PDA

Zobacz pełną wersję : Nowy Łupków

Gar
23-01-2006, 23:02
Ave !
Jestem nowy na forum, a stary jeśli chodzi o Bieszczadowanie.
Już dobre 2 czy nawet 3 lata nie byłem w Nowym Łupkowie. Czy Bar pod Sosną (kategorii 4, o ile się nie mylę) na stacji kolejowej jeszcze istnieje (dla mnie zawsze było to miejsce magiczne), czy też już padł w związku z praktycznym skasowanie linii kolejowej Zagórz - Łupków (wiem, że podobno ma jeździć w weekendy od maja do września, ale ja bym PKP tak do końca nie wierzył). Ale dałem nawiasów

sir Bazyl
24-01-2006, 22:02
Hej!
Bar, nie zważając na poczynania PKP działa sobie nadal. Są pierożki i żywczyk a więc podstawa pożywnego śniadanka. Swoją drogą miło jest tam zasiąść sobie o zachodzie słońca na tarasie i patrząc w dal gardło potoknąć. A więc smacznego!

Gar
25-01-2006, 18:15
Dzięki, uspokoiłeś mnie, a do tego naszły mnie smaki. Oby do wiosny. Do zobaczenia w Łupkowie.

Tomasz Gąsiorowski
28-01-2006, 13:01
.... Pod Sosną - oczywiście istnieje, kiedyś do Nowych Łupków z Majdanu k/Cisnej jeździliśmy kolejką którą ciągneła lokomotywa i w drodze powrotnej stawaliśmy przy potoku bo trzeba było nabrać wody.... aby jechać dalej
pozdrawiam
tomg

Gar
18-07-2008, 15:43
Po ostatnich perypetiach Bar pod sosną znów jest otwarty (od 20.06.2008 r.). Lokal czynny jest codziennie od 17.00 do 21.30. Browar leją po 3,5 zł. Szkoda tylko że ostatni pociąg odjeżdża z Nowego Łupkowa przed 17.