PDA

Zobacz pełną wersję : Zgłaszanie propozycji lokalizacji VIII KIMB

Strony : 1 [2]

Krysia
19-12-2008, 11:34
łe a w sobotę co???

Stały Bywalec
19-12-2008, 11:47
łe a w sobotę co???
A, to już będzie zależeć od dokonanego wyboru lokalizacji VIII KIMB.

Gdyby wygrało Krywe, moglibyśmy wybrać się w odwiedziny do samotników w Hulskiem (słyszałem, że dość chętnie przyjmują gości nie przychodzących z pustymi rękami).

Gdyby Sękowiec - moglibyśmy kopnąć się do Chaty Socjologa.

Gdyby Ustrzyki Grn. - może poszlibyśmy na Rawki.

Gdyby Bystre, to ...
O Boże, nie wiem.

Ww. warianty dotyczą pogody trwale bezdeszczowej. Gdyby trafiła się nam (odpukać !) inna, moglibyśmy gdzieś się przejechać. Np. do Ustrzyk Dln. - do muzeum i na pyszną kawę i słodycze do Szelców.
Albo do Olszanicy - aby policzyć koty Lucyny.

bertrand236
19-12-2008, 11:52
...
Gdyby Bystre, to ...
O Boże, nie wiem.

....

Gdyby Bystre, to moglibyśmy połazić po Chryszczatej i cmentarzach z I Wojny Światowej...
Pozdrawiam

Krysia
19-12-2008, 11:54
Gdyby Bystre, to moglibyśmy połazić po Chryszczatej i cmentarzach z I Wojny Światowej...
Pozdrawiam
oooo to to!genialny pomysł

vm2301
19-12-2008, 12:09
A ja się już kurna pogubiłem...Sękowce, Krywe, Ustrzyki, później już niemal uwierzyłem, że na jakimś cmentarzu nocować we Lwowie KIMBowicze będą, teraz Bystre znowu....:shock:

... dobrze Stały Bywalcu, że założyłeś wątek w grudniu, do maja się coś wykrystalizuje:mrgreen:

Krysia
19-12-2008, 12:14
spokojnie
to się nazywa burza mózgów;-)))
najpierw i tak głosowanie już niedługo :mrgreen:

andrzej627
19-12-2008, 13:19
Dobrze, że jest ta burza mózgów. Powtarzam w kółko. Nie przyjeżdżamy w Bieszczady tylko na jeden wieczór, przynajmniej większość z nas. Chodzi o to, aby poza sobotnią biesiadą udało się zorganizować jakieś wspólne wyprawy. Z resztą w mniejszym gronie tak właściwie robimy.

Stały Bywalcze, w ile czasu robisz pętlę Sękowiec-Tworylne-Sękowiec przez Krywe?

Wydaje mi się, ze jest to w granicach moich możliwości. Chociaż zawsze łatwiej się maszeruje siedząc przy ekranie komputera niż będąc w terenie. Na wszelki wypadek wezmę jednak buty do chodzenia przez brody.

lucyna
19-12-2008, 17:26
Zatem przepraszam, chociaż nie za bardzo się poczuwam do winy. To była absolutnie niezłośliwa ironia - to wyrażenie "niestety społeczna robota".
Przy okazji przepraszam ryczałtem także za dwa moje ew. przyszłe wybryki słowne. Skoro księża mogli kiedyś udzielać rozgrzeszenia za grzechy przyszłe, to i ja pozwolę sobie Lucy z góry przeprosić. Na razie 2 razy. Jak się limit wyczerpie, to proszę mi przypomniec.

Orsini - ta oferta, którą znalazłaś, jest b. ciekawa. Żeby tylko godzinę powrotu poznać. Nie wydaje mi się, aby to była aż godz. 22-ga.

Basiu, czy pisząc o tych postojach przygranicznych miałaś na myśli podróż pociągiem ? Pociąg, o którym ja pisałem, i którym jechałem w 1998 r., to był lokalny pociąg osobowy, taki "włóczęga" z Podkarpacia na bliską Ukrainę. Takich chyba nie trzymają godzinami na granicy.
Godziny powrotu nie pamiętam. Przypominam sobie tylko, że jak w drodze powrotnej wsiadałem w Chyrowie do pociągu, to było jeszcze widno, a gdy wysiadałem w Krościenku, to już szaro, ale jeszcze nie ciemno (połowa września).

Lucy - faktycznie podajesz ceny niższe, ale czy uzbiera się wśród nas grupa pow. 30 osób ? Poza tym wydatki będą praktycznie i tak trochę wyższe. Nasi wejdą do sklepu, spojrzą na ceny, przeliczą na złotówki i ... dawaj kupować. Sam tak zrobię (i to w sklepie monopolowym), nikogo więc teraz nie obrażam.

Jeszcze raz Lucy - czy mogłabyś zaktualizować to, co ja napisałem o tej kombinacji "bus polski - pociąg - bus ukraiński" ? Bo może tak było 10 lat temu, a teraz jest inaczej. Jeśli tak jest nadal, i nadal dotyczy to lokalnego pociągu osobowego, to myślę, iż godzinę powrotu możemy określić w 95%.

Reconie - wdzięczny jestem za dokładną egzegezę mojego tekstu. Poruszamy jednak tematy bardziej uniwersalne, pasujące do różnych lokalizacji KIMB.
Poza tym, na ew. wycieczkę do Lwowa wybralibyśmy się chyba w piątek (dzień powszedni), czyli byłoby to niejako poza naszymi głównymi obradami. A do soboty (to do Basi) zdążylibyśmy wypocząć.
1. Masz szczęście, że Cię lubię.
2. Godzina wyjazdu do Lwowa to 5 rano, a wyjazdu z miasta 16. To od pilota zależy jak pociągnie przez granicę i od jak to koledzy mawiają premii motywacyjnej dla pograniczników ukraińskich.
3. To 20 osób pojedzie za 90 zł lub przyłączymy się do innej grupy zorganizowanej.
4. Nie lubię kombinować w ten sposób, bo i po co?
5. Wybór teminu. Na pewno w weekend będzie dużo grup więc więcej czasu zmarnujecie na granicy.

mAAtylda
19-12-2008, 18:05
Jeśli jedziemy na KIMB to jedziemy w Bieszczady i koniec kropka. Do Lwowa możemy zorganizować się w innym terminie, jeśli będzie tyle zapału i chęci co teraz.

Przejdźmy więc do tematu pt. lokalizacja KIMB, bo póki co żadnych konkretów nie mamy.
A czas głosowania się zbliża.

Stały Bywalec
19-12-2008, 18:17
Dobrze, że jest ta burza mózgów. (...)
Stały Bywalcze, w ile czasu robisz pętlę Sękowiec-Tworylne-Sękowiec przez Krywe?
Wydaje mi się, ze jest to w granicach moich możliwości. Chociaż zawsze łatwiej się maszeruje siedząc przy ekranie komputera niż będąc w terenie. Na wszelki wypadek wezmę jednak buty do chodzenia przez brody.
Andrzeju, trzeba dojść aż do Studennego, tj. tam, gdzie w maju br. zostawiliśmy Wojtkowy samochód pilnowany przez Wojtkową Anię.
Pętla z Sękowca, po obu stronach Sanu, to trasa ok. 32 km, całodniowa.
Ostatni raz szedłem tamtędy w ubiegłym roku, a pisałem o tym na forum dn. 5 listopada 2007 r. Relację możesz przeczytać tu (po znalezieniu mojego postu z 5.11.2007 r., opisującego dzień 26 września):
http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=3867&page=3

Teraz do Lucy.
Dzięki za przyjęcie przeprosin.
A co do kombinacji "polski bus - pociąg - ukraiński bus", to była ona stosowana przez organizatora wycieczki do Lwowa właśnie w celu uniknięcia złośliwego przetrzymania samochodu na granicy. Granicę w obie strony przekraczaliśmy pociągiem (osobowym, lokalnym), którego tak, ot, dla celniczego kaprysu, raczej nie można przetrzymywać na granicy. A w każdym razie można to robić rzadko, bo inaczej sprawa zaczyna nabierać rozgłosu i zajmują się nią dyplomaci. Co innego busik z kilkunastoma turystami, w tej sprawie nikt palcem nie kiwnie.
Lucy - ośmielę się powtórzyć moje pytanie. Czy tak jest nadal, czy organizatorzy krótkich, jednodniowych wypraw do Lwowa znaleźli może jakiś inny sposób na rusińskich celników i pograniczników ?

Stały Bywalec
19-12-2008, 18:35
(...)
Przejdźmy więc do tematu pt. lokalizacja KIMB, bo póki co żadnych konkretów nie mamy.
A czas głosowania się zbliża.
Ależ Matyldo, mamy już "cztery konkrety", chyba nie czytasz tego wątku uwaznie.
Oto one:

www.orwbystre.com

www.krywe.webpark.pl

www.sekowiec.net

www.carynska.pl

Listę zgłoszeń zamknę dopiero 15 stycznia. Może do tego czasu jeszcze ktoś zaproponuje jakąś inną lokalizację ?

iza
19-12-2008, 20:04
Jeśli jedziemy na KIMB to jedziemy w Bieszczady i koniec kropka. Do Lwowa możemy zorganizować się w innym terminie, jeśli będzie tyle zapału i chęci co teraz.

Ależ Mati … Ty zazwyczaj jedziesz na 2-3 dni a ja chce na 10 , żaden tam inny termin mi nie pasuje bo w Bieszczady mam wystarczająco daleko . Dwa dni mi w samochodzie całkiem wystarczy – nie planuje kolejnych „straconych” dni . W innym terminie to i owszem Ty możesz bo masz bliziutko ( wpadnij do mnie po Nowym Roku to podjedziemy do Kaliningradu ;) )
Co do lokalizacji to ja jednak zostaje przy UG – swojsko , wygodnie i „bezpiecznie „
Co do Lwowa czy cokolwiek innego (Ukraina ) proszę mnie na zapisać pro-forma (bez mojego auta )
Co do Krywe to i owszem idę - sama, to nie jest miejsce na grupową eskapadę .

P.S
Czy do Lwowa czasem nie wypada w kapeluszu jechać ?

mAAtylda
19-12-2008, 20:34
[QUOTE=iza;69807] wpadnij do mnie po Nowym Roku to podjedziemy do Kaliningradu ;)
Bardzo chętnie, jak tylko załatwię życiowe sprawy to przyjadę!
To ja już przystaję na te konkrety!

Basia Z.
19-12-2008, 20:38
A ja mylę, ze to wszystko są tylko propozycje, przecież nie ma żadnego przymusu lub obowiązku.

B.

andrzej627
19-12-2008, 20:55
Co do Krywe to i owszem idę - sama, to nie jest miejsce na grupową eskapadę .

Sama? A kto Cię będzie z bagna wyciągał?

iza
19-12-2008, 20:55
A ja mylę, ze to wszystko są tylko propozycje, przecież nie ma żadnego przymusu lub obowiązku.

B.

Nie ma i to jest super

mAAtylda
19-12-2008, 21:03
Jest coś co się nazywa WEWNĘTRZNA POTRZEBA!

Piskal
19-12-2008, 23:58
A wiec Krywe (+Tworylne, z przejsciem przez bród na Sanie) przesuwamy na czwartek. A może w środę zjazd na rowerach z Przełęczy Żebrak do Bystrego? W Wisanie jest wypożyczalnia rowerów.

Zaczyna się klarować konkretny plan.

Pewny jesteś tego, co piszesz ?
Musiałeś chyba od maja br. bardzo ostro formę wyszlifować.
Ale - ja się zapisuję. Piskal pewnie też, o ile jakaś piękna płeć piękna mu innej opcji spędzenia wolnego czasu nie zasugeruje.

No pewnie,że się piszę!

długi
20-12-2008, 00:08
Jeżeli Krywe lub Sękowiec, to z niewielką grupą przejdę się na Stoły, lub w pobliże, żeby Parku nie spostponować
Długi

andrzej627
20-12-2008, 19:54
(...) przejdę się na Stoły, lub w pobliże, żeby Parku nie spostponować

Rozumiem, że na Stołach stoi zakaz wejścia na ścieżkę do Wysokiego Berda przez Błyszczowe Berce, bo to już Park. Gdyby nie to, można byłoby wrócić do Zatwarnicy przez Przełęcz Orłowicza .

Piskal
21-12-2008, 17:19
Z Sękowca można się przejść na Dwernik- Kamień, a stamtąd nowo wytyczoną ścieżką na wodospad Szepit na Hylatym. Zaprawdę powiadam wam, wyjątkowo przyjemna trasa. Stały Bywalec na pewno potwierdzi.

andrzej627
21-12-2008, 19:09
można się przejść na Dwernik- Kamień, a stamtąd nowo wytyczoną ścieżką na wodospad Szepit na Hylatym.
Piskal, cieszę się, że są propozycje wspólnych wypraw. Można tam się wybrać bez względu na lokalizację KIMBu.

Stały Bywalec
21-12-2008, 19:14
Z Sękowca można się przejść na Dwernik- Kamień, a stamtąd nowo wytyczoną ścieżką na wodospad Szepit na Hylatym. Zaprawdę powiadam wam, wyjątkowo przyjemna trasa. Stały Bywalec na pewno potwierdzi.
Potwierdzam. Ale pod warunkiem, że w drodze powrotnej, przed godz. 17-tą znajdziemy się w zatwarnickim sklepie.

Piskal, przecież większości naszych Koleżanek i Kolegów nieznana jest kultowa wiata piwna przy tym sklepie !!!

Piskal
21-12-2008, 21:07
Potwierdzam. Ale pod warunkiem, że w drodze powrotnej, przed godz. 17-tą znajdziemy się w zatwarnickim sklepie.

Piskal, przecież większości naszych Koleżanek i Kolegów nieznana jest kultowa wiata piwna przy tym sklepie !!!

A warto ją poznać, oj warto!!!

andrzej627
22-12-2008, 15:03

No właśnie, Staly Bywalcze, niechcący poruszyłeś inny temat, o którym nieraz dyskutujemy w mniejszym gronie.

Po cholerę wracać z gór na godz. 17? Aby oglądać piękne oczy bufetowej? Na to będzie czas wieczorem. Według mnie trzeba jak najdłużej przebywać na szlaku, a schodzić do miejsca zakwaterowania jak najpóźniej.

Bufetowa może poczekać.

Stały Bywalec
22-12-2008, 15:27
(...)
Po cholerę wracać z gór na godz. 17? Aby oglądać piękne oczy bufetowej? Na to będzie czas wieczorem. Według mnie trzeba jak najdłużej przebywać na szlaku, a schodzić do miejsca zakwaterowania jak najpóźniej.
Bufetowa może poczekać.
A my teraz z Piskalem trzymamy się za brzuchy ze śmiechu.
Waść nie rozumiesz, co owa godz. 17-ta oznacza w Zatwarnicy. A jest to b. ważna godzina, niemalże tak, jak sławetna "godz. 13-ta" w czasach PRL.

Już wyjaśniam.
O godzinie 17-tej jest zamykany sklep w Zatwarnicy leżący na końcu wsi. Ten, na który wychodzi się wracając z wycieczki, jaką zaproponował Piskal. Jak się zdąży przed tą godz. 17-tą, to jeszcze można się "obkupić" i zasiąść przy stołach pod wiatą przy sklepie. Aby sobie tam spokojnie wypić i zjeść to, co się przed chwilą zakupiło. Aby też sobie spokojnie pokonwersować - między sobą oraz z miejscową śmietanką towarzyską, która też tam często urzęduje.

A jak wyjdziesz na ten sklep już po godz. 17-tej, to tylko smętnie popatrzysz na "biesiadników" i powleczesz się do swojej kwatery.

Recon
22-12-2008, 15:45
Ale w lipcu byli bardziej łaskawi i zamykali sklep o 20, ale jak się okazało i po tej godzinie też w Zatwarnicy kupiłem piwo ;)

Dodam dla przypomnienia :)

Stały Bywalec
22-12-2008, 16:30
No tak.
Nie powiem żebym się nie wzruszył.

andrzej627
22-12-2008, 16:33
A jak wyjdziesz na ten sklep już po godz. 17-tej, to tylko smętnie popatrzysz na "biesiadników" i powleczesz się do swojej kwatery.
Byliśmy kiedyś na kwaterze w Cisnej, gdzie na powracających z gór wczasowiczów czekała na miejscu samoobsługowa beczka piwa.

Powtarzam, a Wy możecie się z tego śmiać, ile chcecie. Nie mam zamiaru się spieszyć z powrotem z gór, bo tam gdzieś coś zamykają. Pies ich trącał, jak zamykają. Wolę pojechać tam, gdzie uśmiechnięte bufetowe czekają na mnie aż wrócę z gór o takiej porze, jak mi się podoba. To jest warunek sine qua non wyboru miejsca zakwaterowania.

Stały Bywalec
22-12-2008, 16:50
Nie pogniewaj się Andrzeju, ale ja napiszę tak: gdybym nigdy nie siedział pod tą wiatą, to bym rozumował tak jak Ty.

Ale jest to wiata - kultowa. Poezja. I w przenośni, i dosłownie.
Reconie, masz może zdjęcie tabliczki z wierszem o "czerwieni jarzębin" ?

Schodzi się z trasy. Jest się w miarę zmęczonym, do domu jeszcze jakieś 2 km. I zasiadasz pod tą wiatą. Widok na Zatwarnicę, a z tyłu rzeczka i chaszcze. Obok pasą się konie, pragnące nawiązać jakiś kontakt z siedzącymi przy stole. Tabliczka z pięknym bieszczadzkim wierszem.
Wtedy piwo smakuje naprawdę.
Andrzeju, czujesz już bluesa ?

Krysia
22-12-2008, 16:56
może sobie być kultowa i możecie sobie pod nią siedzieć ile wlezie po zejściu ze szlaku, ale czemu wszyscy muszą cierpieć z tego powodu?

andrzej627
22-12-2008, 17:03
Schodzi się z trasy. Jest się w miarę zmęczonym, do domu jeszcze jakieś 2 km. I zasiadasz pod tą wiatą. Widok na Zatwarnicę, a z tyłu rzeczka i chaszcze. Obok pasą się konie, pragnące nawiązać jakiś kontakt z siedzącymi przy stole. Tabliczka z pięknym bieszczadzkim wierszem.
Andrzeju, czujesz już bluesa ?
Oczywiście, ze czuję.

Będziemy musieli napić się tam razem piwa. Trzeba tylko to jakoś zaplanować, aby nie musieć się śpieszyć.

Recon
22-12-2008, 17:14
[quote=Stały Bywalec;70058 Reconie, masz może zdjęcie tabliczki z wierszem o "czerwieni jarzębin" ?

Niestety nie :( ale za to proszę sklep w całej okazałości :)

Fiaa
22-12-2008, 18:03
Ale jest to wiata - kultowa. Poezja. I w przenośni, i dosłownie.
Reconie, masz może zdjęcie tabliczki z wierszem o "czerwieni jarzębin" ?

Ktoś zapodawał to zdjęcie w bieszczadzkich zagadkach. Aby nie Henek?

Basia Z.
22-12-2008, 18:09

Ja rozumiem.

Mam kilka takich miejsc, w różnych górach, w różnych krajach (ale wszystkie w Karpatach).

Tego Waszego nie znam, ale chętnie bym poznała :-)

To dojście po wycieczce, szczególnie w upalny dzień do bufetu położonego w pięknym miejscu i oczekiwanie na łyk piwa jest jak poezja.

B.

Piskal
22-12-2008, 18:13
Trasa, którą zaproponowałem jest taka, że można będzie posiedzieć wystarczająco długo i na szczycie , i przy wodospadzie, i pod wiatą. Zgadzam się z tobą Andrzeju, że nie należy spieszyć się z zejściem ze szlaku, ale takie miejsca jak sklep w Zatwarnicy też mają swój urok i KLIMAT. I też należą do SZLAKU.
Ja i tak tam będę, bo zamierzam odwiedzić Sękowiec niezależnie od miejsca KIMBu, a we wrześniu z pewnością będę tam ze Stałym Bywalcem.
A tak na marginesie obok tego wiersza pod wiatą są też nuty, mało czytelne, ale może komuś się uda to odczytać i zagrać.

Recon
22-12-2008, 18:30
Z tą nazwą "kultowa" bym polemizował. Byłem w Zatwarnicy "trochę" razy i aż tak bym jej nie nazwał. Jest kilka innych predysponującej do takowej ale jak zawsze znajdą się i zwolennicy jak i oponenci. Kiedyś uwielbiałem atmosferę "kultowego" dla mnie (!) Kremenarosa i co? wpadłem przed sezonem jeszcze, do niej... znaczy się do Kremenarosa, z kobietą by zobaczyła gdzie lubię jadać w moich górkach, na rosołek (zimno było) i na drugie a był to schabowy po bieszczadzku (rany, jadłem już różne schabowe po bieszczadzku) i co?... totalna klapa, ziemniaki zimne z zimnym tłuszczem, schabowy w środku też... hmmmm taki afront, jakoś później nigdy tam nie trafilem powtórnie bo się wyleczyłem z "kultu" (z tego Kazikowego oczywiście nie!).

Recon
22-12-2008, 18:47
A jak już drgęło słowo "kultowa" i tak sobie swobodnie klikamy na poście o KIMB-ie.....
"Kultowa" Siekierezada, lubię ją czasami odwiedzać. Raz miałem przyjemność być niemym uczestnikiem dysputów nad filozofią życia 4 (czterech) ludków, chyba miejscowych ... wypisz wymaluj zakapiorów. Było dużo wyrazów gdzie powinien się włączać sygnał "piiiiiiiiiiii" ale jaka poezja w swobodnym wyrażaniu myśli, jaka głębia mądrości. Po wyglądzie i stojących napitkach widać było (nie sądź człowieka po wyglądzie jego), że do tuzów z kasą nie należeli. Częśc rozmowy nagrałem i to był mój hasz przez długi czas, po powrocie z Bieszczadów.

Krysia
22-12-2008, 19:24
i co?jakaś kultowa wiata z kultowym sklepem rodem z PRLu ma być powodem dla którego trzeba wszystkich lokować poza cywilizacją???Czy Wy na siłę tego kultu to sobie nie szukacie na siłę???Zakapiory-kultowi, brak cywilizowanych warunków-kultowy, pewnie jeszcze jakby gdzieś podawali tatara z salmonelką też byłby kultowy!

Browar
22-12-2008, 19:30
Rzut oka pod kultową wiatę,he he :twisted:

Basia Z.
22-12-2008, 19:39
i co?jakaś kultowa wiata z kultowym sklepem rodem z PRLu ma być powodem dla którego trzeba wszystkich lokować poza cywilizacją???Czy Wy na siłę tego kultu to sobie nie szukacie na siłę???Zakapiory-kultowi, brak cywilizowanych warunków-kultowy, pewnie jeszcze jakby gdzieś podawali tatara z salmonelką też byłby kultowy!

E, bo to właśnie jest życie a nie "Zakapiorzy" dla turystów.

B.

P.S. Tatara nie jem w ogóle, ale piwo można pić wszędzie.

Piskal
22-12-2008, 20:08
Widzisz Stały Bywalcze coś narobił. Użyłeś słowa "kultowa" i otworzyłeś puszkę Pandory. A to przecież zwyczajny sklep, zwyczajna wiata w zwyczajnej Zatwarnicy.A klimat robią ludzie, czyli my, ale też miejscowi, z którymi fajnie się rozmawia, pije.
No cóż miejsce jest rzeczywiście szczególne. Niby zwyczajne, ale szczególne.
Orsini,nie rozumiem twojego malkontenctwa, przecież nawet gdyby wygrał Sękowiec, to nie musisz zostawać pod nie-kultową wiatą, do ośrodka stamtąd już niedaleko.

Krysia
22-12-2008, 20:15
bo ani Krywe ani Sękowiec to nie jest miejsce na KIMB zrozum wreszie, że niektórzy mają trochę większe wymagania niż Ty.
Tylko w drugą stronę -Ty w lepszych warunkach się będziesz czuł dobrze!!!a ja jak chcę survival to pojadę do Krainy Wilka pojeźdźić quadami tak?i też się będę czuła dobrze wtedy, ale wrócę spać do nazwijmy to cywilizacji, bo hotel 4 gwiazdkowy to przecież nie jest

lucyna
22-12-2008, 20:26
Czekaś Krysiu. Jak Ty pójdziesz to tej krainy wilka pojeździć?

Stały Bywalec
22-12-2008, 20:28
Widzisz Stały Bywalcze coś narobił. Użyłeś słowa "kultowa" i otworzyłeś puszkę Pandory. A to przecież zwyczajny sklep, zwyczajna wiata w zwyczajnej Zatwarnicy.(...)
Orsini,nie rozumiem twojego malkontenctwa, przecież nawet gdyby wygrał Sękowiec, to nie musisz zostawać pod nie-kultową wiatą, do ośrodka stamtąd już niedaleko.
Piskal - bo tak się właśnie tworzy kult. Jesteś świadkiem historii. Ta informacja się rozejdzie i coraz więcej osób będzie chciało spocząć pod tą KULTOWĄ wiatą.
A Orsini pewnie życzy sobie być noszona w lektyce. Przyznaję, że uroda predestynuje Ją do tego przywileju. Piskal - ćwicz mięśnie.

Krysia
22-12-2008, 20:32
A co to oni już nie mają quadów?to sobie znajdę co innego, sęk w tym, że ja kocham cywilizację szeroko pojętą, kocham cuda stworzone przez człowieka jak internet i wreszcie lubię się wyspać w pokoju do mojej dyspozycji, w pokoju nie w namiocie i na koniec chcę mieć wybór, a nie tu bo to miejsce jest kultowe.
A ja źle wspominam czasy PRLu więc żadne to dla mnie kultowe takie klimaty sprzed 25lat

SB no teraz to pojechałeś;-)))))))))nie żeby z tą lektyką nie miałabym nic przeciwko, ale z tą urodą;-))))szkoda, że nie mam konia-by się uśmiał;-)))))

lucyna
22-12-2008, 20:41
Posługujesz się nazwą własną przedsiębiorstwa tworząc mu czarny PR.
Na jakiej podstawie?

Krysia
22-12-2008, 20:43
czemu czarny???
nie rozumiem???
czy oni w swej ofercie nie mają quadów???coś się zmieniło???kiedyś mieli

Stały Bywalec
22-12-2008, 20:43
(...) szkoda, że nie mam konia-by się uśmiał;-)))))
Nie "uśmiał", lecz by się uśmiechnął z aprobatą.

Krysia
22-12-2008, 20:45
Nie "uśmiał", lecz by się uśmiechnął z aprobatą.
z politowaniem :lol: ileż to musiałeś wypić wtedy.
Bo to wiesz nie ma brzydkich kobiet-jest tylko kwestia wypitej ilości alkoholu. Aż dziwię się , żeś w takim wypadku nie wylądował na OIOMie na transfuzję krwi :lol:

Recon
22-12-2008, 21:06
Jak komuś opowiadam gdzie można wyskoczyć z Bystrego, co można zwiedzić, jaka ładna okolica, ile historii w pobliżu, ile ciekawych miejsc to dopiero czają, że tej części Bieszczad nie znają. Ja do tego roku też nie znałem, szukałem czegoś innego i znalazłem. Uważam, że dokonałem w tym roku doskonałego wyboru by tam jechać i zobaczyć to co zaplanowałem. Odkryłem odkryte. Ale nie planowałem najpierw miejsca noclegowego, pierwsze to zaplanowałem gdzi pójdę, co chcę zobaczyć. ORW Bystre to był wynik z czterech możliwości. Byłem do tej pory tak nauczony, że jest jakaś kolejność. Tutaj tę kolejność, przynajmniej tę z mojej wyobraźni... odwrócono. Pierwsze to wybrać gdzie a potem jako drugie plan co będziemy tam robić... cóż ta kolejność zwyciężyła bo jest już jakaś podświadomość jak ma wygladać KIMB. Co najważniejsze na KIMB-ie?... nie trudno zgadnąć czytając posty.... jaki temat jest lekki, najprzyjemniejszy. Zgłaszając ORW Bystre chciałem na coś nakierować i wcale nie jest powiedziane, że tak nie będzie.
Widząc rozwój dyskusji i opcje, muszę wybrać politycznie i zgłaszam niniejszym rezygnację ORW Bystre jako miejsce na KIMB. Jestem teraz za Ustrzykami Górnymi i popieram Pastora i wielu innych, którzy podobnie myślą. Muszę to wcześniej zrobić by ta lokalizacja nabierała mocy a głosy nie rozleciały się. ORW Bystre musi poczekać jeszcze na Kongres ;)
Ps. Cieszę się, że prywatnie kilku z Was do mnie zaklikało na gg a z kilkoma nawet rozmawiałem przez telefon i mają podobne zdanie jak ja. Mam zaplanowany KIMB na przyszły rok i nadal się tego trzymam. Ustrzyki Górne mi w 100% odpowiadają.

Krysia
22-12-2008, 21:25
a mi Wołosate :-)

lucyna
22-12-2008, 21:59
Mogę tylko powiedzieć: a nie mówiłam.
Bystre czyli kompromis zostało spalone na panewce.
Ta cała rozmowa przypomina mi transmitowany na żywo sejm. Frakcje, kluby, ustalenia kuluarowe, lobbing...

Krysia
22-12-2008, 22:00
tzn ja dalej nie rozumiem, czemu to Wisan nie został zgłoszony

lucyna
22-12-2008, 22:03
O Boże Krysiu, bo Bystre to dobre rozwiązanie.
Został zgłoszony ale SB nie przyjął. Nie mi wnikać dlaczego.

Krysia
22-12-2008, 22:12
no więc Bystre super rozwiązanie, a w Wisanie ceny bardziej przystępne z tego co na www piszą, a i wkoło inne miejscówki też chyba są?

lucyna
22-12-2008, 22:23
no więc Bystre super rozwiązanie, a w Wisanie ceny bardziej przystępne z tego co na www piszą, a i wkoło inne miejscówki też chyba są?
Tak.
W Bystrem masz: Wisan, Bystre, Leśną Polanę ośrodek nauczycielstwa, domek nadleśnictwa, gospodarstwa agroturystyczne, a w H chatkę.

Recon
23-12-2008, 01:29
Mogę tylko powiedzieć: a nie mówiłam.
Bystre czyli kompromis zostało spalone na panewce.
Ta cała rozmowa przypomina mi transmitowany na żywo sejm. Frakcje, kluby, ustalenia kuluarowe, lobbing...

Lucyno, a nie czujesz tego, że i Ty sama w tym aktywnie uczestniczysz??? Co zrobiłaś tutaj by budować a nie rozwalać? Mówisz o kompromisie na Bystre? Poczytaj swoje posty na temat Bystrego. Dziwne, że teraz dostrzegasz możliwości innych noclegów.
Dla przypomnienia co to jest kompromis: kompromis - ugoda, polubowne załatwienie sporu, osiągnięte w drodze wzajemnych ustępstw; odstępstwo od zasad dla praktycznych korzyści.
Ale jest coś lepszego od kompromisu, który nie jest optymalnym rozwiązaniem konfliktu, ponieważ oznacza konieczność rezygnacji z części interesów każdej ze stron. Taki idealny sposób radzenia sobie z problemem stanowi współpraca.
Czy mamy ją?

vm2301
23-12-2008, 07:28
Tak.
W Bystrem masz: Wisan, Bystre, Leśną Polanę ośrodek nauczycielstwa, domek nadleśnictwa, gospodarstwa agroturystyczne, a w H chatkę.

Poza tym kilka domków letniskowych 100 metrów powyżej ośrodka p. Chmaja - on kiedyś kuratoryjny był, schronisko w pobliskich Jabłonkach, pokoje i kwatery w Bystrem i Baligrodzie.

Ile możliwości okolicznych spacerów daje Bystre, a ile Wołosate?

@Orsini

Ile razy byłaś w Wołosatym i jedną, czy drugą trasa na Tarnicę zapindalałaś, a ile razy włóczyłaś się po pagórach w tej okolicy?

Zakładam, że Wołosate e tym rankingu wygrywa?

Więc wolisz dreptać "starymi" ścieżkami, czy może poznać coś nowego?

Ja zawsze śpię w Bystrem i po okolicy też sporo łażę, ale daleko mi do stwierdzenia, że te okolice znam...

Pozdrawiam:)

PS A co do knajpy, "której w Bystrem nie ma" (jeśli nie wypaliłaby jakaś wiata, czy barek w Wisanie, Ośrodku Bystre, czy ki ciort, jest spora knajpka w Baligrodzie

PS2 Nie uprawiam tu propagandy na rzecz Bystrego, bo jak już napisałem, mnie to wsio ryba, ale przed wyborem-głosowaniem trza by mieć w miarę pełny obraz danej opcji....

lucyna
23-12-2008, 08:25
Lucyno, a nie czujesz tego, że i Ty sama w tym aktywnie uczestniczysz??? Co zrobiłaś tutaj by budować a nie rozwalać? Mówisz o kompromisie na Bystre? Poczytaj swoje posty na temat Bystrego. Dziwne, że teraz dostrzegasz możliwości innych noclegów.
Dla przypomnienia co to jest kompromis: kompromis - ugoda, polubowne załatwienie sporu, osiągnięte w drodze wzajemnych ustępstw; odstępstwo od zasad dla praktycznych korzyści.
Ale jest coś lepszego od kompromisu, który nie jest optymalnym rozwiązaniem konfliktu, ponieważ oznacza konieczność rezygnacji z części interesów każdej ze stron. Taki idealny sposób radzenia sobie z problemem stanowi współpraca.
Czy mamy ją?
No tak jak zwykle winna jest Lucyna. Może przypomne Ci kilka faktów:
1. To ja wysunęłam kandydaturę Bystrego.
2. Moja oferta nie została jednak przyjęta. Nie czarowałam lecz powiedziałam wprost, że po 22 być może nie będziemy mogli bawić się.
3. Przedstawiałam inne możliwości noclegu w okolicy.
4. Nie konsultując się z nikim wysunąłeś ofertę znakomitego aczkolwiek drogiego ośrodka Bystre. Ofertę dla grup zorganizowanych zmuszająć nas abyśmy korzystali tylko z tego obiektu noclegowego. Przy tego rodzaju ofertach innej opcji nie ma. Jeżeli nie będzie określonej liczby osób oferta jest nieważna. Będziemy traktowani jako goście indywidualni, a w takim przypadku ceny wzrosną.

Krysia
23-12-2008, 08:27
Vm mi się Bieszczady już dawno znudziły więc nie ma dla mnie znaczenia czy ścieżką szłam X razy czy zero. A na Tarnicy w końcu byłam tej jesieni-pierwszy raz w życiu i tylko dlatego, że był to kompromis-było piękne światło do zdjęć-ja chciałam wracać Szerokim Wierchem reszta:grin: wycieczki nie, więc poszliśmy na kompromis i żeby nie schodzić szybko na dół poleźlim na Tarnicę.
PS- ja też bym wolała Bystre z tych wszystkich lokalizacji, ale pod postacią Wisanu, niemniej jednak wolę 1500 razy UG od Krywego.
PS2-ja i tak nie głosuję nie zapominajcie :lol:, ale pomarudzić mogę :lol:

lucyna
23-12-2008, 08:34
5. Nie rozmawiałeś o wynajęciu tylko chaty dymnej. Takie rozwiązanie byłoby dla nas korzystne. Nie rozmawiałeś o tym czy możemy wnieść na teren ośrodka własny alkohol. Stawiasz także drugą stronę w niekorzystnej sytuacji. Przypominam zarządzająca dużym ośrodkiem straciła pracę tylko dlatego, że pozwoliła gościom pić własny alkohol na sali konsumpcyjnej. Mowiąc wprost przetestowaliśmy już to w Bystrem na konferencji. Nie mieliśmy probelmów aby wypić wino ale na hollu przy recepcji.Tam są takie przytulne kanapy, a Panie pracujące w ośrodku są naprawdę bardzo uczynne i miłe. Mają znakomicie wyszkolony i sympatyczny personel.
6. Mówisz o współpracy więc zadzwoń do Doroty i sprawdź co ona na to. Także czy wynajmą nam wiatę, gdy w ośrodku bezie inna grupa? Jeżeli zgodzą się wynając nam tylko chatę dymną czy jak ona teraz się nazywa to będę przeszczęśliwa. Sprawdź o ilu osób potraktują grupę jako zorganizowaną i jakie są ceny dla gości indywidualnych.

lucyna
23-12-2008, 08:36
Wiecie co a może skończymy z marudzeniem. Być może najwięcej mają tu do powiedzenia osoby, które nie będą na KIMB>
Krysiu wypad z tego wątku. Nie chcesz się integrować więc papa.

Krysia
23-12-2008, 08:39
Lucyna sama se wypad!
ja mam chęci być na KIMBie :lol:
ale nie mam zamiaru głosować, bo nie wiem czy będę miała wolne itd, co ja wróżka jestem jakaś, żeby wiedzieć czy np. nie będzie w maju ptasiej grypy, pryszczycy albo czegoś innego?taka praca
PS-powinnas się cieszyć, że nie będę głosowac bo bym głosowała za UG ;-)

lucyna
23-12-2008, 08:44
Lucyna sama se wypad!
ja mam chęci być na KIMBie :lol:
ale nie mam zamiaru głosować, bo nie wiem czy będę miała wolne itd, co ja wróżka jestem jakaś, żeby wiedzieć czy np. nie będzie w maju ptasiej grypy, pryszczycy albo czegoś innego?taka praca
PS-powinnas się cieszyć, że nie będę głosowac bo bym głosowała za UG ;-)
A to rozumiem:lol:
Nie życzę Ci więc pryszczycy, ptasiej grypy lub innej cholery.
Zrozum mi jest prawie obojętne gdzie odbędzie się KIMB. Jestem miejscowa. Tu powinniśmy kierować się dobrem oddalonych od Bieszczadów. Proponuję moim zdaniem dobry wariant czyli Krywe, a jeżeli dla Was są tam za bardzo spartańskie warunki to Bystre. Dajmy jednak szansę wszystkim osobom na udział w tej imprezie.

Krysia
23-12-2008, 08:55
mi się Bieszczady już dawno znudziły i jeżdżę w nie dla ludzi tylko i wyłącznie, więc mi naprawdę rybka gdzie będzie kimb,będę mogła to przyjadę. Chodzić po górach i tak lubię sama, a nie w tłumie.
No ale co ja zrobię, że lubię wygodę, która wcale nie musi być droga

vm2301
23-12-2008, 08:56
@Orsini

"twoje marudzenie" ... wyjęłaś mi z ust;)
Jak Ci się już Bieszczady znudziły, to hulaj na www.milosnicygorswietokrzyskich.pl;)

@Lucyno

Lokalizacja KIMB-u ma takie samo znaczenie dla miejscowych, co i zamiejscowych. Wszak dojechać / dojść na KIMB, to taki sam "problem" dla tych wyruszających z własnego domu, co i z miejsca zakwaterowania.

Pozdrawiam:)

Problem polega na

Krysia
23-12-2008, 09:07
Vm tam już byłam raz;-))tak jak w Krywem i wystarczy :grin: NUDA
Mi się tylko Tatry nie znudzą nigdy i Beskidy

andrzej627
23-12-2008, 09:07
Hmm ja proponuję Sękowiec.

Kobita zmienną jest. Mam uzgodnione już sama ze sobą (służbowo i prywatnie) i Anią, że w tym terminie proponuję ośrodek Połoniny w Bukowcu

Osobiście podobają mi się lokalizacje: Sękowiec, Krywe, Duszatyn. Są bieszczadzkie. Istnieje jeszcze możliwość lokalizacji imprezy u Krysi Radost.
A jeżeli chcecie zwiększyć "przepustowość KIMB" to polecam Polańczyk. Sądzę, że bez problemu namówię Adama aby udostępnił nam Oberżę Zakapior.

Rozmawiałam z recepcjonistką, mam zgodę zarządzającego. Zgłaszam wiatę w Wisanie.

Proponuję moim zdaniem dobry wariant czyli Krywe, a jeżeli dla Was są tam za bardzo spartańskie warunki to Bystre.

Lucyna, czyli wszystko jedno gdzie, byle nie w Ustrzykach?

Stały Bywalec
23-12-2008, 09:54
(...) i zgłaszam niniejszym rezygnację ORW Bystre jako miejsce na KIMB. (...)
Jak sobie Waść życzysz. Chociaż niechętnie spełniam to życzenie.

A więc mamy "na dziś" 3 formalne propozycje lokalizacji VIII KIMB:

1. Krywe - zgłoszone przez Długiego.
www.krywe.webpark.pl

2. Sękowiec - zgłoszony przez Piskala.
www.sekowiec.net

3. Ustrzyki Grn. - zgłoszone przez Pastora.
www.carynska.pl

Zauważyłem, że kilka osób "żałuje" tego Bystrego k. Baligrodu.
Do 15 stycznia mamy jeszcze sporo czasu. Jeśli ktoś zgłosi - koniecznie uzgodnioną z szefem ośrodka - propozycję lokalizacji tam KIMB-u (np. w WISAN-ie), z gwarancją, że nie zamkną nam przedwcześnie "obrad", to natychmiast wpiszę taką propozycję na listę formalnych zgłoszeń, a i później dopilnuję, aby była uczciwie, na równi z innymi lokalizacjami, przegłosowana.

PS
Orsini, proszę nie obrażać mojego gustu. Ja znam się na kobietach, choć - z racji wieku - jestem już bardziej teoretykiem niż praktykiem.
Skoro twierdzę, że kobieta jest ładna i zgrabna, to oznacza dokładnie to, że naprawdę jest ona ładna i zgrabna.
I nic do tego nie ma ilość wypitego przeze mnie alkoholu.
A zresztą, Ciebie ujrzałem po raz pierwszy już po głównych obradach KIMB, gdy byłem już na tzw. kacu. A na kacu wszelkie zmysły, w tym estetyki, się wyostrzają. Nie bez kozery ludowe porzekadło głosi, że "na kaca - najlepsza praca".

Krysia
23-12-2008, 10:02
SB dzięki za komplementy :oops:
aczkolwiek błądzisz;-) i to mocno

A ja już wiem co zgłoszę pod obrady na miejscu: a więc żeby kimb był zawsze w 1 miejscu (chyba, że nas z niego wykopią) bez tych szopek i kłótni, bo to tylko niepotrzebnie się podnosi ciśnienie, a o zdrowie trzeba dbać

lucyna
23-12-2008, 10:53
Lucyna, czyli wszystko jedno gdzie, byle nie w Ustrzykach?
Dolnych i Górnych, Wetlinie, Polańczyku czy w Solinie.

Xiro
23-12-2008, 11:39
Dolnych i Górnych, Wetlinie, Polańczyku czy w Solinie.

... czyli w Wołosatym (ZpC) będzie OK :mrgreen:

lucyna
23-12-2008, 11:43
Oczywiście, że OK

Stały Bywalec
23-12-2008, 12:12
Pragnę zauważyć, iż Wołosatego nikt, jak dotąd, jeszcze formalnie nie zgłosił.
Sam fakt, iż obiekt jest "filią" ZpC w UG jeszcze o niczym nie przesądza.

Po pierwsze - nie wiadomo, czy właścicielom "pasowałoby" nasze tam nocne biesiadowanie.

Po drugie - jest to jednak w końcu inna miejscowość (6 km od UG), a zatem formalnie już zgłoszonej propozycji lokalizacji ZpC w UG proszę nie rozciągać również na Wołosate.

Krysia
23-12-2008, 12:26
Ok, ponieważ jak to ktoś wredny i złośliwy <pokazany jęzor> powiedział, mam doświadczenie w organizacji w Wołosatem tego typu imprez :grin: to formalnie zgłaszam Wołosate i ten hotelik no jak mu tam-Pod Tarnicą.

sjug
23-12-2008, 13:44
Witam wszyskich serdecznie:roll:8):-D:twisted::mrgreen::-D:-D:-D:-D:-D

Zapewne będę na KIMB'ie jeszcze nie raz tu czy tam :), zawsze gościć Was to będzie przyjemność i ciekawe doświadczenie :D . Wiecie nie będę się wypowiadał wiadomo stronniczość a tak w ogóle to lubię mieć blisko z imprezy do swojego łóżka heh.
Przeczytałem może nie wszystkie strony z tego wątku ale przeczuwam że treść udało mi się ogarnąć.
Może ten Kimb będzie pod hasłem jakiegoś "pojednania" i w wielkim kole będzie się piło wodę wódkę wódeczkę cały czas do mistrza forum owej riposty - wybierze SB gdyż on jest tu szefem i basta!!! - każdy się przełamie :)
Pastor będzie dzielił ciupaską na prawo i lewo różne rady, prawdy kanoniczne a wiecie że warto posłuchać 8) :twisted:.............
Derty uchwyci wszystko wzrokiem, Andrzej przygotuje coś ciekawego, Agatka poleje coś dobrego (przywiezie koleżanki), Iras zrobi fotkę itp. itd.............
.............będzie przyjemnie, wesoło, luźno choć z organizacją a nad wszystkim będzie czuwał Stały (Tubylec) Bywalec.

Co do postów to dajcie na luz i tak głosowanie rozstrzygnie (a nie powiem, troszkę dziwnie się to czyta), trzeba będzie to przyjąć do siebie, ubrać kapelusz i jechać gdzie demokracji głos poniesie :)

Pewnie szybko znów się nie odezwę ......... (praca, podróże, praca )........
ale na święta chcę na wasze ręce złożyć humor i pogodę ducha aż po KIMB'ów 100!!!

Pozdrawiam i do zobaczenia w Bieszczadach

JacekS

A............. i jeszcze.........................

Niech ktoś postawi Pastorowi seteczkę może się skusi coś skrobnąć, jakaś złota myśl świąteczna?:twisted::-D:-D:twisted: hehe

SB jak kotek po naszej Tiróweczce się zaaklimatyzował w mieście ?

Jeszcze raz słońca na szlaku życzę..................................:-D

lucyna
23-12-2008, 15:55
Coby doszło do pojednania to najpirw musi być wyznanie winy i rozgrzeszenie.
A teraz w sprawie formalnej. Ktoś tu rzucił pod naszym adresem pewną kłodę: jakto było z opłaceniem świniny? Ile jesteśmy Ci winni? Ewentualnie kto za nas zapłacił rachunek?

bertrand236
23-12-2008, 16:46
Lucyna!
Skoncentruj się!
Ta sprawa była już wyjaśniona. Dlaczego nawracasz do tego?

Stały Bywalec
23-12-2008, 16:59
Ok, ponieważ jak to ktoś wredny i złośliwy <pokazany jęzor> powiedział, mam doświadczenie w organizacji w Wołosatem tego typu imprez :grin: to formalnie zgłaszam Wołosate i ten hotelik no jak mu tam-Pod Tarnicą.
Orsini, jeśli jest to Twoje zgłoszenie, to proszę o poinformowanie, z kim z Szefostwa to uzgodniłaś, a przede wszystkim także, czy w hoteliku moglibyśmy biesiadować do rana.
Jak również proszę o bliższe szczegóły dotyczące tej nowej ew. lokalizacji KIMB (informacje w tej kwestii zawiera 1-szy post w niniejszym wątku tematycznym).

Basia Z.
23-12-2008, 17:06
Orsini, jeśli jest to Twoje zgłoszenie, to proszę o poinformowanie, z kim z Szefostwa to uzgodniłaś, a przede wszystkim także, czy w hoteliku moglibyśmy biesiadować do rana.
Jak również proszę o bliższe szczegóły dotyczące tej nowej ew. lokalizacji KIMB (informacje w tej kwestii zawiera 1-szy post w niniejszym wątku tematycznym).

Jeśli mogę być szczera - to bardzo podziwiam Twoją świętą cierpliwość :-)

B.

Stały Bywalec
23-12-2008, 17:14
(...) SB, jak kotek po naszej Tiróweczce się zaaklimatyzował w mieście ?

Doskonale - żwawy, psotny, futerko czarne, gęste i lśniące. Schludny i czyściutki.
Wczoraj była afera, jako że ćwiczył wspinaczkę na ubranej choince.
PS
Do dziś nie wiedziałem, że jego mamusia nosi takie romantyczne imię !
Zatem - niech będzie: Sabinek, syn Tiróweczki.
Sjug, a może i ojcostwo byś ustalił ?!

irek
23-12-2008, 17:18
ha ha ha he he he :mrgreen:

Krysia
23-12-2008, 17:46
SB nie a bo co?
Edit:
po głębszej refleksji wycofuję Wołosate, trzeba brać przykład z polityków i nie rozdrabniać głosów!;-))
zostaną 2 zad*** i 1 cywilizacja
i już

Recon
23-12-2008, 18:11
Brawo Orsini, uufff :)

andrzej627
23-12-2008, 19:07
Orsini, kiedyś pisałaś:

(...) robicie wszystko, aby to jednak były UG

Dzisiaj:

(...) po głębszej refleksji wycofuję Wołosate, trzeba brać przykład z polityków i nie rozdrabniać głosów!;-))

Dołączyłaś więc do zwolenników UG. Anyczka znowu wygra swój zakład, chociaż nie byłaś o tym wcale przekonana.

Krysia
23-12-2008, 19:10
dalej nie jestem przekonana czy wygra :mrgreen:, ale dam za to na tacę aby tak się stało,
jednak jak to mówią-nie dziel skórki na niedźwiedziu czy jak to tam idzie

Ja nie byłam przeciwnikiem UG, tylko...eeee już mi się tam znudziło?hahaha
co ja zrobię, że lubię nowe wyzwania

Piskal
23-12-2008, 23:02
Jeśli mogę być szczera - to bardzo podziwiam Twoją świętą cierpliwość :-)

B.
Basiu, brawo! Widzę, że masz do całej tej "dyskusji" duży dystans. Pozdrówka specjalnie dla Cię. I, oczywiście życzenia pogodnych i radosnych świąt!

lucyna
04-01-2009, 21:09
Coby nie było na mnie. Basia Z chce byc na KIMB. Pisze o tym na innym forum. Obawia się, że może ją coś nieprzyjemnego spotkać z mojej strony. Wobec takiej deklaracji jestem bazsilna. W żadnym wypadku nie chcę stać na przyszkodzie komukolwiek w uczestnictwie w tej imprezie. Na oficjalnej części nie będę.

Stały Bywalec
05-01-2009, 07:08
(...) Na oficjalnej części nie będę.
Owszem - będziesz. Nie zwalniam Cię z tego obowiązku.

A teraz do wszystkich Państwa:

Nadszedł już, chwalić Pana, Rok Pański 2009. Czyli rok VIII KIMB.
Za 10 dni, o godz. 20:00 zamknę listę formalnych propozycji lokalizacji tegorocznego KIMB.

Przypominam, że na chwilę obecną mamy 3 formalne zgłoszenia (wg kolejności alfabetycznej):

1. Krywe. Zgłosił Długi.

www.krywe.webpark.pl

2. Sękowiec. Zgłosił Piskal, a potwierdziła (dwukrotnie, w rozmowie telefonicznej ze mną) p. Basia K., szefowa OW w Sękowcu.

www.sekowiec.net

3. Ustrzyki Górne. Zgłosił Pastor, a potwierdził (tu, na Naszym Forum) p. Jacek S. (Sjug) ze "ścisłego kierownictwa" Zajazdu pod Caryńską.

www.carynska.pl

PS
Pani Basia K., szefowa OW w Sękowcu, poinformowała mnie niedawno (w rozmowie telefonicznej), że w razie wyboru Jej ośrodka na miejsce VIII KIMB załatwi nam olbrzymi wojskowy namiot, pod którym może "obradować" nawet i 50 osób. Tak więc nie musielibyśmy obawiać się ew. deszczu i chłodu nocy. Namiot ten zostałby rozstawiony obok baru, tak więc nasz "szlak zaopatrzeniowy" byłby raczej krótki.

Basia Z.
05-01-2009, 11:44
Coby nie było na mnie. Basia Z chce byc na KIMB. Pisze o tym na innym forum. Obawia się, że może ją coś nieprzyjemnego spotkać z mojej strony. Wobec takiej deklaracji jestem bazsilna. W żadnym wypadku nie chcę stać na przyszkodzie komukolwiek w uczestnictwie w tej imprezie. Na oficjalnej części nie będę.

Lucyna - uprzejmie Cię proszę - nie przekręcaj moich słów.

1. Rzeczywiście bardzo chciałabym przyjechać na KIMB aby poznać sympatycznych ludzi, których znam z forum, ale jeszcze w tej chwili nie wiem czy będę mogła przyjechać (przyczyny służbowe). Wyjaśni się na około miesiąc przed terminem KIMB-u.
Jeżeli bym przyjechała to zapewne nie na dwa dni ale na trochę dłużej.

2. Bardzo nie chciałabym stwarzać sytuacji niezręcznych, zwłaszcza dla innych postronnych osób, dlatego po raz kolejny proponuję Lucynie pogodzenie się a ona po raz kolejny tą propozycję odrzuca.

3. Nie jest prawdą że obawiam sie że mogłoby mnie spotkać ze strony Lucyny coś przykrego. Myślę że w razie czego potrafię stawić czoła takim wezwaniom. ;)

Jeżeli nie przyjadę to tylko z poważnych przyczyn służbowych.

Pozdrowienia

Basia

P.S.
Ja na prawdę bardzo proszę moderatora aby nie usuwał mojego wpisu - nikogo nie obrażam, piszę na temat i wyjaśniam bardzo dla mnie niezręczną sytuację, kiedy jestem posądzana o coś czego nie robię.

Marcowy
05-01-2009, 13:20
P.S.
Ja naprawdę bardzo proszę moderatora aby nie usuwał mojego wpisu.

OK, a ja naprawdę bardzo proszę, żeby dalszą część dyskusji Panie prowadziły na PW. Każdy kolejny offtop będzie skutkował kasowaniem i punktami karnymi.

Tarnina
05-01-2009, 18:52
Pozwolę sobie oficjalnie zgłosić Wołosate jako miejsce KIMB 2009 . Temat jest obgadany z Jackiem, miejsce każdy chyba zna, jest napewno spokojniejsze niż UG. Doskonałe pole na imprezę pod gołym niebem , w razie zimna i niepogody w kanajpie również. Hotelik " Pod Tarnicą " pomieści sporo osób, a dla tych bardziej wymagających spore zaplecze agroturystyczne.

Stały Bywalec
05-01-2009, 19:34
A zatem mamy już 4 formalne zgłoszenia (wg kolejności alfabetycznej):

1. Krywe. Zgłosił Długi.

www.krywe.webpark.pl

2. Sękowiec. Zgłosił Piskal.

www.sekowiec.net

3. Ustrzyki Górne. Zgłosił Pastor.

www.carynska.pl

4. Wołosate (bar "Pod Tarnicą"). Zgłosiła Tarnina.

www.carynska.pl

PS
Zapowiada się arcyciekawa kampania wyborcza.

Stały Bywalec
07-01-2009, 19:27
Publicznie do Długiego.

Wspomniałeś, że gdyby VIII KIMB odbył się w Krywem (co daj Panie Boże), ale gdyby w nocy 16/17 maja br. padało i było zimno (czego nie daj Panie Boże), to moglibyśmy obradować w sąsiedzkim baraku medyków z Lublina.
Czy to pewne ?

długi
07-01-2009, 22:27
Tak było ustalone z Tosią. I nie mam powodów by sądzić, że jest inaczej. Termin jest bardzo neutralny i pawilon będzie pusty.
Jeżeli będzie nas tyle co poprzednio to pomieścimy się na werandzie u Tosi
Długi

vm2301
07-01-2009, 22:31
A jest jakaś komórka, gdzie by można rower zamknąć co by bezpiecznie czekał wytrzeźwienia?

Pozdrawiam;)

irek
07-01-2009, 22:35
A jest jakaś komórka, gdzie by można rower zamknąć co by bezpiecznie czekał wytrzeźwienia?

Pozdrawiam;)

No dobre pytanie bo tam nagminnie kradną rowery ;)

vm2301
07-01-2009, 22:38
Kradziejstwa sie nie boję, pewnie nikogo poza KIMBowiczami w takim miejscu nie będzie, jeno żebym pamiętał, gdzie zostawiłem...

Krysia
07-01-2009, 22:39
Jeżeli będzie nas tyle co poprzednio to pomieścimy się na werandzie u Tosi
Długi
oo jak wygra Krywe to się pomieścicie spokojnie na werandzie u Tosi :twisted:

vm2301
07-01-2009, 22:40
Ale jadowity ten lisek;)

Fiaa
08-01-2009, 18:10
oo jak wygra Krywe to się pomieścicie spokojnie na werandzie u Tosi :twisted:

A co orsini? Tyle miejsca zajmujesz?

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać :twisted:

Krysia
11-01-2009, 23:15
Fiaa oczywiście :twisted:

manio
14-01-2009, 11:12
W imieniu Pastorka oficjalnie wycofuję kandydaturę Zpc z głosowania na lokalizację tegorocznego KIMBu

Recon
14-01-2009, 11:43
Qrcze to zmienia postać rzeczy tuż przed zamknięciem listy. Nie wiem jak mocno umocowany prawnie jest manio by reprezentować Pastora, ale jeśli to zostanie potwierdzone przez Prezesa to będę się musiał zastanowić nad powrotem kandydatury ORW Bystre. Czym szybciej potwierdzi to Prezes tym więcej mam czasu na zgłoszenie.

Krysia
14-01-2009, 11:49
Recon to jest to co ja zrobiłam wygłaszając Wołosate;-)))po co 2 kandydatury?potem Wołosate zostało dorzucone, a więc UG niechaj wypadną-niech się głosy nie rozpierzchną!polityka;-))
bardzo dobre posunięcie

lucyna
14-01-2009, 11:51
Recon to jest to co ja zrobiłam wygłaszając Wołosate;-)))po co 2 kandydatury?potem Wołosate zostało dorzucone, a więc UG niechaj wypadną-niech się głosy nie rozpierzchną!polityka;-))
bardzo dobre posunięcie
Z całym szacunkiem stuknijcie się i to mocno w głowę.
Masz rację to jakaś pop... polityka.

Krysia
14-01-2009, 11:53
Lucyna pomyśl logicznie - to jest jedno i to samo prawie, a więc po co marnować głosy głosując na 2 obiekty. Zostanie jeden i już.

lucyna
14-01-2009, 11:57
Lucyna pomyśl logicznie - to jest jedno i to samo prawie, a więc po co marnować głosy głosując na 2 obiekty. Zostanie jeden i już.
Jestem nielogiczna. Nie interesują mnie głosy. Chcę być na imprezie z Kolegami. Tylko tyle.
Cała ta szopka budzi we mnie niesmak.

Recon
14-01-2009, 12:01
Orsini, Wołosate to "prawie" takie jak UG... tak jak w reklamie... "Prawie takie same".

Lucyno, zanim zgłoszę, to się stuknę mocno w głowę... obiecuję.

Krysia
14-01-2009, 12:12
Jestem nielogiczna. .
no cóż, to Ty sama powiedziałaś;-)))
więc głosuj za Wołosatem jeśli Ci zależy na spotkaniu z koleżankami i kolegami, bo nie każdy lubi survival, natomiast każdy survivalowiec może spać w lepszych warunkach.
Recon prawie to samo jak w reklamie masz rację, ale akurat w tym przypadku jest to lepsza lokalizacja niż UG i jako kompromis wręcz idealna

Stały Bywalec
14-01-2009, 12:15
Mam dla Państwa dwie wiadomości. Dobrą i złą.
Dobra: zaszczycił mnie dziś swoim telefonem sam Pastor.
Zła: Jego Świątobliwość formalnie wycofał zgłoszoną wcześniej przez siebie propozycję lokalizacji VIII KIMB w Ustrzykach Górnych.

Zatem na chwilę obecną mamy 3 formalnie zgłoszone propozycje, uzgodnione z szefami obiektów:

1) Krywe - gospodarstwo agroturystyczne. Zgłosił Długi.
www.krywe.webpark.pl

2) Sękowiec - ośrodek wypoczynkowy. Zgłosił Piskal.
www.sekowiec.net

3) Wołosate - bar "Pod Tarnicą". Zgłosiła Tarnina.
http://www.podtarnica.bieszczady.net.pl/

Uprzejmie przypominam, że termin zgłaszania propozycji upływa 15 stycznia o godz. 20:00.

16 stycznia rano powinniście już znaleźć w tym dziale forum założony przeze mnie wątek tematyczny poświęcony głosowaniu.

Krysia
14-01-2009, 12:18
alez ta zła jest wiadomością wprost rewelacyjną;-)))co już wytłumaczyłam;-)))teraz tylko trzymam kciuki za rozsądek głosujących :-P

lucyna
14-01-2009, 12:20
no cóż, to Ty sama powiedziałaś;-)))
więc głosuj za Wołosatem jeśli Ci zależy na spotkaniu z koleżankami i kolegami, bo nie każdy lubi survival, natomiast każdy survivalowiec może spać w lepszych warunkach.
Recon prawie to samo jak w reklamie masz rację, ale akurat w tym przypadku jest to lepsza lokalizacja niż UG i jako kompromis wręcz idealna
Nie wpływaj na mnie. Nie agituj. Podjęłam dawno decyzję. Głosuję na Krywe i nic tego nie zmieni. Każdy ma prawo wypowiedzieć się zgodnie ze swoim sumieniem. Jeżeli zaś KIMB nie odbędzie się w Krywem to nie zamierzam rwać szat. Będę w innym miejscu. Chyba, że to będzie Bystre i będę zmuszona wykupic usługę na którą mnie nie stać.

Krysia
14-01-2009, 12:24
no to więc rozumiem Twoje zdenerwowanie bo wiesz doskonale, że takie posunięcie daje szansę temu, żeby KIMB się odbył w miejscu, które będzie pasowało wszystkim, a nie tylko tym co to lubią słuchać węży eskulapa, wilków i innych zwierzaków.

lucyna
14-01-2009, 12:33
no to więc rozumiem Twoje zdenerwowanie bo wiesz doskonale, że takie posunięcie daje szansę temu, żeby KIMB się odbył w miejscu, które będzie pasowało wszystkim, a nie tylko tym co to lubią słuchać węży eskulapa, wilków i innych zwierzaków.
Krysiu proszę zastanów się nad tym co piszesz. W jaki sposób chcesz słuchać węża Eskulapa? Wątpię abyś była w stanie go zobaczyć.
Nie jestem zdenerwowana ale zniesmaczona tym wszystkim. Rozumiem, że pod terminem wszyscy rozumiesz ja więc Twoje widzimisię kontra moje widzimisię. Każdy z nas dysponuje jednym głosem. Każdy z nas ma jakąś wizję KIMB. Wygra jedna miejscowość.

Krysia
14-01-2009, 12:37
alez tak było Krywe reklamowane, że wieczorami można posłuchac śpiewu węży eskulapa :lol:
Lucyna to nie jest moje widzimisię są ludzie którzy chcą spać w normalnych warunkach i w takich też się spotkać poczytaj ten wątek, jak nie chce Ci się czytać to zobaczysz jak ludzie będą głosować, a to już za chwilę;-))
PS-a Ty w końcu jedziesz na KIMB czy nie, bo się pogubiłam?

lucyna
14-01-2009, 12:41
alez tak było Krywe reklamowane, że wieczorami można posłuchac śpiewu węży eskulapa :lol:
Lucyna to nie jest moje widzimisię są ludzie którzy chcą spać w normalnych warunkach i w takich też się spotkać poczytaj ten wątek, jak nie chce Ci się czytać to zobaczysz jak ludzie będą głosować, a to już za chwilę;-))
PS-a Ty w końcu jedziesz na KIMB czy nie, bo się pogubiłam?
Nie znam reklamy Krywego.
Tacy ludzie mają swój głos i mogą zagłosować na inne kandydatury.
Coś ostatnio tracisz orientację w rozmowach:lol: Najpierw nie wiesz kto to powsimordka, teraz czy ja będę na KIMBie:lol:

mAAtylda
14-01-2009, 12:44
Może Panie pogadają sobie na piriv, a my przyjdźmy do konkretów.Dobrze że jutro 15.........

vm2301
14-01-2009, 12:45
Jesli ktoś lubi wygodę, to oczywiście podczas wyjazdów wybiera określony standard.
Nie ma tu chyba jednak osób na tyle "wygodnych", by nie móc jednej nocy 'poimprezowej" przespać "byle gdzie".Nie piszemy chyba o 2-tygodniowych wczasach.

Czy to naprawdę takie straszne przespać noc w śpiworze zamiast wyprasowanej pościeli?
Czy takie straszne wziąć zimny prysznic, czy choćby pochlapać się pod pachami?

;)

Krysia
14-01-2009, 12:47
Lucyna nie wiem co to powsimordka ani połowa tego dziwnego słownictwa slangowego bo i skąd mam wiedziec?u mnie się tak nie mówi

Czy to naprawdę takie straszne przespać noc w śpiworze zamiast wyprasowanej pościeli?
Czy takie straszne wziąć zimny prysznic, czy choćby pochlapać się pod pachami?

;)
dla mnie tak!
i później chorować tak jak teraz?NIE DZIĘKUJĘ!
skoro można mieszkać normalnie toż w Wołosatem też nie ma hotelu 4 gwiazdkowego ani nawet 1 gwiazdki tam chyba żadna miejscówka nie ma przecież

lucyna
14-01-2009, 12:58
Lucyna nie wiem co to powsimordka ani połowa tego dziwnego słownictwa slangowego bo i skąd mam wiedziec?u mnie się tak nie mówi

dla mnie tak!
skoro można mieszkać normalnie toż w Wołosatem też nie ma hotelu 4 gwiazdkowego ani nawet 1 gwiazdki tam chyba żadna miejscówka nie ma przecież
Krysiu masz rację. W Krywem nawet nie zmieści się Twoje ego.:lol:

Krysia
14-01-2009, 13:04
Zobaczymy Lucyno co wygra już niedługo :-)

lucyna
14-01-2009, 13:38
Zobaczymy Lucyno co wygra już niedługo :-)
Wygra jedna z trzech równorzędnych lokacji. Każde miejsce jest dobre i godne polecenia. Każde ma swoje plusy i minusy. Na szczęście propozycje są zróżnicowane w myśl dla każdego coś dobrego. W miarę różnorodne cenowo.

vm2301
14-01-2009, 13:43
dla mnie tak!

Lekkie pseudo-pionerstwo i brak wygodnego łóżka w pokoju z łazienką żadnych wirusów nie rozprzestrzenia....a coś jest w tym, że, jak mawiają niektórzy, "dzieci chowane bez przesadnej higieny, a nawet w brudzie odporniejsze na zarazki i inne świństwa są...".

Przeziębieniu natomiast można zapobiec nakładając stosowne reformy z jakąś wkładką docieplającą.

pozdrawiam:)

Krysia
14-01-2009, 13:48
eee z tymi cenami to pojechałaś;-)))5zł w tą czy w tamtą to aż taka różnorodność cenowa?proszę Cię;-)))

vm2301-można też sobie wkładkę do śpiworka zapewnić, ale po co, ciasno,ciemno...ta sama wkładka w łóżku daje zupełnie inny komfort spania :-P

andrzej627
14-01-2009, 14:52
Jego Świątobliwość formalnie wycofał zgłoszoną wcześniej przez siebie propozycję lokalizacji VIII KIMB w Ustrzykach Górnych.
(...)
Uprzejmie przypominam, że termin zgłaszania propozycji upływa 15 stycznia o godz. 20:00.

Szkoda, ze Pastor nie napisał tego osobiście na forum i nie podał przyczyn wycofania tej kandydatury. Mam nadzieję, że zdrowie mu dopisuje i zobaczymy go na KIMBie.

Staly Bywalcze, proszę Cię o potwierdzenie, że propozycja lokalizacji KIMBu w Zajeździe Pod Carynską pozostaje w dalszym ciągu "uzgodniona z gospodarzem obiektu, tj. posiada jego niebudzącą wątpliwości akceptację" i każdy może ją zgłosić ponownie bez żadnych dodatkowych uzgodnień.

Stały Bywalec
14-01-2009, 15:51
(...) Staly Bywalcze, proszę Cię o potwierdzenie, że propozycja lokalizacji KIMBu w Zajeździe Pod Carynską pozostaje w dalszym ciągu "uzgodniona z gospodarzem obiektu, tj. posiada jego niebudzącą wątpliwości akceptację" i każdy może ją zgłosić ponownie bez żadnych dodatkowych uzgodnień.
Andrzeju, nie mogę tego uczynić.
Pastor bowiem, wycofując swoją propozycję, oświadczył mi, że czyni to w porozumieniu z Jackiem.

andrzej627
14-01-2009, 17:02
Pastor bowiem, wycofując swoją propozycję, oświadczył mi, że czyni to w porozumieniu z Jackiem.
Czy należy rozumieć, że Jacek wycofał swoja akceptację?

Stały Bywalec
14-01-2009, 18:42
Czy należy rozumieć, że Jacek wycofał swoja akceptację?
Nie wiem. Z Jackiem nie rozmawiałem.
Uważam, że każdy, kto zgłosił jakąś propozycję, może ją wycofać (dopóki nie jest za późno, a przecież tym razem nie jest).

Jeśli masz ochotę zastąpić Pastora w roli "podmiotu" zgłaszającego ZpC, to ... właściwy telefon do UG znasz. Spróbuj.
Jeśli Ci się uda, to ... masz czas do jutra, do godz. 20:00.

iza
14-01-2009, 20:57
Niniejszym oficjalnie zgłaszam kandydaturę Zajazdu „Pod Caryńską „ - Ustrzyki Górne
jako miejsca obrad VIII KIMB.
Powyższe zostało uzgodnione zgodnie z zasadami obowiązującego regulaminu
z Współwłaścicielem Zajazdu Jackiem .
Jacek potwierdził iż z przyjemnością będzie gospodarzem naszego spotkania .

Proszę o oficjalne i niezwłoczne umieszczenie kandydatury na liście wyborczej .

Z poważaniem w imieniu „tajnej grupy TWA „

Iza

Stały Bywalec
14-01-2009, 21:23
Zatem na chwilę obecną mamy 4 formalnie zgłoszone propozycje, uzgodnione z szefami obiektów:

www.krywe.webpark.pl

2) Sękowiec - ośrodek wypoczynkowy. Zgłosił Piskal.
www.sekowiec.net

3) Ustrzyki Górne - zajazd "Pod Caryńską". Zgłosiła Iza.
www.carynska.pl

4) Wołosate - bar "Pod Tarnicą". Zgłosiła Tarnina.

16 stycznia rano powinniście już znaleźć w tym dziale forum założony przeze mnie wątek tematyczny poświęcony głosowaniu.

andrzej627
14-01-2009, 22:43
Zatem na chwilę obecną mamy 4 formalnie zgłoszone propozycje.
No i bardzo dobrze.

Hmmm..jedną flaszkę już wygrałam, tylko niestety nie mogłam odebrać osobiście ;) (to do andrzeja627 )
Więc tradycyjnie jestem w stanie się założyć, że KIMB odbędzie się w Ustrzykach Górnych "Pod Caryńską", ewentualnie w Wołosatem :shock: Jeśli jakimś cudem wybór padnie na inne miejsce, to zobowiązuję się podjąć karę i przyjadę ;) :twisted:8-)
Anyczka, możesz spać spokojnie. W drugiej turze widzę UG i Wołosate.

lucyna
14-01-2009, 22:51
@ Iza zdradź kto przekupił Cię deską do prasowania.:lol:
Coś mi się zdaje, że Anyczka zbierze niezłą kolekcję półlitrówek:lol:

iza
14-01-2009, 23:10
Jako że czuje się wywołana do zabrania głosu odpowiem krótko – deska to lipa , na gwałt potrzebna mi lodówka samochodowa – z tym że model koniecznie z wyższej półki (szacunkowa cena 600-800 zł ) . Zainteresowani proszeni o kontakt na priv

Pastor już raz UG wycofał , zostało 21 godzin

andrzej627
14-01-2009, 23:13
@ Iza zdradź kto przekupił Cię deską do prasowania.:lol:

Lucyna, a czym ktoś przekupił Pastora, żeby wycofał Ustrzyki?

lucyna
14-01-2009, 23:17
Tego to nie wiem. I prawdę powiedziawszy nie moja to broszka. Lubię powygłupiać się z Izą. Ma nieprawdopodobne poczucie humoru. Tylko tyle mam do powiedzenia w tym temacie.

Krysia
15-01-2009, 07:41
Anyczka, możesz spać spokojnie. W drugiej turze widzę UG i Wołosate.
taaaa?
Ja widzę Krywe i coś jeszcze co nie wiem

Stały Bywalec
15-01-2009, 09:22
Mamy w tej chwili 4 propozycje.
Powinno to zapowiadać wysoką frekwencję wyborczą.

Rok temu zgłoszono tylko 2 propozycje lokalizacji KIMB. Głosowały "aż" 24 osoby.

lucyna
15-01-2009, 09:38
Łapka w górze.
Szanowny Panie Prezydencie mam pytanie. Ile z głosujących zaszczyciło KIMB swoją obecnością? Ile osób wypowiadajacych sie w tym wątku przyjedzie na imprezę? Ileosób pisało tu tylko po to zaby zaistnieć?

Stały Bywalec
15-01-2009, 09:51
Łapka w górze.
Szanowny Panie Prezydencie mam pytanie. Ile z głosujących zaszczyciło KIMB swoją obecnością? Ile osób wypowiadajacych sie w tym wątku przyjedzie na imprezę? Ileosób pisało tu tylko po to zaby zaistnieć?
Szanowna Pani Lucy, nie wiem.
Nie założyłem odpowiedniej ewidencji (listy obecności), a potem się urżnąłem.
Zapamiętałem tylko, jak głaskałem podsuniętą mi (chyba przez Ciebie) ciężarną kotkę i obiecywałem jej, że jedno z jej maleństw przygarnę i wychowam jak swoje. I słowa dotrzymuję.

PS
Na VII KIMB-ie osób wszystkich obecnych (nie mylić z wcześniej głosującymi, w liczbie 24) było, tak na oko, chyba w granicach 30-40. To stan z chwili otwarcia, potem nas ubywało.

andrzej627
15-01-2009, 09:56
Ja widzę Krywe i coś jeszcze co nie wiem
Orsini, nie bądź pesymistką. UG i/lub Wołosate na pewno przejdą do drugiej tury.

W pierwszej turze każdy powinien głosować na lokalizacje, która mu najbardziej odpowiada. Rozumiem, ze będziesz głosować tak jak ja, to znaczy na UG. Gdyby do drugiej turze przeszła tylko jedna z lokalizacji UG/Wołosate, zwolennicy Wolosatego powinni poprzeć UG albo zwolennicy UG poprzeć Wołosate.

Musi wygrać UG lub Wołosate. Pamiętajcie o Anyczce.

Stały Bywalec
15-01-2009, 10:15
Andrzeju, ja nie wiem, czy to aby Orsini nie ma racji.
Głosy oddane na Ustrzyki Grn. i Wołosate nie podsumują się, w końcu są to dwie różne miejscowości !

Przed chwilą napisała do mnie na priv. jedna osoba z Naszego Forum (zachowam w tajemnicy jej pseudonim, nie pytaj mnie, kto to), która nosi się z zamiarem zgłoszenia jeszcze 5-tej propozycji lokalizacji VIII KIMB, nawet już rozmawiała w tej sprawie z właścicielem obiektu.
Odpisałem, że ma czas do godz. 20:00. I albo - zgłaszając obiekt - sama się (ta osoba) ujawni, albo pozostanie to na zawsze naszą (moją i tej osoby) wspólną tajemnicą. No i może Sz.P. Admina i Moderatorów, jeśli czytają "pw".

andrzej627
15-01-2009, 10:26
Głosy oddane na Ustrzyki Grn. i Wołosate nie podsumują się, w końcu są to dwie różne miejscowości !

Oczywiście, same się nie dodadzą. To będzie zależeć od glosujących. Zakładam, że powstanie koalicja UG/Wołosate, gdyby jedna z tych lokalizacji nie przeszła do drugiej tury.

Stały Bywalec
15-01-2009, 10:37
Oczywiście, same się nie dodadzą. To będzie zależeć od glosujących. Zakładam, że powstanie koalicja UG/Wołosate, gdyby jedna z tych lokalizacji nie przeszła do drugiej tury.
Ja bym to ujął nieco inaczej.
Głosowanie będzie w systemie identycznym, jak rok temu (jutro już będą znane jego szczegóły). Czyli, że aż do chwili zakończenia głosowania można będzie swój głos zmienić a nawet w ogóle wycofać.

I tu widzę zaletę transparentności (aż do bólu !) naszego głosowania. Każdy z nas, jeśli zechce i znajdzie chętnych, będzie mógł taką "koalicję", której przykład podajesz, utworzyć już podczas I tury głosowania.

Krysia
15-01-2009, 10:42
Andrzeju ja nie jestem pesymistką, po prostu nie wiem, która miejscówka przejdzie do drugiej tury dlatego napisałam Krywe plus cos jeszcze :-P

Lucyno a co Ty taka cięta na to kto pisze i kto nie pojedzie. Chyba każdy wie czy chce przyjechac naprawdę czy nie, czy przyjedzie to wiele razy nie jest zależne od nas, a jeśli ktoś nie chce przyjechać, a chce głosować tylko dlatego , że...no cóż jeśli takiej osobie pozwala na to sumienie to mnie osobiście nic do tego. A nie rozliczać, przeliczać itd...zlituj się kobieto, to jest ZABAWA, a nie wybory na prezydenta RP

andrzej627
15-01-2009, 10:44
Każdy z nas, jeśli zechce i znajdzie chętnych, będzie mógł taką "koalicję", której przykład podajesz, utworzyć już podczas I tury głosowania.
O tym nie pomyślałem. Głosowanie zapowiada się więc bardzo ciekawie.

Krysia
15-01-2009, 11:23
Rozumiem, ze będziesz głosować tak jak ja, to znaczy na UG..
źle rozumiesz;-))) jakbym głosowała to na Wołosate, ale nie będę, bo po co?Żeby mnie potem rozliczano?
Ha mam, DERTY!!!człowiek roku, głosował w zeszłym roku nie pojechał-ROZLICZYĆ GO :lol:
sama mogę karę wymyśleć!a dodatkowo za całokształt :twisted:
Ja na pewno na uszach stanę, żeby pojechać z prostej przyczyny--->Rumunia, ale nie lubię bycia pod presją. Zwłaszcza, że jeśli to będzie Krywe to ja nie sądzę, żebym tam dotarła-zgarniecie mnie z Górnych wtedy i już. ale powtarzam-nie wiem, nie umiem wróżyc z fusów :grin:

andrzej627
15-01-2009, 11:43
źle rozumiesz;-))) jakbym głosowała to na Wołosate, ale nie będę, bo po co?Żeby mnie potem rozliczano?

Orsini, widzę, ze udało się Lucynie zbić Cię z tropu. Jaki jest Twój problem? Kto Cie będzie rozliczał? Czego się obawiasz? Że Twój głos nie będzie się podobał Lucynie? To jej problem, nie Twój.

Nie jest Ci wszystko jedno, gdzie odbędzie się KIMB. Wolisz, żeby inni dokonali wyboru za Ciebie?

Według mnie jesteś w tej samej koalicji, co ja. Glosuj wiec na Wołosate, a jak się okaże, ze Wołosate nie ma szans, to przeniesiesz swój głos na Ustrzyki.

Krysia
15-01-2009, 11:51
Ależ Andrzeju jest mi wszystko jedno gdzie się odbędzie-mam poważniejsze problemy do zmartwień niż miejsce KIMBu ;-))
poprostu nie wszędzie pojadę, bo nie będzie mi się chciało zaginac z buta na koniec świata po 17h jazdy pociągiem plus iluś tam jazdy busikami z Sanoka, żeby spać w namiocie. Ale obiecuję-jesli tylko nic się ważnego nie wydarzy to do Rumunii pojadę.

lucyna
15-01-2009, 12:02
Ale jesteście dziwaczni. Dla mnie jest logiczne, że głosuje i wypowiada się ten kto planuje uczestnictwo w KIMBie. Inni tylko podgrzewają atmosferę. To po pierwsze. A po drugie nie rozumiem Was. Czasami kilka razy w miesiącu udajemy jako Komitet Powitalny na imperzy. Nigdy nie mam problemu z dojazdem. Zawsze któryś z Kolegów dba o to abym dojechała na miejsce. Podobnie było z imprezą na Łopienniku. Z Leska zabrał mnie Piotrek, specjalnie nadłożył drogi z Karakowa abyśmy z M. miały czym dostać się do Jabłonek. Odwoziła nas Ewa, która pojechała z Jabłonek przez Ustrzyki do Leska.

andrzej627
15-01-2009, 12:08
Ależ Andrzeju jest mi wszystko jedno gdzie się odbędzie-mam poważniejsze problemy do zmartwień niż miejsce KIMBu ;-))

Przecież to nie jest zmartwienie. Piszemy tutaj, spieramy się, przekonujemy nawzajem, robimy to wszystko dla przyjemności.

poprostu nie wszędzie pojadę, bo nie będzie mi się chciało zaginac z buta na koniec świata po 17h jazdy pociągiem plus iluś tam jazdy busikami z Sanoka, żeby spać w namiocie.
A więc nie jest Ci wszystko jedno. Nie chcesz chyba, aby wygrało Krywe? Powinnaś wziąć udział w głosowaniu.

Krysia
15-01-2009, 12:09
Ależ ja nie widzę żadnego problemu z dojazdem, brak chęci na taki a nie inny dojazd wyklucza Krywe w moim przypadku. Plus nie podoba mi się ta miejscówka jako całokształt-nie chcę tam być i nie będe się do tego zmuszać.
Lucyno kogo masz na myśli w takim razie pisząc: "i wypowiada się ten kto planuje uczestnictwo w KIMBie. Inni tylko podgrzewają atmosferę."
KONKRETNIE z nicka poproszę

A więc nie jest Ci wszystko jedno. Nie chcesz chyba, aby wygrało Krywe? Powinnaś wziąć udział w głosowaniu.
a mogę się zająć rozliczeniem Dertego?;-)proszęęęęęęęęęęęęęęęe
haha

lucyna
15-01-2009, 12:11
Orsini i Basia Z

Krysia
15-01-2009, 12:14
Lucyno Ty jak widze czytac nie umiesz ze zrozumieniem;-)
ja piszę od początku będę na kimbie jak Bozia da i nie będzie to Krywe
Jeszcze prościej mam napisać???
BEDĘ NA KIMBIE, BO WYJEŻDŻAM PO NIM DO RUMUNII!!!!
paniała już czy nie?:lol:

znaczy się może być taka opcja, że na kimbie będę, ale w UG, a Wy w Krywem, z powodu który napisałam powyżej na tłusto

lucyna
15-01-2009, 12:17
Lucyno Ty jak widze czytac nie umiesz ze zrozumieniem;-)
ja piszę od początku będę na kimbie jak Bozia da i nie będzie to Krywe
Jeszcze prościej mam napisać???
BEDĘ NA KIMBIE, BO WYJEŻDŻAM PO NIM DO RUMUNII!!!!
paniała już czy nie?:lol:

znaczy się może być taka opcja, że na kimbie będę, ale w UG, a Wy w Krywem, z powodu który napisałam powyżej na tłusto
Rozumiem kolejny mały szantażyk. Najpierw Pastor, teraz Ty. Macie się dostosować do moich życzeń, bo inaczej nie będę na KIMB.

mAAtylda
15-01-2009, 12:17
Oficjalnie zgłaszam kandydaturę Ośrodka Rekreacyjno Wypoczynkowego POD BUKOWYM BERDEM - MUCZNE na miejsca obrad VIII KIMB.
Powyższe zostało uzgodnione zgodnie z zasadami obowiązującego regulaminu
z Właścicielem Ośrodka.
Proszę umieszczenie kandydatury na liście wyborczej .

W imieniu „tajnej grupy TWA „ mAAtylda.
www.muczne.org

Krysia
15-01-2009, 12:19
Lucyna jaki szantażyk
nie przesadzaj!!!
kogo mam szantażować???
proszę Cię pomyśl zanim coś napiszesz, pomyśl-to nie boli.
Ty napisałaś, że do Bystrego nie pojedziesz, czyli jak zgłoszę lokalizację Bystrego to Twoja sytuacja będzie dokładnie jak moja tylko ja mówię, że nie jadę do Krywego :lol:

Macie się dostosować do moich życzeń, bo inaczej nie będę na KIMB.
hmmm
i kto to mówi
a to nie Ty krzyczałaś pierwsza, że jak przyjedzie Basia to Ciebie na KIMBie nie będzie???;-)

lucyna
15-01-2009, 12:24
Lucyna jaki szantażyk
nie przesadzaj!!!
kogo mam szantażować???
proszę Cię pomyśl zanim coś napiszesz, pomyśl-to nie boli.
Ty napisałaś, że do Bystrego nie pojedziesz, czyli jak zgłoszę lokalizację Bystrego to Twoja sytuacja będzie dokładnie jak moja tylko ja mówię, że nie jadę do Krywego :lol:

hmmm
i kto to mówi
a to nie Ty krzyczałaś pierwsza, że jak przyjedzie Basia to Ciebie na KIMBie nie będzie???;-)
Krysiu myślenie nie boli. Tylko kto ma z tym problem?
Nie mówiłam o Bystrem jako o miejscowości ale o cenie. Nie stać mnie na ten ośrodek. Znam go cenowo. Podoba mi się propozycja Matyldy.

Krysia
15-01-2009, 12:25
No i co-Tobie nie pasuje cena, a mi miejscówka---> efekt końcowy ten sam

lucyna
15-01-2009, 12:30
Nie, nie ten sam. Bariera cenowa może uniemożliwić niektórym osobom pobyt na KIMBie.
Baw się dalej, spamuj, nabijaj sobie posty, hhiii chacha. Ja spadam z wątku.

Krysia
15-01-2009, 12:34
Baw się dalej, spamuj, nabijaj sobie posty, hhiii chacha. Ja spadam z wątku.
hahahaha nie no naprawdę i kto to mówi!!!
ps-a co jest niby do wygrania za te nabijanie postów?bo w jakim celu miałabym to robić. Dyskutuję z Tobą, ale Ty nie masz argumentów już :lol:
Oskarżasz innych o to co sama robisz;-) rozumiem, że u bliźniego drzazgę widzisz, a w swoim oku belki nie;-)))

DUCHPRZESZŁOŚCI
15-01-2009, 13:44
Witam Wszystkich!
Niezależnie od stażu na forum, wieku, płci, religi, czy przekonań politycznych, Wsiem Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku.
Po kilkumiesięcznej przerwie postanowiłem zajżeć co się dzieje na bieszczadzkich stronach i gdzie się odbędzie KiMB. Mam już zaklepany urlop na trzeci wekend maja więc mam zamiar uczestniczyć w obradach tak szacownego grona. Tak więc czekam na finał. Głosował nie będę. Dostosuję się do innych.

andrzej627
15-01-2009, 14:15
Mam już zaklepany urlop na trzeci wekend maja więc mam zamiar uczestniczyć w obradach tak szacownego grona.
Cześć Duchu. Cieszę się, że się zobaczymy w maju.

andrzej627
15-01-2009, 14:30
Lucyna, faktem jest, ze niektórzy użytkownicy zabierają częściej głos niż reszta. W tym wątku w chwili obecnej czwórka użytkowników napisała 2/3 wszystkich postów:

orsini 82
lucyna 65
andrzej627 60
Stały Bywalec 51

A więc sam jestem w czołówce. Nie wiem, co o tym sądzić. Dobrze to czy źle?

Krysia
15-01-2009, 14:41
no czyli same osoby, które CHCĄ jechać, to chyba wszystko ok? :lol:

andrzej627
15-01-2009, 14:50
no czyli same osoby, które CHCĄ jechać, to chyba wszystko ok? :lol:
Ale "nabijają sobie posty", a tego Lucyna nie pochwala.

Stały Bywalec
15-01-2009, 15:33
Zatem na chwilę obecną mamy 5 formalnie zgłoszonych propozycji, uzgodnionych z szefami obiektów:

www.krywe.webpark.pl

2) Muczne - ośrodek rekreacyjno-wypoczynkowy "Pod Bukowym Berdem". Zgłosiła Matylda.
www.muczne.org

3) Sękowiec - ośrodek wypoczynkowy. Zgłosił Piskal.
www.sekowiec.net

4) Ustrzyki Górne - zajazd "Pod Caryńską". Zgłosiła Iza.
www.carynska.pl

5) Wołosate - bar "Pod Tarnicą". Zgłosiła Tarnina.

Uprzejmie przypominam, że termin zgłaszania propozycji upływa dziś o godz. 20:00.

Jutro rano powinniście już znaleźć w tym dziale forum założony przeze mnie wątek tematyczny poświęcony głosowaniu.

Piskal
15-01-2009, 19:01
Jutro napiszę parę słów "kampanii wyborczej"o Sękowcu, skoro go zgłosiłem, ale przyznam,że wszystkie propozycje przypadły mi do gustu. Do zobaczenia na KIMB-ie!

Stały Bywalec
15-01-2009, 20:49
Zamykam listę zgłoszeń.