PDA

Zobacz pełną wersję : Nowe Forum [Tutaj zgłaszamy ewentualne problemy]



WUKA
04-07-2010, 09:29
Pomarudzę, za dużo czarnych ramek!

trzykropkiinicwiecej
04-07-2010, 13:54
...u mnie są szare... :)
i boxa nie ma...

WUKA
04-07-2010, 14:00
...i trudniej jakoś się połapać niż poprzednio!
Kropku!Pozdrawiam marudę!

trzykropkiinicwiecej
04-07-2010, 14:12
..ajj.. przyzwyczaimy się...

Pyra.57
04-07-2010, 18:10
No cóż mówią, że przyzwyczajenia to druga natura człowieka. Na chwilę obecną też jestem troszkę zdezorientowany.

Piskal
04-07-2010, 21:12
Nie mamy innego wyjścia, jak się przyzwyczaić. A tak w ogóle przy takich okazjach człowiek uświadamia sobie, jak bardzo od forum jest uzależniony!
Witam wszystkich w "nowej rzeczywistości"!

bertrand236
04-07-2010, 21:38
Nie ma boxa, Miał kiedyś być czat i też go nie ma...Nie widzę kalendarza. Napiszę po staremu: moim zdaniem póki co do dupy... Ale lepiej że jest tak jak teraz, niż tak jak wczoraj.

Pozdrawiam

admin
04-07-2010, 21:39
Tak naprawdę wiele się nie zmieniło. Trochę kolory, nawigacja na topie forum, inne przyciski.
Wszystko idzie naprzód, a ponieważ od poprzedniej aktualizacji upłynęło dużo czasu to ta obecna faktycznie wydaje się być rewolucją.

Z fajnych nowości mamy do dyspozycji "Facebook connect". Ktoś kto korzysta z facebooka może teraz jednym klikiem logować się do forum (można także automatycznie publikować swoje posty na facebooku itd).

Nad "boxem" pracuję - wróci w ciągu kilku dni.
Link do kalendarza jest w głównej nawigacji (na czarnym pasku). :)

darkangel79
04-07-2010, 22:52
yyyyyyyyyyyy a ja nie mam bezpośredniej opcji logowania???
Loguje się w ten sposób,że chcę coś napisać i wtedy pokazuje zaloguj się...
Tak już jest,czy tylko ja tak mam????
I znowu trza sie do nowych rzeczy przyzwyczajać:-D
Dajcie mi boxa bo mam depresje:))))))

admin
04-07-2010, 22:59
Ważna informacja: linki które mieliście w bookmarkach (np. do logowania) zostały zmienione. Proszę o zwrócenie na to uwagi.

Jak pisałem wyżej walka o szałboks trwa :) Wróci natychmiast gdy uda mi się go zmusić do pracy.

trzykropkiinicwiecej
04-07-2010, 23:00
Jemioł dasz rade...:) sprawdź ustawienia przeglądarki.. bo mi loguje automatycznie w chromie a w innej nie chciało...
Mnie się tam podoba... niedługo pewnie jeszcze przyspieszy i w ogóle będzie cacy... wieje świeżością...

darkangel79
04-07-2010, 23:05
No na pewno trza to opanować:)

WUKA
04-07-2010, 23:29
Może i wieje, ale trudno teraz wyłuskać najnowsze wiadomości !!!! Jakoś mniej czytelnie się zrobiło!

Piskal
04-07-2010, 23:35
A ja trochę "pochodziłem" po forum i uważam, że nie jest źle. Już łapię jak i co, już się robi czytelne. A jak się opatrzymy z nowym układem to w ogóle będzie super.
WUKA, na czarnym pasku nasz" nowe posty".
PS. Tylko jedna uwaga. Nie można by trochę przyciemnić czcionki w tytułach postów czy nazwach użytkowników ?

darkangel79
05-07-2010, 00:11
A mi opcja zaloguj nachodzi na opcje społeczność :)))))
Dlatego nie mogę się zalogować:))))

admin
05-07-2010, 00:15
Może i wieje, ale trudno teraz wyłuskać najnowsze wiadomości !!!! Jakoś mniej czytelnie się zrobiło!

Ok to obrazek dla większej jasności:


http://img695.imageshack.us/img695/6097/62181035.jpg

Uwaga: oczywiście forum działa najlepiej w nowoczesnych przeglądarkach (Internet Explorer 8, Chrome, Opera, Firefox, Safari).
W przypadku starych przeglądarek niektóre funkcje mogą być całkowicie niedostępne lub działać nieprawidłowo.

Krysia
05-07-2010, 00:15
Od marudzenia jestem ja, mam ku temu stosowny papier, a więc...
wygląda jak zielone, ino jest pomarańczowe buuuuuuuu....
I czekam na szał boks bo się stęskniłam za pitoleniem z Wami;-)))))))))))))))))
Kropek Ty na tych Mazurach masz net?;-) tak offowo z braku boxa

admin
05-07-2010, 00:22
A mi opcja zaloguj nachodzi na opcje społeczność :)))))
Dlatego nie mogę się zalogować:))))

A jaką masz rodzielczość ekranu? (nie używasz forum na jakimś iPhone czy innym Apple prawda?)


wygląda jak zielone, ino jest pomarańczowe buuuuuuuu....

To po to by przeciągnąć zielonych na stronę optymistów.

Krysia
05-07-2010, 00:26
No tak, to je dobry pomysł;-)))
jeszcze szał i ja już będę mega happy;-))))
bo mnie roznosi od gadania, tak od wewnątrz hahahaha

edit
czy jak się teraz podepnę pod fejsbuka, a w pracy mam go zablokowanego to sobie automatycznie i forum zablokuję?

admin
05-07-2010, 00:33
czy jak się teraz podepnę pod fejsbuka, a w pracy mam go zablokowanego to sobie automatycznie i forum zablokuję?

100% pewności nie mam ale wydaje mi się że nie.

Administrator Twojej sieci blokuje adres "facebook.com". Ty korzystając z forum nie znajdujesz się fizycznie na facebooku (to forum wykonuje połączenia - jeśli takowe są konieczne - a Twój administrator nie może natomiast zablokować tego procesu).

Krysia
05-07-2010, 00:35
Aaaaaaha... dzięki
to jutro spróbuję się połączyć, bo dziś już późno i krucho z myśleniem (jakby za dnia coś lepiej było hahahaha)

agnieszkaruda
05-07-2010, 00:37
ja jestem w SZOKU po sesji i po tym odcięciu i latam trochę zdezorientowana. Ale chyba się przyzwyczaję marudzić na razie nie będę :)
czuwaj !!!!

marcins
05-07-2010, 00:39
Ano trudno. Skoro już muszą być zmiany to niech tak będzie.

agnieszkaruda
05-07-2010, 00:53
Damy radę, do pogody się przyzwyczajamy to do layoutu się nie przyzwyczajmy??? ;)

długi
05-07-2010, 08:22
Podoba mi się. Wszystko działa, grafika czytelna. Jako daltonista o kolorach zmilczę
Pozdrawiam
Długi

Aleksandra
05-07-2010, 09:54
yyyyyyyyyyyy a ja nie mam bezpośredniej opcji logowania???
Loguje się w ten sposób,że chcę coś napisać i wtedy pokazuje zaloguj się...
Tak już jest,czy tylko ja tak mam????
I znowu trza sie do nowych rzeczy przyzwyczajać:-D
Dajcie mi boxa bo mam depresje:))))))


Mam podobnie. Skorzystałam z Twojego sposobu, żeby się zalogować. Korzystam z Mozilli. Na szarym pasku mam zamazany napis LOGUJ SIĘ i coś co się na to nałożyło. Z boku /w rozszerzeniu/ pojawiło mi się: zdjęcia i albumy, lista użytkowników itp. :shock:

Na razie tyle, idę się porozglądać w terenie ;)

Browar
05-07-2010, 10:01
Mam prośbę o podczepienie jakiegoś skryptu do oglądania zdjęć oraz o wyraźniejsze oznaczenie nowych postów na stronie głównej.A shoutbox może mieć większe okienko niż poprzedni?

Polej
05-07-2010, 10:51
Nie jest źle, można się przyzwyczaić do nowej "skórki". Wymagana jest jednak nowsza przegladarka, na Explorer 7 działa Ok!

Krysia
05-07-2010, 13:19
Damy radę, do pogody się przyzwyczajamy to do layoutu się nie przyzwyczajmy??? ;)
Do forum zdecydowanie szybciej i mniej boleśnie;-)))
Ja tam do tej pogody się nie przyzwyczaję;-))chyba, że bym pojechała za Andrzejem na Szpicbergen :mrgreen:

admin
05-07-2010, 16:20
i coś co się na to nałożyło.

Ok. Poprawię górną nawigację by przy mniejszych rozdzielczościach nic się nie nakładało (sądziłem że nikt nie używa już mniejszych niż 1024px).


Mam prośbę o podczepienie jakiegoś skryptu do oglądania zdjęć oraz o wyraźniejsze oznaczenie nowych postów na stronie głównej.A shoutbox może mieć większe okienko niż poprzedni?

Lightbox też wróci.

Podobnie jak shoutbox i upload - lightbox przeżywa chorobę wieku dzięciecego.


Wymagana jest jednak nowsza przegladarka, na Explorer 7 działa Ok!

Dokładnie.
Jak wspomniałem wcześniej: nowoczesne przeglądarki = Ie8, FF, Chrome, Opera, Safari :)

darkangel79
05-07-2010, 16:48
A mnie już wszystko działa:) jeeeeeeeee
Kropek dzięki za wiarę we mnie:)
Zainstalowałam sobie chroma i rzeczywiście no problemo z czym kolwiek!!!!!!!

admin
05-07-2010, 17:34
Dobra wiadomość jest taka że problem z załącznikami został usunięty. Można cieszyć się nowym wypasionym mechanizmem uploadu plików (flash plugin jest wymagany do jego działania).

Druga dobra wiadomość to to że SZAŁBOX także został uruchomiony.... :)

Trzecia to to że zdjęcia można oglądać z pomocą lightboxa (tak jak to było kiedyś).

Basia Z.
05-07-2010, 18:32
Trudno mi kolorystycznie na pierwszy rzut oka odróżnić wątki (nie fora) przeczytane od nieprzeczytanych.
Poza tym - jest OK, tylko myślę ze jakiś czas (około tygodnia) potrwa aż się przyzwyczaję do nawigacji.

Nie wiem jeszcze co oznaczają te wszystkie znaczki, ale pewnie się przekonam.

I jeszcze pytanie - jak długo będzie można edytować swój post i czy każda edycja będzie w jakiś sposób oznaczona.

B.

Basia Z.
05-07-2010, 18:39
Dalsze uwagi:

- Nie umiem znaleźć czegoś takiego "Zaznacz cały wątek jako przeczytany" lub "Zaznacz całe forum jako przeczytane".

- Bardzo mi się podoba możliwość śledzenia wątku w postaci wątkowania a nie tylko jedno pod drugim jak w tradycyjnym phpbb.

- Nie wiem dlaczego niektóre posty które juz przeczytałam wyświetlają mi się jako nieprzeczytane (w tym widoku "wątkowym").

B.

admin
05-07-2010, 18:51
Wszystkie ustawienia są identyczne z poprzednią wersją (czas edycji itd).
Dla pewności usuń sobie cookies - by wyczyścić ewentualne konflikty ze starą wersją (to powinno wyprostować problem "nieprzeczytanych").
Link do "zaznacz forum jako przeczytane" jest w głównej nawigacji w podmenu: Opcje forum. Ten sam link jest także na samym dole strony głównej (pod shoutboxem).

dziabka1
06-07-2010, 14:20
Szok :) Nie było mnie tydzień - odciętam była od neta a tu proszę - awaria, zmiany, zmiany :)))
Wszystko działa sprawnie, jak na ten moment, ino trzeba przywyknąć.
Trochę nieczytelne te znaczki, oznaczające nieprzeczytane posty. Moim zdaniem zbyt subtelna różnica w kolorach, informująca, ze podforum zawiera nowe posty. Poprzednio było wyraźniej.
Edit - no dobra, nawet bardzo mała różnica w oznaczeniu - myli okrutnie, trzeba się dobrze przyjrzeć, jaki to kolor, czy są nowe posty, czy nie.

admin
06-07-2010, 15:29
bardzo mała różnica w oznaczeniu - myli okrutnie, trzeba się dobrze przyjrzeć, jaki to kolor, czy są nowe posty, czy nie.

Jest to na liście tyle, że pod koniec (były pilniejsze problemy do naprawienia). Myślę, że jutro powinno to już być zrobione.

Małgocha
06-07-2010, 15:43
Ja mam pytanie odnośnie szałta. Czy rozmiar czcionki osiągnął już swój rozmiar docelowy i więcej urosnąć nie może ? Jak dla mnie ciut małe literki, śliczne kolorki, ale małe :D

admin
06-07-2010, 15:53
Mówisz, masz! Taka wielkości wystarczy?

p.s. jak widzę te wasze różowo-zielone kolorki tam to mnie oczy bolą :]

Małgocha
06-07-2010, 16:29
A jeszcze trochę? :)
A tak całkiem poważnie tamten szałt był bardzo przejrzysty. Ale niech jeszcze inni się wypowiedzą na ten temat, bo może wydziwiam , chociaż fajne takie spełnianie życzeń jednej osoby
Pozdrawiam :)

admin
06-07-2010, 16:42
Dodałem jeszcze trochę. Powiększyłem też odstęp pionowy między poszczególnymi wpisami.

joorg
06-07-2010, 22:50
Wysyłam zdjęcia z postem , ustawiam je w określonej kolejności, a po wysłaniu i tak kolejność jest zmieniona.Co jest kryterium i co decyduje ostatecznie o ustawieniu kolejności układu wysłanych zdjęć ?

admin
06-07-2010, 22:57
Decyduje kolejność ich dodania (uploadu na serwer).

Kolejność możesz zmieniać poprzez wstawianie ich pojedynczy używając funcji: "Wybrane pliki".
Zaznaczasz kolejne zdjecia i klikasz ten przycisk - to powinno wstawić je "inline" do tekstu (robiąc tak jedno po drugim powinno pozwolić na ich posortowanie).

bartolomeo
07-07-2010, 11:48
Próbuję zawzięcie przekonać się do wyższości stylu bieszczady.info.pl nad stylem domyślnym ale ciągle jest kilka rzeczy, które mi przeszkadzają. Najbardziej menu górne, to pod logiem forum. Kliknięcie np. na pozycję "Opcje forum" nie rozwija podmenu a przenosi na górę forum, aby rozwinąć podmenu muszę trafić na strzałeczkę po prawej stronie pozycji "Opcje forum". Niby drobiazg, ale... :wink:

admin
07-07-2010, 16:52
Ok - dodane do listy.

shrek
07-07-2010, 21:09
ale jestem zaskoczony :) proszę nie było mnie parę dnia a tu taka rewolucja :D jak na razie jestem tak zaskoczony ze nie mam pojęcia czy dobrze czy źle :)) ale już zdążyłem się zagubić przy logowaniu :( a mianowicie zapomniałem hasła bo zawsze miałem automatyczne logowanie i nie mogłem znaleźć funkcji do przypomnienia hasła na maila ale dzięki szybkiej pomocy admina udało mi sie powrócić ( wielkie dzięki jeszcze raz panie Darku ) - a już myślałem że muszę nowe konto założyć ale jest giciorrrrrrrrrrr ::DDD:D:DD:D:D: :P

Piskal
07-07-2010, 21:34
Gdy wchodzę w Nowe Posty, to:
-Za jasna czcionka tytułów postów i nazw użytkowników (o tym już pisałem), da się coś z tym zrobić, bo teraz jest mało czytelnie.
- Ucięta godzina dodania postów, np. teraz mam połowę zera godz. 20, połowę dziewiątki godz. 19 itd. Nie wiem, może to zależy od rozdzielczości monitora, nie znam się na tym.

darkangel79
07-07-2010, 21:39
hmmm u mnie godzina jest oki wiec chyba od rozdzielczości zależy.

Krysia
08-07-2010, 00:26
No właśnie, u mnie godzina też ok, ale tu w domu za to mam małe literki w szaucie, a w pracy duże, więc to chyba też od rozdzielczości zależy

admin
08-07-2010, 03:09
Wielkość zależy od rozdzielczości. To oczywista oczywistość. Ja na to nie mam żadnego wpływu (bo rozdzielczość zależy od WASZYCH komputerów - a końkretnie od kart graficznych. Ma na to też wpływ monitor ale powiedzmy, że mniejszy niż karta).

Gdy podacie mi jakie rozdzielczości macie na swoich komputerach to będę mógł przestawić swoją i ewentualnie przetestować co potrzeba. Rozdzielczości które stanowią 99% ogółu działają ok więc albo macie sprzęty nietypowe albo czas ruszyć na zakupy ;).

@Piskal - zrób screenshot (a jeśli nie wiesz jak to poprostu zrób zdjęcie ekranu :) - tylko tak bym cokolwiek był w stanie zobaczyć na tym zdjęciu).
To naprawdę mi pomoże.

Screenshot można zrobić tak:

- wciskasz kombinację klawiszy: CTRL + PrtScn
- otwierasz program graficzny np. ten którym obrabiasz zdjęcia - a w ostateczności windowsowy PAINT
- tworzysz nowy pusty rysunek - w rozmiarach np. 800px * 600 px
- wciskasz kombinację klawiszy: CTRL + V

Voila :) Jest Screenshot. Potem zapisujesz go w jakimś tam formacie (może być: jpg, jpeg, png, bmp) i wysyłasz do mnie na maila (mailto:admin@bieszczady.info.pl) albo jako załącznik tutaj na forum.


EDIT:
@bmiller - poprawiłem menu górne. Powinno być git teraz.

bartolomeo
08-07-2010, 09:50
@bmiller - poprawiłem menu górne. Powinno być git teraz.Jest bosko!

Piskal
08-07-2010, 18:09
Tak to wygląda. A przy okazji nauczyłem się robić screena:-D

dziabka1
08-07-2010, 19:13
Mogę sie jeszcze przyczepić?
Denerwuje mnie opcja w szałboksie - jak jestem jakiś czas nieaktywna, to mi tak mówi:
Notice: You are currently showing up as idle. Click here (javascript://) to resume activity.
Dopiero po kliknięciu w "here" pojawiają się ostatnie wpisy. Denerwujące, bo pozbawia mnie biernej obecności w szałboksie ;))))

admin
08-07-2010, 19:30
Tak to wygląda. A przy okazji nauczyłem się robić screena:-D

Ahhhh ta data :) Ok. Poprawię dzisiaj.



Mogę sie jeszcze przyczepić?
Denerwuje mnie opcja w szałboksie - jak jestem jakiś czas nieaktywna, to mi tak mówi:
Notice: You are currently showing up as idle. Click here (javascript://) to resume activity.
Dopiero po kliknięciu w "here" pojawiają się ostatnie wpisy. Denerwujące, bo pozbawia mnie biernej obecności w szałboksie ;))))

W tym przypadku niestety nic nie mogę zrobić. Ta funkcja w istocie pomaga przetrwać serwerowi.
Otóż gdy jesteś zalogowana na forum system widzi Cię jako aktywną przez czas trwania Twojej sesji - czyli np. do wygaśnięcia sesji bądź zamknięcia przeglądarki - nie sprawdza natomiast czy klikasz na forum czy też nie (możesz w tym czasie czytać jakiś bardzo długi post). Sesja jest tworzona w momencie zalogowania się i ma ustalony czas "życia" - i jeśli w tym czasie nie nastąpi jej uatkualnienie następuje jej zamknięcie.
Czyli jeśli zalogujesz się na forum, przeczytasz coś i zamkniesz swoją przeglądarkę (i zajmie Ci to np. 1 minutę) - system nie ma o tym pojęcia. Dlatego "trzyma" Cię jako "obecną" na forum przez ustalony czas trwania sesji po czym usunie Twoją sesję. Dla samego silnika forum nie ma to większego znaczenia bo przechowuje tylko 1 rekord o Tobie.

W przypadku czata ma to o tyle znaczenie że co 6 sekund od każdej osoby "patrzącej" na czat wysyłane jest zapytanie do serwera z prośbą o uatktualnienie wpisów (coś ala Odśwież w przeglądarce). Teraz wyobraźmy sobie, że mamy 100 osób na stronie głównej (zalogowanych ale np. od 15 minut nie aktywnych - bo poszli po kawę) to mamy aż tysiąc zapytań wysłanych do serwera w ciągu minuty (!). To mocno obciąża serwer i dlatego też czat ma opcję sprawdzania czy faktycznie w tym czacie się znajdujesz (czy klikasz, piszesz itd).
To w przypadku nieaktywności blokuje zapytania do serwera przez co jest on mniej obciążony i może działać szybciej.

darkangel79
09-07-2010, 00:08
Dobra to jeszcze ja :)
wkurza mnie jak piszę na boxie napisze coś i szybko chcę dopisać to każe mi poczekać kilka sekund!!!!

admin
09-07-2010, 00:12
Tak to wygląda. A przy okazji nauczyłem się robić screena:-D


http://img707.imageshack.us/img707/8223/0f10eba247e94e6b84038d7.png

Poprawiłem. Wygląda to średnio ale przy tak małej rozdzielczości lepiej nie będzie.


Dobra to jeszcze ja :)
wkurza mnie jak piszę na boxie napisze coś i szybko chcę dopisać to każe mi poczekać kilka sekund!!!!

Było 3 sekundy między szołtami. Usunąłem limit całkowicie.

darkangel79
09-07-2010, 00:25
Dzięki bardzo...teraz jest oki:)

Piskal
09-07-2010, 15:58
Dzięki. U mnie teraz wygląda ok. Mieści się w jednej linijce. I jeszcze jedno, nie ma czegoś takiego jak Dzisiejsze Posty (były w Szybkim Menu), gdzie rozwijała sie cała lista łącznie z tymi przeczytanymi. Łatwo było do nich wrócić.
Ech, masz teraz urwanie głowy, nie zazdroszczę!
Pozdrówka!

admin
11-07-2010, 19:10
Dzisiejsze Posty (były w Szybkim Menu), gdzie rozwijała sie cała lista łącznie z tymi przeczytanymi. Łatwo było do nich wrócić.

Przywróciłem "Dzisiejsze posty" do szybkiego menu. (dla zalogowanych)
Niezalogowani mają ten link w głównym menu



Ech, masz teraz urwanie głowy, nie zazdroszczę!
Pozdrówka!

Już jesteśmy na prostej :)

Piskal
11-07-2010, 19:27
Dzięki, już głowy nie zawracam.

coshoo
17-07-2010, 12:57
Myślałem że się przyzwyczaję do nowego ale jak dotąd to nie nastąpiło. Stare forum było dużo bardziej czytelne.

admin
18-07-2010, 21:21
Przypominam że na dole ekranu jest przełącznik (na załączonym zdjęciu ten gdzie jest napisane: bieszczady.info.pl) który pozwoli włączyć oryginalny styl z vBulletin.

http://img686.imageshack.us/img686/7990/3f7b79fb75c447b8ac37efd.png

dziabka1
20-07-2010, 10:47
To ja jeszcze mam sugestyję. W kwesti nieprzeczytanych postów. Bardzo słabo są zaznaczone. Czy dałoby się, tak jak na starym, żeby posty nieprzeczytane były wytłuszczone, a już przeczytane ciańkie literki miały? To było bardzo czytelne.

andrzej627
20-07-2010, 15:55
W kwesti nieprzeczytanych postów. Bardzo słabo są zaznaczone.
No właśnie. Obecnie ciężko odróżnić fora/wątki przeczytane od nieprzeczytanych. Widoczna za to jest różnica miedzy wątkami "gorącymi" a "zimnymi", ale nie wiadomo, czym one się różnią.

admin
21-07-2010, 20:37
Próbowałem to poprawić tak by tła w wątkach były innego koloru ale niestety nie da się. Ikony (które są różne) to jedyny indykator "przeczytania".

Piskal
21-07-2010, 20:53
Jeśli jeszcze mogę pomarudzić, ale to już ostatni raz, to nie ma, albo nie mogę znaleźć Listy Użytkowników. A lubię czasami pooglądać awatary co ładniejszych użytkowniczek;)

bartolomeo
21-07-2010, 21:09
Nie możesz znaleźć, bo jest wyłączona (http://forum.bieszczady.info.pl/memberlist.php):


Sorry! The administrator has disabled the list of members.

bertrand236
21-07-2010, 22:04
Darku! A nie możesz tego włączyć? Ja lubie wiedzieć kto jest skąd. Coby opcja sortowania po miastach była...
Pozdrawiam

admin
22-07-2010, 00:50
Włączone ponownie.

PiotrB
29-07-2010, 12:15
i w tej drugiej skórce można by zmienić logo na forumowe

Marcowy
29-07-2010, 13:12
W ogóle można zmienić logo forum na nowe - to, które było drukowane na koszulkach. Zdaje się, że ktoś kiedyś to zapowiadał... I nawet dostał odpowiednie pliki ;]

admin
29-07-2010, 15:59
No właśnie pliki nie dotarły (potrzebuję wektora albo psd). Jpg niestety nie wystarczy.

bartolomeo
08-08-2010, 12:05
Coś się dzieje niedobrego z bazą danych forum, konkretnie w wątku o cerkwiach (http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php/4098-Zagadki-z-cerkwi%C4%85-w-tle-...) jest strona 113 a jakby jej nie było. Tam jest tylko mój post, jak to pomoże to proszę go śmiało wysłać w kosmos.

admin
08-08-2010, 18:24
Już jest ok.

bartolomeo
08-08-2010, 22:13
Dzięki.

bertrand236
22-08-2010, 20:59
Decyduje kolejność ich dodania (uploadu na serwer).

Kolejność możesz zmieniać poprzez wstawianie ich pojedynczy używając funcji: "Wybrane pliki".
Zaznaczasz kolejne zdjecia i klikasz ten przycisk - to powinno wstawić je "inline" do tekstu (robiąc tak jedno po drugim powinno pozwolić na ich posortowanie).

Albo nie zrozumiałem, albo nie działa... Patrz wątek śmigło. :(

tidżej
22-08-2010, 21:21
Po Twoim poście Bertrand236 coś mi nie pasowało, bo dziś tak wstawiałem i sortowałem fotki jak napisał admin.
Na potrzeby odpowiedzi sprawdziłem - faktycznie nie działa!

Poszukałem i już wiem. Inaczej tę funkcjonalność obsługują różne przeglądarki (przynajmniej u mnie). Internet Explorer pozwala dodawać tak jak pisze admin, a Opera nie. Poza tym inaczej załącza się fotki pisząc odpowiedź "szybką", a inaczej używając "opcji zaawansowanych" (tu jest więcej możliwości).

bertrand236
22-08-2010, 21:41
O.K. Popróbuję

admin
22-08-2010, 21:58
Ja swój opis robiłem na Chrome i Firefox.

bertrand236
22-08-2010, 22:13
Mam Explorera i innej nie mogę mieć...
Pozdrawiam

tidżej
22-08-2010, 22:24
Dziwne.
W IE (wersja 8.0) - zresztą w Firefoxie też - u mnie działa. To właśnie Opera działała tu inaczej. Nie wstawiała plików tylko wymagała adresu URL.