Zobacz pełną wersję : Chemtrails-rozlegle biale smugi w Bieszczadach???
Bedac w 05.06 oraz 06.06.2010 w Bieszczadach po ulewnej pogodzie,wyjrzalo wspaniale i tak oczekiwane sloneczko.Jednak wraz z nim pojawily sie biale smugi na niebie,ktore utrzymywaly sie az do naszego wyjazdu w niedziele wieczorem.Smugi zostaly zrobione przez samoloty,lecz to nie byla normalna smuga kondensacyjna,ktora znika najdalej po kilku minutach.To cos unosilo sie calymi godzinami,kradnac NAM wspaniale slonce oraz blekit pieknego Bieszczadzkiego nieba.Mysle ze to nie pierwszy przypadek,gdyz dzieje sie to nagminie w calej Polsce.Nigdzie jednak nie ma odpowiedzi na to DZIWNE zjawisko,ktore na zachodzie zwa "CHEMTRAILS"
To OBCY chcą nas wytruć!!!Na pewno!
A tak serio to nie sa to żadne chemitrailse, nie pamiętam już gdzie a szukać mi się nie chce, ale to są zwykłe zjawiska atmosferyczne. Gdzieś jest www wyjaśniająca dokładnie skąd się te smugi biorą i dlaczego wyglądają jak wyglądają. Teorie spiskowe więc w tym wypadku odpadają.
W Norwegii też jednego dnia były, więc spokojnie jak coś-oni też zginą :mrgreen:
trzykropkiinicwiecej
07-06-2010, 10:52
..ostatnie dni to rzeczywiście cirrusy śjakieś, bo nie zauważyłem wzmożonego ruchu samolotów nad Bieszczadami... co do chemtrails... sam skład paliwa lotniczego i brak norm (gdzieżby się konstruktorom śniły "czyste" silniki) w emisji spali wśród statków powietrznych... oj oj.. sypie się na nas z nieba kosmiczny pył, i wcale nie jest taki zdrowy... zastanawia mnie czy to temat do działu Bieszczady Praktycznie :/
Bardzo ciekawe wypowiedzi,myslalem ze moze bedzie warto sie nad tym glebiej zastanowic.Jednak watpie w to po tych wstepnych wypowiedziach.Po co sie zastanawiac najlepiej zwalic na "chmurki,paliwo,teorie spiskowe,przewidzenie,itd.".
Jeszcze inni zastanawiaja sie czy ten temat jest na odpowiednim miejscu.
Najlepiej nic nie mowic na takie tematy,gdyz staja sie niezbyt wygodne co do niektorych.
dziabka1
07-06-2010, 12:31
A jakichże to odpowiedzi się spodziewał bies? Drżenia? Poparcia? Hymnów do nieba?
Dla mnie to zwykła teoria spiskowa podbijana na dodatek przez bębenek Jedynej Właściwej Rozgłośni.
Chłopie to są zwykłe chmury, jak jestes ciekawy jak powstają to poszukaj na necie-jest tego pełno. Mnie to nie interesuje po prostu czy to cumulus, czy cirrus, czy cokolwiek innego-nie znam chmur i nie potrzebuję ich znać. Dla mnie chmury są albo fotogeniczne, albo niefotegeniczne i to jest wszystko co mnie interesuje w temacie chmur. Polecam fora meteorologiczne, a nie teorie spiskowe.
Krysiu ale o ile ciekawsze są teorie spiskowe od teorii powstawania chmur. Poza tym my bardzo lubimu grzebać się w takich historiach.
[...] ,ktore na zachodzie zwa "CHEMTRAILS"
Dodajmy, że najczęściej w kontekście teorii spiskowych;) Więc póki co zachowałbym spokój zanim zaczniemy podejrzewać o niecne czyny Talibów, Amerykanów, Rosjan, czy ... no chyba, że jak Kryśka mówi kosmitów...a że wszyscy wiedzą, że to kobita nie z tej ziemi, więc może wie co mówi...;)
.....chlop,sie niczego juz nie spodziewa.
Jestem tymi wypowiedziami tak wzruszony ze z trudem wstrzymuje m....
Niezalezne badania laboratoryjne przeprowadzone w USA wykazuja,ze w ich sklad wchodza takie trujace skladniki jak zwiazki aluminium,rteci,baru,siarki,karbid,wlokna polimerowe jak rownierz malo znany pierwiastek tor,ktory podobnie jak pluton i uran moze byc uzywany jako paliwo w reaktorach atomowych.
Myslalem tylko ze zainteresuje was co sie wokol nas dzieje,ale jakos was to nie interesuje.Dziekuje za dotychczasowe wypowiedzi.Pozdrawiam
Wow, a to ci dopiero ciekawe!
I nic z tego szitu nie występuje "normalnie" w zwykłych chmurach. Oczywiście Twoja wiedza bazuje na tych badaniach i możesz je nam pokazać, a nie na jakimś filmiku ściągniętym z portalu grypa666 czy jakoś tak :razz:
To jest istna ZARAZA.
Z tym trzeba walczyć zawczasu. Wycinać w wpień. Już chyba, na każdym forum zatruwają atmosferę swoimi toksycznymi teoriami...
Polecam moderatorom wycinanie tematów, bo inaczej powoli wytną normalność z waszego (naszego?) forum.
.....chlop,sie niczego juz nie spodziewa......
Myslalem tylko ze zainteresuje was co sie wokol nas dzieje,ale jakos was to nie interesuje.Dziekuje za dotychczasowe wypowiedzi.Pozdrawiam
Ja też jestem wzruszony głupotą "pewnej grupy" społeczeństwa polskiego, która daje się mamić takimi "teoriami".
Ale co się dziwić drugiemu "chłopu" (cytat za biesem) , jak sam przeor jednego z Zacnych Klasztorów wypowiada się w bardzo poważnym tonie do wiernych w tym temacie.
A jakichże to odpowiedzi się spodziewał bies? Drżenia? Poparcia? Hymnów do nieba?
Dla mnie to zwykła teoria spiskowa podbijana na dodatek przez bębenek Jedynej Właściwej Rozgłośni.
Ten pan dyrektor, tej "jedynej słusznej ..", chce wykręcić podobny numer jak ze stocznią, zastraszyć , psychicznie zdołować i wyrwać ostatni "wdowi grosz"
Jak nie wiadomo o co chodzi , to chodzi o kasę dla pana dyrektora i sp.zoo;)
Ale co tam, pewnym ludziom białe (i nie tylko) "smugi" przysłaniają komórki mózgowe odpowiedzialne za samodzielne myślenie.
.....chlop,sie niczego juz nie spodziewa.
Niezalezne badania laboratoryjne przeprowadzone w USA wykazuja,ze w ich sklad wchodza takie trujace skladniki jak zwiazki aluminium,rteci,baru,siarki,karbid,wlokna polimerowe jak rownierz malo znany pierwiastek tor,ktory podobnie jak pluton i uran moze byc uzywany jako paliwo w reaktorach atomowych.
Sprawdź jakie szkodliwe pierwiastki znajdziesz w choćby w energooszczędnych żarówkach...tą rtęć na ten przykład. czy też chcesz twierdzić, że Koncerny (taki nowy demon) chcą ludzkości zaszkodzić, zmniejszyć liczbę ludności tak destrukcyjnie wpływającą na środowisko?
Po drugie nikt nie twierdzi, że smugi kondensacyjne są neutralne chemicznie...
Termin używany jest w kontekście celowych działań mających na celu pogorszenie stanu zdrowia mieszkańców danego terenu, działania dywersyjne, czy nawet walkę z globalnym ociepleniem.
Udowodnij równie naukowym tonem, że ktokolwiek celowo próbuje wpływać na środowisko...
Fakt, że można zakłócić fale radiowe nie oznacza, że pod Smoleńskiem dokonano zamachu...;)
Ale co tam, pewnym ludziom białe (i nie tylko) "smugi" przysłaniają komórki mózgowe odpowiedzialne za samodzielne myślenie.
Przecież wiadomo że białe smugi nie są białe,a gdyby były czarne, to by nie były czarne :twisted:
"ONI" odwiedzaja nie tylko bieszczady- dwa lata temu byli nad ślężą!! ;)
http://picasaweb.google.com/osiolek.widmo/200802_Palace_pod_Sleza#5178468999815373410
a tak serio- mnie tam bardziej martwi ze w spozywanym codziennie jedzonku sa "rybonukleotydy disodowe" oraz "skrobia czesciowomodyfikowana" a na mleczku kakaowym pisze "uwaga moze zawierac sladowe ilosci mleka" ;) a kurki w fermach zamiast ziarenek wpierniczaja hormony i antybiotyki...
i ponoc niektore kraje chca wprowadzic zakaz pisania na produktach zywnosciowych "nie zawiera GMO"..
jak od tego nie wyginiemy to nie straszni nam obcy i ich ogniste smugi ;)
.
i ponoc niektore kraje chca wprowadzic zakaz pisania na produktach zywnosciowych "nie zawiera GMO"..
O tyle słusznie, że już chyba nie ma żywności, która by nie zawierała GMO,
O tyle słusznie, że już chyba nie ma żywności, która by nie zawierała GMO,
na ukrainie na jednej wodzie mineralnej pisalo ze nie zawiera ;)
na ukrainie na jednej wodzie mineralnej pisalo ze nie zawiera ;)
z czego wprost wynika, że u nas woda zawiera GMO :(
..........co ma GMO,kurki na farmach,woda na ukrainie oraz mleczko kakaowe wraz z roznymi skladnikami chemicznymi wspolnego???
z "bialymi smugami w Bieszczadach".
Kazdy z nas jest odpowiedzialny sam za to co kupuje i do ust wklada.
Zawsze marzylem ze zamieszkam z dala od zakladow,fabryk i zgielku miejskiego wsrod wspanialej przyrody,bede oddychal w miare czystym powietrzem,pil wode ze studni oraz wedrowal po wspanialych Bieszczadach i nie bede sie musial martwic o nic.A tu znow cos nowego wymyslono,a niech to............
Pragnolem sie tylko podzielic moimi odczuciami na ten temat,a tutaj sie okazuje ze to czysta bzdura,bajka wymyslona przez jakiegos fantaste.
Jezeli tak myslicie to fajnie,gdyz ja nie myslalem ze za zycia zyje w NIEBIE.
Biesie,
Po stokroć większy wpływ na syf również w Bieszczadzkim powietrzu mają je tysiące aut tam ciągle jeżdżących, że o pierdzącym metanem bydle nie wspomnę niż te smugi kondensacyjne, cokolwiek by zawierały.
Po drugie, nie napisałeś, że to smugi kondensacyjne (contrails), które powstają na skutek skraplania pary wodnej, tylko smugi chemiczne (chemtrails) - wymieniłeś nawet pół tablicy Mendelejewa, co ewidentnie na myśl przywodzi teorie spiskowe.
Podaj dowód w postaci badań uznanych instytucji co do składu chemicznego smugi lub/i co najważniejsze choćby wiarygodne poszlaki przemawiające za tym, że rozpylanie tej trucizny jest celowym działaniem jakiejkolwiek organizacji, czy państwa.
Napisałeś swoje przemyślenia i nikt Ci krzywdy nie zrobił, najwyżej potraktowano Cię ironicznie.
Jak zacznę tu przedstawiać "swoje przemyślenia" na temat Nubiru, obcych, czy innego kurna kodu Biblii, to muszę się liczyć z taką reakcją...;)
Więc nie strosz się ze złości tylko napisz kto wg Ciebie to robi...
Niestety wszystko ma wplyw,masz racje.Jednak chyba nie o to chodzi,gdyz my wszyscy doskonale wiemy co ma zly wplyw na nasze zdrowie,przyrode itd.Istotne jednak jest co my w tym kierunku robimy,aby cos zmienic,aby ktos nie wmawial nam bzdurnch zeczy ze to wszystko jest dobre i zdrowe oraz ze nie zatrowa nam srodowiska naturalnego.
My niestety tez w nim zyjemy lecz nasza postawa ignorujemy prawie wszystko,zaslaniajac sie wszechwiedzacymi autorytetami naukowymi.Potrzebujemy na wszystko dowodow,potwirdzen,a jezeli tego nie ma to traktuje sie to jako spisek lub cos tam innego.Czy nie przestalismy juz prawie myslec?Chyba tak skoro w taki,a nie inny sposob podchodzimy do pewnych spraw,ktore nas dotycza.Czy jeszcze malo jest zachorowan na raka,a do tego bezskuteczne jego leczenie,anomalia pogodowe-powodzie,huragany itd.
Co najdziwniejsze na wszystko mamy odpowiedz i to uzasadniona w jakis tam sposob.Ja stwierdzilem tylko fakt bedac wraz z moja zona swiadkiem takiego zdarzenia,ale nikt nie zastanowil sie nad tym doglebniej,gdyz po co.Wazne ze napisal co mu slina na jezyk przyniosla.
Ja nie napisalem ze ktos zrobil mi krzywe,oburzylem sie tylko postwa jaka co niektorzy przyjeli.Dowodem dla mnie jest to co sie wokol nas dzieje,a Ty potrzebujesz wraz z innymi takich namacalnych,gdyz inaczej nie uwierzysz!
No coz takich nie jestem w stanie Ci przedstawic,gdyz to jest wrecz nie mozliwe dla mnie.Jednak jezeli Cie ten temat interesuje to poszperaj troszeczke w necie i napewno cos tak znajdziesz.Mnie pytasz kto to robi,wiec moze byloby rozsadniej zapytac POLITYKOW,gdyz oni powinni cos na ten temat wiedziec,a jezeli Oni nic nie wiedza to moze Tych co wszystko wiedza.;)
A ja czekam na te dowody naukowe helołłłłłłłłłłłłłłłłłłłł!!!;-)))
PS-i co Kurski nie miał racji swego czasu z tym narodem?:-P
Niestety wszystko ma wplyw,masz racje.Jednak chyba nie o to chodzi,gdyz my wszyscy doskonale wiemy co ma zly wplyw na nasze zdrowie,przyrode itd.Istotne jednak jest co my w tym kierunku robimy,aby cos zmienic,aby ktos nie wmawial nam bzdurnch zeczy ze to wszystko jest dobre i zdrowe oraz ze nie zatrowa nam srodowiska naturalnego.
A co mamy robić w kierunku tych chemtrails? Snuć teorie spiskowe?
Czy którykolwiek ze zwolenników tych teorii choćby napisał cokolwiek poza "to nie może być zwykła smuga kondensacyjna!!!", poza zadawaniem pytań "kto nas truje???!!!", "kto w ten sposób wywołuje powodzie???!!!", czy jak ten jasnogórski uczony nawoływał "obserwujmy niebo!!!"?
Czy Ty bezkrytycznie przyjmujesz każdą teorię, bo "nie wystarczy wiedzieć, musimy cos robić?"?
My niestety tez w nim zyjemy lecz nasza postawa ignorujemy prawie wszystko,zaslaniajac sie wszechwiedzacymi autorytetami naukowymi.Potrzebujemy na wszystko dowodow,potwirdzen,a jezeli tego nie ma to traktuje sie to jako spisek lub cos tam innego.Czy nie przestalismy juz prawie myslec?
Przecież chłopie nie żyjemy w Średniowieczu zasłaniając się Świetą Inkwizycją!
Przedstaw choć jedna teorię o chemtrails napisana przez fizyka, chemika.
Potrzebujemy dowodów lub choćby logicznych przesłanek.
Bo skąd wziąłeś ten skład chemiczny?
Napisałeś:
To Twoja radosna twórczość ludowa, bo przecież nie opierasz sie na żadnych autorytetach.
Sprawdzenie składu chemicznego nie powinno być problemem, od pół wieku człowiek potrafi rozpraszać chmury, czy wywoływać opady...z różnym skutkiem.
Piszesz o niezależnych badaniach.
PODAJ DO NICH LINK.
Chyba tak skoro w taki,a nie inny sposob podchodzimy do pewnych spraw,ktore nas dotycza.Czy jeszcze malo jest zachorowan na raka,a do tego bezskuteczne jego leczenie,anomalia pogodowe-powodzie,huragany itd.
Masz depresję, czy po prostu szukasz winnego wszystkich nieszczęść tego świata?;)
Co najdziwniejsze na wszystko mamy odpowiedz i to uzasadniona w jakis tam sposob.
No Ty też masz gotową odpowiedź na pytanie co to za smugi na tym niebie - chemtrails.
Jest ona czymś konkretnym uzasadniona...tylko nie pisz o "jakichś niezależnych badaniach"
Ja stwierdzilem tylko fakt bedac wraz z moja zona swiadkiem takiego zdarzenia,ale nikt nie zastanowil sie nad tym doglebniej,gdyz po co.Wazne ze napisal co mu slina na jezyk przyniosla.ż-QUOTE]
Nieprawda.
Napisałeś:
[QUOTE]Smugi zostaly zrobione przez samoloty,lecz to nie byla normalna smuga kondensacyjna,ktora znika najdalej po kilku minutach.To cos unosilo sie calymi godzinami,kradnac NAM wspaniale slonce oraz blekit pieknego Bieszczadzkiego nieba.Mysle ze to nie pierwszy przypadek,gdyz dzieje sie to nagminie w calej Polsce.Nigdzie jednak nie ma odpowiedzi na to DZIWNE zjawisko,ktore na zachodzie zwa "CHEMTRAILS"
Czyli wykluczyłeś zwykłą smugę kondensacyjną, określiłeś je jako chemtrails.
Jednocześnie zanalizowałeś statystyki takich przypadków w Polsce.
To trochę więcej niż...opis obserwowanego zjawiska;)
Ja nie napisalem ze ktos zrobil mi krzywe,oburzylem sie tylko postwa jaka co niektorzy przyjeli.Dowodem dla mnie jest to co sie wokol nas dzieje,a Ty potrzebujesz wraz z innymi takich namacalnych,gdyz inaczej nie uwierzysz!
Oczywiście, że potrzebuje argumentu, konkretu, który da mi choć coś do myślenia.
Czegoś więcej poza zwykłe wynurzenia fantastów, nie poparte choćby logicznymi przesłankami - ponownie pytam, Ty wierzysz we wszystko, co przeczytasz, czy usłyszysz bezkrytycznie?
Dlaczego przestałeś wierzyć w znajdywanie dzieci w kapuście, czy Św. Mikołaja? ...chyba, że nie przestałeś...;)
No coz takich nie jestem w stanie Ci przedstawic,gdyz to jest wrecz nie mozliwe dla mnie.Jednak jezeli Cie ten temat interesuje to poszperaj troszeczke w necie i napewno cos tak znajdziesz.
Ty przedstawiasz jakąs teorię, Ty powinienes wskazac cos na jej poparcie.
Poczytałem sobie nieraz na ten temat, miła lektura. Co nie zmienia mojego zdania na ten temat.
Mnie pytasz kto to robi,wiec moze byloby rozsadniej zapytac POLITYKOW,gdyz oni powinni cos na ten temat wiedziec,a jezeli Oni nic nie wiedza to moze Tych co wszystko wiedza.;)
Może Ty rozmawiasz z Wszechwiedzącymi;):mrgreen:
Często słyszysz głosy?
Wspomniałeś o żonie, więc zakładam, żeś chociaż życiowo odpowiedzialny facet...inaczej bym Cie pytał co jarasz;)
I nie traktuj tego jako atak. Lubie czytać takie różniste teorie od Danikana po tych od Koncernów, może sobie nawet o tym pogadać, ale nie broń tych teorii jak matematyk broni twierdzenia Pitagorasa, czy Talib swych dogmatów o dżichadzie, czekających w raju dziewicach itd
Pozdrawiam:)
... dlaczego przestałeś wierzyć w (...) Św. Mikołaja? ...
proszę nie odchodzić od tematu i nie tykać Św. Mikołaja ;)
- Myśl, że ktoś mógłby oddziaływaniem na chmury z samolotu skutecznie wywoływać szkodliwe zjawiska atmosferyczne, jest w świetle obecnej wiedzy absurdalna - przekonuje prof. Krzysztof Haman.
Tekst ładnie puentujący powyższą dyskusję tutaj (http://czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,7984442,Samoloty__ktore_wywoluja_powodzie_ _To_absurd.html).
trzykropkiinicwiecej
08-06-2010, 15:59
..oj bies bies.. widzisz atak bo chcesz widzieć atak. internet spłaszcza większość wypowiedzi jeśli nie wszystkie... źle odebrałeś moje intencje..(i większości, zwykły kpiący ton jest ostatnio domeną na forum, nie tylko na tym , w polityce nawet kilka lat :P) Dla mnie dla przykładu chemtrails to zjawisko bliskie faktu. Sam obserwowałem coś podobnego , i miałem możliwość porównania terenów do lotów samolotów wojskowych oraz cywilnych, gdy mieszkałem przy ścieżkach dojścia największych lotnisk na świecie w kilku krajach...
Na fali ostatniej bajkowej afery ze znanym i lubianą rozgłośnią radiową i powodziami utworzyły się zaciekłe obozy odpychające jakiekolwiek teorie spiskowe, lub też pretendujące do takich na skutek retoryki medialnej.
Wypowiedzi naukowców i autorytetów też traktuję troszkę z boku, dostępni są do każdej teorii i antyteorii w każdej chwili , wystarczy odpowiednio zapłacić a marketing zrobi swoje. Sprzedaje się wszystko...
VM2301 - logiczne przesłanki już są i wypowiedzi chemików oraz fizyków, w internecie, jednak dopinane są pod klauzulą "Teorii spiskowej" co na starcie wykreśla z obiegu i siła przebicia jest tłumiona normalnym cyklem jaki toczy się podług cudownych zasad ignorancji. Nie tylko fantaści o tym piszą, ale i normalni ludzie. Nie wkładajmy wszystkich do jednego worka. Ale to właśnie fantaści i fanatycy wykurzyli temat na powierzchnię, co mu wcale nie służy...
Jednak z głową ludziska! Z głową! Skreślanie z góry jakiejś opcji, i oczekiwanie na oficjalne potwierdzenia nauki.. też jest skrajnością, i pachnie Talibami...
Nauka nie raz myliła się i musiała zmieniać zdanie... z doświadczenia wiem np. Jak w ciągu kilku (dosłownie kilku) lat zmieniały się np. standardy ratownicze do niektórych czynności w tym resuscytacyjnych, gdzie za każdym razem była to jedyna słuszna wykładnia lekarzy i Rady Resuscytacji...
...ale to tak będzie w kółko..
Idzie koniec świata w 2012 , co Wy się jakimś chemtrailsami przejmujecie...
:P
PS. W tym przypadku trwają już oficjalne badania różnych służb cywilnych w Wielkiej Brytanii i Stanach... Nauka zwana statystyką powinna dużo wyjaśnić (w samej kwestii zachorowalności na rejonach intensywnie "zachmurzonych") Ale czy wyniki trafią do obiegu? Czy ktoś ich nie sfałszuje ? hm...... taki piękny, szczery i prawdziwy świat... mniodzio
PS.2 - nie będę podawał specjalistycznych linków, jeśli Kogoś temat na prawdę interesuje to sam odnajdzie informacje, przekonywanie na siłę ..hehe... jasne... i dajcie mi turban, albo koloratkę... :P
......nawet o tym nie myslalem,pragnolem czegos calkiem innego.
Myslalem o wspanialych Bieszczadach i pragne tylko aby takie pozostaly.
...i nic wiecej DZIEKI!!!!!!!!!!!!
Nie neguję szkodliwego wpływu wszelkich ...trails na atmosferę.
Nie neguję możliwości (jako technicznie możliwej) rozpylania nawet całej tablicy Mendelejewa na niebie.
Neguję (dopóki przynajmniej komuś się tego nie udowodni) opcję, iż ktokolwiek w tak ewidentnie możliwy do zaobserowania / /namierzenia prowadziłby wojnę z użyciem broni chemicznej...a na wstępie taki kontekst zasugerowałem. Natomiast kolega Bies brnął.
Tu nie chodzi o naukowe stwierdzenie, że technicznie jesteśmy zaawansowani, na tyle by móc to czynić.
Tu chodzi o "naukowe" udowodnienie lub choćby przedstawienie pseudo-naukowej przesłanki, że ktoś to czyni.
Po pierwsze te badania składu smug - skoro jakaś instytucja przeprowadziła badania, że jakieś smugi nad jakimś krajem zawierają tyle szkodliwych substancji, czemu nie ma rabanu na skalę światową?
Bo nie można stwierdzić kto je rozpylił i dlatego pozostajemy przy domysłach i teoriach? czy może jest to cześć polityki, by nie ujawniać wiadomych aktów terroru, by nie zaogniać sytuacji?;)
To tak jak z żywnością.
wszyscy wiedzą, że syfu w niej co nie miara.
Wszyscy wiedzą, że koncerny produkujące żywność nie są zainteresowane poprawianiem wartości tejże żywności, a wysokością sprzedaży.
Ale chyba nadal nadużyciem jest stwierdzenie, że taka produkcja żywności jest spiskiem "globalnych sił", które w ten sposób chcą ograniczyć liczbę ludności, by światem zawładnąć?
@Bies...
Bez patosu, co ma piernik do wiatraka? Obrażać się będziesz? To, że mamy coś wspólnego o czym możemy zgodnie pitolić godzinami, nie oznacza, że nie możemy trochę się popstrykać na inny temat...nawet mordercy w filmach mawiają "to nic osobistego" ;)
dorota z krakowa
08-06-2010, 17:27
A ja spokojnie przychodzę na plac targowy do pana Adasia z Trzciany, który oferuje autentyczne, "przedwojenne" wyroby masarskie.
Spożywając szyneczkę wędzoną od pokoleń w ten sam sposób, delektując się salcesonem, którego zapach i smak przekracza wszelkie współczesne wyobrażenia o wędlinie - ze spokojem wysłuchuję wszelkich strasznych prognoz, mając tę pewność, że puki co wszystko jest na swoim miejscu;
a teorie spiskowe zostawmy ich pasjonatom:twisted:
Ludzie, żyjmy normalnie:razz:
Ale chyba nadal nadużyciem jest stwierdzenie, że taka produkcja żywności jest spiskiem "globalnych sił", które w ten sposób chcą ograniczyć liczbę ludności, by światem zawładnąć?
Jak to nie???
Szczepionki na grypę też miały zabić połowę ludności, a w USA gromadzono setki tysięcy hermetycznych trumien :mrgreen:
trzykropkiinicwiecej
08-06-2010, 18:45
To tak jak z żywnością.
wszyscy wiedzą, że syfu w niej co nie miara.
..:D Samo sedno!
a tu ciekawy artykuł... nawiązujący co prawda pośrednio do tematu, ale trafia w pewien czuły punkt aktualnej sytuacji...
http://www.gazetakrakowska.pl/fakty24/265926,tegoroczna-powodz-to-male-piwo-w-porownaniu-z-tym-co-nas,id,t.html#material_1
A ja spokojnie przychodzę na plac targowy do pana Adasia z Trzciany, który oferuje autentyczne, "przedwojenne" wyroby masarskie.
Jestem zainteresowany :) Mogłabyś zdradzić o jaki plac chodzi i jaki poziom cenowy?
A ja czekam na te dowody naukowe helołłłłłłłłłłłłłłłłłłłł!!!;-)))
widzisz... z badaniami naukowymi tez czesto tak jest ze nie mozna w nie swiecie wierzyc..
i to nie teoria spiskowa a dane z pierwszej prawie reki:
mieszkancy pewnych wiosek w polsce zaczeli sie skarzyc na zly stan zdrowia i samopoczucie od czasu jak im postawili w okolicy ogromne slupy wysokiego napiecia. Poniewaz sprawa zrobila sie dosyc glosna przeprowadzono badania jak to mowia naukowe jak promieniowanie czy jakies tam pole magnetyczne czy inne swinstwo wytwarzane przez owe slupy wplywa na zywe organizmy. Akurat tak sie zbieglo ze moja mama wraz z kolezanka badaly fragment tego wplywu tego na szczurki i swinki morskie- glownie na komorki watroby i przebieg ciazy.. wyniki wyszly straszne, duzo wieksze zachorowania na nowotwory oraz znaczny wzrost poronien.. takie wyszly wyniki w laboratoriach... za jakis czas moja mama zobaczyla owa prace juz w druku, oczywiscie zrecenzowana przez szefa katedry i innych ktorych zdanie sie liczy- wyniki byly zmienione i podsumowanie takie ze promieniowanie slupow jest zupelnie nieszkodliwe a wrecz pozytywne dla zdrowia.. a gdy zapytala szefa gdzie jej wyniki, gdzie ich praca ktora przeprowadzaly z kolezanka przez wiele miesiecy - to sie dowiedziala ze nie zna zycia i ma trzymac morde w kubel jak chce tam dalej pracowac.. a nie majac habilitacji nie moze samodzielnie wypuszczac prac naukowych a i tak jej nikt by nie uwierzyl.. i ze praca na temat slupow z gory byla przesadzona jak ma wyjsc..
wiec bezkrytyczna wiara w publikowane oficjalnie wyniki badan naukowych nie odbiega od wiary w sw mikolaja i dzieci w kapuscie..
Nauka zwana statystyką powinna dużo wyjaśnić
"za pomocą statystyki możemy udowodnić to co akurat potrzebujemy, po odrzuceniu wyników które nam nie pasują"
....to działa, szczególnie w badaniach naukowych :mrgreen:
trzykropkiinicwiecej
08-06-2010, 21:36
"za pomocą statystyki możemy udowodnić to co akurat potrzebujemy, po odrzuceniu wyników które nam nie pasują"
....to działa, szczególnie w badaniach naukowych :mrgreen:
..kwestia chęci podania szczerej Prawdy (http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawda) i Obiektywizmu
..i tu możemy się bawić relatywizmem do woli.. ale czy o taką zabawę chodzi?
gwoli jasności chodziło mi o statystyki ZACHOROWALNOŚCI - te obiektywne i prawdziwe.. nie wyssane z palca lub zmieniane i przekłamane jak w sytuacji o której wspomniała Buba
Dżizus Buba zlituj się!
Toż wiadomo, że pole elektromagnetyczne jest szkodliwe, jak bardzo to test np z komórkami można domowym sposobem wykonać, na jutjubie jest:
kładziemy w krzyż 4 komórki pośrodku nich ziarnka popcornu, i z 4 komórek dzwonimy na te 4-popkorn wybucha robiąc się prawdziwym popcornem.
Ale od tego jest baaaaaaaaaaaaaaaardzo daleka droga to teorii spiskowych o rozpylanych przez samoloty specjalnych substancjach, żeby ludzi wytruć. Albo , że szczepionka na grypę ma wytruć ludzkość i inne tego typu bzdury.
New Order czy jakoś tak. Masoni cholerka ha ha ha
Koleś się SAM powołuje na badania naukowe, to chyba logiczne, że pragniemy je poznać nieprawdaż???
Toż wiadomo, że pole elektromagnetyczne jest szkodliwe, j
ale nie kazde ;) naukowo dowiedzione ;)
. Albo , że szczepionka na grypę ma wytruć ludzkość
szczepionka wytruc? :shock: a ja myslalam ze to jedyna szansa na ocalenie ludzkosci przed grozna bezlitosna grypa ;)
no oczywiscie oprocz maseczek na gebe przeciwwirusowych co zabijaja 99.9% wirusow grypy- takich za 80zl- musieli o nich mowic cos "w telewizorze" bo szly w aptece jak cieple buleczki ;)
www.grypa666 ale nie pamiętam czy pl czy inne badziewie
Albo inszy codex alimentarius
Tego typu stron www w necie jest full.
O, wrzuciłam w gugla grypa666 i mamy:
http://www.google.pl/search?q=grypa666&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
no to już po samych nagłówkach można wywnioskować o co chodzi;-))legalna depopulacja itd
Nie wiem co mają na celu te www, ale jak widać niektórzy je czytają i wierzą w to co tam jest powypisywane. Więc ja brutalnie powtórzę: Kurski swego czasu miał rację.
PS-ale teorii że powódź też specjalnie ktoś na nas zesłał to przyznam się jeszcze nie słyszałam :razz:
maciejka
08-06-2010, 22:46
widzisz... z badaniami naukowymi tez czesto tak jest ze nie mozna w nie swiecie wierzyc..
i to nie teoria spiskowa a dane z pierwszej prawie reki:
mieszkancy pewnych wiosek w polsce zaczeli sie skarzyc na zly stan zdrowia i samopoczucie od czasu jak im postawili w okolicy ogromne slupy wysokiego napiecia. Poniewaz sprawa zrobila sie dosyc glosna przeprowadzono badania jak to mowia naukowe jak promieniowanie czy jakies tam pole magnetyczne czy inne swinstwo wytwarzane przez owe slupy wplywa na zywe organizmy. Akurat tak sie zbieglo ze moja mama wraz z kolezanka badaly fragment tego wplywu tego na szczurki i swinki morskie- glownie na komorki watroby i przebieg ciazy.. wyniki wyszly straszne, duzo wieksze zachorowania na nowotwory oraz znaczny wzrost poronien.. takie wyszly wyniki w laboratoriach... za jakis czas moja mama zobaczyla owa prace juz w druku, oczywiscie zrecenzowana przez szefa katedry i innych ktorych zdanie sie liczy- wyniki byly zmienione i podsumowanie takie ze promieniowanie slupow jest zupelnie nieszkodliwe a wrecz pozytywne dla zdrowia.. a gdy zapytala szefa gdzie jej wyniki, gdzie ich praca ktora przeprowadzaly z kolezanka przez wiele miesiecy - to sie dowiedziala ze nie zna zycia i ma trzymac morde w kubel jak chce tam dalej pracowac.. a nie majac habilitacji nie moze samodzielnie wypuszczac prac naukowych a i tak jej nikt by nie uwierzyl.. i ze praca na temat slupow z gory byla przesadzona jak ma wyjsc..
wiec bezkrytyczna wiara w publikowane oficjalnie wyniki badan naukowych nie odbiega od wiary w sw mikolaja i dzieci w kapuscie..
No cóż jeśli ktoś pozwala na zmianę swoich wyników badań, jego zgoda!
Ale wyniki musza być poważne, statystycznie muszą wypadać, na małej próbie nie ma co się rzucać!
Basia Z.
08-06-2010, 23:18
.
PS-ale teorii że powódź też specjalnie ktoś na nas zesłał to przyznam się jeszcze nie słyszałam :razz:
A ja tak:
http://www.polityka.pl/_resource/res/path/ca/a5/caa5e2a7-11ec-4706-b06c-f2a7f8153557_665x665
[źródło - galeria tygodnika "Polityka"]
B.
ale nie kazde ;) naukowo dowiedzione ;)
Każde. Zresztą co tu dużo mówić, wszystko jest szkodliwe. Nawet życie jest szkodliwe.
Serio: wszystko co istnieje w jakiejkolwiek zauważalnej formie jest szkodliwe. Gdyby nie było szkodliwe nie istniałoby. Ale najbardziej szkodliwe jest to, co jedynie jest iluzją istnienia - np. teorie spiskowe.
Na chwile obecna tyle znalazlem odnosnie tematu.
http://www.4wymiar.pl/index.php?d=archiwum&s=art2010_03_44
Odnosnie powyzszego obrazka to za anomalia pogodowe sami jestesmy winni.
Gdyby policzyc ile hektarow lasow zostalo wycietych tylko przez ostatnie 100 lat,a ile posadzono?Wowczas zobaczymy rownierz mase wody,ktore te drzewa w sobie gromadza.
Tak wszystko jest szkodliwe,a najbardziej MY.
Jedyna istota na ziemi zatrowa swoje wlasne powietrze,ktorym sama oddycha,
Zatrowa swoja wlasna zywnosc,a pozniej ja konsumuje,
Robi kupke splukuje woda,oczyszcza,dodaje chemi i sam ja znow pije,
Mowiac wszystko jest w normie i nie szkodliwe
My nie jestesmy zdrowie,My jestesmy juz dawno chorzy.
Odnosnie powyzszego obrazka to za anomalia pogodowe sami jestesmy winni..
Aaaaaaaaha...
a przed erą człowieka KTO był winny anomaliom?
One NIE są niczym nowym helołłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł.
Pewnie dinozaury-za bardzo chrapały w nocy i stąd wtedy te wszystkie kataklizmy, które nawet doprowadziły te dinki do wyginięcia :-P
Co do linku...hmmmm...
Miał być dowód NAUKOWY, a nie jakaś www pod tytułem 4 wymiar!!!
Nawet na nią nie wchodze, bo jakiegoś wirusa se ściągnę na kompa, litości.
Na chwile obecna tyle znalazlem odnosnie tematu.
Biesie,
Chodziło o te niezależne badania naukowe.
A nie fragment artykuł na portalu "czwarty wymiar".
To, że jakieś smugi się pojawiają, to każdy widzi.
Wspominałeś niezależne badania, podałeś skład chemiczny smug, skąd go wziąłeś?
Jeśli fantazjujesz lub ulegasz sugestii innych fantastów, to się przyznaj, założymy futurystyczno-alternatywno-spiskowy wątek "Czwarty Wymiar Bieszczadu" i chętnie tam popitolimy sobie o ingerencji kosmitów, globalnym spisku, Nubirze i kodzie Biblii.
Byłbym szczerze zainteresowany, lubię o tym czasami poczytać.
Ale jeśli na poważnie przekonujesz, że są to fakty, to konkrety proszę
........a to teraz znalazlem,
nie mam tez zamiaru nikogo przekonywac,wystarczy jak zacznie myslec
http://www.youtube.com/watch?v=Ya1BhEEb_nk&feature=fvw
Jezeli pragniesz cos zjesc,czekasz napewno az Ci podadza pod nos.
Jezeli bedziesz naprawde glodny zrobisz sobie sam lub ........................
Pojdziesz do dobrej restauracji zlozysz zamowienie i zjesz.
Smacznego!!!
Mysle jednak ze to nie Restauracja.
........a to teraz znalazlem,
nie mam tez zamiaru nikogo przekonywac,wystarczy jak zacznie myslec
.
o to to...
Tego Ci życzę z CAŁEGO SERCA zanim nas znowu zaczniesz przekonywać do New Order i tego, że chcą nas wytruć rozpylając samolotami jakiś szit :mrgreen:
PS-hmmm...rozumiem, że filmik to te NAŁÓKOWE dowody?;-))))))))))))))))))))
a tak serio, odkladajac na bok teorie spiskowe, UFO, putina, lubiane rozglosnie radiowe i inne tajemnicze jednostki pragnace zniszczyc ludzka populacje- jak myslicie skad naprawde biora sie te smugi? czy sa jakies wytlumaczenia czy teorie inne niz z portali "czwartywymiar", "niesamowite.pl" itd
Bo to sa fakty ze czasem samolot przeleci i smugi zaraz nie ma a czasem takowa utrzymuje sie dwa dni.. a ostatnio faktycznie tych drugich jest wiecej. Ja tez to zauwazylam, zanim jeszcze zjawisko to uzyskalo wspaniala angielska nazwe ktora mamy w tytule posta i ludzie zaczeli sie sprawa podniecac...Czy powoduje to zmiana paliwa dla samolotow, czy predkosc lub wysokosc z jaka lataja, czy warunki pogodowe? pytam, moze glupio, ale ja sie kompletnie na samolotach nie znam..
Zapytaj na forum meteorologicznym wyjaśnią Ci idealnie. Kiedyś czytałam takie wyjaśnienie, wybacz nie pamiętam, bo tak jak pisałam, nie interesują mnie chmury pod kątem ich powstawania, one są albo ładne do fotografowania, albo nieładne :-P
To są po prostu chmury jakieś tam cirrusokumulusoczortznajet jakie :-P
W Norwegii teraz też je mieliśmy przez cały dzień, ale ponieważ nie są one fotogeniczne, to ich nie mam, a szkoda-teraz żałuję ;-))))))
Znalazłam, tzn poprosiłam i mi znaleźli;-)))
http://www.gfspl.rootnode.net/BLOG/?p=130
No to nie zawsze to chmury, a smugi kondensacyjne jednak, załapałam tylko końcówkę, bo mnie temat nie interesuje:
Smugi kondensacyjne często mylone są z naturalną chmurą cirrus
W sumie warto przeczytać, żeby potem prostować te chemitrailse;-)))
[...] w spozywanym codziennie jedzonku sa "rybonukleotydy disodowe" oraz "skrobia czesciowomodyfikowana" a na mleczku kakaowym pisze "uwaga moze zawierac sladowe ilosci mleka" [...] ;)
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Zawsze pamiętajmy tę przypowieść, gdy czytamy etykietki współczesnych produktów NATURALNYCH:D
Te 'chemtrails' to kolejna próba wywoływania psychozy wśród ludzi. Tak jak rzekome ocieplenie klimatu wywołane przez człowieka. Ktoś wrzuca temat, ludzie zaczynają wierzyć w pierdoły, a następnie delikatnie sugeruje się powstanie instytutu/organizacji/grupy roboczej itp do spraw badania/ograniczania skutków/zwalczania przyczyn itd. Narody całe się podniecają i mówią 'wreszcie ktoś na poważnie się tym zajął', a grupka cwaniaczków dostaje mamonę od Bóg wie kogo, a w tym od podatników i sporządza co raz to gorsze raporty, alarmuje w mediach, krzyczy niczym ostatni Mohikanin itd. Można pożyć w tym świecie pełnym ignorantów, polityków zapatrzonych we własne sondaże, a przede wszystkim ludzi kompletnie zdezorientowanych.
Tak sobie dumam, że czas już wykombinować równie zabawną acz katastroficzną bajkę i zrobić wreszcie interes życia;P
Pozdrawiam,
Derty
[url] ale teorii że powódź też specjalnie ktoś na nas zesłał to przyznam się jeszcze nie słyszałam
... to na pewno wynik testowania HAARP-a :mrgreen:
a grupka cwaniaczków dostaje mamonę od Bóg wie kogo, a w tym od podatników
głównie od podatników wrrrrr....
Ile płacimy już za "ekologiczne" żarówki?
A ile zapłacimy za parę lat za prąd z powodu limitów CO2?gdzie w tym czasie jeden oddech wulkanu Ejjawamujadampolatać wypluł tyle CO2...
W sumie warto przeczytać, żeby potem prostować te chemitrailse;-)))
Problem nie w tym, że wyznawcy 'chemtrails religion' nie wiedzą o smugach kondensacyjnych. Problem w tym, że ktoś cwany wtyka im do głowy kłamstwa o przerażających poczynaniach złowrogich sił, które w tych chmurzętach umieszczają TRUCIZNY!:O
Proponuję autorowi tematu zapoznanie się z działalnością jednej kopalni złota w dorzeczu Dunaju, która w mig wypuściła ileś ton cyjanku potasu do rzeczki i wybiła wszystkie życie w dół, aż do Delty Dunaju włącznie:D:D:D. To dopiero SPISEK;>
Najgorszym zaś spiskiem jest to, że ludzie syfią jak cholera:D Każden jeden z osobna i wszyscy razem. Jednakże nie spełnia się idea totalnego zatrucia ekosystemu Ziemi, bo qrde wzięli ci ludzie i zaczęli oczyszczać dymy, ścieki i ekskrementy. I nagle wróciło życie do rzek Europy, znów na polach terkoczą derkacze, a głupie ptaszyska z dzikich ostępów wiją gniazda po blokowiskach:D A nawet pozyskują na te gniazda styropian:shock: do dociepleń budynków używany.
No i qrde teoria o zagładzie padła na ryj. Trzeba więc czymś ludzi przerażać, bo firma 'Climate Change Co Ltd' nie daje już kasiorki:D
Pozdrawiam z dalekiej kotlinki
Derty
PS: Przedwczoraj słyszałem, że giną masowo pscółki i będzie trza wydawać miliardy na sztuczne zapylanie:D Oczywiście, jak zwykle - psychozę rozpętuje się w wiodącym kraju czyli SZAPn.
Proponuję autorowi tematu zapoznanie się z działalnością jednej kopalni złota w dorzeczu Dunaju, która w mig wypuściła ileś ton cyjanku potasu do rzeczki i wybiła wszystkie życie w dół, aż do Delty Dunaju włącznie:D:D:D. To dopiero SPISEK;>
.
to ja juz wiem czemu te rybki z delty dunaju byly takie smaczne :-D i czemu ludziska w wiłkowie tak dlugo zyja ;)
trzykropkiinicwiecej
09-06-2010, 11:43
cirrusokumulusoczortznajet
Myślę że w dobie zangielszczania wszelkich pojęć powyższe możemy śmiało wpisać do polskiego słownika jako obowiązujące dla wspomnianego zjawiska.
:D
Miało być co inszego, ale się odchamiam :-P
dorota z krakowa
09-06-2010, 18:09
Jestem zainteresowany :) Mogłabyś zdradzić o jaki plac chodzi i jaki poziom cenowy?
Chodzi o plac przy ulicy Lea.
Poziom cenowy na pewno jest niższy niż w pobliskim Złotym Rogu.
Szynka do "gotowania - 20. złotych - ale co to za szynka...
Pasztetowa, chyba sześć złotych, a słynny salceson jeszcze tańszy. Jest tam też kiełbasa wiejska - z galaretką, cena około 20. złotych.
Robię tam zakupy cotygodniowe, i za każdym razem ogarnia mnie zdziwienie, że jeszcze po takie coś istnieje.
Jak to wszystko pachnie ...
@ Biesie
Nic nie znalazłeś, miałeś znaleźć te badania składu chemicznego....a nie film dokumentujący jakieś prywatne śledztwo.
Film z przyjemnością obejrzę, dziękuję za link.
....czekam na te badania...
Piszesz, że trzeba myśleć, OK, ale skład chemiczny smugi, to nie jest przemyślenie, to coś bardzo konkretnego, namacalnego niemal...tego nie można stwierdzić w formie konkluzji wyprowadzonej z jakichś przemyśleń.
Basia Z.
10-06-2010, 08:38
Było to już ładnych parę lat temu (konkretnie 10 lat).
Chodziło o kopalnię w Rumunii w okolicach Baia Mare w Maramuresz, a rzeką do której wpadło to świństwo była Cisa.
Trucizna wpadła do Cisy za pośrednictwem rzeki Samosz.
Panika była straszna, zwłaszcza na Węgrzech, Cisa, która ma źródła na Zakarpaciu - w Czarnohorze pod Popem Iwanem i w Gorganach pod Połoniną Czarną (rzeki Biała i Czarna Cisa łączą się koło Rachowa) to ich "narodowa" rzeka, ma takie znaczenie jak Wisła dla Polaków.
Jakie były rzeczywiste straty tego nie wiem, gdyż media pisały o tym bardzo różnie, niektóre w tonie paniki, niektóre, że "nic poważnego się nie stało".
W każdym razie życie w Cisie się po tym zatruciu odrodziło dość szybko i teraz rzeka normalnie żyje.
Poza tym - żaden spisek to nie był a gigantyczna niefrasobliwość i niekompetencja.
Artykuł z "Polityki" - pisany trzy tygodnie po wycieku cyjanku, więc wtedy trudno było jeszcze oszacować całe straty:
http://archiwum.polityka.pl/art/wody-smierci,363332.html
B.
Poza tym - żaden spisek to nie był a gigantyczna niefrasobliwość i niekompetencja.
.
;-))
Toż to było napisane z ironią :mrgreen:
Było to już ładnych parę lat temu (konkretnie 10 lat).[...]
Dzięki za przypomnienie szczegółów. Tak...to była Cisa.
Teraz jest gigantyczny syf w Mexico Gulf, a kiedy indziej będzie co innego. Skutki poczynań ludzkich bywają straszliwe. I nie jest to żaden spisek drogi Autorze wątku:) Głupota, brak wyobraźni, czasem wiele przyczyn niezależnych od woli ludzi. Ale uwierz - skoro jakoś przeżywamy swoje środowiskowe brakoróbstwo, to chemtrails wydają sie pestką. Ile złowrogiego np kadmu rozpylisz z turbin samolotu? A wiesz ile wydostaje się nadal ze starych silników samochodowych?:D To dopiero są chemtrails. Błękitne dymki za starymi gratami...i to naprawdę jest problem. Albo pyły z tarcz hamulcowych:D Smakowite...
Pozdrawiam,
Derty
Jezeli tak bedziemy rozpatrywac pewne kwestie to napewno nigdy nie dojdziemy do ladu.To ze tarcze hamulcowe pyla,opony rownierz,spaliny samochodow tez,syf z powodu rozlania sie ogromnej ilosci ropy oraz wylewania roznego rodzaju swinst do rzek,morz i oceanow,samoloty rownierz,itd(lista mogla by byc prawie nieskonczona) jest nam doskonale znane.Jednak to nie znaczy ze mamy przyzwalac na wszysko i godzic sie,nic w tym kierunku nie robiac.Stwrdzajac jedynie ze wszystko inne jest kropla w morzu z porownaniem do czegos tam innego.To wszystko jest w mniejszym lub wiekszym stopniu zagrozeniem na jakas tam skale i nie mozna nawet tej najmniejszej czasteczki ignorowac,gdyz to dotyczy NAS i naszego otoczenia.To ze nic nie robimy MY sami to dlatego jest tak,a nie inaczej.Jedynm slowem brak zainteresowania,wiedzy,obojetnosc sa przyczyna takich wlasnie nastepst jak to co sie dzisiaj wokol NAS dzieje i to w imie CZEGO???
Ej ale wiecie co-mieliście rację!Kupiłam ostatnio Angorę i był przedruk z jakiegoś wystąpienia na Jasnej Górze o chemitrailsach. Myślałam, że padnę jak to przeczytałam, a na dodatek podpisane Ojcec Tomoń, co mi się jednoznacznie przeczytało z drobnymi zmianami w samogłoskach :-P
Tzn tak, wpierw to było śmieszne, ale potem po chwili zastanowienie-przerażające, bo przecież potem ta banda słuchaczy w to wierzy i rozpowszechnia dalej, co widzimy na załączonym obrazku.
trzykropkiinicwiecej
16-06-2010, 12:00
...wklejam fragment scenariusza wg. dra Jana Pajaka , skopiowany z forum Cohabitat
jak już tak sobie śmiało o zagładzie snujemy wątek...
Morderczą lawinę zagłady zainicjuje niespodziewana fala głodu. Głód zaś sprowadza desperację i szaleństwo na każdego w taki sam sposób - zarówno na bogatego jak i na biednego, zarówno na wpływowego jak i na malutkiego. Ta fala głodu dopadnie zaś ludzkość kiedy nikt nie będzie na nią przygotowany. Wszakże na przekór że klimat Ziemi coraz wyraźniej się pogarsza, oraz na przekór że naturalne zasoby Ziemi wyraźnie ulegają wyczerpaniu, aby utrzymać się przy władzy politycy nadal będą zapewniali swoje narody że dzięki ich przywództwu przyszłość wygląda doskonale. Nadal też będą wiedli swoje kraje po drodze w przepaść którą już obecnie zdążają. Nadal, poza Chinami, żaden inny kraj nie wprowadzi ograniczeń rozpłodności, zaś ludzie nadal będą się rozmnażali jak króliki - chociaż zasoby Ziemi topnieją zamiast się rozmnażać. Politycy nadal też będą kwieciście przemawiali o swoich wysiłkach poprawy sytuacji - jednak nadal będą to tylko puste słowa i brak działania. Z kolei ludzie businessu nadal będą znajdowali wymówki aby zarabiać krocie kosztem coraz większego rujnowania natury, lasów i uprawnej gleby. W pewnym więc momencie ludzkość przekroczy punkt zawalenia się. Po przekroczeniu tego punktu wydarzenia zaczną się toczyć z błyskawiczną szybkością - w podobny sposób jak w drugiej połowie 2008 roku działo się to ze światowym kryzysem ekonomicznym. Najpierw się okaże że w sklepach nawet tych najbogatszych krajów brak jest już żywności, bowiem jakaś klęska zniszczyła urodzaje w jednym z ostatnich państw którego eksport żywności sprawiał wrażenie w świecie że żywności jest dosyć. Ten brak żywności zostanie wyolbrzymiony przez rządne sensacji gazety i telewizję. To zaś spowoduje panikę i masowe łupienie sklepów z żywnością i składów żywności przez rozhisterowane tłumy. Władze zareagują ostro - co spowoduje walki uliczne. To wówczas broń przejdzie w niepowołane ręce. Ci zaś co ją posiądą zaczną formować bandy aby zdobyć dla siebie żywność. Zapanuje chaos, zaś władze całkowicie utracą kontrolę nad społeczeństwem. Każdy znajdzie się pozostawiony samemu sobie. Głód, rabunki i strzelaniny pozostawią po sobie pierwszych nieboszczyków. Z powodu chaosu nikt nie będzie ich grzebał. Rozniesie się zaraza. Ludzie zaczną masowo umierać. Staną elektrownie, wodociągi i transport. Rządy i państwa upadną, zaś granice pomiędzy państwami pozanikają. Zacznie się raptowna i powszechna ucieczka ludzi z miast. Fale oszalałych z głodu ludzi zaczną zalewać wsie formując tam rodzaj "dzikiego zachodu". Rolnicy którzy nadal będą usiłowali produkować żywność szybko padną ofiarami rabusiów i morderców. Natomiast bez żywności, bez wiedzy jak produkować żywność, oraz bez możliwości znalezienia miejsca w którym głodne tłumy pozwoliłyby żywności wyrosnąć, wkrótce ci co ostaną się zarazie i rabunkom, ciągle będą padali z głodu i wycieńczenia. Końcowy efekt będzie niemal jak po bibilijnym potopie. Ową katastrofę przetrwa więc jedynie kilku nielicznych, którzy zdołają umknąć do na tyle ustronnych miejsc w których głodujące bandy rabusiów ich nie znajdą, a jednocześnie którzy będą na tyle obeznani z zasadami przeżywania na dziczy, że odwołają się do jedzenia dżdżownic, owadów, ślimaków, korzeni, itp. - aby tylko przetrwać. Kiedy w końcu natura sama przywróci balans, ludzi ostanie się już tak mało, że gdy któryś z nich napotka ślady innego człowieka, wówczas będzie z radości całował niosącą je ziemię - tak jak staropolska przepowiednia nam to zapowiadała. "
Internet jest fajoski, bo można sobie poczytać o najróżniejszych wizjach. Wizja dra Pajaka jest w 100% rozbieżna z moją wizją, a tym samym ciekawa poznawczo. Najbardziej ekscytujące jest w niej wyobrażenie populacji ludzkiej ginącej niemal w 100%. Na 100% jestem pewien, że dr Pajak oczytał się o szarańczakach, a może nawet zrobił doctorat, badając szarańczaki. Bo w tej grupie owadów obserwowano takie zjawiska. Z gigantycznej chmury owadów zżerającej w 100% wszystko na swej drodze umierało po czasie niemal 100% rozszalałych z głodu osobników, a nieliczna garstka ocalałych ży/uła długo i na 100% szczęśliwie. W dodatku żyła do końca swych dni, a nie umarła przedwcześnie z głodu. Tak więc studiowanie takich wizji w 100% podnosi naszą wiedzę o świecie, daje pożywkę do myślenia, strawę duchową i pokarm dla umysłu. Może to nie jest 100% zabezpieczenie przed głodowytm szaleństwem ale zawsze jakieś jest.
Pozdrawiam na 100%,
Derty
trzykropkiinicwiecej
17-06-2010, 13:01
Na 100% jestem pewien, że dr Pajak oczytał się o szarańczakach, a może nawet zrobił doctorat, badając szarańczaki.
..nieeee... Derty nieeeee...... Doktor Pająk jest wybitnym polskim UFOLOGIEM! serio ;-)
jednocześnie którzy będą na tyle obeznani z zasadami przeżywania na dziczy, że odwołają się do jedzenia dżdżownic, owadów, ślimaków, korzeni, itp. - aby tylko przetrwać
Bear Grills=Noe?
Wizja dra Pajaka jest w 100% rozbieżna z moją wizją, a tym samym ciekawa poznawczo
Doktor Pająk jest wybitnym polskim UFOLOGIEM!
Tu macie wszystko co do wizji dr Pająka: http://totalizm.pl/ (Jan Pająk)
niewątpliwie oryginalne.
"...Z teorią, że toUFO było główną przyczyna zawalenia WTC (http://www.totalizm.pl/wtc_pl.htm) wyszedł dawno temu Jan Pająk. Stwierdził on że UFO było w stanie niewidzialnym, przeniknęło do środka wieżowca i zaczęło go odparowywać zamieniając powietrze w wysokotemperaturową plazmę. Ta teoria ma przewagę z uwagi na niewidzialność ufa ..."
Ałaaaaaaaaa...
no bardzo orginalny gościu nie ma co :razz:
....... halę w Katowicach też UFO załatwiło.................
dziabka1
18-06-2010, 08:22
Według niego, wszystkie nieszczęścia i katastrofy w dziejach ludzkości są spowodowane przez ufoki. Po prostu paranoja.
Jak czytam te jego twierdzenia i to, co o sobie pisze, to jest to śmiech przez łzy.
Fajoskie jest to: Stąd bioroboty są tam służącymi, prostytutkami, kelnerami, sanitariuszami, górnikami, robotnikami w fabrykach, żołnierzami, eksploratorami kosmosu...
Normalnie...ale się ustawili:D Pilnujcie jajeczek kobity;> Pilnujcie...:shock:
trzykropkiinicwiecej
18-06-2010, 22:34
..w związku z falą zainteresowania Dr. Pająkiem , proponuję zając się badaniem lądowisk w okolicach Tarnicy, dziwne jest weekendowe zainteresowanie połoninami, po coś Ci ludzie tam wchodzą prawda? I te dziwne metalowe konstrukcje na szczytach...
Prawdopodobnie modny ostatnio kult, również jest skutkiem ingerencji przybyszów z X. Boję się że ewoluuje do tego stopnia, że jako produkt turystyczny, niedługo będzie można zakupić w Cisnej relikwie pierwszego stopnia - np. strup z czoła zawierający odrobinę asfaltu (uświęconej bieszczadzkiej ziemi) jednego z "Zakapiorów" a w nim DNA... zgadnijcie czyje...
jakiś pomysł na fanklub?
Jak widzę każdy broni tego co doświadczył, niektórzy nawet własną pustkę.
trzykropkiinicwiecej
23-06-2010, 22:37
Jak widzę każdy broni tego co doświadczył, niektórzy nawet własną pustkę.
"pustka jest formą, forma jest pustką"
dlaczego ten temat jest w dziale "Bieszczady praktycznie"?
dlaczego ten temat jest w dziale "Bieszczady praktycznie"?
Już nie jest :)
Hallo,
witam po dosc dlugim czasie.
Czy cos sie zmienilo w tej kwesti?
http://www.youtube.com/watch?v=cxM2MQShOoE
Dalej sa tacy,ktorzy sadza ze to wszystko czysta bzdura.
A moze nie,warto czasami spojrzec w gore,aby sie przekonac ze jest inaczej.
Nic się nie zmieniło.
Nadal kilkanaście linii lotniczych w porozumieniu z Iluminati, Templariuszami, Masonami i zdrajcami Tuska opryskuje świat chcąc wytruć ludzkość. Bo jak już wymordują ludzkość, to przejmą całe jej bogactwo.
Tak więc wróć ... za dwa lata i odśwież wątek ;)
Wlasnie widze!
Postaram sie,dziekuje!
Anyczka20
28-12-2012, 23:07
Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych ani ufo, Iluminatów czy czego tam jeszcze, ale staram się wysłuchać i pojąć, więc film obejrzałam. I nasuwa się pytanie, cokolwiek to jest i jeżeli faktycznie są to trucizny, to ja chciałabym o tym oficjalnie wiedzieć, bo nie raz widziałam na Irlandzkim niebie te smugi, jak zwał je tak zwal, ale faktem było, że nie znikały, a w bezchmurne dni dało się zaobserwować latające samoloty pozostawiające właśnie takie długie, nie znikające smugi i dziwnie one układały się w taką równiutką krateczkę. Zapamiętałam to akurat, bo w Irlandii mało kiedy zdarzają się bezchmurne dni ;) I jeszcze jeden fakt, który gdzieś się tam przewinął w filmie; kiedyś czytałam o proteście amerykańskich pilotów, którzy sprzeciwiali się tym opryskom z samolotów i strajkowali, że nie będę tego już robić. Nie wiem jaki to miało odzew, bo gdzieś mi coś się tylko obiło o uszy.
Miło by było gdyby wywiązała się jakaś merytoryczna dyskusja, bo poświęciłam 2h czasu na oglądnięcie filmu. Pozdrawiam :)
Na początek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chemtrails
http://en.wikipedia.org/wiki/Chemtrail_conspiracy_theory
potem:
https://www.google.pl/search?q=chemtrails&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&channel=fflb
Szybko się przekonasz, że teoria nie zachęcająca do ciekawej dyskusji. Moim zdaniem ciekawsza dotyczy ingerencji obcych.
Reptilianie są wśród nas!!!
;)
Nie wiem co pragniesz mi zasugerowac i o jakich teoriach piszesz.
Gdy pod koniec lat 90-tych kupilem kawalek ziemi w Bieszczadach to moglem patrzec i podziwiac piekne i czyste bieszczadzkie niebo.
Gdy piertwszy raz zauwazylem te rozchodzace sie g...... po niebie to myslalem ze mnie szlag trafi.
Co niktorzy probuja pisac jakis bzdety o smugach skondensowanych,pytam sie tych wolnomyslicieli gdzie oni zyja i jak mozna sie dac tak otumanic.
Jednak jak sie tylko patrzy pod nogi i w TV lub PC to trudno patrzec w gore i widziec co sie tam u gory dzieje.
Prawie w calej Europie,USA sie o tym bebni,a tutaj dalej sie wierzy w "puklate aniolki".
Przeniesiono tez ten watek,gdyz co ma czyste piekne niebo z " Bieszczady praktyczne".
Dla niektorych nic,gdyz wedrujac po Bieszczadach widza tylko wlasne buty,a moze nawet nie to.
Pamiętam te smugi od zawsze, a ruch lotniczy jest obecnie znacznie bardziej natężony.
Nie widzę też sensownego celu - jeśli to celowe działanie - poza chęcią wymordowania ludzi, tylko po co? jaki zysk miała by ta organizacja, w jaki sposób by na tym skorzystała? kto taka organizacje tworzy i jak broni siebie samego przed szkodliwym wpływem tychże smug?
Na całym świecie "bębni" się o wielu teoriach, od Strefy 51, przez Kennedy'ego, WTC, czy Chemtrails, stąd moje zaszeregowanie ich do gatunku reptilian i innych.
Na całym świecie "bębni" się o wielu teoriach, od Strefy 51, przez Kennedy'ego, WTC, czy Chemtrails, stąd moje zaszeregowanie ich do gatunku reptilian i innych.
Ten pomysł (chemtrails) to z tych najbardziej wykopanych w kosmos, do tego poza obserwowalne wymiary. Są różne stadia odjazdu, myślę że Reptilianie by się obrazili na Twoje porównania :twisted:
Witaj
Ten pomysł (chemtrails) to z tych najbardziej wykopanych w kosmos, do tego poza obserwowalne wymiary. Są różne stadia odjazdu, myślę że Reptilianie by się obrazili na Twoje porównania :twisted:
Eeee, wcale nie. Coś co poza obserwowalnym wymiarem - nie istnieje. Oni tworzą fiction z tego co obserwują, a nie mają pojęcia jak to zrozumieć.
Jak pierwotni. Gdzie Gromowładny stał się bogiem.
Ale zastanawia mnie dlaczego Ty i Wojtek zabieracie w tym głos.
I ciągnięcie to badziewie do kolejnego postu.
Radziłbym tym wszytkim zwolennikom teori wszelakiej maści, aby zstąpili na Ziemię Naszą
i uruchomili zmysł powonienia.
I obudzili się i spojrzeli, czy aby czegoś nie zapomnieli.
Ci ich sponsorzy wyprawiają bardziej kosmiczne rzeczy na tej Ziemi.
A psycholi poddać delikatnej terapi pośród pachnących kwiatów,
przy delikatnej muzyce itp
:-)
Pozdrawiam
Kurdę
Usuwam dubla bo niby za długo pisałem.
Basia Z.
02-01-2013, 21:34
Kurdę
Usuwam dubla bo niby za długo pisałem.
To na pewno obcy
(już się zamykam ;) )
Pierogowy
03-01-2013, 09:45
hallo,
Chciałem jedynie dodać ,że rozprzestrzenianie związków siarczkowych dokonuje się w bardziej perfidny sposób.!!!
otóż,chemtrailczycy trują nas już z powierzchni ziemi !!!
...i doskonale się wtopili w mieszkańców mojej
miejscowości...powiem więcej...są moimi sąsiadami!!!
codziennie spoglądam w niebo ,i co widzę ...smugi(pionowe i poziome) w różnorakich kolorach(tęcze widziane w nocy ,to żadna rewelacja !!! ,bywa że nawet czubków swoich butów nie widzę...tak skondensowana mieszanka zostaje stosowana!!!);
mieszkają tuż obok i wypuszczają poprzez kominy swoich domów trujące (aromatyzowane plastikowymi i gumowymi środkami) związki-nie tylko wyżej wymienionych siarczków,...o zgrozo!!!
ale... śpijcie spokojnie--- rozpoznałem wroga!
najczęściej "persistant contrails" wypuszczają wieczorami
...gdy temperatura spada poniżej zera...,
ha, nasycenie i długość "oprysków" jest proporcjonalna do ujemnej temperatury ...
dodatkowo działają bardziej na ocieplenie klimatu niż schładzanie...
(ostatnio,w trakcie rozmowy ,podczas odśnieżania, jeden z sąsiadów mówił o jego marzeniu,że jego dom stoi nad laguną,a jego dzieci baraszkują w wodzie z delfinami ,a on sam z syrenami ...)
w trakcie działań depopulacji świata ,nie wypuszczają swoich dzieci na podwórko ,i sami nie wychodzą ...a jedynie obserwują świat przez okna (potrójnie zespolone szyby !!!)
Wyniszczenie układu immunologicznego nie pochodzi już ze specjalnie zabudowanych zbiorników przelatujących samolotów !!!
aaa ...związki siarkowe wchłaniają energię słoneczną i rozpraszają fale świetlne ...tzn.energia słoneczna zostaje pozbierana do specjalnych (PCV PP) opakowań i wytransportowana w przestrzeń kosmiczną ,w celu podgrzewania oceanów na planecie chemtrailczyków.
to pisze pierogowy ,sługa uniżony ,
który zamieszkuje miejsce,które naukowcy uznali ,jako region ,gdzie wszelkie oznaki życia były niemożliwe.
naukowcy na usługach chemtralilczykowych konsorcjum .
nie bagatelizujmy tematu ,
absolutnie !!!
pewnie oszczędności skłoniły chemitrailczyków do tych,nowatorskich działań z powierzchni ziemi !!!
Na Święta kupiłem butelkę wina ( a stać mnie, a co). A tam drobnym druczkiem "zawiera siarczyny". ZGROZA
I jak pić, Panie Premierze?
Najlepiej z gwinta, na łonie przyrody podziwiając chemtrails.
Kurka - premierem nie jestem a rady niepytany daję. Może w przyszłości zostanę? ;)
W tym doborowym towarzystwie "miłośników Bieszczad i Przyrody" to tylko można sie jedynie "napić" i wówczas będzie się na tym samym poziomie.
Ja jednak nie piję dlatego jestem na niższym i nie będę zabierał głosu w innych kwestiach tutaj wypowiedzianych,gdyż nie warto.
Przekonywać też nie mam zamiaru no bo kogo jak wszyscy sie z wszystkim godzą.
Ja mam teorię spiskową,którą wyssałem sobie z palca tylko nie wiem którego.
W innych krajach też są tego samego pokroju ludzie jak ja i ssają te same spiskowe tematy.
No coż do pewnych spraw powinno sie dorosnąć,ale u was nie ten etap.
Ci którzy więcej widzą i słyszą jak cała masa to spiskowcy i jeszcze coś tam............
Więc myślcie że te chmurki to tylko więcej latających samolotów i nic więcej,
a mnie i tak cholera bierze jak widze to świństo na pięknym Bieszczadzkim niebie.
Co wam oczywiście nie przeszkadza.......................
Wszystkiego Dobrego w Nowym Czarodziejskim Roku 2013 Wam wszystkim życzę :-D:-D:-D
bartolomeo
10-01-2013, 15:09
bies.. - bardzo Cię proszę o powstrzymanie się od osobistych wycieczek.
creamcheese
10-01-2013, 15:56
W tym doborowym towarzystwie "miłośników Bieszczad i Przyrody" to tylko można sie jedynie "napić" i wówczas będzie się na tym samym poziomie.
...
No coż do pewnych spraw powinno sie dorosnąć,ale u was nie ten etap.
W temacie tematu jestem neutralny, ale ciutkę mnie zabolało szyderstwo...jak w cytacie.
Jestem z tych co mogą się napić, ale co to ma do rzeczy? A do tego jeszcze moja niedorosłość??
A może jestem zbyt wrażliwy bom i dziecko i do tego dziecko pijące?
I cytując dalej:
Pozdrawiam
bartolomeo
10-01-2013, 16:41
[...]
I cytując dalej:
Znaczy się, że co? Bo nie rozumiem :-(
creamcheese
10-01-2013, 17:04
Znaczy się, że też postuluję o powstrzymanie się...
Przepraszam jeśli niejasno sformułowałem:-D
Pozdrawiam
Ale jesteście mili miłośnicy Bieszczadzkiej Przyrody oraz wędrówek?
Jak na razie to nie wybieram sie na żadne wycieczki.
Prawda czasami,nie zawsze boli gdyż jesteśmy nauczeni tylko kłamstwa i z tym się najlepiej czujemy.
bartolomeo
jako Fotograf Roku,może zrobisz parę fotek tych pięknych smug,gdyż błękitu coraz mniej na Bieszczadzkim niebie.
Tylko takie ładne w kratkę jak to zwykle robią te samoloty "pasażerskie",których tyle jest w tym korytarzu pobliskich lotnisk?
Tylko takie ładne w kratkę jak to zwykle robią te samoloty "pasażerskie",których tyle jest w tym korytarzu pobliskich lotnisk?
Dlaczego pobliskich?
Loty możesz zobaczyć tu: http://fr24.com/49.46,22.03/9
Jak lecą na 10km to naprawdę z daleka ich widać (tzn że nie akurat nad Twoją głową)
Pierogowy
11-01-2013, 22:09
Prawda czasami,nie zawsze boli gdyż jesteśmy nauczeni tylko kłamstwa i z tym się najlepiej czujemy.
bies
hallo;
nie mam zbytnio ochoty do polemiki :-P
zdaje sobie sprawę ,że i Twoje zdanie jest już ugruntowane ...
nie jestem żadnym opiniotwórczym organem (chemik,profesor,szpalta w amerykańskim dzienniku).
więc ,moje słowa są nie ważne.
nie wiem, czy powietrze ma skład ,o którym uczyłem się w szkołach,
nie wiem ,również czy go nie ma.
Ty wiesz.
natomiast ,mogę stwierdzić czy informacja podawana przez Ciebie jako link ma charakter opiniotwórczy czy ...w ogóle coś ma :-)
jako człowiek pracujący na zlecenia w branży pragmatyki ekonomicznej-reklamie ,jak i politycznej- negocjacji itd. -
...czasami zdarza się ,iż rozumiem język i potrzebę stosowania pewnych zabiegów socjotechnicznych.
otóż :wyłożona przez starożytnych sztuka przekonywania (erystyka) i wypowiadania się (retoryka) jest wciąż stosowana,chociaż ich antyczne warstwy teoretyczne są ignorowane albo celowo zapomniane---,to dotyczy wy linkowanych tekstów internetowych;
przeczytałem kilkadziesiąt informacji o chemtrailsowym podłożu,odrzucając z góry te,które pisane były nierzetelnie i niekonsekwentnie;
zwróciłem uwagę na kontekst,jak i osobę:
niektóre służyły zwróceniu uwagi na osobę (przy okazji)-watek duński,wątek szwedzki i sprawa ONZ.
tzn:w analizach miedzy innymi u Arystotelesa-słowo nie jest dobre ,ani złe -ale może być użyte w dobry albo zły sposób ,zgodny z prawdą (adekwatnie do istniejącego stanu rzeczy ) albo i nie .
Owa prawda związana jest z adekwatnością słowa z rzeczą i strukturą zdania z rzeczywistością.
Ta adekwatność sprawia ze ludzie wywierają na siebie wpływ przekazując dane składające się na konkretne informacje.
Zaś te informacje w postaci jakichś tam sygnałów stają się następnie bodźcami wywołującymi różnorodne reakcje w zakresie myślenia ,emocji i zachowań.
Silnie działające na naszą ignorancję i niewiedzę (kto z nas złapał za rękę rozsiewaczy zarazy powietrznej?...o co w ogóle chodzi?...znowu rząd nas zabija-tym razem z powietrza! itd).
Teksty prasowe pisane są przez specjalistów i od razu ,są często doskonale przetłumaczone na inne języki .(żeby nie korzystać z translacji w aplikacjach ! ).
Specjalistom tym , nie obca jest "Techne Rhetorike"(jeśli jesteśmy już przy Arystotelesie :) ).
Tam między innymi dowiadujemy się czym jest retoryka-:"kapłanka nie zezwoliła swojemu synowi przemawiać na zebraniu mówiąc:jeśli będziesz mówił prawdę znienawidzą cię ludzie,jeśli będziesz kłamał - znienawidzą cię bogowie" :-)
Wracam do tematu:
w kilkunastu artykułach ,czytanych tamże,dostrzegłem koleżankę -Perswazję ( łac.persuasio-przekonanie wiara);
Perswazja jest,zintegrowanym oddziaływaniem na umysł i wolę słuchacza-czytelnika.
Ideałem perswazji jest sytuacja gdy czytelnik zaczyna się identyfikować z nadawcą komunikatu.
Dzielą to samo pudło rezonansowe! (przepraszam melomanów za porównanie!)
Wiemy ,że prawdziwa perswazja -zakłada ,że mówca ma uczciwe intencje i liczy się z dobrem odbiorcy.
Czy mamy do czynienia z dobrze wykonaną ,przepraszam ...napisaną robotą ?
Tzn:prawdopodobnie trzy cele perswazji zostały osiągnięte:
pouczenie---uwierzyliśmy ,że mówca-specjalista nie jest kłamcą ;
poruszenie odbiorcy ---oddziaływanie na naszą wolę i intelekt (musimy zadbać o przyszłość naszych dzieci i... krążenie w naszych układach krwionośnych ! -siarczki a choroba wieńcowa to osobny temat...);
zachwycenie czytelnika---uzyskana przyjemność estetyczna-odpowiedni wybór typografii i apli ,na których widnieją teksty.(odwoływanie się do uczuć i emocji )
Należałoby jeszcze wspomnieć o chwytach sofistycznych ,jak i erystyce w.g Schopenchauera itd.
Ty to pewnie wiesz .
Ja, wykazując niski poziom (leukocytów) zostaję przy swoim.
W trosce o zdrowie Twe i estetykę podziwiania krajobrazów B. proponuję nie opuszczać progów domu swego .
Pamięć czasami nosi znamiona generalizowania.
Generalizowania w aspekcie pozytywnym .
:-)
PS.
polecam "Finlandię "i Świetliki (wszak inwazja tuz ...)
PS2.
pozdrawiam znawcę prawdy.
sługa uniżony
pierogowy
Witam ponownie wszystkich urażonych i niezainteresowanych tym tematem.
Nie miałem na uwadze nikogo obrażać jak i wyśmiewać,gdyż wyśmianym zostałem ja.
Pragnołem tylko zainteresowć tym tematem prawdziwych miłośników Bieszczad i Przyrody.
Wyszło jak wyszło czego nie przewidziałem,myślałem że spotkam zainteresowanych tym problemem nie tylko na skalę Bieszczad,Polski lecz prawie już całego świata(dotyczy to krajów zrzeszonych w NATO).Jednak zainteresowanie jest ZERO,a wpisy dla mnie wręcz śmieszne i nie na temat.
sługa uniżony pierogowy
nawet bardzo sie wysilił i napisał wykład tylko nie na temat,ale tak dla jaj.
Myśle że to mu sie udało i poszeżył grono swoich wielbicieli,brawo.
Zakończę to pisanie i wróce znów kiedyś jak sie bardziej rozjaśni nie tylko na niebie.
bartolomeo
13-01-2013, 10:56
Nie miałem na uwadze nikogo [...] wyśmiewać
To na przyszłość bardziej uważaj na to co piszesz, bo nawet w jednym liście sam sobie przeczysz:
wpisy dla mnie wręcz śmieszne
Więcej już nie będę komentował Twojego pisania.
dodam jeszcze może to bo to tak po sąsiedzku,a zainteresowani sobie to przetłumaczą
Liebe Teilnehmerinnen und Teilnehmer der Bürgerinitiative Sauberer Himmel,
wie wir berichtet hatten (http://www.sauberer-himmel.de/2012/05/02/fall-kachelmann-der-schlagabtausch-geht-weiter-teilnehmer-der-burgerinitiative-legt-berufung-ein/), hatte unser Teilnehmer gegen das erstinstanzliche Urteil im Fall Kachelmann Berufung eingelegt und diese mit Schriftsatz vom 22.05.2012 ausführlich begründet (http://www.sauberer-himmel.de/2012/05/24/berufungsbegrundung-im-fall-kachelmann-liegt-vor/). Und was geschah dann? Es geschah erst einmal über fast sieben Monate nichts, obwohl es sich vorliegend um ein eilbedürftiges einstweiliges Verfügungsverfahren handelt.
Kurz vor Weihnachten hat sich dann das Kammergericht besonnen, doch etwas zu unternehmen. Es teilte dem Anwalt unseres Teilnehmers der Bürgerinitiative, der von Herrn Kachelmann als "Neonazi" oder "verrückt" bezeichnet worden war, mit, dass es gedenkt, die Berufung einstimmig ohne mündliche Verhandlung zurückzuweisen und gab unserem Teilnehmer die Möglichkeit, die Berufung zurückzunehmen. Dies begründete der Senat lapidar damit, dass sich der Begriff „Neonazis“ nicht auf unseren Teilnehmer bezogen habe, da dessen vorausgehendes Schreiben nicht von „Zionisten“ gehandelt hätte. Aha! Aus dieser Auffassung folgt doch glatt, dass eine Betroffenheit bei dem Vorwurf „Neonazi“ immer dann ausscheidet, wenn sich der Betroffene nicht zuvor über den „Zionismus“ geäußert hat – ein völlig absurder Gedanke, der gegen sämtliche Denkgesetze verstößt. Vor Gericht muss man sich vieles, aber bestimmt nicht alles gefallen lassen. Rechtsanwalt Dominik Storr hat daher mit Schriftsatz vom heutigen Tage einen Befangenheitsantrag gegen die Richter des erkennenden Senats gestellt. Den Befangenheitsantrag finden Sie hier im gesamten Wortlaut. (http://www.sauberer-himmel.de/wp-content/uploads/2013/01/Befangenheitsantrag-v.-10.01.2012.pdf) Über den weiteren Verlauf dieses Verfahrens werden wir selbstverständlich auf www.sauberer-himmel.de (http://www.sauberer-himmel.de/) berichten.
Ihr Team von Sauberer Himmel
Liebe Teilnehmerinnen und Teilnehmer der Bürgerinitiative Sauberer Himmel,
zum Ausklang dieses Jahres möchten wir Ihnen und Euch auf diesem Wege ganz herzlich für Ihre und Eure engagierte Mithilfe bei der Aufklärung für einen sauberen Himmel danken. Ohne die Unterstützung von so vielen Menschen wäre es nicht möglich gewesen, all das, was wir in diesem Jahr geleistet haben, zu vollbringen.
Rückblickend waren die letzten 12 Monate sehr effektiv für unsere Arbeit: Sauberer Himmel ist es gelungen, zahlreiche Regionalgruppen zu gründen, eine weltweite UnterstützerInnen-Liste ins Leben zu rufen, eine Vielzahl von Aktionen durchzuführen und viele Menschen wach zu rütteln oder für unsere Thema zu sensibilisieren. Unsere Mitgliederzahl hat sich vervielfacht, und wir haben die Thematik „Chemtrails“ mit Schwung in die Medien gebracht. Sie sind längst kein Tabuthema mehr, sondern aus der Verschwörungsecke heraus zum Tagesgespräch geworden und auch von anerkannten Stellen wie dem Max-Planck-Institut für Chemie im Mai diesen Jahres sogar mit einem eigenen Symposium bedacht worden – auch wenn dies die Mainstream-Medien noch nicht richtig wahrhaben wollen.
Mit jedem Gespräch, mit jeder weitergeleiteten E-Mail und jedem verteilten Flyer zieht unsere Bewegung weitere Kreise. Und mit jedem gespendeten Euro gewinnen wir mehr Freiraum für konzertierte Aktionen wie Flyer-Beilagen in wichtigen Zeitschriften, sowie für gezielte Forschungen. Mit unseren Regenwasseruntersuchungen können wir zum Beispiel darlegen, dass unsere Luft bundesweit mit den im Zuge des Geo-Engineering in Verdacht geratenen Metallen verunreinigt ist. Zudem haben wir messerscharfe Mikroskopaufnahmen und Untersuchungen von Polymerfasern, Schichtsilikaten und anderen merkwürdigen Elementen, die nahezu täglich vom Himmel fallen, anfertigen lassen.
Wir freuen uns darauf, mit unserer Arbeit im neuen Jahr fortzufahren und mit Ihnen und Euch gemeinsam im nächsten Jahr noch mehr Menschen für unsere Bewegung begeistern zu können, um möglichst schnell die kritische Masse zu erreichen und damit der gewissenlosen Vergiftung von Mensch, Tier und Umwelt ein rasches Ende zu bereiten.
In diesem Sinne wünschen wir Ihnen, Euch und uns allen zusammen schöne, friedliche Weihnachten und ein gutes, von Glück und Erfolg begleitetes Neues Jahr!
Liebe Grüße
vom Sauberer-Himmel-Team
Pierogowy
14-01-2013, 13:57
In diesem Sinne wünschen wir Ihnen, Euch und uns allen zusammen schöne, friedliche Weihnachten und ein gutes, von Glück und Erfolg begleitetes Neues Jahr!
Liebe Grüße
vom Sauberer-Himmel-Team
bies
hallo,
kurczaki w kropki !!!.
rozumiem już ,że Twoja forma porozumiewania się z człekokształtnymi ,jest taka i...inaczej nie potrafisz...
trudno, taki los :(
bystry jesteś...(to odnośnie mojego, narcystycznego traktowania forum),
przejrzałeś mnie -gratulacje !!! (dlatego odpisuję :) )
ale ,
chyba nie na tyle ,żeby skojarzyć mój wcześniejszy tekst z zagadnieniem :(
reasumując...
co do istnienia geoinżynierii -to chyba nikt tutaj temu nie zaprzecza;
co do rozpylania w atmosferze siarczanów celem zmniejszenia Albeda powierzchni ziemi wykorzystując odbijalność chmur -z tym co niektórzy może i się spotkali ,bo to jedna z nowszych technologii w inżynierii pogody i klimatu;
hi,hi,hi
poprzez szperanie za informacjami na temat "rozsiewania" znalazłem też nawet opis patentów dotyczących karmienia fitoplanktonu-oceanicznego -siarczanem żelaza !!!.
jesteś czujny i to chwalę...ale mam wrażenie ,że dostrzegasz więcej,...
nie twierdzę ,że nie myslisz racjonalnie (ja ,przyznaję myślę rzadko),ale wydaje mi sie ,że troszkę Twoja logika postrzegania została,...że tak powiem :lekko wmanipulowana .
koleżanka Perswazja,poprzez swój naturalny ,niewymuszony wdzięk może zaprowadzić ścieżką na... bagna.
na ludzkiej niewiedzy i braku umiejętności wyciągania wniosków bazuje przekaz medialny .(i tutaj nie ma ...jaj )
Tv,net ,telemarket,oświadczenia polityczne itd-.
Miejsce i podatność gruntu do tworzenia teorii spiskowych -jakość przednia.
Mała chwilka nieuwagi i... już,już wciska się w życie -następna koleżanka ...Paranoja...a tuż za nią podąża Nienawiść
.(może...już zadomowiły się u Ciebie? )
fajna ta linkowa korespodencja z dojczlandowymi przyjaciółmi ( Goethe i jego język ojczysty-zawsze mnie intrygował, :)
podoba mi się nazwa grupy : Zespół Czystego Nieba :)
z tą ,tekstową, niemiecką,wyrafinowaną uprzejmością dorastałem !
widzę,że poruszasz się w germanistycznych info- to zapodam Ci również tekst ....Bundesministerium für Bildung und Forschung...i ...pewnie to woda na Twój młyn,
bo to jest potwierdzenie...
(powtarzam do znudzenia-to tekst pisany przez speców)
http://www.bmbf.de/de/8493.php
jest tam również w zakładce -wersja angielska (oby ktoś sobie nie przetłumaczył sam !!! )
sługa uniżony
pierogowy
(wybacz...przecież Narcyz to moje ukryte imię :) )
-uczestnik 88-89 protestu przeciwko budowie Elektrowni Jądrowej w Żarnowcu,
-uczestnik protestu utworzenia składowisku odpadów radioaktywnych w Międzyrzeczu ,
-uzyskał decyzję (po 16 latach starań )o przeniesieniu słupa trakcji elektrycznej 440 z obrebu działania st.p.magnetycznego
-jednorazowo zjadł 114 pierogów.
PS.
Jeśli chcesz wymieniać się impertynencjami typu: wy niedobrzy i ja prorok...to zapraszam do Dojo tzn:
http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php/7718-Dojo-albo-sala-do-fechtunku
PS2.
o ile traktujesz to jeszcze jako... irrelewantne.
pierogowy
fajna ta linkowa korespodencja z dojczlandowymi przyjaciółmi ( Goethe i jego język ojczysty-zawsze mnie intrygował, :)
podoba mi się nazwa grupy : Zespół Czystego Nieba :)
z tą ,tekstową, niemiecką,wyrafinowaną uprzejmością dorastałem !
http://www.bmbf.de/de/8493.php (http://www.bmbf.de/de/8493.php)
mnie to nie interesuje co mówią na to oficjalne media,gdyż mówią tyle prawdy co polskie jeżeli się pomylą.
Twój udział w protestach jest imponujący,ale czy napewno słuszny?
Przecież energia ATOMOWA jest bardzo dobra tak też wynika z mediów Rządowych oraz innych.
To ten Twój protest to też jakiś spiskowy odbiegający od norm medialnych.
Na dyskusje w dziale "Dojo" naprawdę nie mam ochoty,jednak za zaproszenie dziękuję.
"Najlepsze miejsce na namiot .jest zawsze troszkę dalej..."
to jest najlepsze z Twoich wypowiedzi w tym temacie.
mnie to nie interesuje co mówią na to oficjalne media,gdyż mówią tyle prawdy co polskie jeżeli się pomylą.
Twój udział w protestach jest imponujący,ale czy napewno słuszny?
Przecież energia ATOMOWA jest bardzo dobra tak też wynika z mediów Rządowych oraz innych.
Drogi Biesie,
Po pierwsze wiedzy nie czerpiemy z dziennika telewizyjnego, tam zawsze pojawiac sie będa hasła, skróty myślowe i slogany o tabloidowym zacięciu.
Oficjalne źródła, które nie potwierdzają, a również poddają w wątpliwość istnieniu spisku "chemtrails" absolutnie nie chwalą energii atomowej bezkrytycznie.
Jesli czytasz tekst, który takowa energie lansuje, to znaczy, że pochodzi od jej zwolennika, który pewnie świadomy jest jej wad, czy neibezpieczeństw, ale widzi więcej plusów.
wszak nie ma rzeczy doskonałych.
Media "nieoficjalne" nie mogą być z automatu traktowane jako wyrocznia, przecież media "mainstreamowe" chętnie piszą, czy mówią o sprawach kontrowersyjnych. Chcesz powiedzieć, że biorą udział w spisku?
Nawet Ty sam nie piszesz o tym czym są chemtrails, a jedynie podkreślasz, że żyjemy w zakłamanym świecie, który ukrywa straszliwą zmowę.
gdy znajdziesz jedno wytłumaczenie tego zjawiska, ale w "oficjalnych mediach", to mu nie wierzysz i szukasz tych "niezależnych", które potwierdzą "działania szkodliwe dla ludzkości".
Bo albo masz gotowa tezę, w którą wierzysz albo Cię takie teorie rajcują.
Sam lubię od czasu do czasu poczytać, czy obejrzeć jakieś dziwne historie, ale od rozrywki do zaniepokojenia i bicia na alarm daleko.
Postudiuj trochę, jeśli Cie temat interesuje, ale nie anonsuj żądnych wymordowania ludzkości tajnych organizacji i nie obrażaj się na tych, co to w spisek nie wierzą.
Wierzysz w bazę obcych na Księżycu? Jest mnóstwo źródeł "nieoficjalnych", które o tym trąbią ... a jeśli nie, to czy mam czuć się urażony, jesli sam jestem zwolennikiem tejże teorii?
Może zaproponuj kilka argumentów przemawiających za tym, że tajemne siły chcą nas potruć, spróbujemy je "rozebrać na czynniki pierwsze", zawsze to może byc niezłą rozrywką.
Pozdrawiam:)
tomas pablo
16-01-2013, 15:55
cóż taka natura ludzka jest, że co poniektórzy lubią się bać i być straszeni..Od najmłodszych już lat....a to bracia Grimm, a to jakiś wilk z Czerwonym Kapturkiem do spółki , a to Roswell , zielone stworki co to porywają , gwałcą i coś wszczepiają , różne piły plazmowe i gazy przeróżne wypuszczane...( moja sąsiadka z bloku też twierdziła , że ją truję gazem wpuszczanym poprzez kablówkę !...póżniej zaś twierdziła, że jestem w zmowie z policjantami, których nasłała... )
Może lepiej zwrócić uwagę na to CZYM pali w piecu nasz sąsiad np. ?
ale jak ktoś CHCE się bać, to już jego problem.
Może lepiej zwrócić uwagę na to CZYM pali w piecu nasz sąsiad np. ?
ale jak ktoś CHCE się bać, to już jego problem.
Oj warto by na to zwrócić nie tylko uwagę, ale tez uwagę odpowiednich służb, bo wyziewy wołają o pomstę do nieba.
A i bać się chyba tych dymów należy ...
Pierogowy
16-01-2013, 21:45
hallo;
bies
jako,że w temacie poezyji przebywam ostatnio i na tłumaczenie w kółko szkoda mi już czasu (czyt.- na prozę)
zacytuję haiku współczesne :
Nie widzieć ,
Że pokój jest biały.
Aż pomoże czerwone jabłko.
Anita Virgil
( przekład Cz.Miłosza)
(pozdrawiam wszystkich za wypowiedzi w tym wątku )
:)
tyle.
komisaRz von Ryba
16-01-2013, 22:14
Może lepiej zwrócić uwagę na to CZYM pali w piecu nasz sąsiad np. ? .
mój sąsiad segreguje śmieci na te które pali w dzień i te które pali w nocy
Witam pomownie!
Pierogowy,bartolomeo
jako specjaliści w dziedzinie fotografi,może wrzucicie parę fotek pięknego czystego bieszczackiego nieba i tego brudnego od Chemtrails tak dla porównania.
Przepraszam że jestem taki upierdliwy,ale pragnę oddychać czystym powietrzem i oglądać piękne niebo w Bieszczadach.
A to chyba nic złego Panowie!
mój sąsiad segreguje śmieci na te które pali w dzień i te które pali w nocy
masz wspaniałego sąsiada,a Ty oddychasz tym co on spali.
Nic tylko sie cieszyć z takich sąsiadów
Pierogowy
09-05-2013, 23:41
halo;
bies...
ostatnio trzymam głowę blisko ziemi i nie dla mnie niebieskości zenitu...
jako ,że jestem narcyzem i lubię to co moje... wrzucam fotografię do wątku galeria:
http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php/6394-Galeria-KOLOROWE-Bieszczady?p=144912#post144912
co do smug ,to przecież łowcą i specem jesteś Ty (tak podejrzewam...:) )
więc dorzuć obrazy tych chemicznych cięciw nieba i ...
podziel się nowościami na ich temat, proszę :))
może coś nowego koledzy- germańcy znaleźli ???
:)
co do smug ,to przecież łowcą i specem jesteś Ty (tak podejrzewam...:) )
więc dorzuć obrazy tych chemicznych cięciw nieba i ...
podziel się nowościami na ich temat, proszę :))
może coś nowego koledzy- germańcy znaleźli ???
http://www.youtube.com/watch?v=A6o8TGQ5s4A&feature=player_embedded
myślę że to wystarczy,a co do kolegów-germańców to oni obudzili się troszeczkę wcześniej jak co niektórzy.
Co do fotek to ja nie jestem w tej kwesti specjalista tylko
Pierogowy,bartolomeo
Pozdrawiam
Ja wiem że to waszym zdaniem są teorie spiskowe itd.,itd.,ale czy tak jest naprawdę?
myślę że tym PANOMBOGOM powinniśmy podziękować za naszą i waszą pogodę
z tłumaczeniem chyba nie będzie problemu.....
!!! An alle Flutopfer weiterleiten !!! pdf auch anbei
Künstliches Hochwasser durch Wettermanipulation -
und schon werden die Politiker wieder gebraucht. http://www.chemtrail.de (http://www.chemtrail.de/)
http://www.google.de/search?q=chemtrail ... 80&bih=815 (http://www.google.de/search?q=chemtrail+flugzeug&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=fDawUfvjHsLZtQbd74DwCA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=815)
So sind die Militärflugzeuge innen mit dem Gift ausgestattet, mit dem Sie uns seit über 10 Jahren vergiften ( Aluminium Barium etc.etc. ). Nicht nur zur Wettermanipulation.
Reicht das, oder braucht Ihr noch mehr ?
Jest mi wiadomo że to jest niewygodny dla Was temat,ale czy nie istnieje potrzebna bardziej szerszego pola myślenia w tej lub innych kwestiach.
Widzę że temat prawie nikogo nie interesuje,a wszyscy zakochani w Bieszczadach patrzą tylko pod nogi.
A szkoda bo gdy sie obudzą inni to tylko z ręką w nocniku,ale tak też można.
Wyssane z palca,teoria spiskowa,totalna bzdura na którą nie warto zwracać uwagi.
Jednak nie zapominajcie to jest WASZE ZDROWIE .
.......tak powoli ludziska się budzą i nie jestem już sam w tym wszystkim są również inni,proszę zobaczyć i posłuchać:
http://www.youtube.com/watch?v=QsdDpfPVBFo
Dodam jeszcze jedno:
http://zatruteniebo.wordpress.com/
a to najnowsze wiadomości:
http://niewiarygodne.pl/kat,1031979,title,Widziales-cos-takiego-na-niebie-Ujawnili-wstrzasajaca-prawde,wid,16228728,wiadomosc.html
Ja rozumiem,że to temat teorii spiskowej,ale nie tak do końca.
Może jednak to kogoś zainteresuje.
25 stycznia 2014 r. dołącz do naszego światowego pokojowego protestu przeciwko manipulacjom pogodą, klimatem i informacjami.
PROSZĘ UDOSTĘPNIAJCIE WYDARZENIE I ZAPRASZAJCIE ZNAJOMYCH.
Potrzebujemy zarówno dużego oddźwięku online, jak i osób gotowych do maszerowania razem z nami. Linki do wydarzeń lokalnych zamieścimy poniżej.
Marsz we Wrocławiu:
https://www.facebook.com/events/194244864106695
Jeśli chcesz i możesz zorganizować marsz w swojej miejscowości załóż podobne wydarzenie jak to we Wrocławiu, opisz o której i co będzie miało miejsce. Poinformuj nas o tym http://anastazja.info/PHPAnasta/images/smilies/icon_e_smile.gif
KRÓTKI OPIS AKCJI
25 stycznia 2014 r. dołącz do naszego światowego pokojowego protestu przeciwko manipulacjom pogodą, klimatem i informacjami.
Wydarzenia o charakterze edukacyjnym i informacyjnym organizowane będą równocześnie w wielu krajach świata przez zaangażowane jednostki i grupy. Przemawiamy w imieniu jednej planety - naszym celem jest zwiększanie świadomości społecznej i zaprzestanie zanieczyszczania nieba. Oto nadszedł czas, by stanąć w obronie naszej planety i życia.
Wzywamy ludzi na całym świecie do uczestnictwa w lokalnych marszach protestacyjnych i głośnego wyrażania swoich poglądów. Będąc mieszkańcami jednej planety, brniemy z ogromną prędkością ku czołowemu zderzeniu z konsekwencjami niekontrolowanych działań o charakterze militarno-naukowym
LINKI DO STRON OPISUJĄCYCH TEMAT:
List otwarty Dr hab. inż. Przemysław Saneckiego, prof. PRz
i odpowiedź Dowództwa sił zbrojnych
http://januszzagorski.pl/2011/08/16/ost ... hemtrails/
Badania Davida Keitha z Harvard University
http://www.keith.seas.harvard.edu/geo-engineering/
Strona światowego wydarzenia:
https://www.facebook.com/GlobalMarchAga ... ng?fref=ts
Dołącz do grupy STOP CHEMTRAILS NAD POLSKĄ !!!:
https://www.facebook.com/groups/235133609866845
Polub stronę:
https://www.facebook.com/StopChemtralisTeamPoland
Ten tekst już od dawna krąży w necie ale wydaje mi się ciekawy także wrzucam:
"Zrzuty nad Polską prawdopodobnie rozpoczęły się 2 stycznia 2005r.(po akcesji polski do Unii Europejskiej 1 maja 2004r.). Wojsko zrzuca nad terytorium Polski związki pierścieniowe (odpady z produkcji rakiet i ładunków wybuchowych co powoduje białaczkę!!!). Zrzutów dokonuje się między innymi w USA i w EU w dużych miastach. Po zrzucie 700 ton trucizny z wysokości 20000m(20km) przez nieoznakowane samoloty bezzałogowe. Do tej pory zrzucano już:
Aluminium(Al -- powoduje Alzheimera!!!),
grzyby(w szczególności MUCOR!!! -- perfidny grzyb który wnika do płuc dając zapalenie dróg oddechowych może powodować przerzuty do mózgu i panoszy się po całym ciele wraz z krwią), rtęć, ołów, niemetale, drożdże(ponieważ są bardzo duże i do ich wnętrza można wprowadzić dowolną bakterię lub wirusa do jego namnożenia), pleśnie, związki czynnie biologiczne są zrzucane w otoczkach(jak kapsułki leków)aby mogły się aktywować na odpowiedniej wysokości przy odpowiednim środowisku.
Obecnie zrzuca się:
MANGAN -- ponieważ świetnie łączy się z wodą (Nadmiar możne również sprzyjać rozwojowi demencji, schizofrenii oraz pogłębiać chorobę Parkinsona) oraz pierwiastki ziem rzadkich dla katalizowania pewnych procesów, których nie znam
Iterb(YB) -- powoduje zaburzenia metabolizmu,(Utlenia się na powietrzu, reaguje z wodą, rozpuszcza się w kwasach, dodawany jest do stopów glinu.
Przelot jednego myśliwca zostawia tyle spalin(związki pierścieniowe) co spalą samochody stojące w 30km korku!!!
Chemtrails zrzucane są na różnych wysokościach.Smugi kondensacyjne mają różny wygląd w zależności od składu chemicznego.Dużo o ich składzie mówią zdjęcia z kolorowymi obwódkami robione na tle księżyca, gdy księżyc przysłaniają przezroczyste chmury z górnych partii atmosfery.
Skażenie kumuluje się w powierzchniowej warstwie gleby do 60cm głębokości.
Skąd jest pobierane przez rośliny i wbudowywane w komórki roślin oraz poprzez transpiracje(parowanie z liści)trafia do atmosfery.
Gdzie kumulują się w szczególności do wysokości 3 metrów!!!
Pamiętajcie,że wszystkie zanieczyszczenia kumulują się na szczycie piramidy troficznej.
Skład chemtrails nad polską został podany zgodnie ze stanem faktycznym!!!.Jest on wynikiem badań laboratoryjnych składu grzybów, które chłoną wszystko i w każdych ilościach bo nie mają ścian komórkowych więc możecie sami to sprawdzić!!!
Chemtrails powodują brak opadów(suche deszcze -- w europie zaczęło się od Szwajcarii w 2002r.), odbijają promienie słońca co prowadzi do obniżenia temperatury, w konsekwencji do spadku plonów.
Może zauważyliście,że właśnie teraz mamy dość ciepłe warunki pogodowe.Wiele drzew powariowało i zaczęło kwitnąć w GRUDNIU!!!Na Węgrzech jest fizyk który pracował dla NASA ale zrezygnował z pracy tam ponieważ wszystkie modele NASA zakładają że atmosfera ziemska jest nieskończona!!!
Choć już na wysokości 100km jest umowna granica przestrzeni kosmicznej.Sam dokonał symulacji zjawisk zachodzących w ziemskiej atmosferze z uwzględnieniem ograniczoności naszej atmosfery. Sprawdzał on swoje wyniki na danych historycznych. Z badań wynika,że nawet małe odchylenia temperatury na plus w krótkim czasie mogą powodować nieproporcjonalny spadek temperatury w znacznie dłuższym czasie."
Tomek Długoszewski
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 550&type=1 (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.371175772981856.1073741833.366375500128550&type=1)
http://januszzagorski.pl/2011/08/16/ost ... hemtrails/ (http://januszzagorski.pl/2011/08/16/ostateczna-odpowiedz-mon-na-nasz-list-otwarty-w-sprawie-chemtrails/)
Może co niektórym otworzy oczy,że to nie jest teoria spiskowa.
Przeczytałem ;przeraziłem się ,konsekwencje : muszę się napić !!
tomas pablo
13-01-2014, 18:23
Przeczytałem ;przeraziłem się ,konsekwencje : muszę się napić !!
oj, uważaj !!!! ..alkohol SZKODZI zdrowiu !!! ( woda tym bardziej :mrgreen: )
oj, uważaj !!!! ..alkohol SZKODZI zdrowiu !!! ( woda tym bardziej :mrgreen: )
Wiem ale Bieszczady nie pustynia a człowiek nie kaktus
Petefijalkowski
13-01-2014, 19:01
Odtrącam szyjkę i....