykombinuje;)
bylby ktos chetny moze?

szymoneq
16-09-2005, 23:58
A ja bardzo miło wspominam samotną kilkunastodniową odwiedzinę bieszczad . Czasem trzeba.

robines
17-09-2005, 10:08
A ja bardzo miło wspominam samotną kilkunastodniową odwiedzinę bieszczad

Bo tak jest najlepiej w Bieszczadzie...tylko że nie zawsze tak można :lol:

Pozdrówka :wink:

Frugo
18-09-2005, 01:20
Jade samochodem w Piatek 23.09 do Schroniska Koliba pod Caryńska. Tam bede sie wloczyl w rejonie Magury, Widelek, Bukowego do Rozsypańca.

Jade Krakow - Nowy Sacz - Dukla - Cisna - Komancza - UG.
ew. moge zboczyc na Tarnow (Pilzno) Jasło - Dukla ....

Mam dwa wolne miejsca. Kontakt na prv jesli ktos by sie chcial zabrac.

czacha
18-09-2005, 23:18
Jade 20.09 z Bialegostoku do Ustrzyg Gornych. Mam wolne miejsce w aucie.. moze nawet dwa.. zalezy jak pojdzie nam z zapakowaniem sie ;)

houba
23-09-2005, 02:06
witam
no ja jadę jutro(czyli dzisiaj ;-)) 23.09) z Wawy pociągiem o 21.10 z Centralnej. Generalnie to mam jechac na Otryt, tak więc przesiadka w Rzeszowie na PKS do U.Dolnych, potem ew jakiś stop/ PKs- może jest ktoś chętny na wspołną podróż, przynajmniej pociągiem?
pozdrawiam

kom 605 297 895
gg: 1894710

ellensilla
23-09-2005, 12:16
[quote="houba"]witam
no ja jadę jutro(czyli dzisiaj ;-)) 23.09) z Wawy pociągiem o 21.10 z Centralnej. Generalnie to mam jechac na Otryt, tak więc przesiadka w Rzeszowie na PKS do U.Dolnych, potem ew jakiś stop/ PKs- może jest ktoś chętny na wspołną podróż, przynajmniej pociągiem?
pozdrawiam

Szczesciarzu!:)
Ja jestem chetna, tylko poprosze o teleport. potrzebny mi zeby sie szybciutko zmaterializowac o 21.10 na Centralnej. Przystanek poczatkowy: Londyn :cry: Niestety.
Cholera...Jesien nam sie pieknie zaczyna a ja co? tkwie w jakims pomylkowym miescie...
Ech, pozdrow ode mnie niedzwiedzice z Otrytu- napedzila mi niezlego stracha w maju...
Pozdrawiam.

houba
23-09-2005, 12:21
;-)))))

nie omieszkam! małe niedźwiadki, o ile takowe będa tez pozdrowię.

ellensilla
23-09-2005, 12:42
nie omieszkam! małe niedźwiadki, o ile takowe będa tez pozdrowię.[/quote]

Beda beda...Wlasnie dlatego mi napedzila takiego stracha bo miala miec male (albo juz miala) czy jakos tak...;)
Pewnie znowu mi to cytowanie nie wyszlo..Jak wy to robicie ze wam sie tak ladnie podswietla kiedy kogos cytujecie? I ze nie wyskakuja zadne niepotrzebne "quote" i inne takie przeklenstwa??

wojtekbieszczad
23-09-2005, 18:29
Bo tak jest najlepiej w Bieszczadzie...tylko że nie zawsze tak można

..można, można - zawsze:)

..hej

Nika
25-09-2005, 18:55
Ja uwielbiam samotne wypady w Bieszczady, chociaz wtedy musze omijac niektore szlaki. Mimo wszystko jestem ostrozna. Chcialam jechac pod koniec wrzesnia ale wlasnie przeczytalam, ze zbliza sie duze zalamanie pogody ( deszcz, zimno, silny wiatr)....szkoda................ :cry:

wojtekbieszczad
25-09-2005, 20:18
duże zalamanie pogody? Bywają większe załamania, bynajmniej nie pogody. Pogoda zawsze sprzyja - albo wędrówce albo odpoczynkowi. Jesiennie, refleksyjnie, cicho..

hej

Malenki_Aniolek
25-09-2005, 20:33
Az mi się serce kraje jak czytam wasze wpisy... TAk bardzo chciaąłbym byc w Biesach... Jedyna moja możliwość to wtedy kiedy mój tato będzie jechał słuzbowo do Polańczyka... Ale nawet na to jest 20% szans... :(

Nika
25-09-2005, 20:57
duże zalamanie pogody? Bywają większe załamania, bynajmniej nie pogody. Pogoda zawsze sprzyja - albo wędrówce albo odpoczynkowi. Jesiennie, refleksyjnie, cicho..

hej

Masz racje. Chocby posiedziec i na gory popatrzec i powdychac to powietrze.......chyba jednak pojade :P

wojtekbieszczad
25-09-2005, 21:04
..no właśnie)

Jabol
25-09-2005, 21:24
Chocby posiedziec i na gory popatrzec i powdychac to powietrze... Jest w bieszczadach wiele miejsc gdzie mozna tak posiedzieć...A samotnośc dotkliwiej sie odczuwa w tłumie obcych ludzi gdzieś w miescie...W lesie mi nigdy nie doskwiera...Nawet jak cos fuka na mnie z ciemnosci :) nad czym tu sie zastanawiać? Jechać! Nie czekać, tym bardziej ze czesto prognozy dla Bieszczad sie myla :twisted:

ellensilla
26-09-2005, 10:17
Witam wszystkich poniedzialkowo-pracowo i dziekuje za oderwanie mnie od pracy od samego rana:) Zamiast zasiasc do papierow, papierkow, papierzyskow- zawiesilam sie na naszym watku i tak sobie chlone...:) Przynajmniej poczytam, skoro nie mam szansy posiedziec i pojesienniec gdzies w BIeszczadzie...
Dobrego dnia kochani.

Nika
26-09-2005, 13:49
[quote=Nika].A samotnośc dotkliwiej sie odczuwa w tłumie obcych ludzi gdzieś w miescie...W lesie mi nigdy nie doskwiera...Nawet jak cos fuka na mnie z ciemnosci :) nad czym tu sie zastanawiać? Jechać! Nie czekać, tym bardziej ze czesto prognozy dla Bieszczad sie myla :twisted:

Ja generalnie zadko czuje sie samotna bo uwielbiam swoje towarzystwo 8) A w Bieszczadach lubie je jeszcze bardziej. Wedrujac i radujac oczy wszystkim do okola ......co wiecej trzeba.No ale czasami dobre towrzystwo nie jest zle.........

Mam nadzieje pojechac w dlugi weekend.

gregor610
28-09-2005, 21:36
jade 9 pazdziernika z krakowa (pierwszy raz w bieszczady :-) do tej pory tylko tatry...) jesli ktos ma ochote to mam 2 miejsca. pozdrawiam

zegarek
23-10-2005, 09:50
a ja mam takie nietypowe pytanie;)
czy jedzie moze ktos pociagiem (o 21) z warszawy do zagorza/sanoka w piatek 28pazdziernika? niestety nie usmiecha jechac mi sie samemu tym pociagiem, w grupie zawsze razniej....

karausche
17-11-2005, 13:41
Jesli wybieracie sie w bieszczady w przyszlym roku i szukacie towarzystwa to ja z checia sie zabiore - najlepiej : maj, lipiec i wrzesien wtedy mam urlop. gg 6413583 w tym roku bylem w Cisnej na tydzien (OW. Perełka-wczasy pracownicze).

domina
17-11-2005, 19:24
Jesli wybieracie sie w bieszczady w przyszlym roku i szukacie towarzystwa to ja z checia sie zabiore - najlepiej : maj, lipiec i wrzesien wtedy mam urlop. gg 6413583 w tym roku bylem w Cisnej na tydzien (OW. Perełka-wczasy pracownicze).
To coś takiego jak wczasy pracownicze jeszcze istnieje !?
Ja póki co wybieram się w Biesy w styczniu lub lutym (pierwszy raz zimą), ale to niczemu nie przeszkadza by wybrać się i wiosną i jesienią :)
We wrześniu byłam w Biesach samotnie - trochę było dziwnie...ale jednak pięknie :)

karausche
17-11-2005, 20:20
To coś takiego jak wczasy pracownicze jeszcze istnieje !?http://www.naturatour.pl/ Pracuje na PKP i mamy fundysz pracowniczy gdzie mi zaklad dopłaca 50%(kawaler) Ta Perełka to jest nasz były osrodek kolejowy w Cisnej :P i mamy jeszcze w :arrow: Smerku

joorg
17-11-2005, 20:35
wybieram się w Biesy
...............................

byłam w Biesach
prosze , proszę piszcie i mówcie " w Bieszczadach"...... bardzo proszę
bo jak tak dalej pójdzie to proponuję Barszczu na następnym wydaniu mapy pod nazwą Bieszczady w nawiasie napisać Biesy

domina
17-11-2005, 21:12
Przepraszam całe Bieszczady i innych poszkodowanych za ignorancję...mea culpa :)
Specjalna prośba - Joorg wstrzymaj się ze swoją propozycją.

A swoją drogą dobrze być kolejarzem :)

Zosia samosia
17-11-2005, 21:27
bo jak tak dalej pójdzie to proponuję Barszczu na następnym wydaniu mapy pod nazwą Bieszczady w nawiasie napisać Biesy

Taaaak!!!!!!!!!!!
Znacznie bardziej trendy i cool brzmiałaby nazwa " Biesy 1: 60 000" a także
"Biesy Wysokie 1: 40 000".
Barszczu wez to pod uwagę - będziecie bardziej na topie.
Tym bardziej, że krajan z Krosna Ci to podpowiada no i ja tak cichutko się ośmielam :twisted:

PS. "Biesy" - nie! :twisted: :twisted: :twisted:

joorg
17-11-2005, 21:33
Przepraszam całe Bieszczady
no jest już dobrze -- wstrzymuje sie z propozycją -- no to jest przykład na to co kiedyś pisał Piotr

domina
17-11-2005, 21:40
Uf, kamień spadł mi z serca:) Teraz zarówno ja, biesy i czady możemy spać spokojnie:)
pozdrawiam
Domina

joorg
17-11-2005, 21:43
Tym bardziej, że krajan z Krosna Ci to podpowiada
takkk masz racje - gdzieś tam.. Zosiu napisałaś "że chłopaki z Krosna sie trzymają razem " i masz racje , ale wiedz ,że chłopaki z Krosna kochają , kochali i będą kochali zawsze Dziewczyny z Sanoka
( tylko nie mów to tym z Krosna )

joorg
17-11-2005, 22:44
i czady możemy spać spokojnie
niech czady śpią spokojnie --masz odpuszczone i śpijcie biesy błogo

monali2
08-12-2005, 15:12
Mam taki sam problem... Jak miło, że mozna tutaj znaleźć kogoś, kto dotrzyma towarzystwa na bieszczadzkich szlakach. No cóż, jak znajdę chwilę wolnego, to mam nadzieję, że nzjadzie się ktoś, do kogo mogłabym się doczepić:)

Monika

domina
09-12-2005, 20:36
nzjadzie się ktoś, do kogo mogłabym się doczepić
ja pewnie będę szukać towarzystwa na wyprawę w styczniu lub lutym :)

karausche
09-12-2005, 21:45
kochani TAKIE PYTANIA TYPU ja bym chcial odwiedzic biesczady to mnie draznia -----poniewaz albo jedziesz albo nie JA AKURAT (tu sie nie chwale pracownik PKP) moge se pozwolic na tego typu przechwałki- bilet mnie kosztuje na I klase 2.70zł

monali2
09-12-2005, 21:49
Suuper:) Może zatem spotkamy się gdzieś po drodze?

Monika :D

karausche
09-12-2005, 21:54
GG- 6413583
e-mail karas33@op.pl