Zobacz pełną wersję : "Przepis"
No i po co tyle słów
zbędnych,gdy starczą
takie krótkie ONA i ON
Dodać tylko plecaki
i góry,i nad ziemią
niebieski skłon.
Potem stopić się trzeba
z jesienią , w jedność
z lasem , w bukowe
purpury.
Serca trzymać porządnie
na sznurku
bo się dawno uniosły
pod chmury.
(WUKA)
Słowa mają magiczna moc:))Ty wiesz o tym.Poeta słowami pokaże wszystko,co trudno jest dostrzec w pośpiechu dnia codziennego.Ty to potrafisz,masz ten dar czarowania słowem
"Przepis"dedykuję Julii i Piskalowi !!!
wp.krzysztof
10-11-2009, 23:01
Impressive !!!
Dobry Wieczór
Zaskakujesz mnie codziennie. Coraz chętniej czytam Twoje wiersze.
Normalnie - jestem pod wrażeniem niczym Wielki Brat.
Gratuluję WUKA.
A ja Ci, wp.krzysztofie ,dziękuję że zaglądasz do tej "przegródki forumowej" i jeszcze wyrażasz swoją opinię jako jeden z nielicznych!Pozdrawiam!
wp.krzysztof
10-11-2009, 23:30
a owszem - z duża przyjemnością zaglądam. Nawet miałem ochotę coś więcej napisać o tym jak odbieram Twoje wiersze, ale ciągle nie znajduję odpowiednich słów, Wiesz - pióro me niezdarne ect. Ale, ilekroć je czytam, zawsze mam wrażenie, że piszesz o rzeczach znajomych. Jakby moich. I zawsze zadaję sobie pytanie: przypadek?, czy ... po prostu ...życie.
Zawsze tu zaglądam. Zawsze jestem zachwycony. Nie zawsze daję temu wyraz, ale ten wiersz jest wart dużej pochwały.
Lubię Twoje pisanie
Długi
Noooo....
Julia i Piskal gratuluję tak wspaniałego prezentu!!!
Dla mnie by to był jeden z najwspanialszych jaki w życiu dostałabym!
No to....dostaniesz.Obiecuję!
:oops: nie śmiałam nawet marzyć o tym...
diabel-1410
12-11-2009, 10:34
ech WUKA aż się cieplej na sercu zrobiło czytając ten wiersz
Aleksandra
12-11-2009, 18:19
Oj WUKO, Ty chyba zostaniesz Królową poezji na tym forum, bo co zrobić Poeta roku 2009, ... itd :)
Czyta się cudnie Twoje wiersze. Słucha się ich, też wspaniale, pisz nam pisz WUKO.
Królową?No co Ty,Oleńko!Nie mam takich aspiracji-cieszy mnie,gdy coś się komuś po prostu podoba.Ty też piszesz przecież pięknie!
Rzecz zabawna się zdarzyła.W tym samym czasie został przyjęty do publikacji
mój przepis,ale na ...domowe cebulaki do piwa!Gdzieś tam wkrótce będzie można z niego skorzystać (gazetka się zwie "Przyślij przepis").Kiedy zobaczyłam mailowe powiadomienie o tym,nie mogłam przez chwilę "załapać"o co chodzi.Jednym słowem przepis goni przepis!
Nikt nie chce przepisu na przepyszne cebulaki do piwa?Niebywałe-wszyscy żyją tylko poezją...heh!
maciejka
03-12-2009, 00:15
moja mama kolekcjonuje "Przyślij przepis" to ja może zdobędę ten wyjątkowy numer!
Ja poproszę o przepis na cebulaki bez piwa
Długi
trzykropkiinicwiecej
03-12-2009, 17:08
ja też chce te cebulaki jak bez piwa
Dziękuję za przepis, spróbuję upiec jeszcze przed świętami. Dam znać, jak wyszły.
Tymczasem fotka otrzymana od Wuki
Pozdrawiam
Długi
wp.krzysztof
04-12-2009, 22:15
Nikt nie chce przepisu na przepyszne cebulaki do piwa?
WUKA - no to daj ten przepis w wątku kulinarnym - jak nie wyjdzie, to zawsze zostanie jeszcze pivo :-)
ja też chce przepis:)))uwielbiam cebulowe specjały:)))))
Wszyscy zainteresowani otrzymali!Zamykam wątek "jadalny".wracam do "duchowego".Udanych wypieków (na twarzy też).