PDA

Zobacz pełną wersję : Trasa Roztoki Górne - Schr. pod Małą Rawką

darwal
01-11-2005, 12:06
Witajcie wszystkie Bieszczadzkie biesy
Mam do wszysktch kubowiczów gorącą prośbę
Chciłbym przejść jednorazowo odcinek ze schr. w Roztokach Górnych do schr. pod Małą Rawką.
Czy ktoś może podać mi przybliżony czas przejścia (dla zaawansowanego trockera).
Pozdrowionka dla wszystkich

lucyna
01-11-2005, 13:09
Określenie czasu jesy wyjątkowo trudne. Wg mnie powinno Ci to zająć ponad 9 godz. W ub. miesiącu podobna trasę przeszli moi koledy zajęło im to krochę mniej czasu ok 8 godz. Pozdrawiam

irekr
01-11-2005, 20:50
Ten podany czas dotyczy dobrej stabilnej pogody. Trasa jest długa i męcząca. I nie zapomnisz tego przejścia do końca zycia. Ja miałem podobne czasy idąc w kierunku odwrotnym czyli z Rawek na Roztoki.

lucyna
02-11-2005, 10:12
Swięta prawda. Dodajmy do tego długi dzień. Nie bez przyczyny te trasy są nazywane wyrypem dla prawdziwego mężczyzny. Polecam koniec lata. Słońce, piękne widoki, pełno poziomek i to jakich, maliny i oczywiście borówki. Malenki problem zbieranie opóżnia wedrówkę. Do zobaczenia na szlaku.

darwal
02-11-2005, 11:58
Dzięki za info
Tak więc biorąc poprawkę na wszystkie uwagi należy przyjąć wersję ok 10 godz marszu (z przerwami na posiłek i foto).
Tak też przypuszczałem studiując mapy, ale prawde mówiąc wydawało mi się, że trasa jest na 12 godz, a nie jak piszecie na 8 do 10.
Ale skoro Wy jesteście po przejściu tego odcinka wiecie lepiej.
Pozdrawiam i czekam na spotkanie na szlaku.

irekr
05-11-2005, 21:51
Dokładnie 12 godzin idzie się na trasie Wetlina - Dział - Rawki - Kremenaros - Rabia Skała - Okraglik - Smerek, aczkolwiek był to dośc szybki marsz i pogoda była wysmienita. Wyruszylismy o 6tej rano i około 18tej bylismy w Smereku.
Nie musze dodawać, że następnego dnia dość cięzko się człowiek poruszał.....