Zobacz pełną wersję : Pod namiotem
wojtek legionowo
26-07-2006, 22:21
Wybieram sie z córką w sierpniu w Biesy.Postanowiliśmy pojechac tym razem pod namiot,może moglibyście podac jakieś namiary.
na jakieś fajne i bezpieczne miejsce,gdzie można by było rozbic namiot i zostawić go bezpiecznie na całe dnie
Pozdrawiam.
Duszatyn - pole, cisza spokój, Krywe u Tosi, Łupków - Rados-ne Szwejkowo
Tak sam robię.
Długi
Schronisko na Jaworcu - przy schronisku można rozbić namiot.
wojtek legionowo
28-07-2006, 05:39
Hm!
Ale jak dojechac do Duszatynia gdy nastawiali znaków zakazu,pewnie na początku będą kasować.
Wiele osób poleca mnie to miejsce,dlatego mimo głupich zakazów zdecydowany jestem na Duszatyn.
A może Długi konkretne miejsce bo mimo włóczenia się po Bieszczadzie nie przyglądałem się gdzie by, rozbić namiot i jak z przejazdem przez brody
Pozdrawiam
i jak z przejazdem przez brody
W zeszłym tygodniu:
lilla_my
28-07-2006, 20:55
Witam!
Polecam biwak PN w Berezkach. Miejsce bardzo zaciszne. W samym sercu Bieszczad, w poblizu waznych szlakow turystycznych.
Dokladniejsze informacje najlepiej uzyskac bezposrednio u pana Andrzeja, ktory opiekuje sie polem [698 612 446].
Pozdrawiam!
wojtek legionowo
29-07-2006, 09:32
Dzięki wszystkim za informacje do wyjazdu został jeszcze tydzień,myślę,że jakieś urokliwe miejsce znajdę.
Pozdrawiam
yasiolek
29-07-2006, 10:25
a w ustrzykach górnych jakie miejsca polecacie ??
Hm!
Ale jak dojechac do Duszatynia gdy nastawiali znaków zakazu,pewnie na początku będą kasować.
Wiele osób poleca mnie to miejsce,dlatego mimo głupich zakazów zdecydowany jestem na Duszatyn.
A może Długi konkretne miejsce bo mimo włóczenia się po Bieszczadzie nie przyglądałem się gdzie by, rozbić namiot i jak z przejazdem przez brody
Pozdrawiam
Zakazy ignoruję, nie można blokować jedynej drogi dojazdu, a brody po deszczach są wątpliwe. Nigdy nikt mnie nie zatrzymał. Raz jakiś strażnik zapytał dokąd jadę, - do leśniczego Andrzeja Pengryna. To wystarczyło. Podobnie z dojazdem do Krywego.
W Duszatynie jest pozostałość po polu namiotowym. Jest kibelek - sławojka, w stanie takim, jakim zostawią go turyści. Na ogół jest czysto. Gorzej ze śmieciami. Zawsze na początku zbiorę kilka worków. Na miejscu jest barek, po sąsiedzku w Prełukach jest agroturystyka z pierogami (pycha ) oraz pasieka z zielonym miodem.
W Osławie woda do kąpieli, obok w Olchowatym do picia. Pole jest bezpłatne. Teoretycznie nie istnieje, bo leśnictwo zlikwidowało. Ale na mapach jest i ludzie przychodzą. Na polu jest wiata, gdzie można się schronić w razie deszczu. Są maliny, jeżyny orzechy, rydze - jak są. Od połowy sierpnia będę i ja.
Pozdrawiam
Długi
A ja polecam Pszczeliny. Do mycia można wejść pod wodospad. Są solidne wiaty, a samo pole jest pełne różnych zakamarków ;)
Rzeczywiście to pole ma urok, mimo bliskości szosy. Ale w sezonie raczej omijam
Długi
W zeszłym roku o mniej więcej tej samej porze byliśmy tam sami (3 osoby). Co prawda nie było takiej pogody.
witam
z racji tego że jest to mój pierwszy post chciałbym się grzecznie przedstawić nazywam się Piotrek (jak zapewne można się było tego dymyśleć):smile:
a co do tematu:
również jak wspomniał długi chciałbym polecić Krywe ze względu na to że jest to bardzo spokojna okolica (tym bardziej że w tym roku jest bardzo mało ludzi w bieszczadzie) a rano budząc się można popatrzeć z górki na przepiękne ruiny cerkwi:grin:
Krywe niewątpliwie. Tylko go tak reklamujemy, że niedługo ciszy tam nie znajdziesz.
O ciszę w Krywem raczej jestem spokojny. Trudności z dojazdem, błoto po byle deszczu, odległości do cywilizacji skutecznie zniechęcają ludzi przypadkowych. Warunki na miejscu też raczej dalekie od "luksusu" w wydaniu innych lokali agroturystycznych, o czym Tosia lojalnie uprzedza. To miejsce dla amatorów.
I pewnie tak jeszcze długo zostanie mimo "reklamy" na forum. Podobnie Seredne i Duszatyn, moje ulubione miejsca.
Pozdrawiam
Długi
wojtek legionowo
31-07-2006, 20:01
Byłem zdecydowany na Duszatyn, a tu jeszcze i Seredne i Krywe.
Co wybrać?
Dobrze że będę do 23 sierpnia, więc może trzy miejsca.
Sie zobaczy.
Pozdrawiam.
Pod namiot latem, zdecydowanie polecam Duszatyn.
Krywe i Seredne po sezonie, gdy pogoda mniej sprzyja - nocleg pod dachem.
Długi
Od połowy sierpnia będę i ja.
Długi
No to chyba się spotkamy. Pozdrowienia.
wojtek legionowo
02-08-2006, 21:05
O widzę,że będzie nas tam niezły tłumek,więc do zobaczenia.
Pozdrawiam
yasiolek
03-08-2006, 00:27
heh ja od 25.08 sie melduje na szlaku :-)
wojtek legionowo
10-08-2006, 20:37
Planowałem namiot a wylądowałem w starym miejscu w Wołkowyji a poczyniłem tyle staran i zakupów ba nawet spałem w namiocie kilka nocy a tu ciepłe łóżko łazieneczka ot los nic to może w przyszłym roku jak dobrze pójdzie.
Pozdrawiam
wojtek legionowo
10-08-2006, 20:51
Planowałem wypad pod namiot tyle poczyniłem przyotowan a tu cóż stare śmieci czyli Wołkowyja ciepłe łóżeczko łazieneczka wgodny jakiś się zrobiłem ale namiot śpiwór ze sobą mam kto wie może się jeszcze przydać jeszcze tyle dni przede mną .
Pozdrawiam.
yanuszka
31-08-2006, 01:48
a czy bywa ktoś z was na SBNie w Wetlinie jeszcze? bo to niby Wetlina jeszcze, a jakoś tak nie czuć bliskości "wielkiego miasta":wink: i strumyk REWELACYJNY, i widok na Połoninę i na Smerek przy śniadaniu, i mgły na łące.. rewelacja (jak na Wetlinę)..