Zobacz pełną wersję : Pierwszy raz w Bieszczady
rygiel1974
07-03-2009, 15:33
Witam wszystkich. Wiem że na pewno odpowiadaliście na takie pytania dziesiątki razy ale mam nadzieję że pomożecie i mnie. A więc mam zamiar wybrać się razem z dziesięcioletnią córką (przeszła ze mną połowę Tatr) w lipcu lub sierpniu w Bieszczady oczywiście. Interesują mnie praktycznie dwie miejscowości Wetlina lub Ustrzyki Górne, co byście nam poradzili? w której miejscowości jest więcej szlaków? gdzie łatwiej z noclegiem ? i wyżywieniem? a w ogóle będę wdzięczny za każdą informacje i każda na pewno nam się przyda (będziemy bez własnego transportu). Z góry serdecznie dziękuje
diabel-1410
07-03-2009, 19:55
Jak sam piszesz-setki takich samych pytan a odpowiedzi te same.Wetlina jak mozesz dojrzec na mapie to b.szybkie wyjscie na Polonine Wetlinska,Mala i Wielka Rawke,zejscie ze Smereka do kalnicy.U.G-3 b.popularne trasy pod nosem .Polonina Carynska,U.G.-Szeroki Wierch-Tarnica-zejscie w dol do Wolosatego ew przejscie dalej przez Krzemien ,Rozsypaniec i powrot asfaltem do Wolosatego ok.6km od U.G.O noclegi nie masz sie co martwic jest tego opor,wystarczy popatrzec w necie.Ja ze swojej strony polecilbym tzw.kanon czyli szlak 5 schronisk(czerwony)tj start w komanczy meta w wolosatym i noclegi co dzien gdzie indziej.Oczywiscie nie znam twoich ograniczen dot.dziecka.Bagaze itp.Natomiast jesli wybierzesz jako baze wetline to bez problemu wszedzie dojedziesz busami jezdzacymi tam co dzien.
Witam, pierwszy raz wybieram się w Bieszczady, planowałem jechać tam już od paru lat,dopiero teraz sie zdecydowałem.Wiekszość osób które pytałem gdzie jechać odpowoiadała zawsze inaczej,wiec mały problem-gdzie? Myśle o Ustrzykach dolnych.Może ktoś doradzi czy to dobre miejsce...? I jescze 1 pytanie, jadac z Poznania, jak njlepiej,do Rzeszowa, potem przesiadka na pks, czy do Krakowa,potem Sanok?(pociąg) z góry dzięki za pomoc! pozdrawiam ABe poe
Witaj na Forum!
Ustrzyki Dolne to raczej słaba baza wypadowa. Uściślij jakie masz plany, co chcesz robić.
Z Poznania masz bezpośredni pociąg do Przemyśla, skąd masz połączenie do UD lub dalej do Górnych. Można wysiąść wcześniej w Rzeszowie i kombinować dojazd z tej strony. Opcji jest sporo.
bertrand236
07-04-2009, 17:06
Witaj na forum. Jeżeli wiesz, że setki razy takie pytanie padało, to poszukaj setki odpowiedzi. Na górnym pasku masz opcję szukaj, a potem Googluj na forum i wpisz tytuł swojego posta. Wyskakuje 9 stron różnych linków. Następnie czytaj, czytaj, czytaj, czytaj... A potem ewentualnie zapytaj, a uzyskasz odpowiedź.
Pozdrawiam