Zobacz pełną wersję : Co zwiedzic ?? 1 raz w Bieszczadach ...
Witam
Jak w temacie mam zapytanie do Was ?? Tymbardziej jestem zielony ze bedzie to Moje pierwsza wycieczka w bieszczady takze chcialbym abyscie mi cos polecili co naprawde warto zwiedzic a co mozna pominac. Hmm do dyspozycji mam 3 dni ;) bede miec swoj samochod takze wrazie gdyby miejsca moga miec od siebie nawet 10 km roznicy :) Czekam na Wasze propozycje z gory dziekuje za kazda jedna ...
pozdrawiam
bede miec swoj samochod takze wrazie gdyby miejsca moga miec od siebie nawet 10 km roznicy
Jeśli naprawdę będziesz chciał zobaczyć to co stanowi istotę Bieszczadów, to pieszo dziennie będziesz przechodzić 15 - 25 km. Skoro jedziesz pierwszy raz to tak naprawdę nie wiadomo co Ci sie w Bieszczadach spodoba. Poczytaj trochę na tym forum a także na bieszczadzkich stronach , może coś wybierzesz. Bo tak naprawdę warto zobaczyć całe Bieszczady, w 3 dni sie nie da.
metaldaw
15-08-2005, 10:53
- Wołosate - z tąd szlak na Tarnicę - najwyzszy szczty Bieszczad, po drodze jest też odrobinke niższy Halicz, jest tu hodowla koni Hulcarskich wieć można pojeździć konno
- Ustrzyki Górne - z tąd szlaki na Wielką Rawkę i Małą Rawkę, Krzemieniec, Oraz na Połoninę Caryńską i Połoninę Wetlińską (na połoninach są najpiękniejsze widoki - polecam)
- Solina - tu można popywać na sprzęcoe wodnym i podziwiać tamę
- Cisna - A DOKŁADNIE POLECAM BAR O NAZWIE "SIEKIEREZADA" - TO TRZEBA ZOBACZYĆ NA WŁAZNE OCZY NAJLEPSZY BAR W CAŁYCH BIESZCZADACH (rewelacja) !!!
Trudno stwierdzić co w Bieszczadach jest naj. Polecam oprócz wędrówek pieszych szlakami pozwiedzać także obiekty zabytkowe, zasmakować tutejszej kultury. Siekierezada owszem robi wrażenie ale obok jest Rysiek Szocinski, Denisiuk-Bury i inni ludzie staowiący sól tej ziemi. Wołosate oczywiście ale tez polecam cerkwisko cmentarz. Komańcza też jest ciekawa. Trasa Jawornik-Komańcza lub ścieżka spacerowa(wszystkie atrakcje tur). Tu polecam też muzeum prywatne pani Boikiw. Sanok tez jest wspaniały, szlaki kulturowe.Itd. itd.
Dzieki za wszelkie odpowiedzi :) Dochodze do wnisoku ze moj urlop jest chyba za krtoki no ale nic na to nie poradze sily wyzsze ;) No ale mam nadzieje ze zwiedze i nie bede miec zadnych niemilych przygod ;) Zawsze chcialem jechac w bieszczady no i teraz to sie wkonuc spelni ... :) Oczywiscie te miejsca ktore polecacie juz sobie zanotowalem na mapie :)
pozdrawiam
O co chodzi z tą Siekierezadą? Klimacik? Dla mnie to smród i brud i nie zjadłbym tam niczego, a co robi wrażenie? parę rzeźb i siekiera w stole? Zaje****e. :roll:
Zosia samosia
27-09-2005, 11:53
Sanok tez jest wspaniały, szlaki kulturowe.Itd. itd.
Nooo........
wreszcie! - już myślałam, że się tego zdania nie doczekam :D :D :D
Przede wszystkim Sanok! choć to nie Bieszczady! :D
barszczu
27-09-2005, 12:42
a co robi wrażenie? parę rzeźb i siekiera w stole? Zaje****e.
e tam - zawsze możesz spotkać zakapiora Bogusia S. i postawić mu piwo :lol:
e tam - zawsze możesz spotkać zakapiora Bogusia S. i postawić mu piwo
Ups. to to jest Boguś S. Czyzbym coś straciła z klimatów?
Ja tam jestem zadowolony z wycieczki co prawda w tym barze nie bylem, ale zwiedzilem kilka fajnych miejsc.
1) Kamieniolomy kolo... zapomnialem Panorma do obejzenia pod linkiem http://uran.sarzyna.com/~pawel/Kamieniolom.jpg 1,2 MB
2) Wybieralem sie na Jeziora Duszatynskie ale na szczycie Chrzyszczata zawrocilismy robila sie mgla pochmurno i ogolnie nie ciekawie bylo z pogoda a ogolnie bylo fajnie, na jeziorka nie dotarlem :(
3) Oczywiscie zalew Solinski, zrobila na mnie wrazenie ta tama i ogolnie ten zalew czy jezioro :)
4) Polonina Wetlinska - Zrobilem panorame aparatem mozna zobaczyc pod linkiem http://uran.sarzyna.com/~pawel/Polonina%20Wetlinksa.jpg 1,6 MB
5) Rezerwat przyrody Gołoborze
Posmakowalem pstraga fajna sprawa :)
pozdrawiam
n5c a masz wiecej fotek? Chetnie je sobie obejrzę :D A gdzie noclegowałeś?
Reszta zdjeci jest prywatna :)
A noclegowalem sobie w Mchawie. Dokladnie tutaj -> http://www.bieszczady.net.pl/mchawa/ Bylo fajnie mili gospodarze dzien przed wyjazdem wypilismy piwko z Nimi. Naprawde moge polecic to lokum.
pozdrawiam