Zobacz pełną wersję : Bieszczady z dziećmi
czytałem podobny watek ale on ma już 5 lat więc chciałbym w swoim pierwszym poście zapytać o jakieś kwaterki gdzie znajdę również jakąś rozrywkę dla dzieci /3 i 9 lat/ poza chodzeniem po górkach. dzięki za każdą opinię.
Place zabaw są m.in. w ODK w Olszanicy, w Unitrze w Polańczyku (dodatkowo basen dla dzieci), w Leśniczówce w Berezce. Profesonalny plac zabaw będzie miała Relawia w Polańczyku. Istnieje możliwość dołączenia dzieci do grup kolonijnych kwaterujacych w tym ostatnim ośrodku. Programy te są na stronach Almaturu. Więcej informacji na 603278845.
Proponuję naukę jazdy konnej na koniach huculskich. Przednia zabawa. Dzieciaki są zachwycone kontaktem ze zwierzętami.
Być może będzie także oferta dla dzieci przygotowana przez Zielony Rower.
Kwaterek jest sporo, tylko od ilosci dudków zależy wybór.
Nie wiem tylko, co masz na myśli, mówiąc o rozrywkach dla dzieci?
Nie wiem tylko, co masz na myśli, mówiąc o rozrywkach dla dzieci?
Aquapark? :lol:
Krzysztof Franczak
11-05-2008, 19:42
Można np skorzystać z wielu warsztatów plastycznych w wielu miejscach w Bieszczadach.
Witam,
...sie tez sie wybiarem z dziecmi (8+4 lata) coby ,rzecz jasna, pochodzic po gorkach :-),
niemniej gdzie moge znalezc info o warsztatach plastycznych tudziez konikach hucylskich???
Krzysztof Franczak
19-05-2008, 10:35
www. barak.art.pl a jak do mnie trafisz to i pojeździsz na hucułach bo w okolicy jest całe mnóstwo stadnin.
Krzysztof Franczak
04-08-2008, 01:49
Mówisz masz
http://www.zielonyrower.pl/content/blogcategory/44/74/lang,pl
wybieram się za 2 tygodnie na urlop i zabieram też swoje dwa Brzdące 4 i 6 lat :) Czy jakieś pomysły ponad tę listę? [tu był link]
co jeszcze możecie mi polecić? Mam nadzieję, że pogoda będzie dopisywać :)
Cześć,
wiele zależy od lokalizacji bazy wypadowej, cieżko nieraz szybko zebrac sie rano z dzieciakami, dojazd tez co nieco zajmuje czasu a i dzien coraz krotszy na jesien.
Niedawno zakonczylismy urlop w bieszczadach z dwoma brzdącami syn 5 lat, córa 10-m-cy.
Mieszkalismy w Nasicznym, na wiekszości tras trzeba było z rana podjechać autem.
Ponizej na co udalo nam sie wdrapac, lub zobaczyć, może cos Ci przypadnie do gustu. Najmłodze dziecko wymiennie podrożowało w wózku lub nosidełku w zależnosci od wymagań trasy.
1 dzień: Dwernik Kamien
2. Chata socjologa z Chmielu + przełecz nasiczańska.
3. Tama w Solinie + biedronka w Lesku :-)
4. Schronisko Koliba drogą przez Caryńskie.
5. Kolejka z Przysłupia do Cisnej, bacówka pod Honem, siekierezada
6. Poł. Carynska z wyznianskiego wierchu, zejscie do koliby, Nasiczne
7. Chatka Puchatka z Górnej Wetliny.
8. mała i duza rawka z wyznianskiego wierchu
9 Tarnica z wolosatego
10. plaza (kamienista) w wołkowyji
11. Schronisko jaworzec z Kalnicy, muzeum turystyki w Ustrzykach Górnych.
12. Zagroda Żubrów w Mucznem, Brenzberg, Punkt widokowy 19, cmentarze w Dzwiniaczu
13. hulskie z zatwarnicy, cmentarz, posiadłośc "Henriego" (niestety w dojsciu na wzgórze ryli zatrzymaly nas metrowe pokrzywy)
14. lopienka autem, Majdan- stacja kolejki, balnica granica pol-sło.
15. petla z wołosatego rozsypaniec, halicz, siodło pod tarnicą
16 I najmniej bieszczadzki dzień: Kraków
udanego urlopu i wielu jesiennych kolorków:-)