Zobacz pełną wersję : Obowiązek zgłaszania wyjazdu w Bieszczady
Paskudne słowo. To nie kwestia puryzmu a kultury osobistej.
Pomijam kwestię osobistej ogłady, wszak często słyszę to wstrętne słowo z ust kulturalnej elity, na której wzoruje się młodzież !
Popieram Cię ,merkunie, bo mam odczucia pokrewne. Jeśli już chodzi o przekleństwa ( a te powinny służyć tylko ...uldze w bólu a nie podkreślaniu zachwytu, radości czy innej euforii ), to o ileż śpiewniej brzmią te "krajowe", niż pożyczane z innej kultury (?) To słowo ma, dla mnie, wstrętne brzmienie i choć zdarza mi się czasem (jak szuflada spadnie na stopę) czymś rzucić, to TYM NIGDY! Życzę mu nagłej śmierci, w co nie wierzę słysząc jak się nim chwali rzeczy piękne, smaczne, szlachetne!
Droga WUKO. Kto jak nie ty wiesz najlepiej, że słowo to potęga. Trzeba wiedzieć których słów używać i jakie nadać im znaczenie. To trudna sztuka , nie przeczę ale na forum publicznym słychać tyle wulgaryzmów, że chociaż FORUM niech będzie od nich wolne. Dla rzeczy pięknych, smacznych, szlachetnych warto się postarać.
Witam :) Jeszcze kawał czasu ale jak obowiązek to obowiązek i chcę zgłosić wcześniej. W tym roku latem wybieram się w Bieszczady po 10 sierpnia, wybieram się samotnie
a nie lubię samotnie łazić po górach i dlatego zgłaszam że : najprawdopodobniej od 14. 08 do 20.08 jestem w Wetlinie lub w innej pobliskiej miejscowości i mam zamiar tak jak dawniej wyruszać z rana na szlaki a wracać na noc.
Pozdrawiam
Staszek
19-20 maja baza namiotowa w Łopience, 21-26 maja Sękowiec. Jak ktoś chętny to miejsce w domku jest.
Od 5 czerwca do 20/21,okolice zatoki Teleśnickiej i włóczęga po wodach zalewu, między innymi w poszukiwaniu tratwy Giera,którą ponoć reaktywował,wędkowanie też przewidziane, oczywiscie śpiewy przy ognisku pa duszam..... i gdyby ktoś przypadkiem namierzył nad wodą ponton z imieniem Horpyna to będzie mój,;)wpadniemy na pewno do nie jakiego Andreja Kiryma zobaczyć Jego nową siedzibę i spróbować tradycyjnie rydza pod ukrainską horiłkę,a w górki ? Też się gdzieś pewnie skoczy na krótko ....kto to wie......już blisko ,coraz bliżej:lol:
Od 15 do 18 czerwca w rejonie Czarnej będzie grasować banda w składzie: Młody, Rudy i Marcowy.
(przez lewe ramię) Tfu! Tfu! Tfu! :twisted:
Petefijalkowski
18-06-2017, 17:54
1-5lipca będę na bazie w Jaworniku. Zapraszam :)
Petefijalkowski
18-06-2017, 18:05
Skasowany.powód: Baden-Baden.
Będę od 10 do 16 lipca w miejscowości Pszczeliny. Jadę sama, ale chętnie się przyłączę :)
Wyjeżdżasz w Bieszczady ? To bardzo dobrze, a nawet jeszcze lepiej.
Ale dlaczego o tym milczysz, nie pochwalisz się na Forum, którego jesteś przecież członkiem ?
Ostatnio wpłynęła do mnie, jako Prezydenta Forum, formalna skarga, iż uczestnicy Forum spotykają się w Bieszczadach ... zupełnie przypadkiem. Czyli że takich spotkań mogłoby być znacznie więcej.
Proponuję zatem, aby osoba wyjeżdżająca w Bieszczady informowała o tym na Naszym Forum - właśnie w tym wątku tematycznym, który niniejszym zakładam.
Niech taka osoba poda dzień przyjazdu, przybliżony okres pobytu oraz miejscowości, w których będzie ew. uchwytna.
Jeśli informację o tym zamieści nie później niż jakieś 10 - 7 dni przed wyjazdem, to zainteresowani znajomi z Forum, którzy również w tym czasie jadą w Bieszczady, zdążą się z nim skontaktować "na prv.", wymienić nr-y tel. kom., itp.
Oczywiście, jeśli ktoś z premedytacją tego nie uczyni, bo woli samotność, to należy tę postawę również uszanować.
Ale osoby bardziej towarzyskie mogłyby wykorzystać Nasze Forum także do bieszczadzkich spotkań niewirtualnych.
Proszę o podawanie w tym wątku jedynie konkretnych informacji, a nie kontestowanie samego ww. pomysłu. Jeśli komuś się on nie podoba, to niechaj zachowa to dla siebie, ew. założy odrębny wątek.
Dając przykład, zaczynam od siebie: będę przebywał w Sękowcu (mając tam bazę wypadową) w dn. 8 - 30 września br.
I dzięki temu, że nie trzymałem tego w tajemnicy, mam już zgłoszenia dwóch kolegów z Forum, z którymi się w tym czasie najprawdopodobniej spotkam. I nie przypuszczam, aby to miały być spotkania przy oranżadzie.
Jadę w Bieszczady (Ustrzyki Górne-baza wypadowa:) będę tam w dniach: 1-11.08.2017. Czy ktoś tam będzie wędrował w tym czasie?
Pozdrawiam
Marta
- - - Updated - - -
Jadę w Bieszczady (Ustrzyki Górne-baza wypadowa:) będę tam w dniach: 1-11.08.2017. Czy ktoś tam będzie wędrował w tym czasie?
Pozdrawiam
Marta
Jest tu ktoś? czy te wątki działają??? Ktoś wyjeżdża w sierpniu w Bieszczady? Tak z ciekawości pytam.. :)
Działają, spoko ;) ja wyjeżdżam w drugiej połowie sierpnia, będę w Duszatynie.
albert79
04-07-2017, 11:10
Myślałem by jechać lipiec, sierpień właśnie na przełomie - niestety plany się zmieniły i nie wiem jak to wyjdzie.
Z Mazowsza długa droga jest i jak tylko uda się wyłuskać parę dni wolnego to staram się odpoczywać właśnie tam.
Yosarian
04-07-2017, 13:58
J z ekipą meldujemy się 22 w Smreku. Do zobaczyska.
Dziękuję za odpowiedź :) ja będę w Ustrzykach Górnych od 1 do 11.08 to Pozdrawiam :)
- - - Updated - - -
To sukces,że mam odzew z 2017 roku bo wątki tematyczne bywają z początku 2000 roku!
Jestem w Wetlinie w okresie: 10-22 sierpnia. :)
Właśnie wróciłam z Bieszczad - 660 w jedną w stronę. Zakochałam się i myślę, kiedy znów będę mogła tam pojechać.
Właśnie wróciłam z Bieszczad - 660 w jedną w stronę. Zakochałam się i myślę, kiedy znów będę mogła tam pojechać.
wszyscy tu zakochani...trudno sie dziwić ;-)
Będę, a w zasadzie będziemy, bo tym razem z Julią i małym Piskalem, od 16 do 20 września.Wiadomo gdzie. Krótko, bo wcześniej Pieniny.
Będę, a w zasadzie będziemy, bo tym razem z Julią i małym Piskalem, od 16 do 20 września.Wiadomo gdzie. Krótko, bo wcześniej Pieniny.
Jestem blisko "Wiadomo gdzie" od 3 do 12 września, a jak dobrze pójdzie to od 4 do 8.10 jeszcze nie wiem gdzie.....gdzie oczy poniosą.
Jestem blisko "Wiadomo gdzie" od 3 do 12 września, a jak dobrze pójdzie to od 4 do 8.10 jeszcze nie wiem gdzie.....gdzie oczy poniosą.
No to szkoda, chyba że wpadniesz w Pieniny. Od 12 jesteśmy w Krościenku n/Dunajcem. Stamtąd w Biesy.
partyzant
18-08-2017, 23:41
Już za tydzień gdzieś w Bieszczadach ale nie przywiązany do miejsca. Taki jest PLAN. Słyszał kto wilki?
dorota z krakowa
25-08-2017, 15:47
Już jutro wyruszam do Bazy w Tarnawie Niżnej. Będę tam aż do 7. września
bertrand236
23-09-2017, 13:20
Się wpisałem do kalendarza.
Pozdrawiam
partyzant
28-09-2017, 17:26
W dniach 20-22.X będę z Naszymi Ludzmi szukał wszystkich barw bieszczadzkiej jesieni. Będzie to już trzeci wyjazd integracyjny, w programie którego mamy zamiar, (jadąc przez Rzeszów, Sanok, Lesko), zameldować się na progu bieszczadzkiej cerkwi(tej z wyjątkowym ikonostasem na drewnie). Tu mamy zamiar otrzymać duchowe wsparcie na dalszą część wycieczki. Następnie ruszymy w Dolinę Sanu ale niezbyt głęboko, bo skręcimy na Sine Wiry. Kto wie, może uda się już nocą odwiedzić inną bardzo znaną cerkiew, która jest zawsze otwarta.
Drugiego dnia będziemy testować schody na Tarnicę, a dalej ci mocniejsi(może wszyscy?) będą w poszukiwaniu wszystkich barw jesieni, podążać na Bukowe Berdo z zejściem do Mucznego. Możliwe, że nie będzie to koniec przygód, bo przed wieczorem mamy zamiar odwiedzić Zatwarnicę.
Niedziela (jeżeli jeszcze będzie po co), to tradycyjne grzybobranie Na stokach Wysokiego Działu a w drodze powrotnej to Łupków i Radoszyce. Powrót do domu przez Rzeszów.
ps:
Prawdopodobnie będą jakieś korekty, bo są tacy którzy jeszcze nie widzieli tego i owego.
Jaka będzie pogoda? Oby lepsza niż w zeszłym roku.
Jeżeli uważacie, że takie zbiorowe wyjazdy nie mają sensu, to odpowiadam: - że tutaj nie liczy się co ja wolę, ale to żeby dać innym trochę radości, wspólnych wspomnień i żeby mieć wreszcie okazję spotkać się razem, co nie jest wcale takie oczywiste mieszkając nawet w małym środowisku.
Kwaterę i to dobrą mamy w Cisnej. W programie są jeszcze inne zaskoczenia.
Pozdrawiam i oby do zobaczenia.
Kurdybanek
28-09-2017, 21:12
Od 30.09 do 06.10 - trochę w UG, trochę w Zatwarnicy będę robił za przewodnika i pokazywał rodzinie Bieszczady.
Witam, tylko jeszcze jutro do pracy a w sobotę do ...... Chmiela na tydzień .
Jestem od 04.10 do 09.10 w UG
kobieta_bieszczadzka
09-10-2017, 12:47
powitać
... po ciszy takiej... cóż mogę powiedzieć.... stęskniłam się... :mrgreen:
będę w piątek w UG, może kogoś przyniesie ;)
Pozdrawiam
k_b
St_Thomas
10-10-2017, 07:26
Ciągnie wilka do lasu. 13-22 październik baza w Wetlinie, ale gdzie nogi poniosą?
14.10 - Rawki i Krzemieniec.
Kura8210
03-01-2018, 09:44
Od 8.01 do 15.01 Ustrzyki Dolne i Polanczyk.
Od jutra do KIMB-u - Przysłup i сусідство :-D :-D :-D :-D :-D
17.05-20.05 baza wypadowa Ustrzyki Dolne
Kurdybanek
14-05-2018, 19:57
Od dziś do 17.05 U. G. Od 18.05 do 20.05 Sękowiec Kimbowiec ;)
pierwszy tydzień lipca Zatwarnica/Sękowiec- będę wypatrywał czy pod sklepem Stały Bywalec z obiecanym piwem nie stoi...:roll:
Witam, Paweł, 26 lat, Olsztyn, będzie to moj dopiero drugi wypad w Bieszczady, do tego pierwszy sam, ruszam w okolicach 16-17.07 do około 27-28.07, nie ukrywam, że fajnei by było mieć kogoś do towarzystwa, bo to też taki pierwszy mój samotny wyjazd gdziekolwiek, baza wypadowa bereżki, ustrzyki górne, ale to wszystko jest do dogadania,
31.07 - 02.08 rodzinnie, baza w Kalnicy k. Wetliny, a potem się zobaczy ...
Najprawdopodobniej - od około 30.06. do 05.07. będę w Czarnej, kręcąc się po raczej wschodniej części regionu. Plany modyfikowane na miejscu, w zależności od pogody (jadę motocyklem). Oczywiście dojazd moto i reszta w konkretnym miejscu pieszo (drogi już mam zjeżdżone po parę razy....).
Zaklepane właśnie! ORW Bystre od 30.06.2018 do 09.07.2018 . Plany się tworzą, ale raczej tereny gdzie mogę pójść z psem (nowy będzie pierwszy raz w Bieszczadach). Koniecznie chcę zobaczyć XVII PowojenneTargi Końskie w Lutowiskach, na których jeszcze nigdy nie byłem.
21-25 Polańczyk Gacówka. Krótko, ale dobre i to. Plany co do spędzania czasu na miejscu zrobię ;) jakieś rybki na pewno tez będą :)
Długi Sierpniowy Weekend u Kija! :-D
wreszcie jadę,, Nad Osławą jest najpiękniej o tej porze
Ja rowniez jade - juz w sobote. Bede w Ustrzykach Gornych do konca sierpnia.
bertrand236
14-08-2018, 22:02
Zawsze uważałem, że tylko wpisanie się do Kalendarza ma sens, więc się wpisałem
Pozdrawiam
- - - Updated - - -
wreszcie jadę,, Nad Osławą jest najpiękniej o tej porze
Przyjemności
Stały Bywalec
13-09-2018, 21:48
17.09.-5.10.2018 baza wypadowa: "Grandhotel" w Zatwarnicy.
Przyjeżdżam 16.09. wieczorem (na przyjazd mam już pasażera w aucie). Gdyby ktoś niezmotoryzowany reflektował na podróż powrotną do (w kierunku) Warszawy 6 października (wyjazd z Zatwarnicy rano), to niech mnie odnajdzie w Grandhotelu. Opłaty za podróż nie pobieram.
Kurdybanek
27-09-2018, 12:52
Od 28.09 do 2.10.2018 Smerek. Trochę krótko, ale co zrobić :sad:
3.11 -11.11 następny listopad w Bieszczadach, Wetlina, cieszę się jak dziecko i nie mogę się doczekać. Startuję z Pomorza (Ustka) i mam sporo wolnych miejsc w aucie,zawsze mogę kogoś zabrać tam i/lub z powrotem
Stały Bywalec
20-01-2019, 17:43
Smerek - od 12 maja (przyjazd wieczorem) do 1 czerwca (wyjazd rano). Oczywiście w roku 2019.
Miejsce wypadowe Lutowiska - czas od 03.05 - 09 05 2019/ jeszcze tylko 3 m-ce i parę dni oczekiwania /
Tak informacyjnie.
Właśnie rozpoczynają się obrady
IV NIMB-u.wNasicznym.
Sukcesów życzę.
W końcu - za niecały tydzień: 4/5 - 9/10.06.2020 (Przysłup Caryński i Jaworzec). Hurra !
Gratuluję i zazdroszczę.
Nie ma co zazdrościć tylko pakować się i jechać :)
We wrześniu tak zrobię:grin:.
no i należy Pana Samochodzika od Templariuszy ściągnąć ;)
tomasz8278
10-09-2021, 10:33
od 20 września 2021 Sękowiec tam gdzie zawsze .