PDA

Zobacz pełną wersję : pierwsza wycieczka

kar
04-06-2009, 13:53
Witam wszystkich wybieram sie po raz pierwszy w Bieszczady. Planuje wyjazd na 2/3 dni i mam prośbę czy mógłby ktoś polecić mi wycieczkę chodzi mi skąd najlepiej zacząć tak aby jak najwięcej zwiedzić chciałbym zaliczyć tarnice rawki smerek i połoniny.
. z góry dzikuje za pomoc i pozdrawiam

Hero
04-06-2009, 15:14
Polecam Ustrzyki Górne. Masz tam pełną rozpiętość standardu i cen kwater, sklep na miejscu, autobusy. Wyjdziesz z nich na szlaki na Tarnicę, Rawki, Połoninę Caryńską. Nie zapomnij zaopatrzyć się w mapę, naładowany telefon i coś przeciwdeszczowego, w górach nigdy nic nie wiadomo na 100%.

Piskal
04-06-2009, 16:21
Potwierdzam.Ustrzyki Górne.Jeśli będziesz pierwszy raz to Tarnicę najlepiej zaatakować od strony Wołosatego, potem zejście do UG. A Rawki od Przełęczy Wyźniańskiej i też zejście do Ustrzyk.Z podwózką w Bieszczadach nie powinno być problemu.A Smerek i wetlińską z Wetliny.

kar
04-06-2009, 17:11
dziki wielkie za pomoc. damn znać na forum jak było . POZDRAWIAM

Stały Bywalec
04-06-2009, 18:45
dziki wielkie za pomoc. damn znać na forum jak było . POZDRAWIAM
Dzikami nas nie strasz, nie boimy się. :lol:
A co do obiecanej relacji - trzymamy za słowo.

kar
04-06-2009, 23:35
dzięki dzięki :oops::oops::oops:

kar
05-06-2009, 11:01
a jak wyglądają noclegi w Ustrzykach górnych w hotelikach czy w schroniskach czy trzeba wcześniej coś rezerwować czy można jechać w ciemno . pozdrawiam

Mery
05-06-2009, 11:06
Zawsze się coś znajdzie ;)
Ogólnie zależy czego i kiedy szukasz.
Jeżeli na zbliżający się długi weekend i chcesz na łóżku spać, to lepiej coś zaklep. Jak na glebie może być, to ja bym się nie martwił.

kar
23-07-2009, 11:16
Witam wszystkich. na Tarnicę uderzyłem tak jak proponowaliście od Wołosatego a z powrotem przez Szeroki Wierch. No powiem coś pięknego:wink:, pogoda i widoczność w 100% dopisała. na szlakach nie było tłoczno czyli swobodnie można było maszerować byłem tam w czerwcu w którąś sobotę ale nie pamiętam dokładnie kiedy a pisze teraz bo nie miałem dostępu do neta.

A na zbliżający sie weekend planuje z Bacówki Pod Małą Rawką udać sie na taką wycieczkę na necie znalazłem taką trasę i co o tym myślicie warto?
Trasa od schroniska wiedzie (za znakami zielonymi) na Małą Rawkę (1271) i dalej za znakami żółtymi na Wielką Rawkę (1307). Potem za znakami niebieskimi na Kremenaros (1221, 1207) - trójstyk granic Polski, Ukrainy i Słowacji. Dalej za znakami słowackimi (czerwonymi) doliną Kamienistego Potoku, następnie przez przełęcz w grzbiecie Packovej Kiczery do Novej Sedlicy (400).