PDA

Zobacz pełną wersję : Dwuosobowy wypad w dzicz :)

garbaty_pawel
15-07-2009, 19:07
Hej

Sprawa jest prosta - dwuosobowy wypad w najblizszych dniach w bieszczady na pare dni. Bieszczady od strony cywilizowanej znam w wiekszosci, jednak z ta dzika czescia nie bylo mi dane sie zapoznac az tak dobrze. Chcialbym jakas przyjemna dzicz, moc pochodzic po gorach i do tego jakis nocleg dla dwoch osob. Nie musi to byc sam srodek wielkiego lasu, ale chcialbym zeby bylo to jednak z dala od lipcowego tlumu. Dobrze by bylo gdybym mogl gdzies zostawic samochod przy miejscu noclegu. Szukalem czegos podobnego na forum, jednak wszystko to ogolniki bez konretow :(

pozdrawiam

bertrand236
15-07-2009, 20:51
Na forum o tym miejscu się pisało..
http://krywe.webpark.pl/noclegi.html. Może nawet autem tam uda Ci się dojechać ;-)
Witaj na forum

rafcinek
15-07-2009, 21:54
Ja mógłbym polecić Ci to: www.bieszczady.osa.pl (http://www.bieszczady.osa.pl/)
Według mnie pasuje do twojego opisu.

rafcinek
15-07-2009, 22:00
Ja mógłbym polecić Ci to: www.bieszczady.osa.pl (http://www.bieszczady.osa.pl/)
Według mnie pasuje do twojego opisu.

długi
15-07-2009, 23:22
Na forum o tym miejscu się pisało..
http://krywe.webpark.pl/noclegi.html. Może nawet autem tam uda Ci się dojechać ;-)
Witaj na forum

Lepiej zostawić auto na górce i zejść. Przejezdność zależy od pogody. Zjedziesz, spadnie deszcz i nie wyjedziesz:-P
Miejsce na dzikie wypady idealne.
Pozdrawiam
Długi

garbaty_pawel
16-07-2009, 09:45
Hej

Nie bardzo dociera do mnie informacja dot. samochodu - moze to efekt wczesnej pory jeszcze :) Z tego co rozumiem to dojechanie do tego gospodarstwa / wsi wiaze sie ze zjazdem z gory po jakiejs niezbyt pewnej drodze, tak? :) Jezeli mialbym zostawic gdzies auto, to gdzie? Niechcialbym zeby auto zniknelo albo zostalo rozszarpane przez stado niedzwiedzi ;-)

bernardyn
16-07-2009, 13:34
Jeśli chodzi o gospodarstwo agroturystyczne w Krywe to nie polecam. Okolica jest rzeczywiście przepiękna, tylko niestety gospodarze nie są zbyt uprzejmi.

pozdrawiam

dorota z krakowa
16-07-2009, 17:32
Polecam hotelik w Tarnawie Niżnej - już lada chwila będzie czynny.
Ceny za nocleg nie 150. zł, ale od 25 do 30. A pokoje z łazienkami, i inne luksusy. Parking nie strzeżony, ale pilnie obserwowany przez straż graniczną i okolicznych mieszkańców. Autobus tu nie dojeżdża. Cisza, spokój, granica ukraińska parę kroków dalej, piękna okolica, dolina Sanu - a jak ktoś ma ochotę na wypady w wyższe partie Bieszczadu, to wystarczy zjechać 5. km. do Mucznego, zostawić samochód na parkingu przed hotelem i wyruszyć na Bukowe Berdo, i dalej.
Wszystkiego dobrego

długi
16-07-2009, 21:58
Hej

Nie bardzo dociera do mnie informacja dot. samochodu - moze to efekt wczesnej pory jeszcze :) Z tego co rozumiem to dojechanie do tego gospodarstwa / wsi wiaze sie ze zjazdem z gory po jakiejs niezbyt pewnej drodze, tak? :) Jezeli mialbym zostawic gdzies auto, to gdzie? Niechcialbym zeby auto zniknelo albo zostalo rozszarpane przez stado niedzwiedzi ;-)

Nawet przy ładnej pogodzie zjazd do Krywego bywa ryzykowny. Auto można zostawić przy stokówce. Nie na drodze tylko obok. Będzie bezpieczne; dzikie ciężarówki z drewnem nie jeżdżą po "parkingu".
Wieś Krywe obecnie liczy 1 gospodarstwo. Przy tak licznych sąsiadach mieszkanie na Krywem kształtuje specyficzne cechy charakteru. Nikt nie będzie z uśmiechem pytał czy Ci jest dobrze i może chcesz herbatki. Znam osoby, którym to nie odpowiada. Odbierają to jak Berbardyn. Znam takich, co od lat przyjeżdżają kilka razy w roku. Ja należę do tych drugich. Nie polecam Wam Krywego. Ale jest to jedno z niewielu miejsc naprawdę na uboczu. I warte odwiedzenia nie tylko przechodząc.
Pozdrawiam
Długi

rafcinek
16-07-2009, 22:12
Tak, okolica naprawdę piękna!

sturnus
19-07-2009, 00:45
A może do Judów do Balnicy? Samochód jest gdzie zostawić, pochodzić na graniczny mozna się wybrać, który to nie jest jeszcze zadeptywany przez tłumy lub na Słowację. Sklepik mały również jest pod bokiem. A woda w studni jaka dobra.

pozdrawiam