PDA

Zobacz pełną wersję : Dobry punkt wypadowy

bighunter
14-04-2007, 20:33
witam wszystkich zakochanych w gorach. jest to moj 1 post wiec chcialem wszystkich serdecznie przywitac.

Prosze Was o porade, szukam jakiegos punktu wypadowego z bieszczadach z ktorego mozna wyruszac w roznych kierunkach w ciekawe miejsca. Odpada chodzenie z miejsca na miejsce bo moja lepsza polowka nie ma na to kondycji. Czy mozecie poradzic jakas miejscowosc ktora bedzie dobra baza wypadowa?

bardzo dziekuje

lucyna
14-04-2007, 21:01
Nic nowego nie wymyślimy. Wetlina, Ustrzyki Górne, obie miejscowości należą do najdroższych w Bieszczadach. Jeżeli jedziecie po raz pierwszy to mogę je polecić. Jeśli chcecie fajne miejsce, niezbyt może komfortowe to polecam bacówkę pod Małą Rawką. Świetne miejsce wypadowe.

marekm
14-04-2007, 22:34
Wetlina, Ustrzyki Górne, owszem , ale też ważny jest okres kiedy się wybieracie. Początek lipca = początek sezonu a co za tym idzie dużo ludków w tychże miejscowościach, więc konieczna jest rezerwacja.Ważne też czy jesteście niezależni od środków komunikacyjnych, bo jak tak, to też zmienia postać rzeczy.I jeszcze jedno jakich warunków bytowania oczekujecie?

bighunter
15-04-2007, 01:10
jedziemy 26 kwietnia na 5 dni. a warunki bytowania co by bylo czysto :)

marekm
15-04-2007, 12:38
dobry czas, tylko pamiętajcie o tym, iż w tym czasie między Wetliną a Ustrzykami Górnymi nie ma połączeń autobusowych PKS-u, tylko busiki prywatne. Z noclegiem nie powinno być problemu, na miejscu zawsze cosik znajdziecie.

bighunter
15-04-2007, 12:40
dzieki Wam za podpowiedzi

Goska
17-04-2007, 00:09
W tym terminie na szlaki możecie dojeżdżać busami, więc nie ma konieczności z buta po asfalcie grzać.
Oprócz Ustrzyk i Wetliny mogę polecić coś mniejszego - Strzebowiska, Przysłup, Krzywe. Wypady np. na Jasło, Sine Wiry, Falowa, etc. Mniej ludzi, a jak będziecie chcieli do głównych szlaków - busy dowiozą bo jeżdżą na trasie Ustrzyki - Cisna.