Zobacz pełną wersję : Jak to jest?
DUCHPRZESZŁOŚCI
29-08-2007, 02:15
Czytam posty i kur...a mnie trafia. Dlatego nie chcąc zasmiecać wątków postanowilem dać upust sobie i innym w nowym temacie.
Jak to jest?
Jak ktoś zrobi film o "Zakapiorach" bądź ich opisze, to zaraz larum się na forum podnosi, że Oni są tego niegodni. I innych ludzi należalo przedstawić jako "idoli". Jak komuś zaczyna się powodzić, bo potrafi koniunkturę wyczuć i interes zaczyna robić, to też jest źle. Ludzie czy my - musimy wszędzie i wszystkim zazdrościć i każdemu złożeczyć? Czy taki ma być nasz stosunek wobec Bliźnich?
A mógłbyś konkretniej?I co znaczy "wyczuć koniunkturę"?(nie chodzi mi o znaczenie słowa-naturalnie)
[quote=DUCHPRZESZŁOŚCI;47832]Czytam posty i kur...a mnie trafia. Dlatego nie chcąc zasmiecać wątków postanowilem dać upust sobie i innym w nowym temacie.
Ale to już było ;)
A mógłbyś konkretniej?I co znaczy "wyczuć koniunkturę"?(nie chodzi mi o znaczenie słowa-naturalnie)
A np. Prezes z Chmiela. Co prawda Rysiek mało o sobie mówi, ale inni mówią i kręcą filmy. Uciekł od zgiełku miejskiego, uchodzi (jak niektóre media donoszą) za zakapiora, a piękną stadninę prowadzi. "Wyczuł koniunkturę" można by rzec.
pioabram
29-08-2007, 23:23
A np. Prezes z Chmiela. Co prawda Rysiek mało o sobie mówi, ale inni mówią i kręcą filmy. Uciekł od zgiełku miejskiego, uchodzi (jak niektóre media donoszą) za zakapiora, a piękną stadninę prowadzi. "Wyczuł koniunkturę" można by rzec.
Mozna wiec rzec,ze jeden z nielicznych ,"zakapiorow",ktorym sie udało,przetrwac,przezyc w bieszczadzie wiecej niz 1-dna zime,nie zacpac sie,i nie zapic sie,jedyny ktory zyje,nie poszedł szlakiem jedrka połoniny....ale tylko on ,wie ile trody to wszystko kosztuje.....mozna go sobie tak oceniac na klawiaturze.....
Każdy ma prawo żyć, tak jak chce. Oceniać jest łatwo, tylko czy aby sami chcielibyśmy być oceniani?
Słyszałam takie powiedzenie: z sukcesem jest jak z bąkiem, tylko własny nie śmierdzi.
Nie jest to przytyk do nikogo osobiście - ot tak mi się przypomniało. I wg mnie dużo w tym prawdy.
G