PDA

Zobacz pełną wersję : Z Nowym Rokiem

olka_olka
31-12-2006, 20:44
Dziś w ostatni dzień roku starego
chciałabym życzyć Wam wszystkiego dobrego.
Suchych szlaków, dla tych co błocić się nie lubią
i mokrych, dla pozostałych, co buty w błocie gubią.
Mało kłótni, dużo zgody,
dla każdego odpowiedniej pogody.
Pięknych widoków i tych bardziej mrocznych,
żeby każdy Bieszczadnik mógł tutaj odpocząć.

Rymy częstochowskie, ale życzenia szczere :razz:

PiotrekF
31-12-2006, 23:01
Daj ludzion dary!
Idź już. Nowy Roku!
Tak mówi rok stary
i znika z lzą w oku.

W tym Nowym Roku niech Wam szczęście przy boku towarzyszy, jak cień wiosenny... czy w noc ciemną, czy w dzień jasny.

Pozdrawiam P.F.

WUKA
01-01-2007, 00:16
Wszystkim "FORUMOWICZOM"dedykuję,u schyłku roku wiersz "Mija rok",do przeczytania którego zapraszam na swoją stronę www.kwinto.com/wuka.htm (http://www.kwinto.com/wuka.htm) .
Życzę szczęśliwych powrotów z wszystkich wędrówek,cudownych spotkań na szlakach,wiary,optymizmu,radości i sukcesów w Nowym Roku.WUKA

DUCHPRZESZŁOŚCI
01-01-2007, 01:16
Wszystkim Forumowiczom Wszystkiego Dobrego na ten Nowy 2007 Rok. Obyśmy mogli jeszcze dŁugo podziwiać NASZE PIĘKNE BIESZCZADY!

bertrand236
01-01-2007, 03:26
Wszystkim Forumowiczom Wszystkiego Dobrego na ten Nowy 2007 Rok. Obyśmy mogli jeszcze dŁugo podziwiać NASZE PIĘKNE BIESZCZADY!
Oby.:-) :-) :-)
Pozdrawiam już w NOWYM ROKU

Polej
02-01-2007, 13:16
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku !

Derty
02-01-2007, 14:42
Hej :)

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku życzę Wszystkim Zbieszczadzonym:)

chris
02-01-2007, 16:09
Ja tam skromnie Bieszczadnikom życzę wszystkiego dobrego na wszystkie ich latka, nie tylko na 2007 8-)

Rajmund Scheffler
02-01-2007, 18:19
Witam wszystkich forumowiczów . Jestem skromną gospodynią domową i żoną przy mężu . Dorastałam nad morzem ale szczerze pokochałam góry . Jeszcze do niedawna zachwycały mnie Tatry ale od roku zaraziłam się nieuleczalnym wirusem a jego wpływ na organizm człowieka napewno doskonale znacie. Niemal codziennie śledzę forum ale jakoś nie mam śmiałości włączyć się do dyskusji .Ale spijam każde napisane przez was słowo . Wasze często namiętne dyskusje i szczere relacje z wypraw są miodem na moją duszę . Wszystkim bieszczadnikom życzę w nowym roku wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń . Specjalne pozdrowienia chcę przekazać dla :Bertrand 236 / skarbnicy życiowej mądrości/ , eterycznej Anyczka20 , pełnego filozoficznego spokoju Browar , zwariowanej Kaha , zadziornej Lucyna , Doczu , którego się trochę boję , wojtek legionowo , Długi , Polej , Doczu . Wszyscy jesteście wspaniali .

Rajmund Scheffler
02-01-2007, 18:21
O rety , jak mogłam zapomnieć o Derty !!!!!

lucyna
02-01-2007, 18:48
Nawzajem, wszystkiego najlepszego, szczęścia, miłości no i częstych wizyt w Bieszczadach. Nam życzę abyś z nami pozostała i częściej z nami gadała.:lol:

chris
02-01-2007, 20:22
Spoko , wal śmiało, może jakieś nowe spojrzenie na Bieszczadki wniesiesz... I się nie bój, bo chyba nikt Ciebie tu nie pogryzie :-D

Polej
02-01-2007, 20:42
Specjalne pozdrowienia chcę przekazać dla :Bertrand 236 / skarbnicy życiowej mądrości/ , eterycznej Anyczka20 , pełnego filozoficznego spokoju Browar , zwariowanej Kaha , zadziornej Lucyna , Doczu , którego się trochę boję , wojtek legionowo , Długi , Polej , Doczu . Wszyscy jesteście wspaniali .

Dzięki za pozdrowienia. Mam nadzieję, że czynnie dołączysz do Forum ludzi zaczarowanych przez Bieszczady :grin:

bertrand236
02-01-2007, 20:45
.... Wszystkim bieszczadnikom życzę w nowym roku wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń . Specjalne pozdrowienia chcę przekazać dla :Bertrand 236 / skarbnicy życiowej mądrości/ , ....

:shock: Przymurowało mnie. jeszcze nikt mnie tak nie podrzucił:-P Nawet Renatka. Teraz obawiam się, że jak spadnę to tak się potłukę, że już po Bieszczadzie chodzić nie będę mógł.:wink: :lol:
Ale Baaaardzo dzięęękujęęę
Pozdrawiam

Browar
02-01-2007, 22:08
-> Rajmund Scheffler
Chciałbym u siebie znaleźć ten filozoficzny spokój odkryty przez Ciebie,pozdrawiam serdecznie,najlepsze życzenia.
p.s. Rozumiem że świat się zmienia ale pozostanę trochę konserwatywny;no nie mam śmiałości do kobiety rzec Rajmund... ;-)

Rajmund Scheffler
02-01-2007, 23:16
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa . Miłością do gór zaraził mnie mój osobisty mąż . Kiedy ja kobieta z nizin nadmorskich spotykałam np.w Gorcach gdzieś na pustym szlaku samotnie wędrującą kobietę byłam bardzo zaskoczona jej odwagą . Wtedy mąż stwierdził , że po górach chodzą tylko dobrzy ludzie . Miał rację . I jak tu nie kochać mężczyzn ...
Dla Browar - ten Rajmund to wynik mojej słabej znajomości obsługi komputera.Kiedy przez przypadek trafiłam na forum byłam tak szczęśliwa , że od razu chciałam się do was "zapisać" . Tylko niestety coś źle przycisnęłam a później już nie dało się tego zmazać . Jeszcze raz pozdrawiam was wszystkich gorąco i proszę byście pisali jak najwięcej .
Ijuż naprawdę na koniec dla Doczu - miłość przenosi góry , więc może i Twoja partnerka polubi wędrowanie .

WUKA
02-01-2007, 23:58
Hm,a o mnie?

DUCHPRZESZŁOŚCI
03-01-2007, 00:49
Wuka Ciebie to ja szczerze podziwiam.

lucyna
03-01-2007, 09:34
Hm,a o mnie?
Taki już jest los poetów.:-D Czytujemy, jesteśmy pod wrażeniem (szalenie podobają mi się "Białe góry") ale zapominamy o tym, że ktoś te wiersze pisze. Pozdrawiam trzymaj się ciepło w tym swoim piernikowym grodzie;-) Piękny muszę to przyznać,pierniczki też macie pyszne, a i jesteście jednym z najlepiej reklamujących się regionów recepcyjnych. Ten pomnik łabędź ze słomy to arcydzieło. Niestety, musi Ci wystarczyć, że zazdrościmy Ci i talentu, i powszechnego dostępu do pierników.Pozdrawiam Łasuch Beata

WUKA
03-01-2007, 10:31
To był taki mały żarcik,ale jest mi bardzo miło.Dzięki DUCHU PRZESZŁOSCI i Lucynko.
A w Toruniu staram się rozsławiać czary i uroki Bieszczadu(są chętni do wędrówek i to często nobliwe osoby,bo "jeszcze tam nas nie było").Pierniki mamy pyszne,zabytki wspaniałe a wkrótce (21 stycznia)zawita do nas "Małżeństwo z Rozsądku"zespół ,któremu Bieszczady są też bardzo bliskie.Kto może,niech przybywa!Zapraszamy!
P.S.
>dotyczy wiersza "Białe góry".
Wybaczcie moje rozstargnienie,zabrakło w nim końcówki:
"Wielka cisza
sygnaturką dzwoni,
wicher niesie
pozdrowienia
od Połonin".

Pozdrawiam i piernikowo i bieszczadzko!

AnkaWawa
09-01-2007, 15:15
W końcu i ja zajrzałam na FORUM. Życzę wszystkim NAM abysmy mogli spotkac się w tym roku na szlaku. To jest moje marzenie i mam nadzieje, ze Wasze również.
Pozdrawiam Noworocznie
AnkaWawa

partyzant
01-01-2019, 13:01
Wszystkim forumowiczom życzę Szczęśliwego Nowego Roku!

ps.
Niech bieszczadzki wiatr pieści Nasze nozdrza...

...i tu szybkie skojarzenie z wierszem mniej znanego poety:

...podejdź bliżej koniu
pojednaj się z bykiem
wszak jesteś jak i on
chrap użytkownikiem...

creamcheese
01-01-2019, 17:22
Również zyczę na Nowy 2019 Rok samej dobroci i gór co niemiara