Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pusto?

Gaga
20-09-2007, 18:39
Witam wszystkich na forum. Za kilka dni (nareszcie) wracam po kilkuletniej przerwie w Bieszczady. Tym razem w październiku.. nie powiem, liczę że turystyka nieco odpłynęła już do miast i będzie pusto. Słuszną mam nadzieję ? :wink:
pozdrawiam
Gaga

włóczykij
20-09-2007, 19:37
Witaj
W części połoninnej spotkasz trochę ludzi. No chyba, że będzie wiało, lało, śnieżyło albo coś innego i szarańcza się wystraszy.
Na szlakach biegnących przez lasy powinien być spokój.
Powodzenia.

Lech06
20-09-2007, 21:23
W ostatni weekend pochodziłem trochę po masywie Tarnicy, tłoku nie ma, czasem kogoś się spotka. Ogólnie miło, aby pogoda dopisała.

elaslob
20-09-2007, 23:13
No cóż ja też miałam nadzieje ze zrobiło sie trochę pusto ale trochę sie przeliczyłam. Bo nawet idąc do źródeł Sanu w ostatnia niedziele spotkaliśmy dwie wycieczki. I nawet tu nie było spokoju. Ale może już wkrótce .... :-)

Gaga
20-09-2007, 23:58
Połoniny odpuszczamy, jedziemy z psami. Bardziej liczę na mniej "topowe" scieżki typu Hulskie, Krywe, Tworylne.. no może ew. spróbujemy Rawki ale jak sie czepna na dole to walczyc nie bedziemy :)
Od kilku lat poluje na kolory w Bieszczadach, może tym razem sie uda bo zwykle było za wczesnie ;)

Ale na Bukowe to jakos MUSZE sie przemknąc, tego nie umiem odpuścic ;)

mapiot
21-09-2007, 00:35
Od kilku lat poluje na kolory w Bieszczadach, może tym razem sie uda bo zwykle było za wczesnie ;)

no właśnie, a jak jest pod tym względem na dzień dzisiejszy?

Goska
21-09-2007, 01:52

Tubylcy twierdzą, że najpiękniejsze kolory są po pierwszych nocnych przymrozkach. Niestety pózniej bardzo szybko drzewa gubią liście. Biologiem to ja z pewnowścią nie jestem, nie wiem czy to prawda (biolodzy i inni znawcy! prawda to czy fałsz?). Ale jak już na to trafisz, to... Ehhh... Mam nadzieję, że zobaczysz.
Pusto? Pewnie pojęcie względne, dla mnie tak. A w listopadzie to już for siur :grin:. Niektórzy nie lubią tej pory roku, ale jak cudnie (za namową jednego z forumiowiczów - patrzeć jak deszcz równo leje w piwem w ręku...).

Kolorowych wrażeń.

G

kobieta_bieszczadzka
21-09-2007, 08:05
Ja właśnie jestem ..... ludzi niewiele... jedną grupkę trafiliśmy do jeziorek..... a poza tym kilka podobnych jak my...błądzących..... :)..... trochę większy ruch w Łopience....nad Solińskim puchy za to..... zobaczymy co dalej będzie..... co do kolorków to może kilka zdjęć wyjaśni kwestię... dodam , że aktualnych.... no i w innym dziale.... :-P

pozdrav
kb

żubr
21-09-2007, 08:47
...a więc: pierwszy przymrozek już był...kolory też dopisują...więc zapaszam na Bieszczadzkie Bezdroża....

Gaga
21-09-2007, 09:23
Błagam! Zatrzymajcie te kolorki jeszcze tydzień!! Ja dopiero od 1 października mogę paść oczy tymi widokami..

WALDI
21-09-2007, 09:42
Kolory piękne,a jaki odgłos dają gdy się już na drodze znajdą.Koła pędzącego roweru mielą liście z sykiem.W ciepłe słoneczne dni października poczujesz ten odgłos pod swoimi butami czego Ci życzę.
Trzymam te kolory dla Ciebie no i troszkę dla siebie.

Jurko
21-09-2007, 09:44
Będę tydzień później czyli gdzieś tak 7-8 i liczę, że twoje błagania będą skuteczne bo wybieram się właśnie dla tych kolorów...

Krysia
21-09-2007, 10:04
Jurko Ty z Galindii serio???

Jurko
21-09-2007, 13:59
Jak najbardziej ! Właśnie wynurzyłem się z jeziornej toni i chcę osuszyć się wiatrem z połonin !

PaweleS
21-09-2007, 15:21
To jak z tą złotą Bieszczadzką?Przyszła już czy może czeka na mój jeszcze nie wiem październikowy lub wrześniowy przyjazd.Nie mogę sie doczekać.

trzykropkiinicwiecej
21-09-2007, 18:53
...zamówili gusła... i dla mnie.. paździoch ma być i z kolorem i z dyscem... zamieniam właśnie Szkocje na Galicje... bez ujmy...wyrocznia gada że przyniesie szczęscie... poprosić wystarczy i kolorowo masz jak ceba...

Viperaberus
21-09-2007, 18:55
Już jest kolorowo, ale do apogeum jeszcze z 1,5 może 2 tyg. Chyba, że będzie jak w zeszłym roku, czyli liście spadną po przymrozkach od razu i nie będzie w ogóle :) Ale nie chce krakać :)

Barnaba
21-09-2007, 21:48
w zeszłym roku zawinił śnieg, co sobie spadł jak gdyby nigdy nic, a rano już można było zamiatać liście. Choć przyznam ze sam śnieg też był fajny, i ładne zdjęcia mogłem zrobić...

Też jakoś się zaczynam stresować, trafię w czas, czy nie trafię?

trzykropkiinicwiecej
21-09-2007, 21:53
...nie gadojcie..kurna chata... musimy zdążyć.. przecież diabli nas nadali..to i dług ca spłacić ..a gdzie ino nie jak w Azylu?... a kiedy to, jak nie pod te złote i czewrone? hę? ja protestuję i przymrozkom z sierpem mówię stanowcze NIE!

kathleen
21-09-2007, 22:55
Najbardziej kolorowo to chyba tak koło połowy pażdziernika będzie.
Ja się wybieram 6-9 pażdziernik coby na odpust w Łopience się załapać. Wybieram się w bardzo topowe (obecnie) miejsca jak Krywe, Tworylne i Hulskie.
Co roku od nastu lat jestem w Bieszczadach i zawsze jest wtedy piekna pogoda, wcale nie tzw."bieszczadzka";)
W zeszłym roku byłam pod koniec września i opaliłam sie:)

PS.Czy w zeszłym roku w pązdzierniku spadł śnieg??

Viperaberus
21-09-2007, 23:06
tak :)

takitam
22-09-2007, 09:04
Nie chcę Was stresować, ale w połowie października juuuż dawno będzie po.
Wczoraj było -4, i kolorowo jest.

Krysia
22-09-2007, 10:25
kurcze, ja tez jade za 3 tygodnie...
naprawde nie bedzie juz kolorow??
bo jak sie patrzy na kamery w necie to w Biesach jest kolorowo i owszem, ale glownym kolorem jest zielony

kathleen
22-09-2007, 10:37
Oczywiście,że jest zielono jeszcze. Jak zawsze o tej porze roku. Z pewną nieśmialością gdzieniegdzie zaczyna się zółcić bądz czerwienić. Ale to nie to co może byc w Bieszczadach. Najcudniej bedzie za 2 tygodnie.

Krysia
22-09-2007, 11:24
cholera, a za 3???;-(((((

kathleen
22-09-2007, 13:23
Za 3 to juz bedzie wiecej niż cudnie ;)

Barnaba
22-09-2007, 14:03
Orsini, masz jedno wyjście, jedź za 3 tygodnie, i poczekaj do następnej jesieni :)

trzykropkiinicwiecej
22-09-2007, 16:10
...ano ja to mam wrodzone czucie słońca na jesień po Babce więc Wam mówie że będzie piknie... a cemu by tak nie zostać na całą zime?... przy słońcu i mrozie na Balnicy cudne widoki z polan na Pepikowo

Gaga
22-09-2007, 20:22
Już jest kolorowo, ale do apogeum jeszcze z 1,5 może 2 tyg. Chyba, że będzie jak w zeszłym roku, czyli liście spadną po przymrozkach od razu i nie będzie w ogóle :) Ale nie chce krakać :)

Dobra, za słowo trzymam ;) Spokojnie zatem oddam się obowiązkom służbowym jeszcze przez tydzień i jadę spokojna o ciepłe barwy .

Wybieram się w bardzo topowe (obecnie) miejsca jak Krywe, Tworylne i Hulskie.

No i masz, jak sobie człowiek znalazł coś spokpojnego, z klimatem i odludnego to zaraz cała Polska przyleciała zobaczyć co to za miejsce...echhh...
Znajdę sobie coś innego i nikomu nie powiem :P (tylko wcześniej jeszcze raz tam przetuptam)

sq5jrv-mario
30-09-2007, 21:33
Witam wszystkich.
Ja również wybieram sie po "kolory Biesów", ale dopiero ok 10.10.. Mam nadizeje, że nie pochowają sie, albo ich ktoś nie ukradnie. :))
W zeszłym roku byłem pod koniec września - i niestety za wcześnie, więc może tym razem jak będę później.
Pozdrawiam i do zobaczenia w ... Biesach na szlaku.

takitam
01-10-2007, 08:20
Tym razem za późno. :)

dziabka1
01-10-2007, 09:52
Właśnie wróciłam i doniesienia jeszcze ciepłe.
Kolory już są, zielony w defensywie, jak zamiecie wiatrem, to liście lecą mocno, a zamiatało chwilami dość ostro. Na Wetlińskiej i Rawkach tramwaje, to samo w gnieździe Tarnicy. Na Łopienniku święty spokój, w samej Łopience troszkę odwiedzających cerkiew.
Niestety - pół piątku mocno padało, ale weekend był przepiękny. Także nocą :)

Kolory się powinny jeszcze utrzymać.
sspozdravom
madzia

PS> Pozdrowienia dla Docza :D

Bison
01-10-2007, 14:01
Byłem..Kolorkom daje jeszcze tydzień...Jakby kogo interesowało..:)

wojtek legionowo
01-10-2007, 20:22
Również lubię kolorki,ale uwielbiam też zimę w Bieszczadach gdy na zewnątrz trzaskający mróz a ja w dobrym towarzystwie przy kominku smażę karkówkę na Bertrandowym ruszcie mam nadzieję że od 1 listopada zacznę znów bywać

włóczykij
01-10-2007, 22:25
Kolorkom daje jeszcze tydzień...
Nie strasz mnie, prawdopodobnie dopiero 10-go sie wybiorę. Przymrozki w nocy już są ?

kobieta_bieszczadzka
02-10-2007, 01:30
Przymrozki już były tydzień temu..... nie wiem jak teraz z temperaturami....tam gdzie byłam tylko niżej jeszcze zielono lub zielonkawo..... reszta pięknie kolorowa.... Ale mam nadzieję, że utrzyma się jeszcze ze dwa tygodnie.... tyż sie wybieram.... ponownie...

kathleen
10-10-2007, 21:31
Wróciłam wczoraj z Bieszczadu. Na szlakach pustki:) Kolory piekne, a najpiekniej ma byc w ten weekend!

Barnaba
10-10-2007, 22:08
no nie wiem, liście już opadają, znaczy się że z każdą minutą na drzewach jest ich co raz mniej- co za tym idzie może być już tylko gorzej- oczywiście tylko i wyłacznie jeśli chodzi o "jesienne kolory"...

trzykropkiinicwiecej
12-10-2007, 16:32
...przed chwilą wrciłem z okolic Dziurdziowa i Olchowej... i moc..iście MOC kolorów pod Gruszką .... ale lecą z drzew, smigają... no i ta mglista szarośc je tłumi... na pohybel przymrozkom

Gaga
12-10-2007, 20:50
Wróciłam...ach.... załapaliśmy sie na apogeum szaleństwa barw i wyjechalismy gdy pasy brunatnych, nagich gałęzi sasiaduja z zielenia iglastych....Ale oczy napasły sie kolorami... CUDNIE było !!!!

Viperaberus
13-10-2007, 16:54
Ale jest zimno, jacieeeeeee! :)

agniecha
15-10-2007, 01:23
Kolorki i to mocne to były już podczas mojego ostatniego wyjazdu czyli 30 IX. I również mam nadzieję, że po tych ostatnich deszczo-wiatro-mrozkach coś się jeszcze utrzymało!

Co do ludzi - w zeszłym roku jeździłam mniej więcej co weekend od października aż do końca listopada - ludzi malutko, na szlaku spotykaliśmy w porywach 5 osób (na głównych trasach). W bardziej zakamuflowanych okolicach pewnie będzie jeszcze mniej :)

Pozdrawiam :)

agniecha
15-10-2007, 01:24
oo dopiero doczytalłam, że już wróciłaś - czyli kolorki są - super :]

sq5jrv-mario
18-10-2007, 17:50
Witam.
Byłem 11-17 w Biesach i jest KOLOROWO, a ludzi troszkę (wiecej mozna bylo zobaczyc w weekend) jest. Zdięcia zrobilem i zalaczylem w innym poscie
( http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?p=50580&posted=1#post50580 ). :)