Zobacz pełną wersję : Beksiński
Zachęcam mieszkańców Trójmiasta i okolic, a także będących przejazdem do odwiedzenia Pałacu Opatów w Oliwie. Jest tam wystawa retrospektywna malarstwa Z. Beksińskiego.
Wielokrotnie odwiedzałem ekspozycje w muzeum sanockim. To co jest prezentowane w Pałacu Opatów przerosło wszystko, co do tej pory widziałem.
Polecam wszystkim tę wystawę, naprawdę warto. Nigdzie więcej pewnie nie uda się wystawić tak szerokiego wyboru prac.
Pozdrawiam
Długi
Taaaa! Chyba to samo było niegdyś w Pyrlandii, poszedłem i nie żałowałem, a nie jestem z tych co by wzdychali przed ścianą..... Gorąco polecam. Swoją drogą synek (też Beksiński) też był spoko koleś... w necie krążą jego audycje- dobre słuchowisko, z dobrze dobraną, dobrą muzyką.....
Ostatni dzwonek
Wystawa kończy się 17 kwietnia
Długi
Ezechiel
16-04-2006, 23:05
Plusem jest szerszy przegląd twórczości artysty. Na Zamku w Sanoku na ogół wystawione były tylko pejzaże z "okresu fantastycznego". Wystawa zaś prezentuje przegląd dzieł wybranych z całego życiorysu artystycznego.
Byłem w czwartek na Beksińskim ze znajomą, przy dobrych wiatrach spróbujemy znajomość poszerzyć o Zamek w Sanoku. A stamtąd porwałbym ją w Bieszczady ...
... I żyli długo i szczęśliwie.
A stamtąd porwałbym ją w Bieszczady ...
Najbliższy termin to chyba KIMB?
Długi
Ezechiel
18-04-2006, 13:54
Myślałem raczej o wrześniu-październiku. Obecnie Obiekt ma maturę ;-), a ja Beskid Niski