PDA

Zobacz pełną wersję : Pierwsza wyprawa

kasia
20-01-2009, 21:51
Witam!
Planuje wybrac sie w Bieszczady w marcu. Przegladam strony internetowe ale nie mam pojecia ktora miejscowosc wybrac. Chcialabym zeby ktos podpowiedzial mi gdzie warto pojechac. Bede wdzieczna za wszystkie pomysly
KASIA

Zbycholek
20-01-2009, 22:42
Proponuję Ustrzyki Górne. Moja przygoda z Bieszczadami zaczęła się od tego miejsca, jednak to był czerwiec a nie marzec i miałem zapewne inne warunki na szlakach. Pierwsza (i jak narazie ostatnia) wyprawa z rowerem - Cisna.

Pyra.57
20-01-2009, 22:43
Pytanie jest tak ogólne, że trudno coś doradzić. Spróbuj doprecyzować co chcesz w biesiech zobaczyć?

Rihanna
21-01-2009, 13:04
polecam oczywiscie Ustrzyki górne!!!

groszek68
21-01-2009, 16:49
Muczne

Stały Bywalec
21-01-2009, 17:43
Skansen wsi bieszczadzkiej w Sanoku.

tomas pablo
21-01-2009, 22:54
Muczne, Sękowiec (kemping u p.Basi ) lub Zatwarnica

Piskal
21-01-2009, 23:10
Muczne, Sękowiec (kemping u p.Basi ) lub Zatwarnica
Potwierdzam, tylko że ośrodek w Sękowcu czynny jest od początku maja. A kiedy w ogóle w tym marcu planujesz jechać.Prawdopodobnie też będę jechać w marcu.

edytka82
26-01-2009, 16:46
Witajcie, my z TŻtem jedziemy 8 marca na kilka dni w Bieszczady (zaczynająć jednak od Beskidu Niskiego -Iwonicz)
planujemy zachód i wschód słońca na Wetlińskiej (nocleg w chatce) a cała reszta zależy od pogody i stanu szlaków.

wstępnie chcemy nocowac w wetlinie w ośrodku pttk, bardzo korzystne ceny, ale nie wiem jakie warunki? zaznaczam ze nie potrzebuje luksusów , tylko ciepło i czysto ;)
w lecie nocowaliśmy zawsze na Piotrowej Polanie,

bardzo prosze poleccie co zwiedzić po drodze w warunkach zimowych
Komańcza, Lesko?

czekam:)

tomas pablo
27-01-2009, 16:45
och, kilka dni, to tak na szybko, w "pigułce".Zależy jak będziecie się przemieszczać, no i od warunków śniegowych w górach.Ale czuję, że zima będzie krótka...Z Beskidu N. KONIECZNIE Turzańsk !!! ( przepiękna cerkiew !!az zatyka dech...o ile będzie niedziela-może uda się załapać na mszę ?. Jak ja tam byłem, nie było w niej prądu, więc przy świecach...)Nie co dalej warto skoczyć na Sine Wiry (zahaczając o cerkiew w odludnej Łopience) .Jeśli Wetlina-to oczywiście Połoniny, z zejściem do Berehów Gr., albo pasmo graniczne-Rabia Skała, Okrąglik, lub nawet przez Roztoki spacer na Słowacje.Lesko-to kirkut.W Sanoku -koniecznie skansen !!!!
Zresztą- jest mapa..........a możliwości -setki....
Pozdrawiam !

medicus
08-02-2009, 12:40
Hey,mam prośbę,jest złożona ale może coś doradzicie.Planuję swoją pierwszą wyprawę,trasa wg.kolejności:Komańcza,Duszatyn,Chryszczata,Prze łęcz Żebrak,Cisna,Okrąglik,Smerek,Poł.Wetlińska,Po .Caryńska,Ustrzyki Górne,Tarnica.Prosłbym o rozłożenie trasy na dni,gdzie warto zatrzymać się na nocleg?,tzn.wystarczy mi kawałek podłogi i karimata:lol:.Będę mniał ok.10dni urlopu.Wpadła mi mapa Bieszczad 1:75000,PPWK 1986,na podstawie materiałów Kłosa,pewnie marny będę mniał z niej pożytek,aktualnej niewidziałem,co otym sądzicie?

lucyna
08-02-2009, 15:26
Hey,mam prośbę,jest złożona ale może coś doradzicie.Planuję swoją pierwszą wyprawę,trasa wg.kolejności:Komańcza,Duszatyn,Chryszczata,Prze łęcz Żebrak,Cisna,Okrąglik,Smerek,Poł.Wetlińska,Po .Caryńska,Ustrzyki Górne,Tarnica.Prosłbym o rozłożenie trasy na dni,gdzie warto zatrzymać się na nocleg?,tzn.wystarczy mi kawałek podłogi i karimata:lol:.Będę mniał ok.10dni urlopu.Wpadła mi mapa Bieszczad 1:75000,PPWK 1986,na podstawie materiałów Kłosa,pewnie marny będę mniał z niej pożytek,aktualnej niewidziałem,co otym sądzicie?
Mam genialny pomysł. Zamień się mapą. Nie mam takiej. W zamian mogę dać Ci mapy Ruthenusa.

bertrand236
08-02-2009, 15:59
Mam genialny pomysł. Zamień się mapą. Nie mam takiej. W zamian mogę dać Ci mapy Ruthenusa.

Lucyno! Może tutaj coś znajdziesz http://allegro.pl/search.php?string=bieszczady&category=306

paszczak
08-02-2009, 19:15
Wpadła mi mapa Bieszczad 1:75000,PPWK 1986,na podstawie materiałów Kłosa,pewnie marny będę mniał z niej pożytek,aktualnej niewidziałem,co otym sądzicie?
Super! Też mam taką mapkę za 70zł.
Jest bardzo fajna, szlaki ciekawie biegną i w ogóle... ;)
Na mej półce wciąż ma miejsce i czasem nawet ją oglądam choć w teren nie zabieram bo teren może do niej miejscami nie pasować ;)
pozdro

tomas pablo
08-02-2009, 21:44
Łał !! ..dzięki Bertrand !! kontakt miodzio , akurat planuje letnią wyprawę na Ukrainę, a mapki się przydadzą (skala dobra !)

medicus
09-02-2009, 20:58
Hey Lucynko,sorry, żadna zamiana:),chyba mapa jest całkiem całkiem,w antykwariacie dałem za nią aż 3 zlocisze:)