PDA

Zobacz pełną wersję : Bieszczadzkie Radio Internetowe

gill
18-12-2010, 14:20
Witam, ostatnio wraz z kolegami wpadliśmy na pomysł założenia bieszczadzkiego radia internetowego. Co tym sądzicie? Czy możemy liczyć na jakieś zainteresowanie ze strony słuchaczy?

andrzej627
18-12-2010, 16:22
Z punktu widzenia potencjalnego słuchacza pomysł uważam za dobry. Jak konkretnie wyobrażasz sobie jego realizację?

Browar
18-12-2010, 16:47
Ale co miałoby być w tym radiu? Jeśli muzyka "typu bieszczadzkiego" to jest już Nisha,a zwłaszcza Widoczek.

trzykropkiinicwiecej
18-12-2010, 17:01
Czemu nie... Jeśli tematyka i muzyka będzie w miarę przystępna.. Kolejna internetowa tłuczonka gdzie repertuar powtarza się co 30 minut (bo tak taśma nawinięta) a co kawałek reklama nowego cudownego środka na zaparcia...to chyba nie przejdzie... pełna automatyka może niestety wpływać na powielanie bezdennej głupoty... Osobiście marzy mi się radio w stylu Cicely na Alasce... np. w Cisnej... :)

gill
18-12-2010, 17:31
Muzyka, tak ale w przystępnych ilościach. Radio miałoby być głównie oparte na autorskich audycjach: rozmowy z ciekawymi ludźmi z regionu, reportaże, felietony, poruszanie bieżących tematów z życia Bieszczad. Słuchając istniejących rozgłośni internetowych odnoszę wrażenie, że chyba na okrągło grają muzykę.

tomas pablo
18-12-2010, 19:12
jeśli tak, jestem za ! ...uwierzę jak posłucham !!
przedstaw JAK ma to działać ? Jaką muzę preferujecie ?

Pyra.57
18-12-2010, 19:59
... Osobiście marzy mi się radio w stylu Cicely na Alasce... np. w Cisnej... :)

I to byłby ideał. Radio w takim stylu zdecydowanie na tak.

admin
18-12-2010, 20:28
A Radio Bieszczady sie nie nadaje? Czym miałoby się to "nowe" wyróżniać?

trzykropkiinicwiecej
18-12-2010, 21:35
słuchałeś ostatnio Radio Bieszczady? Wyróżnia się oj wyróżnia... jak Eska... NA początku to było coś.. ciekawe audycje, ciekawi ludzie, ciekawa muzyka.. później jakby się popsuło..

gill
18-12-2010, 22:41
jeśli tak, jestem za ! ...uwierzę jak posłucham !!
przedstaw JAK ma to działać ? Jaką muzę preferujecie ?
Jeśli chodzi o muzykę, to będziemy preferowali taką muzyką jaką będą preferować nasi słuchacze, ale z pewnymi wyjątkami. A jak według was powinno wyglądać takie radio? Co chcieli byście w nim usłyszeć?

andrzej627
23-12-2010, 23:19
A jak według was powinno wyglądać takie radio? Co chcieli byście w nim usłyszeć?
Najpierw Ty powinieneś odpowiedzieć na te pytania. Przecież pomysł założenia radia był Twój.

tomas pablo
24-12-2010, 13:56
właśnie....dlatego ja też pytałem. wiadomo JAKA jest "grupa docelowa" Ale gusta są różne...jedni chcą słuchać KSU , inni SDM , a inni jeszcze Led Zeppelin czy jeszcze inni Sigur Ros !!! . Jakie " tematy " będziecie poruszać ?? Skąd informacje ? ...etc .
Macie chyba jakiś projekt ?

gill
25-12-2010, 14:28
Oczywiście, że mamy projekt. Naszym projektem zainteresowani bardzo mocno są władze samorządowe Sanoka. Rozmawialiśmy z nimi i mamy z ich strony bardzo mocne wsparcie marketingowe przy promowaniu radia, ze strony medialnej wsparcie zadeklarowały także największe sanockie portale informacyjne. Mamy także poważne zaplecze techniczne w postaci serwerów. W radio planujemy poruszać tematy kulturalne, turystyczno-krajoznawcze, a także bieżące problemy dotyczące naszego regionu.
Właśnie jesteśmy w trakcie tworzenia zespołu, mamy już ludzi od technicznej i biurokracyjnej pracy. Jeżeli uda nam się wystartować z radiem będziemy poszukiwać też osób, które chciałyby z nami współpracować i zaangażować się w tworzenie radia na zasadzie nagrywania autorskich audycji w terenie i przesyłania ich do studia. Czytając forum, zauważyłem że forumowicze którzy wracają z wypraw po Karpatach Wschodnich przywożą bardzo ciekawe relacje, dlatego chcielibyśmy z nimi nawiązać współprace, bardzo chętnie wyemitowalibyśmy ich relacje z podróży. Chętnych i zainteresowanych naszym projektem i współpracą z nami prosimy o kontakt na forumową pocztę.

tomas pablo
25-12-2010, 18:06
no , to już jest konkret ;) !
więc czekamy na realizację !

gill
08-01-2011, 18:18
Słuchajcie, a nie wiecie czasem gdzie można zdobyć lub ściągnąć archiwalne audycje radia Bieszczady?

Markela
13-01-2011, 10:36
Też jestem ciekawy tego projektu i trzymam kciuki

gill
16-01-2011, 19:21
Dzięki za wsparcie. Co prawda postawiliśmy już kilka kroków do przodu w tworzeniu radia, ale jest jeszcze wiele, wiele do zrobienia. Na tym etapie, na którym jesteśmy mamy już zaklepany lokal na studio. Będziemy nadawać z Sanockiego MDK-u. Jesteśmy także w trakcie pisania projektu i wniosku o dotacje z Unii Europejskiej na zakup sprzętu i wyposażenia do radia. Są bardzo duże szanse, że ją dostaniemy, bo nasz projekt nowatorski. Tak jak napisałem wyżej jesteśmy w dalszym ciągu w trakcie tworzenia zespołu. Pomimo, że już kilka osób zadeklarowało z nami chęć współpracy, to z zebraniem zespołu mamy największy problem. Jest to problem natury merytorycznej. Jak dotąd nie zgłosiły się osoby, które mogłyby prowadzić audycje związane z Bieszczadami i o Bieszczadach. W dalszym ciągu poszukujemy osób, które posiadają wiedzę o Bieszczadach i chętne byłyby poprowadzić takowe audycje.
Zapraszam również do wzięcia udziału w ankiecie.

andrzej627
21-01-2011, 00:06
Bieszczady. Początkiem lutego w Lesku startuje radio "Świstak" (http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110118/BIESZCZADY/35008492)

gill
23-02-2011, 22:22
Bieszczadzkie Radio Internetowe nabiera pomału już kształtu i rozpędu. Mamy już domenę pod którą będzie można nasz usłyszeć: Bieszczady.fm (http://bieszczady.fm) . Serdecznie zapraszamy do jej odwiedzenia. Jeżeli macie jakieś ciekawe pomysły dotyczące radia i chcecie się z nami nimi podzielić lub chcecie z nami podjąć współpracę zapraszamy do kontaktu: redakcja@bieszczady.fm

Barnaba
01-03-2011, 22:02
Ale co miałoby być w tym radiu? Jeśli muzyka "typu bieszczadzkiego" to jest już Nisha,a zwłaszcza Widoczek.

Nisha nie nadaje.... :(

gill
05-06-2011, 20:31
http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php/6414-Bieszczadzkie-Radio-Internetowe?p=120116#post120116http://www.mouserunner.com/ColorCons/Previews/Standby.png
Przez jakiś czas się nie odzywaliśmy się i było o nas trochę cicho. Ale teraz będziecie o nas częściej słyszeć!
Włącz się!
Już wkrótce zupełnie inna jazda!
Zostań współtwórcą Radia Internetowego Bieszczady.FM
kontakt: redakcja@bieszczady.fm