Zobacz pełną wersję : Dobry punkt wypadowy
bighunter
14-04-2007, 20:33
witam wszystkich zakochanych w gorach. jest to moj 1 post wiec chcialem wszystkich serdecznie przywitac.
Prosze Was o porade, szukam jakiegos punktu wypadowego z bieszczadach z ktorego mozna wyruszac w roznych kierunkach w ciekawe miejsca. Odpada chodzenie z miejsca na miejsce bo moja lepsza polowka nie ma na to kondycji. Czy mozecie poradzic jakas miejscowosc ktora bedzie dobra baza wypadowa?
bardzo dziekuje
Nic nowego nie wymyślimy. Wetlina, Ustrzyki Górne, obie miejscowości należą do najdroższych w Bieszczadach. Jeżeli jedziecie po raz pierwszy to mogę je polecić. Jeśli chcecie fajne miejsce, niezbyt może komfortowe to polecam bacówkę pod Małą Rawką. Świetne miejsce wypadowe.
Wetlina, Ustrzyki Górne, owszem , ale też ważny jest okres kiedy się wybieracie. Początek lipca = początek sezonu a co za tym idzie dużo ludków w tychże miejscowościach, więc konieczna jest rezerwacja.Ważne też czy jesteście niezależni od środków komunikacyjnych, bo jak tak, to też zmienia postać rzeczy.I jeszcze jedno jakich warunków bytowania oczekujecie?
bighunter
15-04-2007, 01:10
jedziemy 26 kwietnia na 5 dni. a warunki bytowania co by bylo czysto :)
dobry czas, tylko pamiętajcie o tym, iż w tym czasie między Wetliną a Ustrzykami Górnymi nie ma połączeń autobusowych PKS-u, tylko busiki prywatne. Z noclegiem nie powinno być problemu, na miejscu zawsze cosik znajdziecie.
bighunter
15-04-2007, 12:40
dzieki Wam za podpowiedzi
W tym terminie na szlaki możecie dojeżdżać busami, więc nie ma konieczności z buta po asfalcie grzać.
Oprócz Ustrzyk i Wetliny mogę polecić coś mniejszego - Strzebowiska, Przysłup, Krzywe. Wypady np. na Jasło, Sine Wiry, Falowa, etc. Mniej ludzi, a jak będziecie chcieli do głównych szlaków - busy dowiozą bo jeżdżą na trasie Ustrzyki - Cisna.