Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : V Bieszczadzkie Czart Granie

Astra:)
24-09-2007, 17:22
Zapraszam na CZART Granie, czyli Ciepłe, Zapieckowo, Artystyczne, Rozrywkowo Turystyczne Granie, to cykliczna, dwudniowa impreza, która po raz piąty odbędzie się w Bieszczadach, w drugi weekend października (12.10 - Bacówka pod Małą Rawką, 13.10 Zajazd Pod Caryńską UG).

Głównym celem imprezy jest wspólne spędzenie czasu przy piosence turystycznej, poezji śpiewanej, a wszystko to w otoczce wystaw i sztuk różnych.

W programie tegorocznej imprezy przewidziane są występy i spotkania z artystami zaangażowanymi w tworzenie imprezy, święto pieczonego ziemniaka, gawęda bieszczadzka, konkursy (w tym konkurs wolnej sceny), oraz inne liczne atrakcje.
Zapraszamy wszystkich w myśl hasła imprezy: „Weź gitarę, zagraj z nami!”

Zapraszamy również do wzięcia udziału w naszym niebanalnym konkursie internetowym w dziale PROZA, POEZJA, FOTOGRAFIA, RYSUNEK.
PROZA: „Moje wędrowanie”
POEZJA: „Woda, Góry, Las”
FOTOGRAFIA: „Szlak”
RYSUNEK: „Wiatrem”
Prace należy przysyłać do piątku 12 października 2007, na adres:
czartgranie@carynska.pl .
Ogłoszenie wyników konkursu i wręczenie nagród, odbędzie się w sobotę 13 października (drugiego dnia imprezy), w Zajeździe pod Caryńską w Ustrzykach Górnych.

Prosimy o zapoznanie się z regulaminem konkursowym.

Wstęp na imprezę (dwa dni): Wolny!

Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany programu.

Czytaj całość...
Regulamin konkursu V Czart Grania

Regulamin konkursu:

Jeśli jesteś autorem ciekawego zdjęcia, rysunku, opowiadania lub wiersza o tematyce bieszczadzkiej, wystarczy wysłać je do nas, na adres: czartgranie@carynska.pl Spośród nadesłanych prac, zostanie wybrane najlepsze w każdej kategorii, a jego autor zostanie ogłoszony zwycięzcą oraz zostanie uhonorowany atrakcyjną nagrodą – niespodzianką. Zwycięskie prace będą publikowane przez miesiąc w bieszczadzkich portalach internetowych. Przed przystąpieniem do konkursu należy zapoznać się z poniższym regulaminem.

Warunkiem udziału w konkursie jest akceptacja poniższego regulaminu.
- Aby wziąć udział w konkursie należy do dnia 12.10 2007 przesłać swoje prace w dowolnej kategorii: Fotografia, Rysunek, Proza, Poezja oczywiście o tematyce bieszczadzkiej.

Maksymalne wymiary zdjęcia, to 800 x 600 pikseli, i 150 kB. (do 3 zdjęć).
Maksymalne wymiary rysunku, to 800 x 600 pikseli, i 150 kB. (do 3 rysunków).
Opowiadanie, nie może być dłuższe niż dwie kartki A4, pisane czcionką Times New Roman, rozmiar 11 (1 opowiadanie)
Wiersze (do 3 wierszy)
- Do prac należy dołączyć informację zawierającą: imię, nazwisko, adres korespondencyjny oraz numer kontaktowy.
- Osoba nadsyłająca swoją pracę, oświadcza, że jest jedynym właścicielem praw autorskich do nadesłanej pracy, zgodnie z przepisami prawa polskiego.
- Nadsyłający zezwala na wykorzystanie swojej pracy w serwisach internetowych o tematyce bieszczadzkiej, przez okres jednego miesiąca od dnia zakończenia konkursu oraz na opublikowanie imienia, nazwiska i nazwy miasta, w którym mieszka.
- Organizator konkursu nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne roszczenia osób trzecich wynikające z umieszczenia zwycięskiej pracy (we wszystkich 4 kategoriach) na stronach www.
- Nagrodą w konkursie jest atrakcyjna nagroda niespodzianka.
- Nagroda zostanie przekazana w dniu 13.10, na Bieszczadzkim CZART Graniu. Nagrody nie będą wysyłane pocztą. Istnieje jednak możliwość odbioru w terminie późniejszym w Zajeździe pod Caryńską w Ustrzykach
Górnych.

Organizatorzy

Barnaba
25-09-2007, 02:20
ktoś był na tej imprezie w zeszłym roku? Jak wrażenia?

kobieta_bieszczadzka
25-09-2007, 12:05
Oczywiście , że był...... :) ..... nie jeden :).....

Barnaba
25-09-2007, 15:02
ponowię drugą część mojego postu:
Jak było?

bertrand236
25-09-2007, 15:30
http://www.odkryjbieszczady.pl/czartgranie/index/relacje/czart4a.htm

Krysia
25-09-2007, 17:08
oraz inne liczne atrakcje.

ooo tak, np Wasyl:lol: :lol: :lol:
Czart jest CZADOWY!!!
i rozne Baranki tez beda....;-))))))

Hero
26-09-2007, 01:55
ooo tak, np Wasyl:lol: :lol: :lol:
Czart jest CZADOWY!!!
i rozne Baranki tez beda....;-))))))

Orsini... Proszę wytłumacz luziom o co chodzi bo zrozumieją tak, jak napisałaś...

Krysia
26-09-2007, 10:39
tzn JAK?
Nio Wasyl jest niewatpliwa atrakcja programu, Baranek tez jest unikalna osobowoscia na skale swiatowa, co to do Meksyku na stopa jezdzi, to ja mu poradzila, zeby pamietal, ze w Portugalii ma w prawo odbic:lol: :lol: :lol:
Przeciez sie tego opowiedziec nie da, trzeba PRZEZYC!!!

02-10-2007, 16:52
Zapraszamy wszystkich do wzięcia udziału w naszej czarciej giełdzie staroci. Giełda rozpocznie się około godziny 16stej w drugi dzień Czart Grania (13 października), w Zajeździe pod Caryńską w Ustrzykach Górnych.
O szczegóły proszę pytać od adresem: boniex27@gmail.com, lub telefonicznie pod numerem: 607 114 236
Gorąco zachęcamy!

WUKA
21-10-2007, 09:26
Jakieś wrażenia?Nikt tam nie był ?

Barnaba
21-10-2007, 13:01
Pewnego wiczoru siedzę sobie, i pytam, a Romek i Kozi gdzie są? Dowiedziałem się że gdzieś się po biesach kręcą....
"- jutro grają pod Caryńską..."
Tak więc wiem że byli. W schornisku było ze mną 5 osób, i wolę to niż spęd Czart Grania.

WUKA
21-10-2007, 14:48
Pytałam tych co byli,a nie tych co nie byli!Pozdrawiam.

Barnaba
21-10-2007, 14:55
Jakieś wrażenia?Nikt tam nie był ?

Nie doczytałem, sorka.

torunianka
26-10-2007, 11:45
ja byłam na V czat granie był fajny klimacik tylko szkoda ze zespół Zmije nie śpiewali po naszemu ten śpiew ma swój urok pani Agnieszka piękny głos fajna z Nich parka Ale najbardziej mi sie podobał pan z broda nie pamietam imienia ale to było granie cały sobą grał jeszcze jeden był zespół w czerwonych koszulkach przepraszam ze nie pamietam nazwy zespołu ale ja byłam pierwszy raz na takim czat granie no i niestety do końca byliśmy bo był to nasz ostatni dzien w Bieszczadach Były tez rozdawane nagrody i dla pani z Torunia tez była

WUKA
26-10-2007, 12:31
Tak,doszły mnie słuchy,że mój wiersz wygrał.Fajnie by było przeczytać o tym w jakimś komunikacie Organizatora.

Bison
26-10-2007, 15:07
Tak,doszły mnie słuchy,że mój wiersz wygrał.Fajnie by było przeczytać o tym w jakimś komunikacie Organizatora.

A może Szanownej Pani pomnik postawić...:mrgreen: Dzizaz...

WUKA
26-10-2007, 15:40
Tak,koniecznie.Po to przecież brałam udział,nie?
A na poważnie-jak organizuje się jakiś konkurs,to potem podaje się wyniki.

Barnaba
26-10-2007, 20:16
Swoją drogą, pchać sie na konkurs i potem nie iść na wyniki... i Ty Wuka, i Organizator zachowaliście sie "po jednych pieniądzach" to te uwagi Twoje o ogłoszeniu czy coś też są nieco nie na miejscu. A co do pomnika to w tym kraju sto lat po zgonie najwcześniej.

WUKA
26-10-2007, 20:56
A mnie wydaje się nie na miejscu używanie słowa "pchać się".Ja tylko wzięłam udział w ogłoszonym konkursie.Nie było wymogu aby uczestniczyć osobiście.I prosze mi nie przypisywać megalomanii ani pomnikomanii.Wszelkie konkursy kończa się jakimś ogłoszeniem wyników bądź powiadomieniem.To tyle na ten temat.

30-10-2007, 01:58
Tak,koniecznie.Po to przecież brałam udział,nie?
A na poważnie-jak organizuje się jakiś konkurs,to potem podaje się wyniki.

WUKA... Wyniki faktycznie były podawane na samym Czarcie a opóźnienie z publikacją na stronach wynika OCZYWIŚCIE bez względu na nasze szczere chęci. Mamy pewne problemy ale uporamy się z tym jak najszybciej i już w przyszłym tygodniu będzie to wyświetlone.
Serdecznie Cię przepraszam za te niedogodności mając nadzieję, że się na nas nie pogniewasz.
A swoją drogą to Twoja nagroda jest u mnie i mam szczerą chęć wręczyć Ci ją osobiście- może masz ochotę wybrać się w Bieszczady niebawem?? Co Ty na to?? Byłaby świetna okazja, żeby sie poznac a i porozmawiać o tym czy o tamtym... W przeprosiny zaśpiewam Ci coś z mojego repertuaru ;) ze specjalną dedykacją w tomiku, jeśli tylko odważę się go wydać ;)

Jeszcze raz przepraszam za opóźnienia...

Pozdrawiam serdecznie

P.S. Szkoda, że Cię nie było...

30-10-2007, 02:07
Pewnego wiczoru siedzę sobie, i pytam, a Romek i Kozi gdzie są? Dowiedziałem się że gdzieś się po biesach kręcą....
"- jutro grają pod Caryńską..."
Tak więc wiem że byli. W schornisku było ze mną 5 osób, i wolę to niż spęd Czart Grania.

Drogi Barnabooo...
Nie ma nic bardziej klimatycznego jak odpoczynek w prawie pustej bacówce z kominkiem i gitarą... Ja też to lubię... Ale każdy ma to co chce i kiedy chce... Czart Granie jest raz w roku po to, żeby spotkać się w owej bacówce szedrszym gronem... Takie jest założenie tej imprezy, zachowując jednak zdrowy rozsądek, bo nie chcemy ABSOLUTNIE(!!!) podbijać frekwencją Bieszczadzkich Aniołów.
Nikt Ci tego nie narzuca i nie zmusza, żebyś bywał na Czart Graniu lub też wtedy, kiedy jest w bacówce tłok ;)

Serdecznie Cię zapraszam na VI Czart Śpiewogranie, w drugi weekend października 2008 :)

Pozdrawiam

WUKA
30-10-2007, 07:22
Astro!Naturalnie,ze się nie gniewam(moje uwagi zostały potraktowane zbyt poważnie).Bardzo też żałuję,że mnie tam z Wami nie było(czasem coś się nie udaje mimo chęci)Już się cieszę na spotkanie z Tobą-dam znać kiedy to będzie możliwe.Zachęcam bardzo do wydania tomiku i trzymam za słowo(piosenka i dedykacja).Serdeczności.WUKA