Zobacz pełną wersję : Chatki
No to jeszcze jedna zimowa
Długi
bertrand236
13-09-2005, 19:09
Przeciwnie niż Jabol wolę wiosnę i lato. :lol:
To było w maju....
Pozdrawiam
Niestety ta chatka wyglada obecnie baaardzo kiepsko :-(
Połowa od wejścia na prawo, w lipcu była spalona od wewnatrz, dach przez to przeciekał. Podłoga spróchniała na wskroś, miejscami człowiek zapadał się po kostki w spróchniałe bale drewna. Podczas lipcowej wedrówki dała mi jednak schronienie brzed obfitą letnią burzą, a pobliski strumień pozwolił na kapiel :-)
Znajdująca się obok mniejsza chatka wyglada nieco lepiej, jednak przydałoby się ja posprzatac i wstawić szybę.
Niestety ktoś zabrał z niej piec, oraz wytłukł szybę, przez co łózko i kołdra zupełnie zbutwiały :-( Ponadto przydałoby się tam sprzatnąc, niestety mnie nie starczyło czasu, a dostrzegłem te chatkę dopiero po burzy jak opósciłem wcześniejsze schronienie :-(
Prawdę powiedziawszy była tak zarosnieta że nie widziałem jej ze ścieżki, tylko jak odwróciłem się, żeby sfotografować tę większą, to zobaczyłem te drugą chatkę.
bertrand236
15-09-2005, 21:40
Dokładnie tak samo wygladały one w maju.
Pozdrawiam
Dokładnie tak samo wygladały one w maju.
Szkoda, że podupadają, bo przyznam miejsce dość zacne.
Może w przyszłym roku pomyslę nad jakąś wyprawą w tamten rejon, aby nieco podreperować tę mniejszą chatkę, bo ta wieksza, to już raczej na straty spisana :-(
Jednak ta mniejsza to przy drobnych zabiegach mogłaby stanowić niezłe schronienie. Wystarczy wstawić szybę (choćby wyjąć jedną z tej większej chatki) no i zasłonic otwór po kominie, bo raczej nie licze, aby tam ktoś dotachał piec.
A swoją drogą, to mozna by się pokusić o poszukanie tego pieca gdzieś w okolicznych krzaczorach, bo nie wydaje mi się, aby ktoś go ukradł stamtąd bez pomocy samochodu.
Bedę myślał na przyszły rok
bertrand236
16-09-2005, 08:12
nie wydaje mi się, aby ktoś go ukradł stamtąd bez pomocy samochodu.
Dojechać tam można. no, może nie moim karawanem, więc piec pewno jest teraz nie w krzaczorach a w barakowozie przy wypale...
Pozdrawiam