Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : II tura wyborów miejsca VIII KIMB - głosowanie do dn. 1 marca do godz. 20:00

Strony : 1 [2]

irek
01-03-2009, 20:57
Ustrzyki Górne

mAAtylda
01-03-2009, 20:58
Się porobiło!!!

Polej
01-03-2009, 20:59
Piękna końcówka !

Krysia
01-03-2009, 20:59
Szanowny Stały Bywalcze
Co wiec zrobisz jak niejaki Klopsik (a i Michał też) się na KIMBie nie pojawią???
Czy w ramach tego, że nie uznałeś mojego protestu ani tu ani na priv poczujesz się jakoś i postawisz na stół np te obiecane flaszki z Krywego???

Edit:
Andrzej może podlicz, bo SB się jawi dopiero jutro pewnie.
Biedny Recon-zbankrutuje na książkach;-)))))))))))))

Wojtek1121
01-03-2009, 21:03
Gratulacje dla podstarzałego turysty Andrzeja 627.

Stały Bywalec
01-03-2009, 21:04
OGŁASZAM KONIEC GŁOSOWANIA.
ŻADEN POST, JAKI EW. POJAWI SIĘ PO TYM MOIM, JUŻ NIE BĘDZIE UWZGLĘDNIONY PRZY USTALENIU FINALNEGO WYNIKU WYBORÓW MIEJSCA VIII KIMB.
KOMUNIKAT POWYBORCZY WKRÓTCE.

PS
Głosowanie zamykam jakieś 2- 3 minuty po godz. 20-tej, ponieważ chciałem dać szansę osobom, które ew.zaczęły pisać post przed tą godziną, ale samego "kliknięcia" dokonały już po.
Sędzia piłkarski też nie kończy meczu punktualnie po upływie 90 minut, jeśli akurat trwa akcja ataku na bramkę przeciwnika.:-)

Krysia
01-03-2009, 21:04
ja powiem tak:
YES YES YES :lol:

irek
01-03-2009, 21:05
Gratulacje dla podstarzałego turysty Andrzeja 627.

Wojtku nie przesadzaj Andrzej patrząc na avatary to coraz młodszy, następny pewnie będzie z jakimś czekanem :mrgreen:

marcins
01-03-2009, 21:07
z czekanem w głowie...

Pawelk
01-03-2009, 21:08
wiedziałem wiedziałem ...
sprawiedliwa oliwa zawsze na wierzch opada :wink:
aż mi się komuter z wrażenia zrestartował....

ale końcówka naprawdę dobra- poniekąd liczyłem na głosy z ostatniej chwili
no i bojkotu nie trzeba żadnego montować :-P

krawc
01-03-2009, 21:09
A to wszystko wina Anyczki-ten sukces UG-ona go wykrakała. Proponuję nadać jej tytuł -malej wiedźmy KIMB-u

Recon
01-03-2009, 21:11
Słowo się rzekło kobyłka u płotu!
Cieszę się, że "branie i dawanie" w słusznej sprawie nie ginie w narodzie.
Orsini... książką to ja niosę kaganek oświaty a od tego się nie biednieje.
Teraz to już zostaje zapytanie ofertowe do Barszcza i finito :) Czekam tylko wiela sztuk to będzie bo na końcówce się pogubiłem ;)

Krysia
01-03-2009, 21:12
a może mała dywersja?właściciel lokalu ten sam...więc może by tak zgodnym chórem pamieniać UG na Wołosate?

Stały Bywalec
01-03-2009, 21:21
VIII KONGRES INTERNAUTÓW MIŁOŚNIKÓW BIESZCZAD A.D. 2009 ODBĘDZIE SIĘ W DNIACH 15 - 17 MAJA W ZAJEŹDZIE "POD CARYŃSKĄ"
W USTRZYKACH GÓRNYCH.
SPOTKANIE GŁÓWNE: WIECZÓR 16 MAJA I NOC 16/17 MAJA.
POCZĄTEK: GODZ. 19:00
OBECNOŚĆ WSZYSTKICH PONIŻEJ WYMIENIONYCH OSÓB
- OBOWIĄZKOWA.

Głosowało 30 osób.

Ostateczny rozkład głosów okazał się następujący (nazwy miejscowości w porządku alfabetycznym, a Państwa pseudonimy dokładnie wg pisowni logowania na Forum i kolejności oddawania głosów):

I. Sękowiec - ośrodek wypoczynkowy

www.sekowiec.net

1) piskal
2) Basia Z.
3) bertrand236
4) Pastor
5) Marcowy
6) dorota z krakowa
7) długi
8. Tarnina
9) manio
10) klopsik
11) kobieta_bieszczadzka
12) krawc
13) Misieg

II. Ustrzyki Górne - zajazd "Pod Caryńską"

www.carynska.pl

1) orsini
2) Stały Bywalec
3) Jaro
4) WUKA
5) andrzej627
6) Jurko
7) Wojtek1121
8. Recon1
9) vm2301
10) Marcin Scelina
11) mAAtylda
12) zbyszekj
13) Polej
14) Hero
15) iza
16) Piotr
17) irek

PS
Uprzejmie proszę Recona1, aby sobie skopiował ww. listę zwycięskiego elektoratu "ustrzyckiego" (17 osób).:-)

Hero
01-03-2009, 21:21
Recon, ja z ewentualnej książki rezygnuję, gdyż już ją posiadam, i tak poniesiesz spory koszt, nie będę Cię dodatkowo obciążał.

irek
01-03-2009, 21:36
Ja tez mam wiec mnie nie licz

Recon
01-03-2009, 21:37
Hero i Irek... to wybierzecie inną czy mam sam zaryzykować? Może więcej jest takich co też chcą zamienić? Jest jeszcze czas na ewentualne zmiany! Czekam na info bo chcę szybko załatwić sprawę.

Stały Bywalec
01-03-2009, 21:38
Recon, ja z ewentualnej książki rezygnuję, gdyż już ją posiadam, i tak poniesiesz spory koszt, nie będę Cię dodatkowo obciążał.
No to przecież możesz 1 egz. podarować jakiejś bibliotece, a nuż nowy bieszczadnik z tego wyrośnie ?!:-)

Hero
01-03-2009, 21:46
No to przecież możesz 1 egz. podarować jakiejś bibliotece, a nuż nowy bieszczadnik z tego wyrośnie ?!:-)

Albo wystawić na aukcję WOŚP w styczniu przyszłego roku, lub wpłacić jej równowartość na tenże cel. Ewentualnie ja ją mogę na taką aukcję wystawić.

irek
01-03-2009, 21:47
Hero i Irek... to wybierzecie inną czy mam sam zaryzykować? Może więcej jest takich co też chcą zamienić? Jest jeszcze czas na ewentualne zmiany! Czekam na info bo chcę szybko załatwić sprawę.

No dobra skoro nalegasz to poproszę 1 nr Płaja :mrgreen:

żartuje

Recon
01-03-2009, 21:53
Oki "wykołuję" dla zgłaszających coś innego. Jeśli ktoś z Forumowiczów ma jakiś pomysł na coś "wartościowego w treści" to proszę o sugestie :)

andrzej627
01-03-2009, 21:57
Prawdę mówiąc to nie wierzyłem w wygraną UG i szykowałem już post z gratulacjami dla Tarniny, który chciałem wysłać zaraz po zakończeniu wyborów.

Tarnina, dzielnie walczyłaś. Przepraszam za upierdliwość. Jestem tylko jednym z tych, którzy wybrali inne miejsce niż te, które Ty chciałaś. Okazało się, że Anyczka jest jasnowidzem.

Stały Bywalec
01-03-2009, 22:07
Wprawdzie to nie ja będę tym książkowym SPONSOREM, ale ponieważ to ja wymyśliłem owo niewinne "przekupstwo" :-), więc zaproponuję, aby nie czynić żadnych wyjątków, zamian, itp.

Ktoś, kto tę książkę już ma, może przecież rozporządzić dodatkowym egzemplarzem na jakiś zbożny cel.:idea:

Natomiast ktoś, kto książki nie ma, oczywiście zachowa sobie ten prezent od Recona1, ale przecież może (jeśli nie będzie stanowić to uszczerbku dla jego budżetu) wpłacić równowartość na wybrany przez siebie cel charytatywny.:idea:

Recon
01-03-2009, 22:13
Stary Bywalcu... dziękuję za wsparcie, ale teraz to już mój biznes i nie rozwalaj mi radości z dawania :)
Podtrzymuję zapytanie: Jeśli ktoś z Forumowiczów ma jakiś pomysł na coś "wartościowego w treści" to proszę o sugestie :)

bertrand236
01-03-2009, 23:08
Gratuluję wszystkim głosującym na UG trafności wyboru. "Sękowczanom" mówię nie ważne gdzie, ważne z kim. Ważne, że już niedługo wszyscy się spotkamy na KIMBIE w UG.

Pozdrawiam

Krysia
01-03-2009, 23:34
Nooo na pewno z Klopsikiem...

Recon
01-03-2009, 23:41
Już byłem w ogródku, już witałem się z gąską...

Już zarezerwowałem pokój w BARR-ze,
Już widziałem powrót bladym świtem przez drewniany most,
Już wiedziałem gdzie pójdę z samego rana w piątek,
Już nawet wspierałem pod koniec Sękowiec...

Już się cieszę na Ustrzyki Górne... i już zaczynam planować :)

Pastor
01-03-2009, 23:41
Miejsce VIII KIMB-u ustalone,pozostaje złożyć gratulacje stronie wygranej (czyli wszystkim,przegranych tu nie ma). Zawsze apelowałem - niech zwycięży najlepszy. Większość orzekła że najlepsze będą UG-ZpC -vox populi vox Dei.
Ktoś mógłby pomyśleć że jak przegrała lokalizacja za którą głosowałem to w odwecie ogłoszę koniec polityki miłości. Nic podobnego,polityka miłości będzie kontynuowana (z pewnymi wyjątkami). Wyjątkami będą osoby notorycznie niepoprawne,używające wobec współforowiczów slów w rozumieniu powszechnym obelżywych, takich np jak: cham, kobyła, idiota, debil, degenerat, wariat, troll, trzeci szereg itd. Równie niemile będą widziane słowa: projekt, promocja, klaster, gestor i Grupa Bieszczady.
Wobec tych osób, zamiast polityki miłości, będzie stosowana metoda zimnego wychowu, z zastosowaniem starej zasady: oko za oko, ząb za ząb, dupa za........... (nooo..... tu się trochę zagalopowałem, d..... niestety jest za pieniądze lub w ramach wymiany barterowej).
Jeszcze raz wszystkim gratuluje, do zobaczenia na KIMB-ie!!!
Podrawiam!!! + Pastor ręką własną

andrzej627
01-03-2009, 23:44
Nooo na pewno z Klopsikiem...
Klopsik zostanie na pewno przywitany z najwyższymi honorami.

Recon
01-03-2009, 23:47
No to Iza ma teraz organizację w ZpZ na głowie ;)

marcins
01-03-2009, 23:52
Równie niemile będą widziane słowa: projekt, promocja, klaster, gestor i Grupa Bieszczady.

Proponowałbym dodać tu również słowa pakiet i target.

lucyna
01-03-2009, 23:54
Ożesz Ty. Spakietyzuję uwagi i postaram się zmienić target.

marcins
01-03-2009, 23:58
Ożesz Ty. Spakietyzuję uwagi i postaram się zmienić target.

I to byłoby bardzo rozsądne posunięcie.

lucyna
02-03-2009, 00:00
I to byłoby bardzo rozsądne posunięcie.
Nie zrozumiałeś mnie.

Pastor
02-03-2009, 00:45
Klopsik zostanie na pewno przywitany z najwyższymi honorami.

Oprócz "najwyższych honorów" na Klopsika będzie czekać 5-cio litrowy dzbanek "taty z mamą"! Mam nadzieję że Klopsik jeszcze pamięta jak toto smakuje i się pojawi!
...........................Podrawiam! +P........

kobieta_bieszczadzka
02-03-2009, 03:21
**** że tak wtrącę.....

Anyczka wredny bachorze :-P.... jesteś nie jasnowidz, tylko wredna wrona bez ogona :-P ...

Pastor
02-03-2009, 10:14

Gdybym użył tych słów, to tak jakbym palcem pokazał wobec kogo mam zamiar stosować metodę zimnego wychowu. Przyjmijny więc że pisząc o słowach w rozumieniu powszechnym obelżywych, miałem również (a może przede wszystkim) na myśli słowa podane przez Ciebie!
Pozdrawiam!
................ + Pastor ręką własną

Tarnina
02-03-2009, 10:15
Zwycięzcom gratuluję. A tak między słowami to korupcja w naszym kraju jest ścigana przez odpowiednie organa i solidnie karana. Osobiście gardzę wszelkimi oznakami łapownictwa. Wygląda to teraz bardzo nieładnie jak obnosicie się z nagradzaniem zwycięzkiej grupy, bo przecież to teraz Panowie szlachta, a przegrani to plebs. Absolutnie nie namawiam do nagradzania wszystkich łapówkowymi książkami, ale w tym miejscu chciałam przypomnieć jak zachowal sie lider sękowieckiej drużyny i powiedział,że poczęstuje pierniczkami zarówno zwycięzców jak i przegranych bez względu po której byli stronie. Z turystycznym pozdrowieniem. Howk.

Krysia
02-03-2009, 10:22
a ile kosztuje torebka pierniczków, a ile książka? :lol:
Ale podejrzewam,że NIKT nie głosował na UG, żeby książkę dostać, a po prostu dlatego iż jest to lokalizacja lepsza na taką imprezę

Tarnina
02-03-2009, 10:28
Wiesz Krysiu, nie liczy się ile kosztuje i nikt tu nie namawiam do dawania czegokolwiek,
liczy się dla mnie forma w jakiej to jest robione. FUJ!

Krysia
02-03-2009, 10:32
eee tam;-)
dla mnie nie fuj
A Ty dziś egzaminu nie zdajesz?bo miał być jakiś poniedziałek?jak tak to powodzenia!

Recon
02-03-2009, 10:43
Zwycięzcom gratuluję. A tak między słowami to korupcja w naszym kraju jest ścigana przez odpowiednie organa i solidnie karana. Osobiście gardzę wszelkimi oznakami łapownictwa. Wygląda to teraz bardzo nieładnie jak obnosicie się z nagradzaniem zwycięzkiej grupy, bo przecież to teraz Panowie szlachta, a przegrani to plebs. Absolutnie nie namawiam do nagradzania wszystkich łapówkowymi książkami, ale w tym miejscu chciałam przypomnieć jak zachowal sie lider sękowieckiej drużyny i powiedział,że poczęstuje pierniczkami zarówno zwycięzców jak i przegranych bez względu po której byli stronie. Z turystycznym pozdrowieniem. Howk.

No cóż, powiem rymem częstochowskim...
jedni woleli wpierniczać a drudzy czytać ;)
ale walka była i drużyny rozeszły się do szatni.
Ja swoje zrobiłem, głosujący na ZpC też. Kapitan drużyny jest (!) i jeśli coś postanowi a cała drużyna Uszczycka, w szatni po meczu, zaakceptuje to... zresztą zaczynam wchodzić w kompetencje kapitana ;)
W sumie, to chodzi nam Wszystkim o...
tu mówiąc ładnie po bieszczadzku (ku zadowoleniu obrońców wilków i owiec), by wilk był syty i owca cała a miłość (kłaniam się Pastorowi) na Forum kwitła a nie więdła ;)

Basia Z.
02-03-2009, 11:06
Gratuluję zwycięzcom !

I mogę napisać, że glosowałam z przekonania, nie ze względu na jakiekolwiek propozycje.
Niczego też nie oczekuję oprócz dobrej zabawy :-)

Pozdrowienia

Basia

Pastor
02-03-2009, 11:18
Zwycięzcom gratuluję........................................ Z turystycznym pozdrowieniem. Howk.

Tarnino! Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Tu nie ma wygranych i przegranych. Wszyscy będziemy na jednym, KIMB-ie. To nieprawda że głosujący na Sękowiec będą mieli gorsze miejsca, to plotki że mają być rozstawieni po kątach. Zresztą nie liczy się miejsce, człowiek się liczy. Co do programu motywacyjnego, to bardzo miły gest ze strony tych którzy deklarowali pewne upominki (nie mam na myśli tych którzy tylko dużo obiecywali). Może słowo korupcja było niezbyt fortunne ale przecież nikt tego nie traktował dosłownie. Jestem przekonany że na Forum wszyscy brzydzą się korupcją w mniejszym lub większym stopniu. Ja np. to tak na 50% (nie daje).
W tej sytuacji szkoda że nie wygrało Krywe. Nikt by nic nie dostał więc nie byłoby problemu! Pozdrawiam! + Pastor manu propria

Krysia
02-03-2009, 11:25
W tej sytuacji szkoda że nie wygrało Krywe. Nikt by nic nie dostał więc nie byłoby problemu! Pozdrawiam! + Pastor manu propria
Jak mogłeś zapomnieć o mapach!!!coprawda się okazało, że zostały porozdawane wcześniej w tajemniczy sposób,więc do kimbu by nie dotrwały, ale obiecane były. Tzn wszystkim tylko nie mi;-))))))ja byłam wyjątkiem;-))))))))))))))))))

lucyna
02-03-2009, 11:25
Tarnino! Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Tu nie ma wygranych i przegranych. Wszyscy będziemy na jednym, KIMB-ie. To nieprawda że głosujący na Sękowiec będą mieli gorsze miejsca, to plotki że mają być rozstawieni po kątach. Zresztą nie liczy się miejsce, człowiek się liczy. Co do programu motywacyjnego, to bardzo miły gest ze strony tych którzy deklarowali pewne upominki (nie mam na myśli tych którzy tylko dużo obiecywali). Może słowo korupcja było niezbyt fortunne ale przecież nikt tego nie traktował dosłownie. Jestem przekonany że na Forum wszyscy brzydzą się korupcją w mniejszym lub większym stopniu. Ja np. to tak na 50% (nie daje).
To mój ostatni post. Oj Wielebny ładnie tak kłamać. Ci co głosowali na Krywe i Ci, którzy byli zainteresowani mapami je dostaną. Do Aleksandry mapa plus przewodniczki dziś wyślę pocztą. Pozostali to moi Koledzy z połazęgowisk. Nie chcą abym sponsorowała pocztę, na najbliższym spotkaniu wychylimy kieliszek na cześć KIMB. W niedzielę pokimbowską jak nic nam nie wypadnie to część osób z KIMB i inni spotkają się w Krywem. Poprostu w imię miłości kłamiesz i dzielisz ludzi.
Nie pozdrawiam

Krysia
02-03-2009, 11:28
To mój ostatni post. Oj Wielebny ładnie tak kłamać.
a wczoraj:

To jest ostatni taki wpis na tym forum. Jasne? Mam nadzieję, że Moderatorzy to także rozumieją. Mam dośc ich stronniczości. Teraz nie można powiedzieć, ze czymś sprowokowałam trolla albo, że to ja zaatakowałam. Proszę o przestrzeganie regulaminu.

oj Lucynko ładnie tak kłamać?:lol:
może daj sobie to w podpis, że to jest ostatni Twój post i nie będziesz musiała, za każdym razem tego tak podkreślać :lol::lol::lol:

bertrand236
02-03-2009, 11:45
Teraz będzie, czyje słowo jest najmojsze.

Proponuję zamknąć ten wątek. Wybory się odbyły i nastał czas miłości. Na kimbie okaże się albo i nie, kto z kim. ;)

Pozdrawiam

Stały Bywalec
02-03-2009, 13:26
(...)
Pastorze, Ty mnie nie obrażaj !!!:x
Odnośnie Krywego przedstawiłem moją własną, potężną propozycję "korupcyjną".
I nie moja wina, że wszyscy się wystraszyli Długiego i bali się pojechać do Krywego.:-)

A my z Tobą znamy się w sumie niewiele, ale nawet na podstawie tej naszej krótkiej znajomości powinieneś się już był zorientować, że u mnie słowo nie dym.

mAAtylda
02-03-2009, 13:31
To mój ostatni post. Oj Wielebny ładnie tak kłamać. Ci co głosowali na Krywe i Ci, którzy byli zainteresowani mapami je dostaną. Do Aleksandry mapa plus przewodniczki dziś wyślę pocztą. Pozostali to moi Koledzy z połazęgowisk. Nie chcą abym sponsorowała pocztę, na najbliższym spotkaniu wychylimy kieliszek na cześć KIMB. W niedzielę pokimbowską jak nic nam nie wypadnie to część osób z KIMB i inni spotkają się w Krywem. Poprostu w imię miłości kłamiesz i dzielisz ludzi.
Nie pozdrawiam

Oby wszyscy tak dzielili ludzie jak Pastor - mielibyśmy cały świat przyjaciół!

Piotr
02-03-2009, 14:23
Osobiście gardzę wszelkimi oznakami łapownictwa. Wygląda to teraz bardzo nieładnie jak obnosicie się z nagradzaniem zwycięzkiej grupy, bo przecież to teraz Panowie szlachta, a przegrani to plebs. Absolutnie nie namawiam do nagradzania wszystkich łapówkowymi książkami, ale w tym miejscu chciałam przypomnieć jak zachowal sie lider sękowieckiej drużyny i powiedział,że poczęstuje pierniczkami zarówno zwycięzców jak i przegranych bez względu po której byli stronie.
Jako wyraźna liderka plebsu, przyjmij zatem już dziś "mój" egzemplarz owej książki (Reconie - jakbym zapomniał, to dopilnuj tego, w końcu Ty wręczasz a ja z podobnych powodów jak inni rezygnuję z owej książeczki).
Jednocześnie oświadczam, że nawet nie wiedziałem o owej łapówce. Jako człowiek honoru tak tanio swojego głosu nie sprzedaję, zatem był on czysto ideowy ;) ;) ;)

mAAtylda
02-03-2009, 14:29

Hrabianką nie jestem, szlachcianką owszem - babka z Kalinowskich, co to pół Lublina posiadali, ale to tylko z pochodzenia, czasami za Księżniczkę się podaję, jakby KIMB był w Sękowcu też bym zawitała, ale okrutnie się ciszę że Ustrzyki wygrały, bo z myszami to ja sypiać nie lubię!

andrzej627
02-03-2009, 14:35
A tak między słowami to korupcja w naszym kraju jest ścigana przez odpowiednie organa i solidnie karana. Osobiście gardzę wszelkimi oznakami łapownictwa. Wygląda to teraz bardzo nieładnie (...)
Tarnina, zgadzam się z Tobą.

Krysia
02-03-2009, 14:41
Nie przesadzajcie.
Jak była taka akcja kiedyś to przerobiłam naklejkę na biorę i daję i już :lol:
Głosowałam na Ustrzyki, bo uważam, że jest to lepsze miejsce na KIMB-nie lubię marznąć, a i po Pikuju mam ochotę na wielkiego schaboszczaka, a nie zupkę chińską. A co do książki to się bardzo cieszę, bo nie mam takowej, więc sobie darujcie ocenianie czy jest fe czy nie jest fe, trzeba było protestować na początku , a nie teraz.

andrzej627
02-03-2009, 15:12
trzeba było protestować na początku , a nie teraz.
Ja nie protestuję, nie jestem aż takim ekstremistą. Napisałem tylko, że się zgadzam ze słowami Tarniny, które zacytowałem.

Orsini, jeżeli chcesz poznać moje zdanie, to żarty "korupcyjne" mnie nie bawią.

Krysia
02-03-2009, 15:18
Nie muszą, mnie bawią.
Nie uważam też, żeby książka od Recona to była korupcja, gdyż nie spowodowała ona, że ktokolwiek z tego powodu zagłosował na UG i tyle.
A jak kogoś to tak bardzo boli, że inni dostaną, a ktoś nie to w końcu mógł głosować na UG i też by dostał.

manio
02-03-2009, 15:42
Nie muszą, mnie bawią.
Nie uważam też, żeby książka od Recona to była korupcja, gdyż nie spowodowała ona, że ktokolwiek z tego powodu zagłosował na UG i tyle.
A jak kogoś to tak bardzo boli, że inni dostaną, a ktoś nie to w końcu mógł głosować na UG i też by dostał.
Droga Orsini mnie osobiście tak bardzo boli że Ty dostaniesz tą książkę, a ja nie,że postanowiłem na KiMB skorupować niejakiego Lacha co by Cię odpowiednio z niejakim "wielebnym "podlał, wtedy na pewno ową książkę zgubisz i mnie nie będzie żal:-P:-P:-P

Krysia
02-03-2009, 15:44
ooo bardzo chętnie, ale chyba Lacha nie ma w Górnych :sad::sad::sad:
być może nie pamiętam kto mnie podnosił spod drzwi pokoju, ale pamiętam jak Lach grał pięknie na gitarze...
Także jestem Pastorowi dozgonnie wdzięczna za wspaniały wieczór wtedy.

Pastor
02-03-2009, 16:41
Pastorze, Ty mnie nie obrażaj !!!:x
Odnośnie Krywego przedstawiłem moją własną, potężną propozycję "korupcyjną".
I nie moja wina, że wszyscy się wystraszyli Długiego i bali się pojechać do Krywego.:-)

A my z Tobą znamy się w sumie niewiele, ale nawet na podstawie tej naszej krótkiej znajomości powinieneś się już był zorientować, że u mnie słowo nie dym.

Szanowny P. Prezydencie! Absolutnie nie było moim zamiarem Cię urazić! Twojej "potężnej propozycji", nazwijmy ją "motywacyjną", nie brałem pod uwagę, ponieważ ją unieważniłem, jako niezgodną z Ustawą o wychowaniu w trzezwości! (zapomniałem Ci o tym napisać).
Na wszelki wypadek przepraszam!!!

Recon
02-03-2009, 17:30
Niektórym ludziom należałoby wytoczyć proces myślenia. S. J. Lec

Ludkowie kochani, Forumowicze (mówię tylko do tych niektórych)... nie przesadzacie oby z tymi wielkimi słowy na temat korupcji. Zrobiliśmy razem(!!!) małe show na Forum i trzeba to traktować jako swoistą zabawę. Chciałem w formie zabawy pod jakimś pretekstem też coś ofiarować. Pretekst się znalazł i nie psujcie radości dawania. Sam mam coś dostać i też mam się doszukiwać podtekstów? Jak tak dalej pójdzie, to przy obdarowywaniu i Piskalowe pierniki staną się cierpkie od tych utyskiwań i całkowicie stracą słodkość bo też zalatują korupcją.
Teraz do tych podchodzących tak bardzo poważnie do tematu!!!... proszę o nie rzucanie słów na wiatr i zgłoszenie korupcji do prokuratury bo jest przecież art. 304 § 1 k.p.k. Zgodnie z tym artykułem każdy, kto dowiedział się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu, ma obowiązek zawiadomić o tym fakcie prokuratora lub Policję. To oznacza, że nie tylko pokrzywdzony lub bezpośredni świadek przestępstwa, ale każda osoba dysponująca informacjami na temat popełnienia przestępstwa powinna zawiadomić o tym organy ścigania.
Przepis ten nie przewiduje kary za niedopełnienie wspomnianego obowiązku, odwołuje się natomiast do pożądanych postaw społecznych w demokratycznym państwie, dzięki którym popełnione przestępstwo nie pozostaje anonimowe, a jego sprawca nie może liczyć na bezkarność.

Jeszcze tutaj, aż tak poważny na tym Forum nie byłem, ale czasami jak widać trzeba. Ja czasami palnę coś poważnie ale później mi przechodzi, zaczynam żałować i wracam do spokojności. Też i tak się zaraz stanie. :) Ale swoje musiałem powiedzieć bo mnie rusza.
Znacie porzekadło o łyżce dziegciu i beczce miodu? Przypomnijcie sobie co niektórzy o tym!
Koniec tematu!!! Porządni obywatele niech zgłoszą się do odpowiednich organów a zamieszani w korupcję poczekają na... nie przesądzam, bo nie wiem kto przyjdzie?
Ja wracam do spokojności i niektórym też radzę. Powiedziałem!

Krysia
02-03-2009, 18:00
Nie martw się jak Cię zamkną to będziemy Ci paczki z pomarańczami wysyłać! :-P

Stały Bywalec
02-03-2009, 18:01
(...)Przepis ten nie przewiduje kary za niedopełnienie wspomnianego obowiązku, odwołuje się natomiast do pożądanych postaw społecznych w demokratycznym państwie, dzięki którym popełnione przestępstwo nie pozostaje anonimowe, a jego sprawca nie może liczyć na bezkarność.
(...)!
Tak, tak, Recon ma rację. Znam trochę ten temat, więc dodam, że jednak znalazłaby się i kara za niedopełnienie ww. obowiązku.
Jeśli bowiem informację o popełnieniu przestępstwa otrzymałaby osoba zatrudniona w służbie publicznej, to w przypadku niepowiadomienia prokuratury lub policji miałaby problemy z prawem - poniosłaby na pewno odpowiedzialność zawodową (dyscyplinarną), a w zależności od owej zatajonej informacji, niekiedy również i karną.
A przecież są wśród nas urzędnicy, nauczyciele, itd., czyli osoby zatrudnione w sektorze publicznym.
:-o
Ale, Reconie, nie denerwuj się, ponieważ właśnie wpadłem na rozwiązanie owego problemu, tak, aby prawo było prawem, a lewo - lewem.:-)
Lucy wielokrotnie oznajmiała nam, iż na Naszym Forum występuje służbowo. Donieśmy więc może nie komu innemu, ale Jej o tych książkach, pierniczkach, 20-tu flaszkach z Krywego, które niewypite odpłynęły Sanem w siną dal (to dlatego Klopsik tak upierał się przy KIMB-ie nad Sanem !!!), o tych specjalnych nagrodach powsimordzkich, droższych (przecież każdy to wie) od statuetek Oscara.
Doniesiemy więc Jej, i co ? Ano nic, Lucy pary z buzi nie puści, jako że Ona sama zamieszana jest w jakoweś korupcyjne mapy, przy pomocy których chciała w Krywem sprowadzać cnotliwych mężczyzn na złą drogę.:lol:

.

Wojtek1121
02-03-2009, 19:25
Nie wiadomo jak potoczyłyby się wybory jakby w 2004 roku nie zadrżała mi ręka i odstąpiłem od egzekucji pewnego upierdliwca. Jak znajdę ten toporek to przywiozę go dla Orsini , chyba Pastor nie będzie miał nic przeciw temu.

Polej
02-03-2009, 19:56
Dobrze, że w Zajeździe Pod Caryńską są dwa pomieszczenia (góra i dół ), bo co niektórzy przy wspólnym biesiadowaniu mogą sobie doskoczyć do gardeł.
Trudno już rozeznać, czy to jeszcze żarty, czy też złość i straszne zacietrzewienie przemawia przez niektóre osoby. Być może organizowanie tak licznego spotkania jest błędem? Może lepiej byłoby spotykać się w mniejszych, bardziej zintegrowanych grupach? Mam jednak nadzieję, że w dniu rozpoczęcia KIMB-u będzie inaczej i wszyscy będziemy się dobrze bawić w miłej i serdecznej atmosferze, czego wszystkim życzę.

Krysia
02-03-2009, 20:00
Jak znajdę ten toporek to przywiozę go dla Orsini , chyba Pastor nie będzie miał nic przeciw temu.
:lol::lol:
teraz to ja już jak niewierny Tomasz-nie zobaczę-nie uwierzę :lol:

Michał
02-03-2009, 20:17
Witajcie
i
żegnajcie

Cieszę się bardzo, że macie wyznaczone miejsce spotkania.
Cieszę sie bardzo, że spotkacie się bez animozji.

Martwię się - jest mi smutno - że nie spotkam się z Wami.
Martwię się - bo nic innego mi nie pozostało.

Cieszę się bardzo, bo mam nadzieję, że pomimo wielu animozji - będziecie razem.
Cieszę się bardzo, bo wiem, że kiedyś się zrozumiecie - tak po ludzku.

Martwię się bo mnie nie będzie - tam gdzie Wy.

P.s.
Nie zakładam osobnego wątku - zresztą nigdy tego nie robiłem.
Kocham Was wszystkich tak jak Wy kochacie Bieszczady.

Przepraszam wszystkich urażonych moim chamstwem.

To się więcej nie powtórzy.

sir Bazyl
02-03-2009, 20:19
... Być może organizowanie tak licznego spotkania jest błędem?...
Przemek - nie szalej ;)

... Mam jednak nadzieję, że w dniu rozpoczęcia KIMB-u będzie inaczej i wszyscy będziemy się dobrze bawić w miłej i serdecznej atmosferze,....
Taaa.... niektórzy już toporów szukają :lol:

Stały Bywalec
02-03-2009, 20:19
(...)Mam jednak nadzieję, że w dniu rozpoczęcia KIMB-u będzie inaczej i wszyscy będziemy się dobrze bawić w miłej i serdecznej atmosferze, czego wszystkim życzę.
Na pewno tak. Inaczej być nie może. W ubiegłym roku było zresztą podobnie.
Wszelkie różnice poglądów zostaną na KIMB rozpatrzone przez specjalne podkomisje pracujące w myśl wytycznych "biez wodki nie razbieriosz".

A zresztą - ogłosiłem abolicję i amnestię. :smile:
http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php?t=4965

.

Krysia
02-03-2009, 20:20
Zapomniałeś dopisać, że jest to Twój ostatni post na tym forum :lol:
a tak na poważnie to żartowałam-z powodu braku Twojej osoby też będę płakać, więc przemyśl jeszcze raz tę decyzję i jedź z nami pod Pikuj chociaż

powyższe do Michała, a Wy mi się tu z postami wtryniliście;-)))

Przemek - nie szalej ;)

Taaa.... niektórzy już toporów szukają :lol:
nie szukają, a wygrali, ino im z jakichś szowinistycznych pobudek je łodebrali

Stały Bywalec
02-03-2009, 20:37
Witajcie
i
żegnajcie
(..)
To się więcej nie powtórzy.
A cóz to za chandra Cię ogarnęła ? Znów jakieś kłopoty z Pipą ?
Czy może browaru było za dużo ?:smile:

A tak poważnie, Misiek, co się dzieje ? Wyjaśnij (publicznie lub przez priv.).
:-)

Tarnina
02-03-2009, 20:39
Jako wyraźna liderka plebsu, przyjmij zatem już dziś "mój" egzemplarz owej książki (Reconie - jakbym zapomniał, to dopilnuj tego, w końcu Ty wręczasz a ja z podobnych powodów jak inni rezygnuję z owej książeczki).
Jednocześnie oświadczam, że nawet nie wiedziałem o owej łapówce. Jako człowiek honoru tak tanio swojego głosu nie sprzedaję, zatem był on czysto ideowy ;) ;) ;)

Źle mnie zrozumiałeś albo zrozumieć celowo nie chciałeś, nie liczę na łapówki, a za książeczkę podziekuje , bowiem posiadam i tą i wiele innych. Cały czas chodzi mi o formę Piotrze.
A poza tym wątpliwe jest moje uczestnictwo na KIMBie.

Michał
02-03-2009, 21:05
Witaj Kazik

A cóz to za chandra Cię ogarnęła ? Znów jakieś kłopoty z Pipą ?
Czy może browaru było za dużo ?:smile:
A tak poważnie, Misiek, co się dzieje ? Wyjaśnij (publicznie lub przez priv.).

Odzywam się jeszcze raz - boć Tyś Prezes. Publicznie?
Jestem zmęczony - i przegrany.
Z tego forum miałem przyjemność osobiście poznać tylko Ciebie i Piotra.
Szkoda.

P.s.
Pipa wybrała Szkocję - szkoda.

Pa

Tarnina
02-03-2009, 21:09
Michał, to masz szansę jak przyjedzisz do UG.

Krysia
02-03-2009, 21:11
No dobra niech stracę: podzielę się nawet i z Tobą moim winem od Hero!
ale już z nikim więcej!!!

krawc
02-03-2009, 21:46
Proponuję zamknąć dyskusje na tym wątku. Dla chcących dalej walczyć słowem złośliwym-proponuję nowy temat-Pyskówki

Piskal
02-03-2009, 22:28
No, nareszcie przy komputerze, chociaż wyniki znam już od wczorajszego wieczora dzięki łączu z samym Prezydentem. Jako osoba zgłaszająca Sękowiec chciałbym w tym miejscu podziękować osobom głosującym na niego , jak również pogratulować zwycięzcom. Oraz zapewnić, że mnie Ustrzyki baardzo odpowiadają. A w Sękowcu i tak będę.
Planuję przyjechać 11 maja do Leska i stamtąd per pedes dojść do ZpC, a w następnym tygodniu posiedzieć w Sękowcu i stamtąd połazikować. Jeśli ktoś miałby ochotę się dołączyć w pierwszym albo drugim tygodniu, to zapraszam.

Recon
02-03-2009, 23:24
Miło, że już jest spokojność.
Załatwiam już "nagrody" dla zwycięzców prawidłowych trafień miejsca obrad VIII KIMB-u. Wobec informacji Piotra, Hero i Irka o posiadaniu takich nagród, postaram się o inne... myślę, że zamienniki ale "specjalnie wybrane" ich zadowolą.

majka777
03-03-2009, 08:34
Jaka szkoda, że albumu nie dostaną także osoby, które kibicowały Ustrzykom ;)

Recon
03-03-2009, 09:49
Jaka szkoda, że albumu nie dostaną także osoby, które kibicowały Ustrzykom ;)

Szkoda...,
że wolały kibicować
niż głosować ;)

Recon
03-03-2009, 19:25
Miło, że już jest spokojność.
Załatwiam już "nagrody" dla zwycięzców prawidłowych trafień miejsca obrad VIII KIMB-u. Wobec informacji Piotra, Hero i Irka o posiadaniu takich nagród, postaram się o inne... myślę, że zamienniki ale "specjalnie wybrane" ich zadowolą.

Informuję: mam już praktycznie sprawę dopiętą więc i mój temat "nagród" zamykam aż do spotkania na VIII KIMB-ie.

Specjane ukłony i słowo dziękuję dla Lucyny za cenną wskazówkę!

Recon
25-04-2009, 23:56
Jednak temat lekko odmyknę. ;)
Piotr, Hero i Irek mają już "specjalnie wybrane" zamienniki w postaci wolumenów, oczywiście w słusznym temacie. Myślę, że będą zadowoleni. ;) Niech też się stawią osobiście po nagrody bo muszę widzieć reakcję na jej otrzymanie.
Nurtuje mnie tylko jeden problem... co mam zrobić z nagrodami gdy laureat się nie zjawi na KIMB-ie? Ale może nie ma się czym martwić? :)

Stały Bywalec
26-04-2009, 00:28
Jednak temat lekko odmyknę. ;)
(...)Nurtuje mnie tylko jeden problem... co mam zrobić z nagrodami gdy laureat się nie zjawi na KIMB-ie? Ale może nie ma się czym martwić? :)
Poprosisz poprzez priv. o adres i wyślesz pocztą, listem poleconym. Niestety wyjdzie to wtedy kilka złotych drożej.

Krysia
26-04-2009, 10:18
Przejdą na rok przyszły?
no chyba, że komuś wypadnie naprawdę ważny powód, żeby nie jechać. Tak jakoś stoi w regulaminie głosowania, więc jeśli komuś się po prostu nie będzie chciało jechać to nie dostanie.
Czemu Recon ma wpadać w koszty?niewielkie, ale jednak

WUKA
26-04-2009, 11:59
Czemu zaraz sie "komuś ma nie chcieć"? Mnie np.chce sie bardzo,ale z różnych (POWAŻNYCH) powodów,nie mogę przewidzieć czy sie uda.Dlatego nie zgłaszam oficjalnie udziału.Jak będzie to tylko możliwe,przyjadę.Jak nie,może kogoś poprosze o porzucenie "trofeów".

Krysia
26-04-2009, 12:08
WUKA a drugie moje zdanie brzmi jak?:mrgreen:
będziesz miała powód ważny-ok, ale nie wymieniając z nicka co najmniej jedna osoba z głosujących się nie pojawi i to bez ważnego powodu :twisted::evil:

Stały Bywalec
26-04-2009, 19:50
(...)ale nie wymieniając z nicka co najmniej jedna osoba z głosujących się nie pojawi i to bez ważnego powodu :twisted::evil:
A to łotr (lub łotrzyca) !
:-(:-(:-(
Na KIMB-ie sporządzimy listę obecności !!!

Krysia
26-04-2009, 20:26
doszła kolejna właśnie smsa dostałam-mieszkanie malują
i tej osoby mi brakować będzie akurat :-(:sad::-(
chlip chlip chlippppppppppp

Stały Bywalec
26-04-2009, 21:26
doszła kolejna właśnie smsa dostałam-mieszkanie malują
i tej osoby mi brakować będzie akurat :-(:sad::-(
chlip chlip chlippppppppppp
A niech im tynk wewnętrzny lub gładź gipsowa odpadnie !!! Niech im farba wyblaknie, spłowieje i zacieków nabierze !!! Niech im na pierwszej imprezie goście rzygną na ścianę !!!

Krysia
26-04-2009, 21:49
Buhahaha
to ostatnie to w sumie wykonalne jak nas Derciak zaprosi na parapetówę
:lol:

Stały Bywalec
28-04-2009, 19:58
Buhahaha
to ostatnie to w sumie wykonalne jak nas Derciak zaprosi na parapetówę
:lol:
To o Derty'ego chodzi ?
To już by była z Jego strony recydywa. W ubiegłym roku też nie widziałem Go na KIMB-ie, pomimo iż wcześniej głosował.

Orsini, mam nadzieję, że się mylisz.
:-o

Krysia
29-04-2009, 00:42
No niestety nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała się mylić :-(

Stały Bywalec
30-04-2009, 07:03
No niestety nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała się mylić :-(
Czyżby ... strzała Amora ?

Krysia
30-04-2009, 08:26
słucham???:shock::shock::shock:
że niby ja w nim?ło matko jedyna...
A to już się po prostu lubić nie można?bez żadnego love story???:lol:
Ciebie też lubię na ten przykład :smile:

Recon
09-05-2009, 13:37
Dylemat mój jednak pozostał i zapewne at hoc będzie podjęty. Rozważałem 2 alternatywne rozwiązania: pierwsze to faktyczne wysyłanie pocztą a drugie już bardziej racjonalne i wygodne (tezy obronne są) byłoby losowanie wśród tych co przybyli i zgłoszą chęć wzięcia udziału w tym losowaniu. Ale jak powiedziałem decyzja będzie at hoc. A może nie ma czym się przejmować? :)

Stały Bywalec
09-05-2009, 21:57
Dylemat mój jednak pozostał i zapewne at hoc będzie podjęty. Rozważałem 2 alternatywne rozwiązania: pierwsze to faktyczne wysyłanie pocztą a drugie już bardziej racjonalne i wygodne (tezy obronne są) byłoby losowanie wśród tych co przybyli i zgłoszą chęć wzięcia udziału w tym losowaniu. Ale jak powiedziałem decyzja będzie at hoc. A może nie ma czym się przejmować? :)
Sam wcześniej podrzuciłem Ci pomysł wysłania osobom nieobecnym ufundowanych przez Ciebie książek pocztą, ale teraz przyznaję się do błędu i z owego pomysłu wycofuję.

Teza: Takiej osobie książka się w ogóle nie należy.

Dowód:

1. Książka należy się osobie, która oddała głos na lokalizację VIII KIMB w UG.
2. Wg naszego regulaminu, głosując jednocześnie deklarowaliśmy, że na KIMB przyjedziemy.
3. Osoba nieobecna po pierwsze - złamała regulamin, po drugie - przyczyniła się do wypaczenia finalnego wyniku głosowania.
4. Niesolidność nie powinna być premiowana.

c.b.d.o.

Może zdarzyć się wyjątek w postaci naprawdę nadzwyczajnego wydarzenia. Ale, jak wiemy, wyjątek tylko potwierdza regułę.
A jeśli nawet ktoś z powodu jakiegoś nadzwyczajnego szczęścia (każdemu życzę) lub nieszczęścia (nikomu nie życzę) nie weźmie udziału w KIMB, to i nie otrzymanie książki też przeboleje.

Wojtek1121
09-05-2009, 22:32
Popieram stanowisko SB.

Recon
09-05-2009, 22:52
Zanim Wasze posty przeczytałem to odebrałem jeden PW i od razu decyzja stała się zgodna z... Waszymi stanowiskami. Książki nieobecnym powysyłam lub dam do przekazania o ile to będzie usprawiedliwiona nieobecność. Pozostałe, jeśli będą, rozlosujemy.:)

Krysia
09-05-2009, 23:21
A ja pierwsza to mówiłam :-P

mavo
10-05-2009, 10:03
Drogi Reconie

Proponoje uhonorowac tych ktorzy nie brali udzialu w glosowani { z roznych wzgledow np regulamin } a na kongresie sie pojawia. Jestem pewien ze wszyscy oni chcieli glosowac na UG.????
Pozdrawiam

Recon
23-05-2009, 13:27
No i zostały rozlosowane! Było 7 chętnych na 5 fantów. :( "Sierotka" poproszona z widzów KIMB-owych rozlosowała książki i koniec tematu. Z nieobecnych na KIMB-ie otrzymali nagrody: WUKA (usprawiedliwiona) i Orsini (była tuż przed KIMB-em). Dobrze czasami być dyktatorem. ;) Myślacych inaczej lub mających inne zdanie w tym temacie zapraszam do wzięcia sprawy w swoje ręce przy następnej podobnej zabawie.
Dla mnie zabawa była przednia i już kombinuję następną, chociaż nie obiecuję. ;)

mAAtylda
23-05-2009, 14:28
Strasznie dziękuję RECONOWI za tą książkę, tak rzadko się dostaje prezenty ot tak!