PDA

Zobacz pełną wersję : Czy w maju pochodze?

pijak10
31-01-2008, 18:42
witam wszystkich bardzo serdecznie!! chce wam powiedziec ze od zeszlej jesieni mam NOWA MILOSC!! TO BIESZCZADY!!!! marzylem o nich od lat i w koncu udalo sie:!::!: we wrzesniu bylem w Chmielu nad Sanem z moja kobieta. troszke padalo ale udalo nam sie pochodzic. :smile: jestesmy ZACHWYCENI tym miejscem na ziemi...mamy plan wrocic tam na dlugi weekend majowy i dlatego bardzo prosze bieszczadnikow o odp na moje pytanie: czy poczatek maja to dobry czas na wedrowki? chodzi mi o to czy moze byc jeszcze snieg? domyslam sie ze zalezy to od roku ale napiszcie: jak TAM jest na poczatku maja? z gory dziekuje!!!

Piotr
31-01-2008, 19:06
czy poczatek maja to dobry czas na wedrowki? chodzi mi o to czy moze byc jeszcze snieg? domyslam sie ze zalezy to od roku ale napiszcie: jak TAM jest na poczatku maja?
Generalnie od kilku już (conajmniej) lat śniegu w maju w B. nikt nie widział - nie licząc zalegających płatów tu i ówdzie. W maju lubi natomiast popadać deszcz - co nie znaczy że nie ma też dni słonecznych. IMHO maj/czerwiec to jedne z lepszych miesięcy na łazenie (wyłączając długie weekendy i nie licząc jesieni) - ale kwestia gustu. Nastaw się raczej na błoto.

pijak10
31-01-2008, 19:17
dzieki!!trzeba wiec sie po prostu dobrze przygotowac na kazde warunki...:smile:

Piotr
31-01-2008, 19:22
dzieki!!trzeba wiec sie po prostu dobrze przygotowac na kazde warunki...:smile:
O to to :D

buba
31-01-2008, 21:35
sniegu nie bylo w maju ani rok temu ani dwa... ale -6 w nocy to bylo.. wiec jakbys spal w namiocie to nie zostawiaj wody w przedsionku bo moze byc problem z napiciem sie z rana ;)

WUKA
31-01-2008, 22:47
Mnie zdarzyło się wchodzić 3 maja na Rawkę w takiej zamieci śnieżnej,ze trudno było zobaczyć coś z odległości dwóch kroków.Raczej lepiej być przygotowanym na różniste kaprysy pogody ,niż nie być.

Stały Bywalec
01-02-2008, 00:58
witam wszystkich bardzo serdecznie!! (...) we wrzesniu bylem w Chmielu nad Sanem z moja kobieta. (...) z gory dziekuje!!!
Też przez 3 tygodnie we wrześniu ub. roku byłem w tych okolicach i często przez Chmiel przejeżdżałem albo przechodziłem. Widziałem tam również wtedy kilku pijaków. Którym byłeś Ty ?:-P

WUKA
01-02-2008, 11:07
Pewnie 10-tym.

tomekk
02-02-2008, 09:55
W maju pochodzic mozna, ale w dlugi weekend beda tlumy.
Moim zdaniem, nie warto się wtedy wybierać. Lepiej przed lub po weekendzie.

Stały Bywalec
02-02-2008, 14:37
W maju pochodzic mozna, ale w dlugi weekend beda tlumy.
Moim zdaniem, nie warto się wtedy wybierać. Lepiej przed lub po weekendzie.
A najlepiej w dn. 16 -18 maja przyjechać na VII KIMB !:lol:

Maciej.K
14-03-2008, 12:15
Witam
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc dopisze się tutaj.
Mam wolny ostatni tydzień marca i zamierzam wyskoczyć w Bieszczady.
Nigdy o tej porze roku tam nie byłem i nie bardzo wiem czego można się spodziewać.
Ze śniegiem kiepsko w tym roku ale błoto pewnie o tej porze murowane.
Myślałem o Rawkach, Wetlinskiej może coś jeszcze – jak sądzicie to dobry pomysł na tegoroczny marzec ?

marcins
14-03-2008, 17:03
Każdy pomysł jest dobry do czasu kiedy jest tylko pomysłem.

Jadja
15-03-2008, 16:02
jasne ze dobry :) ja popieram! tylko pamiętaj, żeby zabrac odpowiednie odzienie, wszak w marcu jak w garncu, no i udanej pogody! pozdrawiam!