PDA

Zobacz pełną wersję : Bieszczady po raz pierwszy...

gajowy marucha
01-05-2008, 19:06
Witam...

Potrzebuję waszej pomocy...
Zamierzam się wybrać w Bieszczady z moją dziewczyną koło połowy sierpnia...
Nigdy w tych górach jeszcze nie byłem...Zasugerujcie mi jakąś dobrze usytuowaną miejscowość tzn. taka, która będzie dobrym miejscem wypadowym na szlaki, będące poniekąd wizytówką Bieszczad...
W podobnych tematach wyczytałem, że dobre na początek są Ustrzyki Górne lub Wetlina. Zgadza się? Chodzi mi też o to żeby po zejściu z gór można było wyjść do jakiejś sympatycznej knajpy itp...
Mam też prośbę odnośnie kwatery, czy jesteście w stanie zaproponować sprawdzone miejsce..Pokój dla 2 osób z łazienką, może tv albo lepiej balkonem z pięknym widokiem tak do 40 - 45 zł za osobę :)

Z Góry dziękuję za pomoc...

Pozdawiam.

lucyna
01-05-2008, 20:52
Bez problemu znajdziesz w tej cenie. Sprawdź na początek Łukę w Wetlinie.

Wojtek1121
01-05-2008, 22:15
Byłem w Łuce mogę polecić. Gospodarze sympatyczni .

długi
02-05-2008, 08:04
Wetlina. Będzie deko drożej, ale polecam: Dom pod Berdem. Na żarełko też nie najtańsze, ale muzyka i wino mniam, do chaty "Stare Sioło". Oba miejsca niemal po sąsiedzku.
Oczywiście na codzienne jedzenie będzie raczej rujnujące, ale kolacja przy świecach, winku i muzyce.. Do tego malowane przez Gospodynię obrazki. Można nabyć, na pewno Cię stać, nie są drogie, a pamiątka jakże odmienna od tradycyjnych jarmarcznych.
Pozdrawiam
Długi

gajowy marucha
06-05-2008, 11:50
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi...Dzwoniłem do pensjonatów, o których wspominaliscie i wielu innych...długo trwało nim coś wolnego znalazłem w interesujacym mnie terminie...Ostatecznie zarezerwowałem pokój w Golcówce...Na forum nic o tym ośrodku nie znalazłem, ale zdaje się, że niedawno został wzniesiony, co łatwo zauważyć ogladając zdjęcia zamieszczoe w internecie...
Pan, z którym rozmawialem wydał się sympatyczny, więc jestem dobrej myśli..
Mam jeszcze jedną prośbę... Czy moglibyście wymienic miejsca, które obowiązkowo trzeba zwiedzić, bedąc w bieszczadach...Ewentualnie podrzucić link do ciekawych tras...
Pozdrawiam