PDA

Zobacz pełną wersję : [Toruń] Spotkania bieszczadzkie

Strony : 1 [2]

darkangel79
25-02-2010, 16:41
Cieszę się że dochodzisz:):) Do siebie oczywiście:)!!! Co do opłaty,to normalnie myślę,że zawyżyłaś..hihi no i co do reszty towarzystwa,to trza by było ich za ogonki pociągnąć!!!!!! się może odezwą!!!!!!

Fioletowa Woda
26-02-2010, 11:12
No oczywiście że dochodze... do siebie! a wrecz jest juz znakomicie ze mną, pokonałam bakterie...

rozgryzłaś mnie z ta ceną;] no 50/50 trzeba si podzielić z barem a i ja musze coś z tego miec;]

chodze już nakręcona, nie mogę jutra się doczekać....
do zobaczenia wszystkim którzy pojawia sie..

WUKA
28-02-2010, 20:25
No! Gdzie relacja?

darkangel79
28-02-2010, 20:39
Czekamy na tatę(czyt. piskal) a i szkoda WUKA że Cię z nami nie było,normalnie totale szaleństwo było,a ja to już w ogóle jak zerwana ze smyczy:)

WUKA
28-02-2010, 20:57
To już Piskal nie tylko Ojcem Chrzestnym jest ale i Tatą pełną gębą?No,tylko Was z oka spuścić!

darkangel79
28-02-2010, 21:23
No ojciec,ojciec ,ale ja chciałam tak ładnie:) w każdym bądź razie,siedziałam po prawicy OJCA:)(czyt piskal) :):)

Fioletowa Woda
01-03-2010, 11:28
no ja przepraszam ale sprzeciw musze wnieść... Piskal jest ojcem chrzestnym, oczywiscie ale bieszczad! a co do morza etc watków z tym związanych to prosze nie zapominać kto jest to Matką tego całego zamieszania ;]

pozatym to był koncert szantowy, ja nie wiem czy to nie profanacja na forum o górach mówić o zabawie przy "morskiej muzyce" ;]

pózniej tez troche napisze ale teraz brak narazie czasu!

w każdym razie było BOMBOWO, i musimy to powtórzyć! koniecznie

Piskal
01-03-2010, 12:10
w każdym razie było BOMBOWO, i musimy to powtórzyć! koniecznie
Kolejny koncert 10 kwietnia. Ponownie w Yarpenie. Pisząc "w Yarpenie" nie mam na myśli tego krasnoluda z sagi Sapkowskiego, a tawernę, która jest pizzerią. Połączenie mody z tradycją. Ale miejsce sympatyczne.
Tym razem spotkanie było bieszczadzko-szantowe. Własny Port to zespół, który umie rozruszać publikę i w sobotę rozruszał. Było przesympatycznie. Kto nie był, niech żałuje. Jeszcze w głowie szumią mi szanty, nie od nadużycia soków, ale przez to, że przez cały koncert siedziałem pod kolumną. I nie była to kolumna w stylu jońskim. Doryckim ani korynckim też nie.
Zapytałem, czy znają "Bar w Beskidzie". Znają i postaram się ich namówić na zaśpiewanie tego następnym razem. Nie ukrywam, że wokalista, to mój znajomy. Ale są przecież ludzie, którzy mogą powiedzieć: Paul McCartney? To mój znajomy, więc ja mogę sobie znać Rafała.
I jeszcze jedno. Przyjmuje protest Fioletowej Wody. Wiola jest Matkę Chrzestną marynistyczno-szantowego wątku naszych spotkań. Amen.

Piskal
01-03-2010, 12:25
pozatym to był koncert szantowy, ja nie wiem czy to nie profanacja na forum o górach mówić o zabawie przy "morskiej muzyce" ;]

Niektórzy członkowie Własnego Portu są związani z Leonardem Lutherem, który śpiewa m.in wiersze naszej WUKI

Marcowy
01-03-2010, 12:33

Nieśmiało wtrącę, że bieszczadzkie spotkania stołeczne też swego czasu odbywały się w knajpie szantowej, dopóki jej nie zamknęli :-| Jakoś te klimaty - mimo geograficznej odległości - ze sobą współgrają :)

darkangel79
01-03-2010, 18:10
Julka w szklance:) hihi dobre ujęcie,coś w stylu (zapuszkowali mnie).Już nie mogę się doczekać następnego koncertu bo:

CHMIELU MI SIĘ CHCE:):)

A i Wioluś podziękuj Szymkowi że był moim osobistym Maserakiem:):)

Piskal
01-03-2010, 18:15
Acha, następne spotkanie 9 marca o godz. 18 w Zezowatym.

Fioletowa Woda
02-03-2010, 12:13
ok. więc wyjasnienie o watku morskim w forum gorskim, ze tak w skrócie powiem przyjełam do wiadomości. oczywiscie z uśmiechem wielkim.

Wiec Kasiu.... Wielbicielko Chmielu... spoko niebawm znów się pojawi...;] czekaj cierpliwie, a szymonowi... no oczywiście podziękuje w twoim imieniu, ja myśle że jemu również sie podobało że byłaś jego Herbuś ;] śmigaliście ostro!

szanowni moim myślę wiec ze frekwencja będzie na kolejnych taka sama albo i lepsza....

Piskal jako matka chrzestna prosze także u uwzględnienie mojego wniosku o oddanie mi części obowiązków związanych z informowaneim chociażby o kolejnych koncertach, bądź cząstke związaną z relacjonowaniem. Prosze mi nie zabierać wszystkich zadań..,.

Piskal
02-03-2010, 12:18
Piskal jako matka chrzestna prosze także u uwzględnienie mojego wniosku o oddanie mi części obowiązków związanych z informowaneim chociażby o kolejnych koncertach, bądź cząstke związaną z relacjonowaniem. Prosze mi nie zabierać wszystkich zadań..,.
Proszę bardzo.

Dziadzia
02-03-2010, 12:20
a oto nowa stronka Leonarda Luthera
http://www.leonardluther.pl/

Fioletowa Woda
04-03-2010, 09:35
Wiecie co... ja dopiero sobie uświadomiłam że niestety organizacją 10 kwietnia bedzie musiał sie zając ktoś z was... zapomniałam że w ten weekend wyjeżdzam jeździć konno, także...kochani będziecie bawić sie beze mnie....

szczerze powiedziawszy to bardzo chciałabym was na mówić koncert 7 maja... bo naprawde chłopaki świetnie graja, flety, skrzypce....o urodzie wokalisty bedziemy dyskutowały wyłacznie z paniami... jest dodatkowy argument ale o tym kiedy indziej.... zapraszam do zapoznania sie z ich muzyką..

http://www.myspace.com/mozeimy
http://www.mozeimy.pl/- w zakładce dowloand mozecie pościągac demo ich kawałków

poniżej rozpiska koncertów w najbliższym czasie....

27 marzec godz. 20:00 wystąpi zespół DTKF Shanty
10 kwiecień godz. 20:00 wystąpi zespół Własny Port
23 kwiecień godz. 20:00 wystąpi zespół DTKF Shanty
7 maj godz. 20:00 wystąpi zespół Może i My

A moze Bydgoszcz zaprosi nas kiedyś do Kubryka ?:PP

WUKA
04-03-2010, 09:50
Idzie wiosna i może byśmy zaczęli "realizować" się na wędrówkach?

Fioletowa Woda
04-03-2010, 14:27
Idzie wiosna i może byśmy zaczęli "realizować" się na wędrówkach?

wiesz ja się tylko obawiam że jak wy zaplanujecie trasę 15km to wielu "początkujących" i amatorów nie da wam rady dotrzymać kroku, no ale zawsze można podyskutować na ten temat...

Piskal
04-03-2010, 17:34
Masz rację. Zaplanujemy 14 km.

ARmia
04-03-2010, 20:43
Ja bardzo chętnie bym się wybrała nawet na taką 15,5 kilometrową, tylko żeby była ładna pogoda i żeby można było dotrzeć na miejsce zbiórki i z powrotem do domu (to tak dla niezmotoryzowanych :grin: ) bez większych kombinacji.

darkangel79
04-03-2010, 21:31
To wy pójdziecie,a ja na was poczekam na miejscu:)

WUKA
04-03-2010, 21:58
Porozmawiamy o tym na najbliższym spotkaniu!Ja tylko przypomniałam,że takie plany zostały zamierzone.Bieszczadnik ma wędrówkę we krwi (choć bywa,że i co innego też)

darkangel79
04-03-2010, 23:00
Mam pomysła:) WUKA,czosi,dziadzia,armia i Wojtek wyruszą z Torunia,po drodze dołączą do was piskal z Julką i tak dojdziecie do Bydgoszczy,czyli do mnie:):):)(chyba nikogo nie pominęłam)

Piskal
04-03-2010, 23:18
Mam pomysła:) WUKA,czosi,dziadzia,armia i Wojtek wyruszą z Torunia,po drodze dołączą do was piskal z Julką i tak dojdziecie do Bydgoszczy,czyli do mnie:):):)(chyba nikogo nie pominęłam)

A za tydzień wycieczka w drugą stronę i Ty zaczniesz.

WUKA
04-03-2010, 23:53
A w poniedziałek może warto kupić "Nowości"?

Fioletowa Woda
05-03-2010, 09:42
To wy pójdziecie,a ja na was poczekam na miejscu:)

to ja mam pomysł. Kasiu niech oni wyznacza koniec trasy, a my tam już będziemy na nich czekać.... moze im coś przygotujemy na powitanie;] wiesz taki sztab organizacyjny, a może bardziej techniczny ;] albo podczepimy sie po drodze;]

Fioletowa Woda
05-03-2010, 09:42

nie WCALE nikogo nie pominełaś ;]:mrgreen:

darkangel79
05-03-2010, 16:22
nie WCALE nikogo nie pominełaś ;]:mrgreen:

Wiola wybacz mi plissss:) ale wiesz to zachmielenie mi w głowie jeszcze zostało:) a co do opcji oni idą my czekamy na miejscu z niespodzianka,jestem ZA:) Bo piskal nie ma litości dla mnie!!! żebym ja musiała sama w drugą stronę...o nieeeeee:roll: :grin: Jak mi się uda to we wtorek będzie mała niespodzianka!!!!

Fioletowa Woda
05-03-2010, 16:35
Wiola wybacz mi plissss:) ale wiesz to zachmielenie mi w głowie jeszcze zostało:) a co do opcji oni idą my czekamy na miejscu z niespodzianka,jestem ZA:) Bo piskal nie ma litości dla mnie!!! żebym ja musiała sama w drugą stronę...o nieeeeee:roll: :grin: Jak mi się uda to we wtorek będzie mała niespodzianka!!!!

no z tym przebaczeniem to jakoś się dogadamy...;]

Piskal
09-03-2010, 09:38
Już dziś o 18 w Zezie kolejne spotkanie. Trzeba omówić plany związane z wiosennymi marszrutami. I wiele innych spraw.

Piskal
10-03-2010, 11:07
Ech, lubię te nasze spotkania, bo to człowiek i się napije, i naje. Mam nadzieję, że przynoszenie ciasta na spotkania będzie już tradycją. Tak, to aluzja. Było pyszne Kasiu. A wesoło wczoraj było po pachy.

Postanowiono co następuje:
Wkrótce ruszamy w trasę ku ogrzaniu ochłodzonych ciężką zimą serc i dusz. Na początek dwie niezbyt forsowne trasy. Papowo Biskupie- Chełmża. Tam piękne ruiny XIV-wiecznego zamku a w Chełmży katedra i jezioro. Później Bierzgłowo- Zamek Bierzgłowski- Barbarka- Toruń. W Bierzgłowie ciekawy kościół, również XIV wiek, ciekawy, bo bez prezbiterium, ołtarz w nawie głównej, tam też XIX drewniany wiatrak, obecnie w stanie ruiny, krzyżacki zamek w Zamku Bierzgłowskim, obecnie własność diecezji toruńskiej, może uda się załatwić zwiedzanie. Barbarka, to miejsce straceń ludności w czasie II wojny światowej, pomnik i śliczna malutka kapliczka.
A w Toruniu, to chyba nie ma czego zwiedzać:wink:
A w dalszej perspektywie Puszcza Bydgoska i szlak toruńskich fortyfikacji.
Już nie mogę doczekać się tych naszych rajdów, wtedy napisze więcej.

Jeśli nie znudziły wam się piękne twarze pań i wredne gęby panów, to poniżej fotoreportaż.

Fioletowa Woda
10-03-2010, 13:57
haha świetne zdjęcia (pojony dziadzia w trakcie występu artystycznego i Kaśka z tym butem w kadrze zaczepno-obronnym ;]), całej atmosfery nie oddadzą, ale co to było za spotkanie ;]

piskal takie przybliżone ilości km podanych tras może?

słuchajcie no.. ja nabrałam na ten wyjazd ochoty, chociaż weekendowy... z szefciem już wiem ze się jakoś załatwi... czy wszyscy jadą na całe dwa tygodnie, czy moze ktos własnie planuje kilka dni tylko to z checia bym pomyslala nad zorganizowaniem "dojazdu" na te kilka dni właśnie. bo jak nie pojadę to słyszałam że wyrzuceniem to grozi.... ;/
wogole jak wygląda całość terminu zaczyna się od 9/10 maja a kończy na...? chciałabym sprawdzić jak mi tam też w między czasie zajęcia wypadają.

ile może kosztować bilet PKP?

Piskal
10-03-2010, 15:12
1. Papowo Biskupie- Chełmża 11 km., Bierzgłowo- Toruń ok. 15., ale brzegiem terasy bydgosko-toruńskiej, czyli będzie można poczuć się prawie jak w górach.

2. Jedziemy w nocy z 9/10 maja, wracamy 22 maja. KIMB 14-16 maja.

3. Jak się zdecydujesz jechać, to coś się wymyśli, chyba żebyś jechała później. Na pociąg nie masz co liczyć, będziesz jechała dobę, przez Katowice albo zgoła Szczecin. Z Warszawy Zachodniej o godz. 11 jest autobus do Ustrzyk Dolnych, tam już byśmy Cię odebrali. No i można też zaglądać tutaj: http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?p=99142#post99142

darkangel79
10-03-2010, 16:47
Ech, lubię te nasze spotkania, bo to człowiek i się napije, i naje. Mam nadzieję, że przynoszenie ciasta na spotkania będzie już tradycją. Tak, to aluzja. Było pyszne Kasiu. A wesoło wczoraj było po pachy..

Achhh super było,ja już nie mogę się doczekać kolejnego spotkania,bo takiej szalonej ekipy jak my to nigdzie nie ma:wink:(wiemy o czym mowa:) A co do aluzji Piskalku to postaram się żeby coś pysznego stało się tradycją,o ile czas mi na to pozwoli. A no i cieszę się że wszystkim smakowało...baaa dzięki czossi :) za to ze też zjadłeś pomimo że nie lubisz wiórek:) aaaa i mam nową ksywkę (naczelny śmieszek) bardzo mnie się to podoba....ochhh jak ja uwielbiam przebywać w tym składzie:) Tylko zaczynam się bać dziadzi i Tarnicy:)

Ps.Dzięki Piskal za okrągłe serca w czekoladzie:):)oczywiście w imieniu wszystkich kobiet które były na spotkaniu!!!!

Fioletowa Woda
16-03-2010, 10:10
ale tu cisza zapadła....

Piskal
16-03-2010, 11:51
Wiesz Wiola. To forum składa się nie tylko z tego jednego wątku. Spotkanie za tydzień. Musimy umówić pieszą wycieczkę, może na następną sobotę, 27 marca?

darkangel79
16-03-2010, 20:13
No sobota by mi bardziej pasowała niż niedziela,a co do spotkania to oczywiście nie mogę się już doczekać spotkania z moimi 'pierniczkami':):) Nie omijając nikogo...hihi

Fioletowa Woda
17-03-2010, 11:28
ale mnie ten wątek najbardziej interesuje bo ... ludzie, no bo ludzie ;]

no a ja w takim razie w maju, ale nie w ten weekend co jedziecie, jade... chcecie zgadywać gdzie? :PPP

ja w okolicach 27 marca też nie mam zajęć wiec mogłabym pójśc na wedrówkę, chyba ze mi coś wypadnie... ale to bede informowała na bieżąco

a jutro ide.. na taniec brzucha... chcecie wystep artystyczny następnym razem? juz trochę praktyki mam za sobą ;]

darkangel79
17-03-2010, 16:49
ale mnie ten wątek najbardziej interesuje bo ... ludzie, no bo ludzie ;]

no a ja w takim razie w maju, ale nie w ten weekend co jedziecie, jade... chcecie zgadywać gdzie? :PPP

ja w okolicach 27 marca też nie mam zajęć wiec mogłabym pójśc na wedrówkę, chyba ze mi coś wypadnie... ale to bede informowała na bieżąco

a jutro ide.. na taniec brzucha... chcecie wystep artystyczny następnym razem? juz trochę praktyki mam za sobą ;]

Totalnie zakręcona wypowiedz:) eheheh :grin:
Ja chce wiedzieć gdzie Ty jedziesz,jak my jedziemy w maju???
A z tym tańcem brzucha fajny pomysł:) Ty na spotkaniu będziesz kręcić brzuchem,ja tyłkiem,a Julka górną częścią ciała:):) Czyli bierzemy Cię Wiola do zespołu:wink: Jeszcze ARmie trza wyszkolić :-D

sturnus
17-03-2010, 23:00
A następne spotkanie to kiedy robicie? Może wprosiłbym się? Bo ja co prawda ze zrzutu ale aktualnie kujawiak.

Pozdrawiam

darkangel79
17-03-2010, 23:07
A następne spotkanie to kiedy robicie? Może wprosiłbym się? Bo ja co prawda ze zrzutu ale aktualnie kujawiak.

Pozdrawiam

23 marca to jest wtorek godzina 18 w Toruniu w zezowatym na ul. sw ducha

A no i zapraszamy:)

darkangel79
18-03-2010, 00:06
Wiola nie mogłam się powstrzymać:grin:

FOR YOU:twisted:

16990

Fioletowa Woda
18-03-2010, 11:46
no dziękuje, ale to bardziej niebieski plyn a nie FIOLETOWY!

ty ale jaki zespół faktycznie możemy stworzyć, o kurde!!!

no gdzie ja mogę jechac... na majówkę , nad morze! ;P :twisted:

WojtekMyśliwiec
19-03-2010, 18:18
A jutro nikt się nie wybiera na wędrówkę by rozchodzić po zimie buty turystyczne ?? :-)

WojtekMyśliwiec
19-03-2010, 18:21
Zapraszam równocześnie na Festyn Wielkanocny do Muzeum Etnograficznego w tą niedzielę od g. 10 do 15.

darkangel79
19-03-2010, 23:14
Wojtuś z Tobą to nawet i na koniec świata:) Ale oba dni mam już zajęte,wiec ja odpadam...a szkoda bo miła propozycja!!!!

sturnus
20-03-2010, 00:35
A jutro nikt się nie wybiera na wędrówkę by rozchodzić po zimie buty turystyczne ?? :-)

Mi tam nic się nie zastało ani nie rozeschło w czasie zimy ;) Używałem sobie na Otrycie ;)

Pozdrawiam

P.S. A we wtorek pewnie się zjawię... A pewne to tylko "ta czarnowłosa, co w uszach ma klipsy"

Piskal
20-03-2010, 10:08
P.S. A we wtorek pewnie się zjawię... A pewne to tylko "ta czarnowłosa, co w uszach ma klipsy"
Super, Zezowate Szczęście, Ducha Św. 5, w stronę bulwarów i bramy Św. Ducha, starówka. Szukaj szyldu Automobilklubu czy jakoś tak.W piwnicy jest Zez.

Piskal
23-03-2010, 09:11
Toruńsko- bieszczadzkie spotkanie już dziś.
Klub Zezowate Szczęście , godz. 18, Toruń

Piskal
24-03-2010, 12:50
Toruńsko- bieszczadzkie spotkanie za nami. Z gościnnym udziałem Sturnusa. Sturnus to Bieszczadnik pełną- za przeproszeniem- gębą.
Tym razem obyło się bez akcentów muzycznych, ale za ARmia przygotowała mini kwiz wiedzy o Bieszczadach. Taka niespodzianka, chociaż z niespodzianek to wolę ciasto.
Przed nami już w sobotę, o ile pogoda dopisze, pierwsza wycieczka piesza. Bierzgłowo- Zamek Bierzgłowski- Barbarka- Toruń. Ciekawe historyczne miejscowości. Relacja, jak najbardziej planowana, wtedy napiszę więcej.
Zdjęcia z wczoraj pewnie wstawią dziewczyny. Ja nie robiłem.
Darz Bór!

Piskal
24-03-2010, 13:23
Spotykamy się w sobotę, 27 marca na dworcu głównym PKS. Autobus wyjeżdża o 7.30, kierunek Zławieś Wielka, cena biletu 4,70. W razie niepogody odwoływać się będziemy telefonicznie.

sturnus
24-03-2010, 22:51
Toruńsko- bieszczadzkie spotkanie za nami. Z gościnnym udziałem Sturnusa. Sturnus to Bieszczadnik pełną- za przeproszeniem- gębą. [...]

Ano byłem.. byłem... I powiem że przednie grono tam się zebrało, choć zaszyli się w tym Toruniu, oj zaszyli! Łatwiej znaleźć jaskinie w Nasicznem niż te "Zezowate szczęście". A za tę gębę Pislkalu nie musisz przepraszać, wszak lustro posiadam :D Mogę jedynie się przyczepić do tego że "pełną". Wszak ze względu na zmotoryzowanie musiałem towarzyszyć Wam o suchym (czytaj pustym) pysku. Ale nie ważne co na stole a kto przy stole. Więc jeszcze raz dziękuję za miły wieczór i mała dokumentacja tego spotkania

Pozdrawiam

darkangel79
24-03-2010, 22:53
Próbowałam wstawić zdjęcia ale cos mi nie poszło,ale postaram się to zrobić jak najszybciej!!!!

sturnus
24-03-2010, 23:02
No i jeszcze tak ze 2 zdjęcia nocnego Torunia ku zachęceniu innych do odwiedzin tego pięknego miasta.

Pozdrawiam

darkangel79
25-03-2010, 16:57
No to ja też wstawię parę fotek z ostatniego spotkania:razz:

17189

Kwiz w wykonaniu ARmi...Aniu gratuluję pomysłu:) No i muszę się pochwalić,że na jedno pytanie udało mnie się odpowiedzieć:)

17190

ICH TROJE czyli Piskal,dziadzia:-P i Wojtek M

17191

Na zdjęciu...Piskal z Julką i nasz gość strunus,bardzo sympatyczny i mądry człowiek!!

17193

Zdjęcie mego autorstwa...zdjęcie te w przyszłości będzie okładką'piskalowskiej encyklopedi' ;)

17192

Pokaż swoja twarz :-P czyli zgadnij kto to jest:):):?:;)

Piskal
25-03-2010, 17:41
Nie strunus, tylko sturnus (łac. szpak).
A tak a propos pseudonimów, to w naszej toruńskiej grupie mamy aż trzy Wuki, ponieważ WUKA swój nick stworzyła ze swoich inicjałów, a takie inicjały ma jeszcze Wojtek Myśliwiec i Fioletowa Woda.
Ha!

darkangel79
25-03-2010, 19:51
A tak a propos pseudonimów, to w naszej toruńskiej grupie mamy aż trzy Wuki, ponieważ WUKA swój nick stworzyła ze swoich inicjałów, a takie inicjały ma jeszcze Wojtek Myśliwiec i Fioletowa Woda.
Ha!

Oj przestawiłam literki,zdarza się. Mam nadzieję,że STURNUS mi wybaczy to małe przejęzyczenie!!!!!:smile:

maciejka
25-03-2010, 20:12
Jak zwykle mieliście wesoło, dzięki za fotki i czekamy na relację z wycieczki:)

darkangel79
25-03-2010, 21:30
Spotykamy się w sobotę, 27 marca na dworcu głównym PKS. Autobus wyjeżdża o 7.30, kierunek Zławieś Wielka, cena biletu 4,70. W razie niepogody odwoływać się będziemy telefonicznie.

No właśnie,sprawdzałam pogodę kilkudniową i źle to widzę,no chyba że z parasolami będziemy spacerować,ponieważ akurat od soboty ma padać deszcz!!!:evil:

sturnus
25-03-2010, 22:35
Oj przestawiłam literki,zdarza się. Mam nadzieję,że STURNUS mi wybaczy to małe przejęzyczenie!!!!!:smile:

Ja tam do aniołów nic nie mam... zwłaszcza tych czarnych ;)

Pozdrawiam

Fioletowa Woda
26-03-2010, 09:59
Ha!

o nie! to już za dalko poszła interpretacja, WUKA jest WUKA, inicjały są takie same, ale pseudonimy nie koniecznie. Fioletowa Woda, Wóda, czy nawet Niebieska Woda przechodząc do Siostry Denaturatki... no zniose wszystko ;]

Kasiu a gdzie nasze zdjecia pozowane do aparatu?;p

A no i musze przyznac że sturnus-świetnie słuchało się twoich opowieści i chociaż nie byłam nigdy w górach bo moje serce bliżej ma do morza to nabrałam ochoty żeby je zobaczyć, niestety w maju kiedy jedziecie mi sie nie uda z wielu przyczyn innych, nie tylko finansowych, ale może następnym razem.... w kazdym razie czekam na dalsze ciekawe opowiastki ale to pewnie na następnych spotkaniach ;]

Piskal
26-03-2010, 19:39
Mnie jutro nie będzie.

WUKA
26-03-2010, 19:49
To mnie też nie!

WojtekMyśliwiec
26-03-2010, 20:53
Mnie jutro nie będzie.

Co się stało ??:sad::?:

Piskal
26-03-2010, 21:10
Ano czasami wszystko w ostatniej chwili się zesra. A już wynotowałem sobie geocache, które można po drodze zgarnąć. Mam nadzieję, że będzie padać, to przynajmniej nie będzie żal. Co się odwlecze...

sturnus
26-03-2010, 21:15
Co się stało ??:sad::?:

Toś se kurna Wojtek polatał... :(

Pozdrawiam wsiech
P.S. WUKA zamówienie zrealizowane :)

darkangel79
26-03-2010, 21:38
Kasiu a gdzie nasze zdjecia pozowane do aparatu?;p

Wiolcia ja te zdjęcia wykasowałam,bo jakoś mi się nie podobały.Ale spoko jeszcze nie jedno nasze wspólne zdjęcie tu wstawimy.

A co do jutra,ja też nie mogę,wytłumaczę się jak się spotkamy!!!!

WojtekMyśliwiec
26-03-2010, 21:57
Toś se kurna Wojtek polatał... :(

Pozdrawiam wsiech
P.S. WUKA zamówienie zrealizowane :)

Cóż , może sie kiedyś uda by wyprawa wyruszyła.
Jak mówi chińskie przysłowie - "Czas i cierpliwość zmieniają morwowe liście w jedwabną szatę"

darkangel79
26-03-2010, 22:14
Ja tam do aniołów nic nie mam... zwłaszcza tych czarnych ;)

Pozdrawiam

Dziękuję Ci bardzo:smile:
I mam nadzieję,że następnym razem jak się spotkamy,znowu zaaplikujesz nam kolejną dawkę opowieści!!!

ARmia
26-03-2010, 22:40
o! geocache widzę, że nie tylko ja się w to bawię, to może znaleźlibyście mój sprzed paru lat :P
...szkoda, że jutro nie wyruszacie, le z drugiej strony może następnym razem i ja będę mogła dołączyć

ARmia
28-03-2010, 21:22
Kochani!!! To kto się wybiera na Nohavicę (16 kwietnia), bo ja się wybieram (nawet nie wiem jak do tego doszło :P)

Piskal
31-03-2010, 17:30
My się wybieramy na Nohavice, ale jeszcze nie mamy biletów. Więc niewiadomo jak to będzie.
We wtorek miało być nasze spotkanie, ale zapomniałem, że to zaraz po świętach, a poza tym jest wtedy recital Artura Andrusa. Polecam, wiem co mówię, bo byłem. Chyba żeby spotkać się wcześniej, a na 19 na koncert.

ARmia
01-04-2010, 01:07
Ale czemu 19-tego? to gdzie Wy idziecie na ten koncert, bo w Toruniu jest 16-tego!!!

Piskal
01-04-2010, 08:57
Na 19, godzinę, jest Andrus, zresztą w środę nie we wtorek, źle policzyłem.

Piskal
02-04-2010, 20:12
A właściwie [Piskalówka] Spotkania bieszczadzkie

Wczorajszy wieczór, godz. 22, już miałem wyłączyć komputer, położyć się do łóżka i zasnąć z książką w ręku, aż tu nagle: dryń, dryń!!! Jesteście w domu? Będę za pół godziny z niespodzianką.
To dzwoniła darkangel ,a za chwilę przyjechała z ...Klopsikiem!
Klopsika los rzucił tuż pod Bydgoszcz, a w zasadzie jakieś 200 km. od Bydgoszczy. Wczoraj przez Piskalówkę wracał na święta do domu.
Było baaardzo miło.
Dzięki za spontaniczne odwiedziny.

sturnus
02-04-2010, 21:14
to tak dla kujawskich bieszczadników (i nie tylko)

darkangel79
02-04-2010, 22:11
A właściwie [Piskalówka] Spotkania bieszczadzkie

Wczorajszy wieczór, godz. 22, już miałem wyłączyć komputer, położyć się do łóżka i zasnąć z książką w ręku, aż tu nagle: dryń, dryń!!! Jesteście w domu? Będę za pół godziny z niespodzianką.
To dzwoniła darkangel ,a za chwilę przyjechała z ...Klopsikiem!
Klopsika los rzucił tuż pod Bydgoszcz, a w zasadzie jakieś 200 km. od Bydgoszczy. Wczoraj przez Piskalówkę wracał na święta do domu.
Było baaardzo miło.
Dzięki za spontaniczne odwiedziny.

Bo ja uwielbiam takie niespodzianki:mrgreen:
Zresztą dla mnie również to była miła niespodzianka:-D
I cieszę się,że doszło do takiego spotkania,bo było bardzo miło i wesoło:-)

Piskal
04-04-2010, 21:06
Ponieważ WUCE w najbliższy wtorek nie pasuje przełóżmy spotkanie na następny wtorek 13 kwietnia.
Ale za to może byśmy przeszli się w sobotę na wycieczkę wcześniej planowaną? Bierzgłowo- Zamek Bierzgłowski- Barbarka- Toruń?

Piskal
08-04-2010, 00:00
No i jak tam, ludkowie, w sobotę? Idziema iść?Pogoda ma być dobra.

WojtekMyśliwiec
08-04-2010, 20:01
Ja nie mogę w sobotę 10 kwietnia. Mam zjazd na studiach. Mogę w następną sobotę.
Mogę też w tą niedzielę 11 kwietnia ale nie wiem czy pasuje wam taka obcja.

Piskal
09-04-2010, 12:29
Nam niedziela pasuje. Autobus jest o tej samej godzinie- 7.30. O 8.20 jest msza w Bierzgłowie, jeśli ktoś miał by ochotę.
A co z resztą?
Obudźcie się już ze snu zimowego!!!

WojtekMyśliwiec
09-04-2010, 22:35
Zaległa krępująca cisza.
Chyba Piskal wystraszyłeś wszystkie nasze Diablątka wizją porannej Mszy Świętej:-D

darkangel79
09-04-2010, 22:38
Mnie tam nie wystraszył...Ja to bym i poszła,ale mam sprawy osobiste które mi nie pozwalają teraz:(

WUKA
12-04-2010, 22:41
Jutro wtorek! Co zatem?

darkangel79
12-04-2010, 23:04
WUKA ja myślę,że w zaistniałej sytuacji,trzeba przełożyć spotkanie...

WUKA
12-04-2010, 23:12
Przecież nasze spotkanie nie ma być rozrywkowe.Dawno się nie widzieliśmy i jest sporo spraw do omówienia,ale jeśli...!

Piskal
13-04-2010, 10:55
Dajmy sobie spokój w tym tygodniu ze spotkaniem. Nasze spotkania zawsze przybierają charakter rozrywkowy, wręcz frywolny. Uszanujmy majestat żałoby.
Pomyślmy raczej nad wędrówką w sobotę, a spotkamy się w przyszły wtorek.

PS. Jest u nas w Toruniu bardzo ładna ekspozycja poświęcona tragediom katyńskim.

ARmia
13-04-2010, 20:54
Dziękuję Piskal za te zdjęcia. Mimo, że jestem codziennie stąd rzut beretem, to nie wiedziałam o tej wystawie. Jutro na pewno tam zajdę. Pozdrawiam

darkangel79
13-04-2010, 22:10
To i ja parę dodam,dziś zrobionych...

17728177291773017731177321773317734177351773617737

Piskal
14-04-2010, 19:04
Zastanawiałem się w jakim wątku umieścić informację o II Toruńskim Festiwalu Filmów Górskich. Niech będzie, że tutaj. Może ktoś będzie przejeżdżał.

http://www.climb.pl/ii-torunski-festiwal-filmow-gorskich-%E2%80%9Ebezdroza%E2%80%9D-program/

Czapa
15-04-2010, 19:35
Przejrzałam sobie program festiwalu i trzeba przyznać, że warto super film braci bliźniaków Intymnie w Rodellar – Amore de Hermano mialam okazje go ostatnio zobaczyć, ale jest też wiele innych ciekawych propozycji, jak macie okazje to naprawdę przejdźcie się tam.
Aż żałuję, że mam wtedy zjazd na studiach:(

Piskal
19-04-2010, 14:32
Dawnośmy się nie, czas już więc.

No to do zobaczenia jutro, 20 kwietnia, o 18 w Zezie!

Obecność obowiązkowa, albo raport karny! Żeby nie było, że nie macie wyboru:grin:

ARmia
19-04-2010, 20:11
No tak, a mnie niestety nie będzie. Mam ostatni, mam nadzieję, w swoim życiu egzamin (na studiach) :cry: i muszę się zacząć przygotowywać. Pozdrowienia dla wszystkich.

WUKA
26-04-2010, 09:19
Jutro wtorek i...?

Piskal
26-04-2010, 10:12
Spotkanie przypada za tydzień, ale jeśli taka będzie wola większości, to ja nie mam nic na przeciwko. Wręcz przeciwnie.Kto jest za jutrem?

WUKA
26-04-2010, 10:28
Może, ze zbliżającym się wyjazdem, jednak jutro?

WUKA
26-04-2010, 13:26
Ale za tydzień też być może!

Piskal
26-04-2010, 15:37
Zrobimy za tydzień. Pisałem do ludzi i już wiem, że na pewno nie będzie chłopaków z zespołu. I Kaśce nie pasuje.
Spotkanie więc odbędzie się 4 maja.

darkangel79
26-04-2010, 22:04
Słuchajcie...nie będę pisać do każdego na priv,zresztą zrobił to już Piskal, wieźcie mi napiszcie na prive kto chce koszulkę i jaki rozmiar. w sumie została WUKA,ARmia, i Wojtek,bo reszta to już wiem.Proszę żeby to było jak najszybciej,bo czas ponagla.POZDRAWIAM:)

WUKA
03-05-2010, 12:54
W imieniu Piskala powiadamiam o jutrzejszym spotkaniu ( 4 maja) w "Zezowatym Szczęściu" godz. 18.

Dziadzia
04-05-2010, 13:07
przybędę dziś :-)

mavo
04-05-2010, 13:36
Czolem Wiesiu.

WUKA
04-05-2010, 20:56
Jeszcze raz całej Ekipie serdeczne podziękowania za anielską niespodziankę !!!!

Fioletowa Woda
06-05-2010, 11:18
Dzisiaj na onecie jest galeria pokazująca Bieszczady podczas wiosny... pięknie.

http://foto.onet.pl/an00j,8c10gzggs6uu,ngh1v,u.html#ngh1v

co tam robaczki wogóle słychać?;]

Fioletowa Woda
12-05-2010, 10:19
Witam,

Szanowni moi ja dziekuję serdecznie za koszulkę którą dostałam na uodziny, logo naprawde super , wielka buźka :*:*

słuchajcie 28 maja odbedzie sie duzy koncert szantowy w toruniu (i ja mam nadzieje ze wypali i będą kolejne edycje" pt. Toruń. Dawne miasto portowe"... plakaty niebawem zobaczycie na miescie. ja organizatorom swiadczyłam podpowiedziami merytorycznymi co do wyboru muzyki, bilety m.in także u mnie mozna dostać. jesli bedziecie zainteresowani, posze o sygnał, podam linka gdzie bezie można dowiedzieć sie wiecej

pozdrawiam bardzo serdecznie....

Hero
20-05-2010, 00:04
Gdybyście mieli chęć i możliwość się spotkać w trybie pilnym, to jutro (czwartek) macie u siebie koncert Jaromira Nohavicy. Wiem, że cześć z Was lubi jego twórczość.

WUKA
20-05-2010, 07:35
Ależ naturalnie, że idziemy!!!!

Piskal
24-05-2010, 18:57
Już jutro spotkanie toruńsko- bieszczadzkie, poświęcone zapewne naszemu pobytowi w ukochanych stronach.
Aniu, mogłabyś przynieść laptopa?

Zezowate Szczęście, godz. 18., ul. Ducha Św.5, Toruń

Zapraszamy!!!

WojtekMyśliwiec
24-05-2010, 20:45
Czekam z niecierpliwością. Już się za wami stęskniłem:lol:

ARmia
24-05-2010, 23:01
Tak, wezmę go to sobie pooglądamy coście tam napstrykali :-P. Mam nadzieję, że się szybko wyrobimy bo będę około 20:00 musiała się zwijać. Pozdrawiam

Piskal
03-06-2010, 12:10
Z radością zawiadamiam, że Toruński Regiment ma nowego honorowego członka. Ale nie należy się do niego zwracać per "ty członku",albo też "ty honorowy członku", a "Ojcze Dyktatorze".
Nowym honorowym członkiem Regimentu Toruńskiego jest...
Marcowy !
Ojcze Dyktatorze, prosimy o zdjęcie w nowej koszulce.

Piskal
28-08-2010, 11:21
Rzecz jest taka.
Kasia vel Gargamel vel Darkangel prawdopodobnie porzuca ojczyzny łono i pragnie się z nami pożegnać. Jeśli spotkamy się w najbliższy wtorek, to na 19.30 moglibyśmy jeszcze iść na koncert 25-lecia Kobranocki (http://torun.studentnews.pl/s/33/53022-Torun-imprezy-koncerty-informacje/3908497-Koncert-na-25-lecie-Kobranocki-Torun.htm), który odbędzie się w fosie zamkowej za zupełną darmochę. Ewentualnie możemy się spotkać 7 września, jak tam chcecie.
Tak czy inaczej CZAS SIĘ SPOTKAĆ!

darkangel79
28-08-2010, 18:03
Dziękuję Piskalu :mrgreen:
Ja jestem ZA spotkaniem tak czy inaczej,
i już nie mogę się doczekać.
A co do wyjazdu to dowiem się w poniedziałek na 100%,ale mam nadzieję,że pojadę:-D

czossi
29-08-2010, 23:20
Jestem w Toruniu i spotkam się z miłą chęcią.
Istnieje tylko jeden punkt, który może mi przeszkodzić.

Piskal
30-08-2010, 15:43
Proponuję spotkanie jutro o 18 w Kotwicy ,ul.Łazienna 2 ( czas wychynąć z tej nory, a i piwo lepsze i nieco tańsze), a o wpół do ósmej koncert Kobranocki z gośćmi, przynajmniej ja się wybieram.

Piskal
01-09-2010, 14:06
Toruń Tomkami mocny, gdzie spluniesz, to Tomek. Wczoraj dołączył następny.
Miło było wreszcie się spotkać. :-P

WUKA
06-09-2010, 10:31
Bardzo miło, że mimo coraz liczniejszych obowiązków i kurczącego się czasu, udało nam się spotkać. W dodatku w miejscu "historycznym", bo to tu się wszystko zaczęło. Przybył nam kolejny Tomek - Bieszczadnik! Czekamy na jego jesienną relację spod Tarnicy. A "nasz" zespół Calcjumfolii przywiózł II nagrodę z konkursu http://www.gieldapiosenki.org/index.php?content=gorzno&pageno=1 .Gratulacje!!!!

darkangel79
06-09-2010, 14:03
No i brawo chłopaki:-P
Byle tak dalej!!!!

Sylwek74
07-09-2010, 11:13
Czarny SPECIAL mmm mniam mniam ;)

WUKA
08-09-2010, 18:58
http://www.youtube.com/user/TheTonano#p/u/18/JY15iXOPo9Y

bertrand236
10-09-2010, 21:17
Jeszcze nie znam dnia, ani godziny, ale w następnym tygodniu będę pomykał przez zacne miasto Ojca Kopernika.

Pozdrawiam

Piskal
10-09-2010, 21:23
Ojciec Kopernika miał na imię Mikołaj.
Nie znasz dnia i godziny, ale znasz mój nr. I niech to będzie środa!;)

WUKA
11-09-2010, 09:00
Dobra wiadomość.Mój telefon też czeka!

Piskal
16-09-2010, 23:14
Dobrze było by się spotkać przed naszym, Wojtaka Myśliwca i moim wyjazdem w Bieszczady, a 18 września o 18-go o godz. 20 w Yarpenie jest koncert Własnego Portu (http://www.wlasnyport.pl/page.php?cat=120). My i Fioletowa Woda będziemy!
Zapraszamy!

darkangel79
18-09-2010, 17:39
No tak koncert mojego ulubionego zespołu(wiadomo dlaczego) a mnie tam nie ma:)))) pozdrawia i buzka...pozdrówcie chłopaków z zespołu!!!!!

mag
19-09-2010, 17:57
A czy mogę się kiedyś przyłączyć jak będzie mi pasować termin i dojazdy, jeśli nie byłam jeszcze nigdy w Bieszczadach?! Bo tak jakoś wyszło, że na urlopie zamiast w Bieszczadach, włóczyłam się po Gorcach i Pieninach.. :)

WUKA
19-09-2010, 18:19
Naturalnie! Zapraszamy!

bertrand236
19-09-2010, 19:18
A ja przepraszam za zamieszanie...

Piskal
19-09-2010, 20:07
A czy mogę się kiedyś przyłączyć jak będzie mi pasować termin i dojazdy, jeśli nie byłam jeszcze nigdy w Bieszczadach?! Bo tak jakoś wyszło, że na urlopie zamiast w Bieszczadach, włóczyłam się po Gorcach i Pieninach.. :)
Zapraszamy oczywiście!
A tak w ogóle, to kiedy spotkanie? Mnie by pasowała środa, lub piątek po 20, przed samym wyjazdem. Wcześniej jeżdżę brum-brumem.

A ja przepraszam za zamieszanie...
Nic się nie stało. Ale oczywiście cały czas czekamy! Powitamy Cię tradycyjnymi: piernikiem i Czarnym Specjalem;)

mag
21-09-2010, 13:45
Zapraszamy oczywiście!
A tak w ogóle, to kiedy spotkanie? Mnie by pasowała środa, lub piątek po 20, przed samym wyjazdem. Wcześniej jeżdżę brum-brumem.

Ja pracuję w tygodniu i to codziennie od 7:30 więc dla mnie to za późna pora, a w co drugi weekend mam szkołę, więc będzie mi ciężko do Was dołączyć któregoś dnia - ale mam nadzieję, że w końcu się uda :)

Piskal
08-11-2010, 23:12
13 listopada, w sobotę,o godzinie 20 (chyba, zawsze tak było) w klubie Yarpen, ul. Łyskowskiego 29/35 w Toruniu jest koncert zespołu Własny Port (http://www.wlasnyport.pl/). Może by tak przy tej okazji spotkać się po bieszczadzku,zwłaszcza, że teraz rzadko jesteśmy w Toruniu i trudno coś zorganizować w tygodniu. Zabawa gwarantowana!
Wjazd 5zł, rezerwacja stolika 2 zł, a pewnie będziemy rezerwować. Poza tym piwo, drinki, pizza- co kto lubi.
Zachęcam, zwłaszcza kandydatów do naszego Bieszczadzkiego Regimentu Toruńskiego, a wiem, że na forum pojawiły się nowe osoby z Torunia i okolic.

diabel-1410
11-11-2010, 12:38
o 20 piszesz. No to jeśli praca pozwoli zgłaszam swój udział.Przyda mi się trochę Biesczadem pooddychac:-)

WUKA
11-11-2010, 13:55
Ja nie mogę, nawał obowiązków. Klimaty też nie moje (szantowo-wodne) ale życzę udanego wieczoru!

WUKA
14-11-2010, 22:46
Jakaś relacyjka? A "naszej" Ani można składać gratulacje z powodu pomyślnego ukończenia!

bertrand236
15-11-2010, 00:25
Gratulacje dla Ani!

Piskal
15-11-2010, 09:06
Cóż, koncert jak zwykle bardzo udany, z osób zrzeszonych w naszym Regimencie Toruńskim był Czossi, Fioletowa Woda i Julia i ja oraz kilku osób niezrzeszonych.
Za to wczoraj przez Toruń przemknął Bertrand 236, wypiliśmy wspólnie piwo, tzn. ja piwo a zmotoryzowany Bertrand wodę i pogadaliśmy o tym i owych, ale bardziej o tym. A najwięcej o przyszłorocznym KIMBIe. Tak więc "cóś się dzieje w temacie Marioli".

Ps.Aniu- gratulacje!!!

darkangel79
21-11-2010, 18:07
I znowu kolejny koncert mojego ulubionego zespołu mnie ominął...echhhh pozdrawiam wszystkich serdecznie i do zobaczenia niedługo:))))) aaaaaaaaaaa i gratulacje dla Ani,jestem z niej dumna:)

Krysia
28-11-2010, 00:28
Jakby ktoś pojechał na koncert do Bydgoszczy SDMu zamiast do Torunia. W Bydgoszczy są dzień później,w poniedziałek, to błagam i stawiam flaszkę za to, nagrajcie to co się będzie działo z Piotrem Warszawskim.
Od momentu jak on zacznie śpiewać.
To będzie bardzo bardzo śmieszne, tyle mogę zdradzić;-)

ARmia
28-11-2010, 21:07
BARDZO BARDZO WAM WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ! NO TO TERAZ JUŻ W ZASADZIE NIC NIE STOI NA PRZESZKODZIE, ŻEBY MÓC W PEŁNI UCZESTNICZYĆ W NASZYCH SPOTKANIACH HHEHE. TO KIEDY SIĘ WIDZIMY?:lol:

Piskal
21-12-2010, 18:46
No i nie udało się! :-(Niestety mam trochę skomplikowaną sytuację domową i nie mogę przyjeżdżać do Torunia tak często, jakbym chciał. A dziś, czyli wtorek, przypada dzień, w którym mieliśmy nasze spotkania. Myślałem,że dziś zrobimy spotkanie opłatkowe!
Jak u mnie wszystko poukłada się, ruszymy z naszymi spotkaniami jak za nie tak dawnych czasów. I tego sobie na nadchodzące święta życzę!
A całemu Regimentowi Toruńskiemu, oprócz częstych spotkać, życzę wszystkiego dobrego na nadchodzące święta, bożego błogosławieństwa i częstych klimatów bieszczadzkich w najróżniejszych sytuacjach!

WUKA
23-12-2010, 00:13
Ja również życzę wszystkim "piwnicznym" Bieszczadnikom pięknych świąt.

darkangel79
23-12-2010, 23:06
To i ja się dołączę do życzeń...zdrowych spokojnych świat życzę:)))))))))))

sturnus
24-12-2010, 03:25
21870

darkangel79
26-03-2011, 17:48
Jaki tu spokój nic się nie dzieję:))))))))) ludzie a wy żyjecie tu czy nie??? Inaczej...spotykacie się czy nie??:))))))))

Piskal
26-03-2011, 20:30
No, jakby nas nie było...

darkangel79
27-03-2011, 12:16
No to czas coś z tym zrobić:)))))))))

diabel-1410
26-05-2011, 20:47
file:///C:/DOCUME%7E1/NIEDWI%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.pngZ zalu że do Wetliny dojechac nie mogliśmy zorganizowaliśmy z WUKĄ spotkanie w Toruniu gdzie przy pucharze lodowym czas zbyt szybko płynął.Żywię nadzieję że spotkań więcej takowych się odbędzie:-)

darkangel79
15-07-2011, 20:01
Ja widzę że te Toruńskie spotkania przejdą niedługo do lamusa!!!!!

Piskal
04-08-2011, 14:35
A może, kurde, byśmy się spotkali?
Do 10 sierpnia można będzie mnie znaleźć, głównie popołudniami, w Pubie przy Strumykowej, co prawda na szychcie, ale pogadać zawsze będzie można.
Zapraszam serdecznie.
P.

bertrand236
12-08-2011, 22:40
Jutro będę z Renatką w Toruniu.....

Do zobaczenia

WUKA
14-08-2011, 08:47
2458724586

I słowo stało się faktem. Niezwykłe chwile!

bertrand236
15-08-2011, 18:00
A oto cały komplet

Piskal
15-08-2011, 20:54
Żałuję tylko, że nasze spotkanie było tak krótkie. Zapraszam na dalszy ciąg wycieczki, i..oby w lepszej formie.

darkangel79
29-08-2011, 12:27
No szkoda że mnie nie było w tym czasie w zasięgu...takiego spotkania bym nie odpuściła:)))

Piskal
27-10-2011, 20:57
A może byśmy tak się?
I ogólnie reaktywowali nasze spotkania?
Będzie to można obgadać w sobotę o 18 w Kotwicy ( ul. Łazienna), w poniedziałek wieczorem też (napiszę, jak już będę wiedział o której) a 12 listopada zapraszam na koncert Własnego Portu (http://www.wlasnyport.pl/), klub Yarpen ul. Łyskowskiego 29/35.
Kubryk, co Ty na to?

WojtekMyśliwiec
28-10-2011, 18:33
Doturlam się w sobotę. No to do zobaczenia

WUKA
29-10-2011, 21:11
26295No i się doturlaliśmy! Było..jak na początku, ale niektórzy już zostali "przewodnikami". Tak trzymać!26294

WUKA
29-10-2011, 21:57
Przybywaj filipku z Tucholą, Chojnicami, Starogardem, Trójmiastem i nawet Śląskiem Cieszyńskim! Razem raźniej!

Piskal
30-10-2011, 10:22
Cudnie Was widzieć, szczególnie Ciebie, Wuko :-) Może i na następne spotkanie i ja się "doturlam", bądź co bądź autostradę teraz mam pod samym nosem od nas do Was :-) No, chyba że znajdą się Bieszczadnicy-Forumowicze Chonice/Tuchola/Starogard - może i my tu jakieś spotkanko byśmy "uknuli"? Ja zawsze "za" :-) pozdrawiam ciepło...
Przyjedź na koncert Własnego Portu. Informacje powyżej.
Tymczasem ja będę w Kotwicy jutro od godz. 18.07. Dawne miejsce- Zezowate Szczęście odpadło. W "naszej" salce urządzono palarnię :twisted:

Piskal
10-11-2011, 21:46
Potwierdzone.
Najbliższe spotkanie bieszczadzko- szantowe w sobotę o 20 w klubie Yarpen (Łyskowskiego 29/35, Rubinkowo I,Toruń) w towarzystwie zespołu Własny Port (http://www.wlasnyport.pl/). A jak znam chłopaków z zespołu, a znam, zabawa jak zawsze będzie przednia.
Wjazd, o ile się coś nie zmieniło, 5 zł. +2 zł. rezerwacja stolika. Stolik zarezerwowany na nazwisko Julia Sikorska. Kto może niech przybywa. Ahoj!

Piskal
17-12-2011, 23:02
Spotkanie toruńsko- bieszczadzkie, takie trochi wigilijne, proponuję w środę, 21 grudnia o godz. 18 w Kotwicy, ul. Łazienna.
Mnie ten dzień pasuje,z innymi może być gorzej. Proszę o deklaracje i
zapraszam!

czossi
18-12-2011, 14:53
Jak niektórzy już wiedzą, przeprowadziłem się do Gdańska, więc moje kontakty z regimentem toruńskim będą siłą rzeczy rzadsze.
Życzę Wam przemiłego spotkania.

WojtekMyśliwiec
19-12-2011, 19:35
Spotkanie toruńsko- bieszczadzkie, takie trochi wigilijne, proponuję w środę, 21 grudnia o godz. 18 w Kotwicy, ul. Łazienna.
Mnie ten dzień pasuje,z innymi może być gorzej. Proszę o deklaracje i
zapraszam!

Będę będę.
Czossi pozdrawiam i żałuję że nie zapewnisz nam oprawy muzycznej. Dziewczyny zatęsknią za twoim "czarodziejskim fletem"

WUKA
20-12-2011, 22:37
Może będę. Pozdrawiam.

Piskal
21-12-2011, 23:15
Może będę. Pozdrawiam.
No i Wuka była. I nie tylko Wuka. Też najmłodszy toruński regimentarz.
.271882718927190
Tylko, patrząc na zdjęcia, których on?

Pozdrawiamy!

WUKA
21-12-2011, 23:25
I życzenia były i ..prezenty! Pozdrawiamy tych co nie byli!

darkangel79
21-12-2011, 23:31
Ja jak bym była to bym też tam była...nakręciłam ale ci co wiedzą to wiedzą o czym piszę:) Na pewno było miło i w tak mini składzie ,ale za to jakim....BUZIAKI KOCHANI i wesołych życzę!!!
A co do flecika czosiego to ja już tęsknie:)

calanthe
30-04-2013, 19:48
Jak dopłynę to będę w Toruniu w niedziele... wszelkie szczegóły będzie znał Piskal na bieżąco będę go informowała SMS więc jeśli ktoś zechce z nami napić się piwa w Toruniu to będzie miło :)

maartita
01-07-2013, 08:54
Super że organizujecie takie spotkania. Ja dopiero dolączyłam do forum więc może niedługo i ja was poznam i dołączę do spotkań:)

Piskal
01-07-2013, 16:30
Te nasze spotkania trochę się rozmyły, ale.. w pierwszy weekend sierpnia chyba nadarzy się okazja. Będę informować na bieżąco. Faktycznie można zaaranżować jakieś spotkanko.

darkangel79
03-07-2013, 22:17
Pierwszy weeakend sierpnia to i ja już będę w PL więc jak co to na obecną chwilkę się piszę :) POZDRAWIAM

Piskal
30-07-2013, 20:37
Pierwszy weeakend sierpnia to i ja już będę w PL więc jak co to na obecną chwilkę się piszę :) POZDRAWIAM

No to czekamy Kasiu!
Potwierdzam! 2 sierpnia o godz.20 spotykamy się w Karczmie pod Kotwicą, ul. Łazienna 2. Spodziewamy się poznańskiego desantu, podobno w osłabieniu niestety :cry:, ale i tak mobilizujmy siły!
Czas się spotkać. Nie będzie Rzeszów pluł nam w monitor!

calanthe
30-07-2013, 21:38
No ja będę no... ;)

Piskal
01-08-2013, 20:54
Niestety z przyczyn rodzinnych nie dojdzie do skutku desant poznański, ale samo spotkanie jak najbardziej! Zgodnie z wcześniejszym komunikatem. WUKA, dawno nie widziałaś małego Piskala:-)

calanthe
01-08-2013, 21:49
Jest mi bardzo przykro, ale niestety nie mogłam zrobić inaczej :( mam nadzieję że następnym razem wszystko pójdzie zgodnie z planem

WUKA
05-08-2013, 08:28
Jak sie udało? Niestety, byłam na dużo wcześniej zaplanowanym "wydarzeniu" !

Piskal
05-08-2013, 13:54
A Bóg zapłać. Co prawda spotkanie bieszczadzkie ze względu na frekwencję skończyło się fiaskiem, ale spotkanie toruńskie rozwinęło się wspaniale. Pomimo tego, że robiłem za kierowcę i nie piwkowałem.

Piskal
01-05-2014, 09:53
W piątek, 2-go maja ok. 19 małe spotkanko w Kotwicy (ul. Łazienna). Zapraszam

WojtekMyśliwiec
01-05-2014, 15:18
W piątek, 2-go maja ok. 19 małe spotkanko w Kotwicy (ul. Łazienna). Zapraszam

Ma skromna osoba zaszczyci swą obecnością ten zacny lokal. Kolega Old W. powiadomiony i też postara się być.

calanthe
01-05-2014, 22:08
Ma skromna osoba zaszczyci swą obecnością ten zacny lokal. Kolega Old W. powiadomiony i też postara się być.

Wojtek.... a będzie dżem malinowy? :D
bo ja będę... :)

WojtekMyśliwiec
01-05-2014, 22:54
Wojtek.... a będzie dżem malinowy? :D
bo ja będę... :)

Calanthe z dżemem - MNIAM MNIAM !! :D
Jutro skoczę do Biedronki, bo dzisiaj cosik pozamykana.

calanthe
05-05-2014, 18:34
Tak... Toruń i okolice są bardzo fajne :)
to był udany weekend! :)

Julija
08-05-2014, 11:32
I pomyśleć, że dałabym się nabrać, że to dżem babcinej roboty. Hehehe. ;)
Jak dla mnie również udany weekend, dawno nie było tak miło i beztrosko.

Pozdrowionka

andrzej627
08-11-2014, 21:36
Nadeszła już jesień i spotkania bieszczadzkie Regimentu Toruńskiego zostały, jak widać, zawieszone. Osobiście myślę już teraz o wiośnie i mam pewien pomysł, z którym chciałbym się z Wami podzielić. Na wiosnę pewna grupa forumowiczów ma zamiar udać się w Bory Tucholskie, aby rozpocząć tam nowy sezon biwakowy. Ruszymy z różnych stron, ze wschodu i z zachodu, a miejscem, które jest wszystkim po drodze, jest Toruń.

Przyszedł mi do głowy pomysł, aby zrobić pierwszy biwak gdzieś między Toruniem a Bydgoszczą. My spędzamy noc w samochodach, ale fajnie byłoby, gdyby przyłączyli się do nas, przynajmniej na wieczór, członkowie Regimentu Toruńskiego.

Czy znacie takie miejsce w swojej okolicy, gdzie można by się zatrzymać w kilka samochodów na łonie natury, najlepiej z ładnym widokiem na Wisłę, rozpalić ognisko, piec na nim kiełbaski i pobiesiadować? Zamiast organizować spotkanie w knajpie w Toruniu, może lepiej dla odmiany spotkać się w terenie?:lol:

andrzej627
09-11-2014, 00:49
Przykład miejsca, o jakie mi chodzi:

http://www.youtube.com/watch?v=u9Hk15mk0Lw

andrzej627
09-11-2014, 01:17
Tak wyglądało ostatnie ognisko tego sezonu:

http://www.youtube.com/watch?v=hX8pBw1v8EM

Można będzie tak rozpocząć sezon wiosenny w waszej okolicy?

Piskal
09-11-2014, 14:04
Nadeszła już jesień i spotkania bieszczadzkie Regimentu Toruńskiego zostały, jak widać, zawieszone. Osobiście myślę już teraz o wiośnie i mam pewien pomysł, z którym chciałbym się z Wami podzielić. Na wiosnę pewna grupa forumowiczów ma zamiar udać się w Bory Tucholskie, aby rozpocząć tam nowy sezon biwakowy. Ruszymy z różnych stron, ze wschodu i z zachodu, a miejscem, które jest wszystkim po drodze, jest Toruń.

Przyszedł mi do głowy pomysł, aby zrobić pierwszy biwak gdzieś między Toruniem a Bydgoszczą. My spędzamy noc w samochodach, ale fajnie byłoby, gdyby przyłączyli się do nas, przynajmniej na wieczór, członkowie Regimentu Toruńskiego.

Czy znacie takie miejsce w swojej okolicy, gdzie można by się zatrzymać w kilka samochodów na łonie natury, najlepiej z ładnym widokiem na Wisłę, rozpalić ognisko, piec na nim kiełbaski i pobiesiadować? Zamiast organizować spotkanie w knajpie w Toruniu, może lepiej dla odmiany spotkać się w terenie?:lol:

Znamy. Piskalówka wypada dokładnie w takim miejscu. Widoki nie są za ładne, bo naprzeciwko jest duże gospodarstwo rolne, ale z trzech pozostałych stron las. Do Wisły jest z półtora kilometra i tam już jest bardzo ładnie. Ognisko też można zrobić, chyba że będziemy przeszkadzali wędkarzom. Ale zawsze można się przejść na zachód słońca, a miejsce na ognisko i namioty jest u mnie.
Idea bardzo mi się podoba. Zapraszamy serdecznie.

andrzej627
09-11-2014, 15:27
Idea bardzo mi się podoba. Zapraszamy serdecznie.
Cieszę się i dziękuję za zaproszenie.

andrzej627
10-11-2014, 15:36
Do Wisły jest z półtora kilometra i tam już jest bardzo ładnie.
Idealna byłaby leśna polana nad brzegiem Wisły z możliwością dojazdu samochodem terenowym.

Znalazłem taką polanę z wiatą, 1 km od Wisły:
Dybowo - Miejsce na ognisko (http://www.czaswlas.pl/obiekty/?p=4&id_obiekt=2263)

Piskal
10-11-2014, 19:34
Nadleśnictwo Cierpiszewo jest po drugiej stronie Wisły, a od nas dojazd tam via Toruń albo Bydgoszcz. Coś fajnego wynajdę, może w zakolu Wisły? Jest jeszcze trochę czasu.

andrzej627
11-11-2014, 23:02
może w zakolu Wisły?
Da radę dojechać samochodem do punktu "koniec drogi nad Wisłą"?

36462

diabel-1410
12-11-2014, 09:06
Troszkę offtopu podrzucę w temacie.W piątek w Toruniu ma występ P.Geppert. Może ktoś z szanownych się wybiera :-)

Piskal
12-11-2014, 09:17
Da radę dojechać samochodem do punktu "koniec drogi nad Wisłą"?

36462

Chcę to właśnie sprawdzić. Bo nie wiem jak jest teraz. Od strony drogi nr 80 jest normalna polna droga, szeroka, i szlak rowerowy, ale na mapie 1:75 000 jako widnieje ścieżka. Można w Kamieńcu skręcić do dawnego punktu promowego ,tam jest ścieżka w bok i można gdzieś się rozbić. Jest też droga w Strzyżawie, ale, przynajmniej na mapie, nie prowadzi nad samą Wisłę. Przejadę się tam kiedyś i dam znać.

WUKA
12-11-2014, 12:05
A ja nie mam czym dojechać do "końca drogi nad Wisłą" ..... :-) !

andrzej627
12-11-2014, 12:55
WUKA, zobaczymy, co się z tego do wiosny wykluje, ile czasu będę w Toruniu, jaka będzie pogoda, kto z kim będzie chciał i mógł się spotkać... Nie wszystko zależy ode mnie.

andrzej627
31-01-2015, 13:31
Powoli widać już wiosnę.:-)

Termin zbiórki został już wyznaczony: sobota 14 marca o godz. 16:45 czyli na godzinę przed zachodem słońca. Miejsce - Ostromecki Przewóz nad Wisłą (jechać drogą 249 do końca):
Turystyczna mapa województwa kujawsko-pomorskiego (http://mapa.wirtualneszlaki.pl/#zoom=14&lat=53.10456&lon=18.22335&layer=Mapy%20przyrodnicze&overlays=FFFFFF).

Zapraszamy wszystkich.

W razie niesprzyjającej pogody termin może ulec zmianie albo spotkanie może zostać odwołane.

andrzej627
31-01-2015, 13:43
Dla zachęty parę zdjęć z rekonesansu:

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/10923321_786506381431100_5956486572857047601_o.jpg

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/1610863_786506241431114_5252832195191984326_n.jpg? oh=d31c852964be37305e3aca3868efb11c&oe=55519E16

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/1907934_786506314764440_7334894510100871489_n.jpg? oh=01abff9320459c6fedd6d9ecd9bd18f6&oe=555AC359

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10917327_786506444764427_8083941858178144135_n.jpg ?oh=2f3e4136858a9e41f8accb255f7effa2&oe=555F14F8&__gda__=1432682386_eec89d849c0f8d84bec11778998cdc1 8

Piskal
31-01-2015, 15:12
5 km. od mojego domu. Stąd nie ma dojścia do poprzednio podanego punktu "koniec drogi nad Wisłą", tzn. jest ale nie przy Wiśle, tylko okrężną drogą. A przy ostromeckim przewozie nie radzę. Wędkarze i mnóstwo samochodów .Może w marcu nie będzie tak źle, ale w sezonie omijam to miejsce szerokim łukiem.
Ale i tak się melduję.

andrzej627
31-01-2015, 16:12
W tym miejscu był na rekonesansie kolega i stwierdził, że jest to dobre miejsce na ognisko i biwak. Te zdjęcia są od niego.

Piskal
31-01-2015, 19:31
Spoko. Przejdę się jeszcze do punktu "koniec drogi nad Wisłą" . Zobaczę jak i co. Tam, gdzie proponujesz nawet kiedyś widziałem policję a i leśniczówka niedaleko, a, toretycznie, nie wolno rozbijać się poza miejscami niewyznaczonymi. Ale z drugiej strony w punkcie "koniec drogi nad Wisłą" będzie dokładnie to samo.
Ile osób będzie z Twojej strony?

andrzej627
31-01-2015, 20:33
Ile osób będzie z Twojej strony?
Tłumu nie będzie. 4-5 osób, każdy swoim samochodem. Mam nadzieję, że jeszcze parę osób przyjedzie. Nie będzie to wielki spęd.

andrzej627
01-02-2015, 19:16
Tłumu nie będzie.
W ogóle nikogo nie będzie. Przykro mi, ale wyprawa została odwołana z przyczyn ode mnie niezależnych.

Marcowy
01-03-2016, 18:46
Tak trochę nietypowo, ale będę w Toruniu w najbliższą niedzielę po południu/wieczorem. Może bieszczadnicy kujawsko-pomorscy by znaleźli czas na piwo, maksimum osiem, gdzieś na Starówce? :-)

Piskal
01-03-2016, 18:51
Znajdą!
Daj znać, o której. A jakaś knajpka na Starówce tyż się znajdzie.

Slav
01-03-2016, 22:09
A jakaś knajpka na Starówce tyż się znajdzie.

Zdarzyło mi się być w Toruniu. Na piernikach się przewiozłem,ale smak grzanego wina zapamiętałem na długo - polecam przy okazji:)

40108

andrzej627
01-03-2016, 22:21
Zapytam też trochę nietypowo. Czy ktoś wybiera się 8 kwietnia na koncert Marii Peszek w klubie Od Nowa?

WojtekMyśliwiec
01-03-2016, 22:34
Również mogę przybyć. Dajcie znać jak ustalicie szczegóły.

Marcowy
02-03-2016, 06:54
Godz. 17? Wybierzcie wodopój i podajcie koordynaty :-)

Piskal
02-03-2016, 08:03
Życzysz sobie sam wodopój czy wodopój z paśnikiem?

Marcowy
02-03-2016, 11:31
Paśnik niekonieczny, mam zapasy z zimy 8)

Piskal
02-03-2016, 12:37
W takim razie proponuję Zezowate Szczęście, ul. Św. Ducha 5, po schodkach do góry, by zaraz zejść po schodkach do piekieł.

WojtekMyśliwiec
02-03-2016, 13:00
W takim razie proponuję Zezowate Szczęście, ul. Św. Ducha 5, po schodkach do góry, by zaraz zejść po schodkach do piekieł.
Dobrze, 17.00 mi pasuje.

Marcowy
02-03-2016, 13:38
Super, do zobaczenia w piekle o 17 ]:->

Marcowy
06-03-2016, 20:39
Dziękuję toruniakom za serdeczne przyjęcie. Oficjalna część spotkania wyglądała jak poniżej. Kornela nie widać, bo z offu przygrywa na klawiszu :-D

40125

Piskal
06-03-2016, 21:57
Dziękujemy za tak miłe nawiedzenie Torunia.
Poniżej uzupełnienie dokumentacji fotograficznej, łącznie z tym, co gra. Jednym palcem co prawda, ale dla prawdziwego talentu na miarę, liczba palców nie ma znaczenia.
4012740126

calanthe
06-03-2016, 22:20
O jaaa ale Kornel już duży! :)
i ten kot na ścianie jaki fajny :)

fajnie Was zobaczyć.. chociaż na zdjęciach :)

WojtekMyśliwiec
07-03-2016, 19:45
Spotkanie odbyło się w miłej atmosferze. 40136

andrzej627
08-03-2016, 15:35
Czy ktoś wybiera się 8 kwietnia na koncert Marii Peszek w klubie Od Nowa?
Wracam do mojego pytania. Ja chciałbym tam być i jeżeli nic nie stanie na przeszkodzie to tam będę. Może przy okazji udałoby się zorganizować jakieś spotkanie bieszczadzkie?

Piskal
08-03-2016, 16:23
Sorki, umknęło pytanie.
Ktoś na pewno będzie, ale nie ja. Natomiast chętnie się spotkam, o dowolnej godzinie, nawet po koncercie, zwłaszcza, że to piątek. Co więcej- nalegam na spotkanie.8-)

andrzej627
18-03-2016, 08:56
Bilety na koncert (http://www.odnowa.umk.pl/6,program-dzialalnosci.html?wydarzenieID=1774) już mam.:-P:-P:-P

andrzej627
12-04-2016, 11:12
Wypada zanotować, że po koncercie podjechałam w tradycyjne miejsce (https://www.facebook.com/Karczma-Pod-Kotwic%C4%85-130613220321683/), gdzie spotkaliśmy się w małym gronie. Zdjęć nie robiliśmy.