Zobacz pełną wersję : nocleg w michalovcach lub uzhorodzie
czy ktos moze ma do polecenia jakies miejsce na nocleg w miescie michalowce na slowacji lub ukrainskim uzhorodzie.. co do miejsca mam wymagania zeby mialo drzwi zeby nam ktos nie zapier**** plecakow jak spimy (opowiesci kumpla wyleczyly mnie ze spania w namiocie w parkach miejskich) i zeby nie bylo jakies koszmarnie drogie..
jezeli ktos ma pomysl na szybkie przejechanie trasy katowice - michalowce tez bylabym wdzieczna za jakies sugestie :)
Krzysztof Franczak
11-03-2008, 22:29
http://www.eslowacja.pl/slowacja-noclegi/zemplinska_sirava/61942_1/ do wyboru do koloru w większości sam przetestowałem.
Basia Z.
12-03-2008, 07:46
jezeli ktos ma pomysl na szybkie przejechanie trasy katowice - michalowce tez bylabym wdzieczna za jakies sugestie :)
To ostatnie mogę polecić:
Z Katowic chyba 15.14 bezpośredni do Żyliny i z Żyliny o 19.51 jest IC Gerlach do Koszyc (bilet dość drogi, coś około 500 Sk opłaca się kupować grupowy).Ten pociąg jest o 22.34 w Koszycach.
Dalej jest przesiadka na pociąg do Czarnej na Cisą, który jedzie około 2 godz. i potem do Czopu.
W zeszłym roku startując o godz. 15.14 z Katowic o 1 byłam już w Czopie na Ukrainie.
Dodatkowym bonusem była błyskawiczna kontrola graniczna i brak tłoku na granicy.
Do Michałowiec to oczywiście w bok, ale zerknij na połączenie Koszyce - Michałowce na www.cp.sk (http://www.cp.sk) coś mi się wydaje że było tam również połączenie, bo taką opcję dojazdu też rozważałam.
Uzupełnienie - już znalazłam - z Koszyc jest do Michałowiec pociąg o 22.43 (mało czasu na przesiadkę z IC ale są szanse zdążyć).
Na miejscu 0.01.
Bilet do samego celu podróży opłaca sie kupić już w Żylinie.
Pozdrowienia
Basia
buba, a nie rozważasz mojej wersji dojazdu, o której Ci kiedyś pisałem ? :)
Myślę także, że optymizm Basi dotyczący szybkiej odprawy trzeba zweryfikować o wejście SK do strefy Szengen. Może się to coś niecoś przedłużyć.
Bo dotąd przez kilka lat odprawy na granicy SK-UA były rewelacyjnie krótkie w porównaniu z tym co się słyszy o granicu PL-UA...
twoja wersja dojazdu jest super- tylko trzeba posiadac auto...
choc chyba pozostane wierna pociagowi do chyrowa skoro jezdzi ;)
Jedz do krakowa pkp tam w busa 25 zl do krosna potem w autobus kursowy do michalowiec jedize kolo 10 -11 z krosna codziennie chyba dawno nim nie jechalem
bezposredni z krosna do michalowcow?? odjezdza z pksu?? ile kosztuje?? brzmi niezle!!!