Zobacz pełną wersję : Pogoda, pogoda i jeszcze raz pogoda:( + szlaki
aneta włodarczyk
12-08-2005, 22:34
witam!
w jakim stanie sa szlaki w bieszczadach po ostatnich ulewnych deszczach?czy mozna nimi tylko spłynąć razem z błotkiem czy może nie jest az tak źle?mam zamiar wybrać się w bieszczady w niedziele i nie wiem czy powinnam przesunć wyjazd o kilka dzinków,bo może jednak szlaki do tej pory przeschną?
pozdrowionka:)
aneta
Sądząc po poziomie Wisły w warszawce to raczej nawet nie uda Ci się wyjść w góry , możesz utonąć już w rowie przydrożnym.....
Do tego jest dośc zimno. Wystarczy popatrzeć na mapy....
Daniel Mazur
13-08-2005, 02:29
No ..., pogoda nas nie rozpieszcza :(
aneta włodarczyk
13-08-2005, 11:35
no dzięki za wyczerpujące informacje na temat szlaków.........sądząc po poziomie wody w wiśle w krakowie to tez sadze ze moge sie utopic w kazdej krakowskiej kałuży.......i to idac z ciężkim plecakiem do pociagu.......a jaki jest stan szlaków bieszczadzkich(nie warszawskich)?
Anyczka20
13-08-2005, 12:01
Dziś w Sanoku świeci słońce, ogłonie na szlakach jest błotko...ale prognozy są optymistyczne...wypogadza się :mrgreen: ...najważniejsze co by humor dopisywał :lol: Pozdraiwam
Dziś w Sanoku świeci słońce,
Anyczka TY zawsze jestes Pogodna -- i tak trzymaj , co tam "blotko" ? wazny humor i optymism ... a czy po blotku nie mozna na szlaku ? to tez urok , byle z "gory" nie rzucalo "zabami" ..
a czy po blotku nie mozna na szlaku ? to tez urok , byle z "gory" nie rzucalo "zabami" ..
Pięknie to ująłeś.
Wszak błotko (szczególnie to bieszczadzkie) ma swój prawdziwy urok :lol:
Anyczka20
15-08-2005, 22:40
Anyczka TY zawsze jestes Pogodna -- i tak trzymaj
no ba.. :mrgreen:
Wszak błotko (szczególnie to bieszczadzkie) ma swój prawdziwy urok
..takie tam błocko bieszczadzkie... :lol: :lol: [/code]
Malenki_Aniolek
15-08-2005, 23:41
takie błocko to pamiętam jak szłam w lipcu na Dwernik- Kamień :P Ale dla takich widoków warto przejść wszystko :)
..takie tam błocko bieszczadzkie
no nie - tym, takim blockiem to mnie Anyczka "oslabilas"- ja o blotku mowilem ..haaa dobrze udalo Ci sie
Od trzech tygodni bez przerwy jestem z grupami w górach. Pogoda jak pogoda. Raz leje,raz grzeje. Musisz zwrócic uwage na konfiguracje stoków. Wiadomo w niektórych miejscach jest mokro nawet w czasie tygodniowej upalnej pogody. Polecam stokówki w razie niepogody. Trudniej się wędruję o ile nie lubisz utwardzonej powierzchni. Ostatnio byłam w paśmie bukowicy. polecam pięknie chodż szlaki wytyczone,że Panie Boże zmiłuj się.
Hej.
Wybieram się wkońcu w biesy od 1.09.. Interesuje mnie jaka jest pogoda, i czy nie ma powodzi w okolicy Ustrzyk Górnych i koło Cisnej?.
Hej proszę napiszcie, jakie są warunki pgodowe, a raczej bytowe w Ustrzykach Górnych???
Pozdrowienia znad morza.
Hej.
Wybieram się wkońcu w biesy od 1.09.. Interesuje mnie jaka jest pogoda, i czy nie ma powodzi w okolicy Ustrzyk Górnych i koło Cisnej?.
Do wędrowania pogoda zawsze jest dobra. O powodzi nie ma mowy, są miejsca gdzie jest sucho 2 godziny po deszczu, są miejsca gdzie jest błoto choćby 3 miesiące nie padało. Wrzesień będzie napewno jak zwykle piekny. Ja ostatnio tam byłem w ubiegłą niedzielę. Z tego co wiem poważniejszych opadów od tego czasu nie było.
Byłem w sobotę (27.08) na Połoninach i w lesie błoto jest, ale da się żyć :) Na górze troszkę błotka. Generalnie nie siedzieć w domach tylko w góry! :)
gorzej ze juz wykorzystalam prawie caly urlop ;( ehhhh
ale nic to jak sie uda to moze jeszcze sie gdzies kiedys wyskoczy ;)
Pozdrawiam
K.
Ps. Mysmy byli w sierpniu i blotko tez bylo, ale to nie byloa wymowka zeby nie lazic op gorkach :)