Zobacz pełną wersję : Krosno - mam 10 h wolnego czasu na Bieszczady
witam
nie wiem czy w ogole jest to mozliwe
zawsze chcialem zobaczyc bieszczady, teraz jestem w krosnie i jutro bede mial 10 h wolnego
niestety bez samochodu
ma ktos jakies pomysly?
Autobus do Wetliny lub na przełęcz i biegiem na górę, potem w dół i autobus powrotny...ewentualnie możesz kupić dobrą lornetkę;)
Basia Z.
13-09-2010, 09:36
witam
nie wiem czy w ogole jest to mozliwe
zawsze chcialem zobaczyc bieszczady, teraz jestem w krosnie i jutro bede mial 10 h wolnego
niestety bez samochodu
ma ktos jakies pomysly?
Z Krosna to w Bieszczady trochę daleko, lepiej i bliżej wyskoczyć na te parę godzin w Beskid Niski. :-)
Chyba na Cergową dało by się w tym czasie wejść.
B.
Cergowa to dobry pomysł. Busy do Dukli praktycznie co godzinę (a są też autobusy). Wychodzisz na Cergową, schodzisz do Zawadki Rymanowskiej, potem przez Piotrusia schodzisz na Stasiane i możesz się pokusić o pójście do Barwinka. Szlak ten prowadzi przez Zyndranową dokładnie obok Muzeum Kultury Łemkowskiej. Z Barwinka, z tego co się orientuję, ok. 18 jest PKS powrotny do Krosna (ale lepiej zapytaj w informacji na dworcu w Krośnie). Wycieczka na spokojnie na conajmniej 5-6 h.
Poza sezonem, kiedy transport jest utrudniony, 10 h to trochę za mało, żeby jechać w Bieszczady niestety.
// a gdybyś został w Krośnie i się nudził, to: http://www.krosno.pl/pl/aktualnosci/art861,skorzystaj-bezplatnie-z-linowego-parku-przygody-w-krosnie.html (ale już nie bezpłatnie :wink: )