Zobacz pełną wersję : Schronisko w Łubnem
majka777
05-11-2008, 15:17
Czy wiecie może czy schronisko w Łubnem jest całoroczne? Z tego co się zorientowałam, jest to jedyna możliwość noclegu pod dachem, między Komańczą i Cisną.
Czy wiecie może czy schronisko w Łubnem jest całoroczne? Z tego co się zorientowałam, jest to jedyna możliwość noclegu pod dachem, między Komańczą i Cisną.
A nie w Jabłonkach?
majka777
05-11-2008, 15:40
Na mapie mam w Łubnem, ale może faktycznie to już Jabłonki :)
Ale w Łubnem chyba "z zasady" nic nie ma, na jakiej mapie masz to schronisko??
bartolomeo
05-11-2008, 16:03
Ze strony schroniska w Jabłonkach (http://www.jablonki.pl/jablonki/):
Schronisko [...] przez cały rok oferuje tanie noclegi w pokojach wieloosobowych oraz 2-6 os.
Witaj
Łubne to nazwa przystanku PKS. Przystanek znajduje się na granicy Kołonic i Jabłonek. Jeżeli zamierzasz spać w schronisku młodzieżowym w Jabłonkach to wysiądź na przystanku Łubne - 200m w lewo jest schronisko. Jeżeli schodzisz z gór to na Kołonice szlakiem czarnym (z przełęczy Żebrak krócej ścieżkami).
bmiller podał Ci namiary - po 15.11 schronisko będzie praktycznie na Twoją wyłączność. Pozdrów odemnie gospodarzy.
Pozdrawiam
czynne, czynne - tylko zaopatrz sie w cos do jedzenia czy picia gdzie indziej bo w lubnem ani jablonkach sklepu nie ma (choc jedna moja mapa pokazuje ze jest ale to sklep widmo ;)
Witaj
czynne, czynne - tylko zaopatrz sie w cos do jedzenia czy picia gdzie indziej bo w lubnem ani jablonkach sklepu nie ma (choc jedna moja mapa pokazuje ze jest ale to sklep widmo ;)
Nie wprowadzaj ludzi w błąd - sklep jest w Jabłonkach. 600m od schroniska w stronę Cisnej. Łatwo trafić - to samo miejsce co przed 30 laty - przy zejściu z drogi na zielony szlak, po prawej stronie.
Czynny od 6.00 do 18.00 (przerwa od 12-13). W niedzielę także czynny, lecz krótko po południu.
Z tych do picia wódki brak, ale pifko jest.
I nie w Łubnem - czytaj posty ze zrozumieniem. Kołonice graniczą z Jabłonkami
Pozdrawiam
Witaj.... sklep jest w Jabłonkach. 600m od schroniska w stronę Cisnej. Łatwo trafić - to samo miejsce co przed 30 laty - przy zejściu z drogi na zielony szlak, po prawej stronie....Pozdrawiam
Michał , wybacz bubie,że nie pamięta , proszę .Jej wtedy jeszcze na świecie nie było, a Ty chcesz żeby pamiętała gdzie sklep był 30 lat temu?
A przecie to wtedy było centrum Bieszczadów, te rajdy śladami:lol: waltera, to tylko my ten "klimat" znamy.
ps. mimo wszystko dobrze że się zmienił(klimat)
Witaj
Michał , wybacz bubie,że nie pamięta , proszę .Jej wtedy jeszcze na świecie nie było, a Ty chcesz żeby pamiętała gdzie sklep był 30 lat temu?
A przecie to wtedy było centrum Bieszczadów, te rajdy śladami:lol: waltera, to tylko my ten "klimat" znamy.
ps. mimo wszystko dobrze że się zmienił(klimat)
Alem się obśmiał. Dzięki Joorg za przypomnienie. Latka zapierdzielają jak elektrony.
Buba - wybaczam Ci.
Jeżeli masz na myśli klimat Jabłonek, to się nie zgadzam. Połowa w rękach cwaniaków. Zresztą to OFF.
Pozdrawiam
majka777
05-11-2008, 21:18
Witaj
Łubne to nazwa przystanku PKS. Przystanek znajduje się na granicy Kołonic i Jabłonek. Jeżeli zamierzasz spać w schronisku młodzieżowym w Jabłonkach to wysiądź na przystanku Łubne - 200m w lewo jest schronisko. Jeżeli schodzisz z gór to na Kołonice szlakiem czarnym (z przełęczy Żebrak krócej ścieżkami).
bmiller podał Ci namiary - po 15.11 schronisko będzie praktycznie na Twoją wyłączność. Pozdrów odemnie gospodarzy.
Pozdrawiam
Wow! bmiller i Michał dzięki za linki i bardzo szczegółowe informacje. Już teraz nie pomylę Jabłonek z Łubnym i Kołonicami. :)
Gospodarzy naturalnie pozdrowię.
Ja też pozdrawiam serdecznie.
machoney
06-11-2008, 01:10
No co do Jabłonek to sklep jest ale jeszcze kilka lat temu jeździł tylko bus który przywoził spożywkę i chemię...i tak teraz spytam to od kiedy jest sklep w JAbłonkach ?
Witaj
No co do Jabłonek to sklep jest ale jeszcze kilka lat temu jeździł tylko bus który przywoził spożywkę i chemię...i tak teraz spytam to od kiedy jest sklep w JAbłonkach ?
Od tego roku.
Pozdrawiam
Witaj
Od tego roku.
Pozdrawiam
no to zmienia sprawe.. w maju 2007 miejscowi tez mi mowili ze sklep byl i byl fajny ale juz nie ma i moze bedzie w przyszlosci.. wszystko sie zgadza..trafilam w ten bezsklepowy moment..miejscowi jedynie bimberek oferowali ale my bylismy piekielnie glodni ;)
machoney
07-11-2008, 11:13
Michał zrób coś z Twoim podpisem bo klikając w stronę jablonki.pl wyskakuje alarm z wirusem :(
Mnie tam nic nie pokazuje.
Może jakiś fałszywy alarm?
Witaj
Michał zrób coś z Twoim podpisem bo klikając w stronę jablonki.pl wyskakuje alarm z wirusem :(
Już to tłumaczyłem - masz zapewne aktywny moduł phishingu albo/i defendera. To reakcja na przekierowanie.
Inne przeglądarki np Opera po kliknięciu zgłasza najpierw redirect i ładuje normalnie stronę - pomimo ustawionych zabezpieczeń.
Ten problem zgłaszają ludziska pracujący na IE7.
Pliki z serwera zostały ponownie sprawdzone - i admin kazał mi się odp...
Pozdrawiam
machoney
08-11-2008, 21:14
Nie korzystam z IE tylko z FF i Avasta i pokazuje mi wirusa...
Mi też avast zgłaszał wirusa, ale wlazłem mimo to i żyję.
Nie korzystam z IE tylko z FF i Avasta i pokazuje mi wirusa...
A jak avast powie że ziemia jest płaskim dyskiem to znaczy że jest. Wyrocznia.
Avast jest bardzo przeciętnym antyvirem, m.in. ma taki wady że pokazuje nie zawsze to, co powinien. Dlatego warto sprawdzić. Strona schroniska jest - tak jak pisał Michał - czysta. Nie ma tam żadnego wirusa, nawet w źródło strony wystarczy spojrzeć by to stwierdzić, bez żadnego antywirusa...
machoney
09-11-2008, 21:59
No z tymi antywirusowymi programami to różnie jest... każdy ufa innemu...
Jak z kobietami.
Witaj
W takim razie spróbuj teraz.
Jeżeli jest ok u Ciebie - daj znać.
Pozdrawiam
machoney
10-11-2008, 10:50
Witaj
W takim razie spróbuj teraz.
Jeżeli jest ok u Ciebie - daj znać.
Pozdrawiam
No jest ok :)
Do moderatorów
Właśnie wczoraj wróciłem z tego schroniska ....
Na takie wypowiedzi jest miejsce w dziale zakwaterowanie i usługi.
Pozdrawiam wszystkich w Nowym Roku
Myślę w takim razie, że nie powinno się tu reklamować schroniska (chodzi o podpis w postach Michała).
Pozdrawiam.
Myślę w takim razie, że nie powinno się tu reklamować schroniska (chodzi o podpis w postach Michała).
Pozdrawiam.
OK można wybrnąć z tego. Kolega Bynek narzekał na jakość świadczonych usług przez schronisko PTSM w Jabłonkach czy Łubnem. Był zniesmaczony zachowaniem części personelu. Części, bo nigdy nie uwierzę, że Maciek potrafi być nieuprzejmy dla kogokolwiek. Zresztą potwierdził to Bynek. Bardziej chodziło o brak empatii ze strony żony właściciela. Bardzo narzekał na jakość wyżywienia i na skromne porcje. Stwierdził iż wynióśłby się ze schroniska o ile miałby taką możliwość.
Regulamin forum jest tak sprecyzowany, że nikt nowy nie ma prawa wypowiadać się negatywniw na temat świadczonych usług. I dobrze ale to może doprowadzić dosytuacji iż zaknebuje się nowych userów niezadowolonych bądź zadowolonych z warunków pobytu. Nie współpracuję z tym ośrodkiem ale kiedyś, może z trzy lata temu wzięłam stamtąd grupę. Tak narzekali na wyżywienie, że zaproponowałam im zjedzenie obiadu w innym ośrodku. Nie miałam prawa tego robić, oberwało mi się za to od szefa mojej poprzedniej grupy. Od tego czasu kilkakrotnie spotykałam się z nagatywnymi opiniami na temat wyżywienia czy warunków kąpieli w tym PTSM. Przeważnie to byli byli goście, grupy zorganizowane, które w następnym roku skorzystały z innych usług.
W schronisku tym nigdy nie spałem, ale od "schroniska" nie oczekiwałbym zbyt wiele.
Nie jestem pewien, czy "popularność" tego miejsca pozwala na stosowne inwestycje w wyposażenie.
Co do jakości wyżywienia, to pewnie prawda, skoro opinia się powtarza, wię tzra gotowac samemu labo chodzić gdzie indziej - taka sytuacja nie jest niczym dziwnym w końcu.
A co do sympatii, czy antypatii, to przymróżyłbym oko.
Ciebie Lucynko też nie każdy pewnie lubi, a może kolega BYnek oczekuje, by taki gospodarz 24 godziny chodził wokół niego z uśmiechem na ustach i mottem "klient nasz oan" wchodząc w d*** na okrągło?
Nie znam obgadywanej tu Pani, rozmawiałem na miejscu z kimkolwiek ze 3 razy - było miło. Ale nie znam też kolegi Bynka - a może to sąsiad, któremu ichniejsze krowy w szkodę wlazły...
;)
Pozdrawiam.
Gdybyś poczytał forum, wiedziałbyś, że taka forma "reklamy" jest tu zwyczajowo dozwolona - wielu userów ma w podpisie link, który możnaby podciągnąć pod kryptoreklamę. Ale nikt nachalnie swojej działalności nie zachwala. Tzw. zdrowy umiar jest w cenie. Co do limitu postów - zajrzyj do regulaminu.
Opinie na temat obiektów proszę umieszczać w "Zakwaterowaniu", pozdrawiam
Nie jestem sąsiadem! Właściciel jest ok! Tylko właścicielce brakuje umiejetności komunikowania się z ludźmi i uśmiechu. Takie było odczucie ponad 50 osób. Dlatego napisałem, że to "zbudował" własciciel to właścicielka szyko niszczyła.
Dyskusje o usługach/schroniskach itp powinny być prowadzone chyba w innym dziale i przynajmniej przy 50 postach...
Jak durnowate mogą być posty - zacytuję poniżej
OK można wybrnąć z tego. Kolega Bynek narzekał na jakość świadczonych usług przez schronisko PTSM w Jabłonkach czy Łubnem. Był zniesmaczony zachowaniem części personelu. Części, bo nigdy nie uwierzę, że Maciek potrafi być nieuprzejmy dla kogokolwiek. Zresztą potwierdził to Bynek. Bardziej chodziło o brak empatii ze strony żony właściciela. Bardzo narzekał na jakość wyżywienia i na skromne porcje. Stwierdził iż wynióśłby się ze schroniska o ile miałby taką możliwość.
Regulamin forum jest tak sprecyzowany, że nikt nowy nie ma prawa wypowiadać się negatywniw na temat świadczonych usług. I dobrze ale to może doprowadzić dosytuacji iż zaknebuje się nowych userów niezadowolonych bądź zadowolonych z warunków pobytu. Nie współpracuję z tym ośrodkiem ale kiedyś, może z trzy lata temu wzięłam stamtąd grupę. Tak narzekali na wyżywienie, że zaproponowałam im zjedzenie obiadu w innym ośrodku. Nie miałam prawa tego robić, oberwało mi się za to od szefa mojej poprzedniej grupy. Od tego czasu kilkakrotnie spotykałam się z nagatywnymi opiniami na temat wyżywienia czy warunków kąpieli w tym PTSM. Przeważnie to byli byli goście, grupy zorganizowane, które w następnym roku skorzystały z innych usług.
Zadam sobie trudu Szanowna Pani WPP - i rozbiorę na szczegóły - bez przyjemności.
- od kiedy user Bynek jest Twoim kolegą?
- w Jabłonkach czy Łubnem - takie sformuowanie dyskredytuje Ciebie jako przewodnika (ło matko - chroń mnie przed przyjaciółmi, z wrogami sobie poradzę)
- kogo obchodzi Twoja wiara (w cokolwiek - jest cuś takiego? - oprócz Twojej wybitnej osoby) - nie znasz ani Macieja, ani Małgosi - nie masz pojęcia, ile każde z nich wkłada wysiłku, aby to schronisko jeszcze funkcjonowało i kompletnie nie rozumiesz jak muszą walczyć, aby nie wsiorbał ich "lokalny biznes"
- gdzie Twoja empatia kobito?
- gdzie Bynek narzekał na jakość wyżywienia? chodzi o zupę?!! której nie dostał bo nie zamówił?
- nikt Bynka na siłę w schronisku nie trzymał - mógł zebrać graty i wypierdo... w siną dal - pozostał jednak - bo co?
- nigdy nie współpracowałaś z tym jak to nazywasz ośrodkiem - jesteś za krótka. Jeżeli tak bardzo Ci Szanowna WPP zależy, to zaprezentuję tu na forum opinie na temat Twojej pracy i podejścia do ludzi. I nie masz prawa wypowiadać się na temat wyżywienia - 3 lata temu mogłaś pomarzyć o zjedzeniu czegośkolwiek w Jabłonkach (chyba, że masz na myśli bar letni Pani Teresy - ale od tego też Ci wara)
- warunków kąpieli w PTSM? Babo brak koedukacyjnej formy, czy co?
Zniknij - jesteś bez.. nadz..
Do Bynka
Sorki, ale nie zauważyłem, żeś nowicjusz i Twój post zamiast trafić tam gdzie proponowałem zniknął. Mam prośbę - albo sam napisz do schroniska, albo do mnie na PW - dane masz na stronie.
Jeszcze raz przepraszam, ale nie było moją intencją wycięcie Twojego posta.
Pozdrawiam
Jak durnowate mogą być posty - zacytuję poniżej
Zadam sobie trudu Szanowna Pani WPP - i rozbiorę na szczegóły - bez przyjemności.
- od kiedy user Bynek jest Twoim kolegą?
- w Jabłonkach czy Łubnem - takie sformuowanie dyskredytuje Ciebie jako przewodnika (ło matko - chroń mnie przed przyjaciółmi, z wrogami sobie poradzę)
- kogo obchodzi Twoja wiara (w cokolwiek - jest cuś takiego? - oprócz Twojej wybitnej osoby) - nie znasz ani Macieja, ani Małgosi - nie masz pojęcia, ile każde z nich wkłada wysiłku, aby to schronisko jeszcze funkcjonowało i kompletnie nie rozumiesz jak muszą walczyć, aby nie wsiorbał ich "lokalny biznes"
- gdzie Twoja empatia kobito?
- gdzie Bynek narzekał na jakość wyżywienia? chodzi o zupę?!! której nie dostał bo nie zamówił?
- nikt Bynka na siłę w schronisku nie trzymał - mógł zebrać graty i wypierdo... w siną dal - pozostał jednak - bo co?
- nigdy nie współpracowałaś z tym jak to nazywasz ośrodkiem - jesteś za krótka. Jeżeli tak bardzo Ci Szanowna WPP zależy, to zaprezentuję tu na forum opinie na temat Twojej pracy i podejścia do ludzi. I nie masz prawa wypowiadać się na temat wyżywienia - 3 lata temu mogłaś pomarzyć o zjedzeniu czegośkolwiek w Jabłonkach (chyba, że masz na myśli bar letni Pani Teresy - ale od tego też Ci wara)
- warunków kąpieli w PTSM? Babo brak koedukacyjnej formy, czy co?
Zniknij - jesteś bez.. nadz..
Do Bynka
Sorki, ale nie zauważyłem, żeś nowicjusz i Twój post zamiast trafić tam gdzie proponowałem zniknął. Mam prośbę - albo sam napisz do schroniska, albo do mnie na PW - dane masz na stronie.
Jeszcze raz przepraszam, ale nie było moją intencją wycięcie Twojego posta.
Pozdrawiam
Piękne podejscie do krytyki. Od razu z buzią.
1. Kolegą z forum
2. Zdobądź się o ile jesteś w stanie na inną odpowiedx.
3. Znam ich tyle o ile. Nawet ich zapraszałam na szkolenia z których korzystali. Oby ten wysiłek docenili klienci. Ła, ła lokalny bizes dobre dobre
4. Brak emaptii.
5. Nie narzekał?
6. Mógł wypierdalać? Acha gratuluję podejścia do klienta.
7. Napawdę? Bzdura, obsługiwałam grupę na zlecenie szefa dzisiejszej krainywilka. Przeniosłam obiad do Średniej Wsi do Zielonych Wzgórz. Nie marzę o jedzeniu w Jabłonkach. Wspólpracuję z ośrodkami z innego segmentu.
To już można w schronisku korzystać z ciepłej wody dłużej niż przez 1 minutę. Jeżeli tak to zwracam honor. Czy łazienki są nadal bardzo małe czy zostały powiększone?
Daj spokój. Takie argumenty jak Twoje tylko przemawiają przeciw ośrodkowi.
Szanowna Pani WPP
Streszczę te bzdety do jednego - Jabłonki czy Łubne?
Piękne podejscie do krytyki. Od razu z buzią.
1. Kolegą z forum
2. Zdobądź się o ile jesteś w stanie na inną odpowiedx.
3. Znam ich tyle o ile. ...
Daj spokój. Takie argumenty jak Twoje tylko przemawiają przeciw ośrodkowi.
W ogóle ich nie znasz - ICH - dociera to do Ciebie. Tak jak nie znasz Bieszczadów przewodniku beskidzki!!!
Zacznij żyć - Jabłonki to nie ośrodek - chyba, że podpisałas umowę z Willą albo gościem od domków na obrzeżach potoku. Gratuluję rozwoju.
I czekam na konkrety - i obiecuję Ci Lucyna, że żaden Twój post na tym forum nie pozostanie bez echa (chyba, że admin mnie wcześniej wypierdziuli z tego hmm)
Całuski dla WPP
Szanowna Pani WPP
Streszczę te bzdety do jednego - Jabłonki czy Łubne?
W ogóle ich nie znasz - ICH - dociera to do Ciebie. Tak jak nie znasz Bieszczadów przewodniku beskidzki!!!
Zacznij żyć - Jabłonki to nie ośrodek - chyba, że podpisałas umowę z Willą albo gościem od domków na obrzeżach potoku. Gratuluję rozwoju.
I czekam na konkrety - i obiecuję Ci Lucyna, że żaden Twój post na tym forum nie pozostanie bez echa (chyba, że admin mnie wcześniej wypierdziuli z tego hmm)
Całuski dla WPP
Mówimy o PTSM Jabłonki. Nie mam podpisanej umowy z nikim w Jabłonkach.
Grozisz mi, bo napisałam kilka słów o tym schronisku. Kilka dni temu groził mi konpromitacją niejaki Zefir. Teraz ty. Proszę bardzo, czekam na echo.
Witaj
Mówimy o PTSM Jabłonki. Nie mam podpisanej umowy z nikim w Jabłonkach.
Grozisz mi, bo napisałam kilka słów o tym schronisku. Kilka dni temu groził mi konpromitacją niejaki Zefir. Teraz ty. Proszę bardzo, czekam na echo.
Nie mówimy o PTSM w Jabłonkach - wiem, że nie masz podpisanej zadnej umowy. I całe szczęście - opis pomnika Pana generała (obiektywny) Ciebie brzydzi - wiesz do czego piję?
Gdzie Tobie grożę?
Odpowiadam Ci w temacie schroniska, bo fqrvia mnie pisanie o czymś, o czym nie ma się pojęcia. I to tak "wybitne" osobistości jak Ty Lucyna - nie stać Ciebie na nic więcej? Obrażasz tych ludzi, którzy ciężko pracują na swój chleb - nie tak jak Ty - ble ble -wszystko jasne - idziemy dalej.
Ja nie mam zamiaru ani ochoty Ciebie - jako Lucyna vel coś tam kompromitować. Pozostawiam każdemu userowi, który ma ochotę i czas przebrnąć przez te multum bzdetów na swoją opinię.
Uszanuję każdą - Twoją także - tylko niechaj to będzie coś konkretnego.
I dajmy se sianka - to OFF.
Pozdrówka