Zobacz pełną wersję : Trasa Roztoki Górne - Schr. pod Małą Rawką
Witajcie wszystkie Bieszczadzkie biesy
Mam do wszysktch kubowiczów gorącą prośbę
Chciłbym przejść jednorazowo odcinek ze schr. w Roztokach Górnych do schr. pod Małą Rawką.
Czy ktoś może podać mi przybliżony czas przejścia (dla zaawansowanego trockera).
Pozdrowionka dla wszystkich
Określenie czasu jesy wyjątkowo trudne. Wg mnie powinno Ci to zająć ponad 9 godz. W ub. miesiącu podobna trasę przeszli moi koledy zajęło im to krochę mniej czasu ok 8 godz. Pozdrawiam
Ten podany czas dotyczy dobrej stabilnej pogody. Trasa jest długa i męcząca. I nie zapomnisz tego przejścia do końca zycia. Ja miałem podobne czasy idąc w kierunku odwrotnym czyli z Rawek na Roztoki.
Swięta prawda. Dodajmy do tego długi dzień. Nie bez przyczyny te trasy są nazywane wyrypem dla prawdziwego mężczyzny. Polecam koniec lata. Słońce, piękne widoki, pełno poziomek i to jakich, maliny i oczywiście borówki. Malenki problem zbieranie opóżnia wedrówkę. Do zobaczenia na szlaku.
Dzięki za info
Tak więc biorąc poprawkę na wszystkie uwagi należy przyjąć wersję ok 10 godz marszu (z przerwami na posiłek i foto).
Tak też przypuszczałem studiując mapy, ale prawde mówiąc wydawało mi się, że trasa jest na 12 godz, a nie jak piszecie na 8 do 10.
Ale skoro Wy jesteście po przejściu tego odcinka wiecie lepiej.
Pozdrawiam i czekam na spotkanie na szlaku.
Dokładnie 12 godzin idzie się na trasie Wetlina - Dział - Rawki - Kremenaros - Rabia Skała - Okraglik - Smerek, aczkolwiek był to dośc szybki marsz i pogoda była wysmienita. Wyruszylismy o 6tej rano i około 18tej bylismy w Smereku.
Nie musze dodawać, że następnego dnia dość cięzko się człowiek poruszał.....