Zobacz pełną wersję : Łopienka - rozbicie.
Lech Rybienik
24-06-2006, 22:13
Witam, w poniedziałek udajemy się w Bieszczady aby rozbić bazę w Łopience.
Jesli ktoś ma ochotę pomóc w tym przedsięwzięciu, jak co roku zapraszam.
Atrakcje:
- stawianie namiotów
- budowanie pryczy z drewna
- ściąganie opału
- koszenie trawy
- lepienie pieca
- dzika jazda na ciągniku :D
- cholera wie co jeszcze...
Kontakt ze mną - do poniedziałku w południe przez Net, do wtorku w południe na komórkę 608-643-358, a potem na miejscu, ewentualnie sms-em które odbieram wieczorami.
Akcja - rozbicie przewidziana jest od wtorku do soboty.
Lech
sercem jestem z Wami. Niestety, brak czasu nie pozwoli mi być z Wami fizycznie. Serdecznie pozdrawiam.
Na pewno wdepnę we wtorek lub w środę.
Samotny Włóczykij
13-10-2011, 19:36
Mam pytanie - czy to prawda, że baza w Łopience ma być likwidowana, żeby zrobić miejsce dla kolejnego miejsca do strzelania do jeleni dla panów biznesmenów? Jeśli tak, to ładnie się odpłaca lokalna społeczność studentom z SGGW za odbudowę cerkwi w Łopience.
Corka_Browara
15-10-2011, 00:41
mój (a w zasadzie nasz Włóczykiju) znajomy teraz przebywa tam od miesiąca czy dwóch (btw, spotkałam się z krzyśkiem kilka razy w bieszczadach w tym roku bo oboje tam przemieszkiwaliśmy), więc jeśli bardzo niepokoi Cię ta kwestia to jutro go o to zapytam. nie sądze by była to prawda bo raczej bym już wiedziała o tej plocie, ale kto wie!
aha, z tego co pamiętam to w Łopience był jakiś zgrzyt ale chyba na innej linii (własności ziemi) i studenciki mają budować baze kilka kroków dalej gdzie mają swoją ziemię bo teren gdzie stoi baza chyba nie jest faktycznie ich. być może o to właśnie chodzi ale jutro zweryfikuję te ploty :)
Ps. Jeśli to prawda co napisałeś to społeczność się nie "odpłaca" ale "opłaca". Bo musieliby w takim razie ich przekupić.
Corka_Browara
17-10-2011, 21:13
Niestety to wszystko prawda co napisał Włóczykij... SGGW jest tylko dzierżawcą terenu. Gdzieś dalej mają swoją ziemię i może coś tam powstanie.