Zobacz pełną wersję : Mapa Bieszczad za 5 zł, a właściwie za 2,50 zł
Stały Bywalec
11-08-2009, 18:49
Redakcja "Gazety Wyborczej" zapowiedziała dziś piątkowy (14 sierpnia br.) dodatek w postaci mapy turystycznej "Bieszczady".
Cytuję:
"Skala 1:75000
Informator krajoznawczy
Schroniska, pensjonaty, hotele
Szlaki turystyczne, spacerowe i rowerowe
Rezerwaty przyrody".
Cena "GW" wraz z tym dodatkiem ma wynosić 4,99 zł, czyli cena samej mapy tylko 2,49 zł.
Piątowa "GW" bez dodatku kosztuje bowiem "aż" 2,50 zł (w tej cenie tygodniowy program TV oraz regionalna wkładka "Co jest grane" o repertuarze kin, teatrów, koncertów, etc.).
Zatem: "żer dla skner"
:smile:
No biorąc pod uwagę..."grupę targetową" copyright L....tfuu, chodzi mi o potencjalnego klienta, czyli odbiorcę ( a więc masowego) oraz skalę mapy....kupię...Nasz Dziennik;), przynajmniej wesprę toruńską uczelnię, hihi
Boże broń! Ostatnio przez przypadek nabyłam mapę tego "wydawnictwa" pt. Sudety. Ja rozumiem, że niektóre mapy są kiepskie, ale to już jest przegięcie. Mapa jest dwustronna formatu trochę większego niż A4 , przy czym na drugiej stronie jest połowa tego co na pierwszej. Znalazłam 3 (!)szlaki prowadzące niewiadomo skąd i dokąd, jakieś reklamy hoteli, mapa generlanie stawia chyba tylko na osoby zmotoryzowane i to najlepiej z GPS.Generlanie miałam świetną rozrywkę na weekend przeglądając to coś.Jak taka sama ( a pewnie tak) będzie mapa Bieszczad to mam chociaz nadzieje, że żaden gejzer intelektu nie potraktuje jej jako jedynej mapy podczas podróży.
Nie jestem moze zbyt kompetentny w tych sprawach, ale zakupiłem tą mapę i uważam że wcale nie jest zła. Za taką cenę w szczególności. Przypomina pod względem wyglądu wydawnictwa firmy Compass. Jest dwustronna i obejmuje całkiem spory obszar - jedna strona na BPN, parki krajobrazowe doliny sanu i ciśniańsko-wetliński oraz zalew soliński, druga na park gór słonnych i okolice sanoka.
Witajcie!
Niestety, tak się złożyło, że przeczytałam właśnie przed chwilą ten post, a ta mapa (choć może niezbyt dobra), na pewno przydałaby mi się.
Czy ktoś byłby w stanie ją zeskanować?
Pozdrawiam!
Stały Bywalec
15-08-2009, 05:44
Witajcie!
Niestety, tak się złożyło, że przeczytałam właśnie przed chwilą ten post, a ta mapa (choć może niezbyt dobra), na pewno przydałaby mi się.
Pozdrawiam!
Wątpię.
Ale nadal jej szukaj w kioskach - tych nielicznych otwartych dziś i jutro. Mapa jest bowiem dodatkiem do "GW" świątecznej 14 -16 sierpnia br.
Witajcie!
Pozdrawiam!
http://www.bieszczady.pl/?catID=241
Boże broń! Ostatnio przez przypadek nabyłam mapę tego "wydawnictwa" pt. Sudety.
Jeszcze tego nie widziałem - jakieś dokłądniejsze opisanie mapy poproszę:)
bywały gorsze, ale to nie Ruthenus :)
Taa, kupiłem jaka cena taka mapa .
Obejrzałem i stwierdziłem, że jeśli uwzględnić cenę, jakość, grupę docelową użytkowników, przeznaczenie map i kanał dystrybucji, to jest to produkt doskonały :-D Jakieś dwa lata temu zgromadziłem komplet map polskich gór wydanych przez Demart i dołączanych gratis do "Gazety Prawnej". Opinia jak wyżej, czyli sympatyczny gadżet, w określonych sytuacjach całkiem użyteczny. No nie oszukujmy się - mapy są dodawane do gazet nie po to, żeby promować turystykę, ale żeby podnieść wakacyjną sprzedaż. Zawsze to lepsze, niż jakiś plastikowy badziew 8)
Podobnie z mini-przewodnikami, ostatnio kupowałem Wyborczą z jakąs Polską na weekend bodajże Pascala. W sumie 100 razy więcej informacji, równie atrakcyjnie podanej znajdzie się po kilkukrotnym kliknięciu w wyniki googla, ale zawsze jest coś, co można poprzeglądać w wannie;)