Zobacz pełną wersję : Ferie 5 dni z dziećmi
Od lat marzy mi się wyjazd w Bieszczady (niestety mężowi niekoniecznie bo dzieci a to surowy teren itd). No więc wpadłam na pomysł, żeby pojechać na 5 dni - mamy 2 dzieci - 8 latka i 3 latka i liczę na Waszą pomoc - gdzie by tu można pojechać i przekonać męża, ż to dobry pomysł:smile:
Jeśli chodzi o cenę to nie jest ona tak bardzo ogranicznikiem, raczej zależy mi na odrobinie spokoju i dobrych warunkach - takich żebym w razie czego sama dała sobie radę z 2 dzieci;)
Witaj na forum :)
Nie podajesz wielu istotnych informacji o Waszych umiejętnościach, zamiarach i upodobaniach, ale jeśli dobrze odczytuję Wasze intencje, to polecam jakiś ośrodek wypoczynkowy - dzieci będą mogły nie tylko łazić po górach, w razie niepogody nie będą się nudzić, odpada Ci problem przygotowywania posiłków itp. itd. Z własnego doświadczenia mogę polecić ORW Bystre (http://www.orwbystre.com/) czy Wołosań (http://www.wolosan.pl/). W rejonie Polańczyka i Soliny też jest kilka fajnych miejsc.
Pozdrawiam :)
Bardzo dziękuję za propozycje. Rzeczywiście nie podałam nic o naszych preferencjach; interesują nas raczej kameralne miejsca - czyli niewielkie hotele, małe pensjonaty gdzie gość czuje się traktowany indywidualnie a nie jak w wielkiej fabryce :-) no i gdzie jest dobra kuchnia :smile:
Raczej chodzi o wypoczynek, zwiedzanie, może jazda na nartach niż pokazywanie sobie jacy z nas "super turyści-pionierzy"
Przyjechalibyśmy samochodem więc przemieszczanie się (tak myślę) w miejsca gdzie dzieci miałyby co robić, nie powinno stwarzać problemu.
Leśniczówka w Berezce, Rajski Gościniec w Rajskiem, Pod Bukowiną w Myczkowcach (namiary znajdzesz w moim podpisie). Jeżeli stać Cię na większy wydatek to Magija w Orelcu, Bazyl w Bóbrce, Magoda w Lutowiskach, a i bardzo dobre miejsce ale musisz zamówić jedzenie u sąsiednich gospodarzy Damianowa Wola w Ropience.
Zwiedzanie, narty, małe dziecko...okolice Soliny, Ustrzyki Dln, Lesko - na mój gust. choć jeśli mobilni będziecie...
Jakieś stoki, cerkwie, blisko do Sanoka, zapora + cały jej jarmark.
pomyślcie o jakiejś przejażdżce dla dzieci - np. sanie, konie, kolejka bieszczadzka,
Tylko, że zimę zapowiadają mało zimową - więc te narty może na rolki zamieńcie;)
Pozdrawiam:)
Popieram Marcowego, dał link do ORW Bystre, wejdź więc na ich stronę i dowiesz się czym dysponują i co Ciebie czeka. Ja sobie chwalę ten ośrodek, podchodzą też indywidualnie do klienta!