PDA

Zobacz pełną wersję : Muczne - hotel

jajek12
22-02-2011, 19:23
Witam.
Od kilku dni próbuję się skontaktować z hotelem w Mucznem. Dzwonię na komórkę i stacjonarny i nic. Wiem, że komórki nie mają tam zasięgu, ale skoro jest podana to próbuję o różnych porach dnia. Dane kontaktowe mam ze strony internetowej, ale może są nieaktualne. Może ktoś ma jakiś inny numer telefonu?
Pozdro. jajek12

anka-szklanka
23-02-2011, 09:34
Podam Ci nr do p.Marzeny- Muczne 4, może coś pomoże- 134610271

Recon
22-01-2014, 12:18
W Mucznem powstaje Centrum Promocji Leśnictwa. Więcej wraz z wizualizacją na stronie 6-7 w grudniowym (2013) podkarpackim miesięczniku GŁOS LASU.
http://www.krosno.lasy.gov.pl/c/document_library/get_file?uuid=7a3e2b74-8869-4918-afe1-2218dc2e6f0b&groupId=149008

Hotel się zmienia, cytat... "Standard nie odpowiadał już współczesnym oczekiwaniom turystów"

Skala przebudowy w specyfikacji przetargowej http://www.przetargi.egospodarka.pl/283264_Rozbudowa-przebudowa-i-nadbudowa-istniejacego-budynku-hotelu-na-Centrum-Promocji-Lesnictwa-w-Mucznym-oraz-budowa-pawilonu-wystawowego_2013_2.html

http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_krosno/nadl_stuposiany/zamowienia_publiczne

Lisk
22-01-2014, 13:48
NO no :Po rozbudowie, nadbudowie i przebudowie będzie obiektem sześciokondygnacyjnym w części zachodniej, trzykondygnacyjnym w części środkowej i parterowym w części gospodarczej z kotłownią .

Szkutawy
24-01-2014, 22:45
:?:... Tak... jesteśmy świadkami upadku workowego hotelu o super architekturze epoki gierkowskiej, a powstawaniem nowego pewnie innego użytkowo dzieła architektury współczesnej... Czy to dobrze, czy źle czas na pewno pokaże. Zależy to też od perspektywy z której na te działania się spojrzy. Co innego ta przebudowa będzie oznaczać dla decydentów tego działania, a co innego dla ludzi mieszkających i żyjących w okolicy... a zupełnie inne patrzenie na to może mieć turysta.
Właściciel postanowił coś zmienić według współczesnych standardów i oczekiwań. Powstanie na pewno obiekt nowoczesny z salami konferencyjnymi ze sprzętem audiowizualnym w którym będzie się propagować florę i faunę Bieszczadów. Zapewne będą się tam odbywać przeróżne kursy i konferencje, bo obiekt jakoś musi zarobić, a przecież koszta tej przebudowy są nie małe.
Istotny jest wpływ na okolicę, a taki będzie. Zapewne z czasem pomyśli się o remoncie drogi do Mucznego i tu się jeszcze nic złego nie dzieje, ale gorzej jak ktoś zauważy, że na przykład trudno trzydniowy kurs, czy konferencję ogarnąć logistycznie nie zapewniając szybkich atrakcji po nużących wykładach na sali i poprowadzi się wygodną drogę dla autokaru za Tarnawę do torfowisk, Sianek, a może nawet rezerwatu nasiennego świerka wschodniokarpackiego.
Może wyolbrzymiam, ale nie wiemy w sumie jaki będzie efekt tej przebudowy. Przecież jest już Hotel Arłamów. Pewnie ma swoją liczną rzeszę zwolenników, ale jest też wielu przeciwników. Może nie ta skala, może diametralnie różniący się właściciele. Kiedy w ubiegłym roku byłem w lipcu w Mucznem to postanowiłem przenocować choć jedną noc w tym przybytku tak z czystej ciekawości, bo nigdy nie miałem okazji. W końcu września kiedy jechałem do Tarnawy był już zamknięty ten hotel budzący różne dziwne emocje, a nowy po przebudowie też będzie je budzić w oczekiwaniu na turystę który przyjedzie wypasioną audicą i po rozpakowaniu walizek czekać będzie na wymarzoną pogodę by przespacerować się pobliską, nową ścieżką dydaktyczną, lub też dogodnie dojechać w równie "dzikie i niedostępne" miejsce.
Może się mylę... obym się mylił....

biesmirek1
25-01-2014, 09:57
Po remoncie na pewno będzie lepszy w każdym aspekcie, ale ten stary wrósł w krajobraz. W obecnej formie jest jego integralną częścią, nie tylko wizualną, ale przede wszystkim historyczną.No cóż, coś się kończy - coś zaczyna.

creamcheese
25-01-2014, 10:24
:?:... Tak... jesteśmy świadkami upadku workowego hotelu o super architekturze epoki gierkowskiej, a powstawaniem nowego pewnie innego użytkowo dzieła architektury współczesnej... Czy to dobrze, czy źle czas na pewno pokaże. Zależy to też od perspektywy z której na te działania się spojrzy. Co innego ta przebudowa będzie oznaczać dla decydentów tego działania, a co innego dla ludzi mieszkających i żyjących w okolicy... a zupełnie inne patrzenie na to może mieć turysta.
Właściciel postanowił coś zmienić według współczesnych standardów i oczekiwań. Powstanie na pewno obiekt nowoczesny z salami konferencyjnymi ze sprzętem audiowizualnym w którym będzie się propagować florę i faunę Bieszczadów. Zapewne będą się tam odbywać przeróżne kursy i konferencje, bo obiekt jakoś musi zarobić, a przecież koszta tej przebudowy są nie małe.
Istotny jest wpływ na okolicę, a taki będzie. Zapewne z czasem pomyśli się o remoncie drogi do Mucznego i tu się jeszcze nic złego nie dzieje, ale gorzej jak ktoś zauważy, że na przykład trudno trzydniowy kurs, czy konferencję ogarnąć logistycznie nie zapewniając szybkich atrakcji po nużących wykładach na sali i poprowadzi się wygodną drogę dla autokaru za Tarnawę do torfowisk, Sianek, a może nawet rezerwatu nasiennego świerka wschodniokarpackiego.
Może wyolbrzymiam, ale nie wiemy w sumie jaki będzie efekt tej przebudowy. Przecież jest już Hotel Arłamów. Pewnie ma swoją liczną rzeszę zwolenników, ale jest też wielu przeciwników. Może nie ta skala, może diametralnie różniący się właściciele. Kiedy w ubiegłym roku byłem w lipcu w Mucznem to postanowiłem przenocować choć jedną noc w tym przybytku tak z czystej ciekawości, bo nigdy nie miałem okazji. W końcu września kiedy jechałem do Tarnawy był już zamknięty ten hotel budzący różne dziwne emocje, a nowy po przebudowie też będzie je budzić w oczekiwaniu na turystę który przyjedzie wypasioną audicą i po rozpakowaniu walizek czekać będzie na wymarzoną pogodę by przespacerować się pobliską, nową ścieżką dydaktyczną, lub też dogodnie dojechać w równie "dzikie i niedostępne" miejsce.
Może się mylę... obym się mylił....

Oby się Twoje prorocze słowa, przemollo, (jak mawiali starsi ludzie) w gówno zamieniły.
Pozdrawiam

Recon
10-06-2014, 12:37
Jeszcze dodam, że został wybrany wykonawca Krośnieńskie Przedsiębiorstwo Budowlane w Krośnie S.A

Cena wybranej oferty: 7 251 741,53 zł

Szkutawy
10-06-2014, 13:41
... prace trwają już jakiś czas... 17.05 przejeżdżałem... ogrodzony plac budowy i parking... nie zatrzymywałem się... nie jest to potwierdzone, ale słyszałem, że z jakichś pierwotnych założeń przy remoncie zrezygnowano... nie wiem tylko czy przed, czy po zrobieniu wizualizacji obiektu....

Mundek
10-06-2014, 22:00
... prace trwają już jakiś czas... 17.05 przejeżdżałem... ogrodzony plac budowy i parking... nie zatrzymywałem się... nie jest to potwierdzone, ale słyszałem, że z jakichś pierwotnych założeń przy remoncie zrezygnowano... nie wiem tylko czy przed, czy po zrobieniu wizualizacji obiektu....
14 maja trwało ocieplanie głównego budynku, reszta nadal wyburzana.
34770

Szkutawy
10-06-2014, 23:16
...oooo... sąsiad pstryknął fotę....a taki ładny tarasik był przy restaurancie....

michalN
11-06-2014, 08:47
Znaczy się witraż poszedł do piachu?

Szkutawy
20-07-2014, 20:48
... tak wygląda hotel na dzień 14.07.2014... godzina gdzieś koło 14.00...
35128

dorota z krakowa
22-07-2014, 18:30
Patrzę na tę wizualizację hotelu i doprawdy nie wiem - śmiać się czy płakać... Jaki architekt to projektował?! To jakieś monstrum! Karykatura! A za cesarza Hammurabiego karano gardłem za koszmarki budowlane... Dzisiaj - radosna twórczość która nie doczeka się nigdy artystycznej weryfikacji. Strasznie to przykre, że nawet w takim miejscu hasają radośni "twórcy". I nie ma na to kary, nie ma sposobu aby uwolnić tę piękną krainę od budowlanych koszmarków z jakimi spotykamy się na co dzień w naszych miastach. A przecież w Biesy jedziemy do Biesów, do tej specyficznej Krainy naszej...
Ja rozumiem, że hotel w Mucznem wymagał remontu. Lata temu wielokrotnie tam nocowałam; ba! spędzałam całe wakacje. Zawsze były problemy z ciepłą wodą, ogrzewaniem, a w ostatnich czasach z dziwacznym jedzeniem w restauracji hotelowej. Ale to było mało ważne w tym miejscu. Tutaj wystarczył zwykły remont, modernizacja. Wszystkie bajery - telewizory, sauny, hydromasaże itp. mamy wszak na co dzień. W Bieszczady jedziemy po toby tutaj BYĆ i oddychać tym wspaniałym światem, tym darem który daje nam los raz, może kilka razy w roku - i na szczęście bez tego od czego udało nam się uciec...
Trudno - pozostała jeszcze Tarnawa, ale na jak długo? Jak długo pan Marcin ochroni jeszcze tę ostatnią enklawę w miarę dziką, bieszczadzką?
Smutno...

Szkutawy
01-10-2014, 21:55
... tak wygląda plac budowy ... na dzień 25.09.2014... gdzieś w okolicach godziny 16...

35979

... no i trwa budowa świątyni....

35980

... chyba będzie kurort...jeszcze poczta i może apteka....?.... Muczne placem budowy....może dobrze, a może nie...

don Enrico
02-10-2014, 22:08
...(...)

... chyba będzie kurort...jeszcze poczta i może apteka....?.... Muczne placem budowy....może dobrze, a może nie...
Poczty i apteki na pewno nie będzie, ale kurort ? ..... TAK
Jeśli nagłaśnia się dane miejsce, to zyskuje ono na wartości. Wtedy warto inwestować aby wycisnąć kasę na nowo-turystach. To są proste zasady ekonomi i sentymenty nie mają tu nic do gadania
---> patrz przypadek Arłamowa

Szkutawy
03-10-2014, 19:49
.... patrzę, patrzę.... ale dziwnie to wygląda, bo niegdyś dwoma tymi zakamarkami rządził ten sam człowiek, a po latach zaczynają znowu nabierać podobnego do siebie wymiaru....

Recon
21-04-2015, 13:34
Popatrzcie jak to czas szybko śmiga, zbliża się dzień 30 kwietnia 2015 roku jest to dzień planowanego przecięcia wstęg... no chyba że są jakieś poślizgi. Muszę to naocznie sprawdzić!

Recon
11-06-2015, 15:49
A poślizgi są i to spore, co pokazują zdjęcia zrobione 2 maja 2015 roku.

378613786237863378643786537866

prizes
15-06-2015, 07:12
A miało być tak fajnie.

Recon
15-06-2015, 16:43
Patrząc na moje zdjęcia z maja tego roku i przemolili to śmiem zaryzykować opinię, że w drugim półroczu 2014 roku starano się hotel odbudowywać i coś zmieniać a już w tym roku to wygląda na jakąś totalną zmianę koncepcji przebudowy. To co zostało już odbudowane to zburzono i ze starego hotelu ostała się tylko konstrukcja nośna. Może się mylę bo nigdzie nie ma wzmianki o zmianie SIWZ-u lub jego rozszerzeniu.

creamcheese
15-06-2015, 22:42
Byłem i widziałem 29-30 maja...rozpierducha jak na zdjęciach Recona...fotografii nie załączam bo nic się przez miesiąc nie zmieniło. 29 to był piątek...od rana leniwie ktos się kręcił po budowie. Wygląda na to, że czas remontu trzeba liczyć w latach

Szkutawy
16-06-2015, 01:04
... będzie fajnie... nic się ludziska nie martwcie... schetynówki zrobiły swoje, ale dobrze będzie...tylko nie wiadomo czy dla Was?... zobaczycie jesienią... wszystko ruszy i zmiany wielkie będą...jeśli Doskoczyński Was uwiódł, to i ten obiekt będzie gites... za piętnaście lat wyciąg na BB i podróż metrem do DXwiniacza...ale Don Enrico miałeś rację (w Balnicy), bo nie mogę swojego punktu złapać w tych stronach na wakacje (chyba, że po cichutku)... będę paszport wyrabiał tymczasem, ale na jesień tu przyjadę, bo jeszcze kilka fajnych punktów jest... ale jak liść opada i sennie się robi w sród wszelakich służb.... nie wiadomo jak długo... ale jak długo to też od nas zależy...

Recon
16-06-2015, 11:54
Przemolla, z całym szacunkiem dla Ciebie, ale nic nie skumałem o co biega w Twoim słowotoku... schetynówki, Doskoczyński, wyciąg BB, metro, paszport... To gra w skojarzenia? No kompletnie nic wpis do wątku nie wnosi!

ps. po "ogarnięciu", mój wpis jest do wyp.........a w kosmiczny niebyt.

Jimi
16-06-2015, 17:38
Jak dla mnie wpis Przemolli ma bardzo jasny przekaz i popieram jego słowa zupełnie.

dorota z krakowa
16-06-2015, 17:53
Ja też.

Szkutawy
16-06-2015, 20:28
Recon... Ty nie bój nic. Czasami sam siebie nie rozumiem;)..... ale dziękuję za ogarnięcie tej kuwety ... i cieszę się, że tłumaczyć nie trzeba. Mimo wszystko i tak te nasze Bieszczady są piękne.

nela 112
13-08-2015, 15:36
Czy ktoś się może orientuje jak będzie wyglądała kwestia z zatrudnieniem, mianowicie do kogo się kierować? Czy Nadleśnictwo przewiduje etaty, czy zupełnie kto inny będzie za to odpowiedzialny?

dorota z krakowa
02-09-2015, 18:59
Spoko, właśnie wróciłam z Tarnawy Niżnej i prawie codziennie obserwowałam prace przy budowie hotelu. Praca wre! Podobno kilka firm ma w tym udział. Od miejscowych słyszałam, że w hotelu ma się już odbyć bal sylwestrowy 2015/2016...
Jest tylko jeden mały, a raczej zasadniczy problem - dojazd.
Droga Stuposiany - Muczne - Tarnawa Niżna jest w tak fatalnym stanie, że trzeba wielkiej determinacji, cierpliwości i umiejętności, aby dojechać choćby do słynnej zagrody żubrów...
Widziałam samochody z uszkodzonymi miskami olejowymi, uszkodzonymi oponami - wielu zawracało... Pomoc drogowa ma co robić. Nie da się opisać koszmaru jakim jest ta droga. Do Bukowca jest ponoć jeszcze gorsza. W tym roku nie odważyłam się pojechać.
Ponoć były plany naprawy drogi, ale jedna pani ekolog sprzeciwiła się, ponieważ nie jest dobrze, aby w tym rejonie był zbyt duży ruch turystyczny.
Od Stuposian do Tarnawy Niżnej jest 15. km. - czas przejazdu ok. 40. minut (jeśli nie mamy ochoty dzwonić po pomoc drogową).

Yosarian
03-09-2015, 12:28
Jak widać38684 droga to koszmar.

mucka38
03-09-2015, 15:13
Ja mysle ze droga bedzie wyremontowana zaraz po zakonczeniu prac przy hotelu . Dopóki jezdzi tam ciezki transport , nie do konca sluszna i odpowiedzialna byłaby decyzja o remoncie nawierzchni.

dorota z krakowa
03-09-2015, 18:26

Koszmar koszmarem, ale miejscowi bardzo liczą na pracę w tym koszmarku. Tam będzie między innymi (UWAGA!) Spa!

bertrand236
08-09-2015, 12:03

Właśnie, że nie widać...

Pozdrawiam

Yosarian
09-09-2015, 22:36
Znaczy widać co zrobione w hotelu ,a koszmar to droga.

marrek
23-09-2015, 11:25
Mam sentyment do tego obiektu - załapaliśmy się na ostatni sezon działania ;)
Z tego co widać na zdjęciu - nowe skrzydło już jest prawie gotowe (przynajmniej od zewnątrz).

Jimi
15-04-2016, 20:18
Stan obecny hotelu - 02.04.2016:

40344

Droga do Mucznego zrobiona. Droga Muczne - Tarnawa bez zmian.

Yosarian
16-04-2016, 14:20
To może i dobrze,odstraszy kilku.Z dwa tygodnie zrobię zdjęcia to wkleję.

Recon
25-05-2016, 11:44
Tutaj znalazłem najnowsze zdjęcie z 24.05.2016 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1058597207539084&set=oa.819108668219404&type=3&theater

dorota z krakowa
25-05-2016, 16:41
Mam najświeższe info od miejscowych. Ponoć przeliczyli się z kosztami i jest problem z wykończeniem obiektu. Jeśli wszystko dobrze pójdzie, to przewidywane otwarcie wrzesień 2016. Ale bardziej realny termin to maj 2017 :(

Recon
22-07-2016, 19:20
3 września tego roku organizują imprezę rowerową, znaczy się do odbioru budynku blisko.

Recon
23-07-2016, 11:24
Dokładnej daty nie podano, w planach jest otwarcie hotelu a dokładniej Centrum Promocji Leśnictwa w Mucznem jeszcze podczas tegorocznych wakacji. Tydzień temu wyłoniono w przetargu firmę na "kompleksową usługę sprzątania", czyli już blisko... coraz bliżej.

Poprawka!... termin otwarcia wiadomy http://www.krosno.lasy.gov.pl/web/centrum-promocji-lesnictwa-w-mucznem#.V5M4F9SLTOE

Warto wejść też na "O nas" http://www.krosno.lasy.gov.pl/web/centrum-promocji-lesnictwa-w-mucznem/o-nas#.V5M8WNSLTOE

dorota z krakowa
12-09-2016, 16:43
Hotel rozpoczął działalność 1. września. Oficjalne otwarcie podobno 24. Już jest podłączona telefonia komórkowa i prawdopodobnie szerokopasmowe Wi-Fi. Widziałam jak montowali. W sobotę zasięg był. Pierwsi goście już są. Ponoć rezerwacje na cały hotel obejmują wrzesień i październik. Cena noclegu 80 zł. od osoby.
Bardzo fajne jest to, że przetargi na recepcję i sprzątanie wygrała osoba z Tarnawy Niżnej i zatrudniła swoje bezrobotne sąsiadki z Tarnawy.
Hotel wygląda dużo lepiej niż na wizualizacjach :roll:

Recon
28-09-2016, 18:18
Stało się... 24.09.2016 otworzyli http://www.nowiny24.pl/bieszczady/a/w-mucznem-w-bieszczadach-powstalo-centrum-promocji-lesnictwa,10671244/

http://www.krosno.lasy.gov.pl/aktualnosci/-/asset_publisher/1M8a/content/centrum-promocji-lesnictwa-otwarte#.V-vs_dSLTOE

partyzant
30-09-2016, 22:19
Na okoliczność dyskusji o hotelu przypomniała mi się opowieść turysty sprzed wielu lat. Było to jakoś tak po akademii z wyniesieniem sztandaru nieboszczki partii, czyli po upadku Doskoczyńskiego a na początku Mazowieckiego.
Szedł ci ten turysta objuczony plecakiem, namiotem, przemoczony i zmęczony od Bukowego Berda i pomyślał, ze skoro już tu jest, to przynajmniej stopę postawi w prominenckim hotelu, tak żeby było co dzieciom opowiadać. Na nic nie liczył, no może na to, że nie pogonią od progu.
Dalej sprawy potoczyły się tak szybko i niespodziewanie, że gdy już wziął prysznic z ciepła wodą a następnie zapalił lampkę przy łóżku, w który spoczął, to myślał czy przypadkiem mu się to nie śni.
Rachunek podobno nie był wygórowany.

dorota z krakowa
02-10-2016, 16:48
Byłam w tym hotelu w latach 90.- tych. Pamiętam zachwyt nad kafelkami w łazience, nowoczesnymi jak na owe czasy kurkami z ciepłą wodą. Ale te woda ciepła woda nie zawsze była. Ceny niskie i jak na przeciętnego turystę do zniesienia. Pamiętam tylko, że okropnie zmarzłam. Był październik, a po zejściu z gór pani serwowała bigos - to było chyba gdzieś na zapleczu restauracji, Do dzisiaj z sentymentem wspominam ten hotel i spoglądając w okna pokoju w którym byłam staje mi przed oczami czas, kiedy na schodkach wiodących gdzieś wyżej, na spirytusowej maszynce gotowałam makaron. Ech czasy...

diabel-1410
02-10-2016, 21:05
Czy ktoś zna może już adres ich strony czy też jeszcze nie posiadają takowej

uszatek_mis
03-10-2016, 07:58
Czy ktoś zna może już adres ich strony czy też jeszcze nie posiadają takowej

Link trzy posty wyżej..
Albo -> http://www.krosno.lasy.gov.pl/web/centrum-promocji-lesnictwa-w-mucznem/oferta

bertrand236
24-10-2016, 13:35
Pamiętam "stary" hotel. Spałem w nim kilkakrotnie. W ubiegłym tygodniu byłem w Mucznem i zajrzałem do hotelu. "Kopara" mi opadła. Obiekt nie do poznania. Super zrobiony (na pierwszy rzut oka). cena 80 PLN za osobę. Jak dla mnie dużo ale obiekt jest raczej przeznaczony na konferencje i temu podobne zjazdy firmowe, resortowe...

Mundek
25-10-2016, 00:28
ale obiekt jest raczej przeznaczony na konferencje i temu podobne zjazdy firmowe, resortowe...
Chyba na dobry początek upychają tam wszelkie możliwe imprezy. Nawet fajnie to wygląda - panie w wieczorowych kreacjach tupią między hotelem a wysokimi stołkami Carpatii.

yamat
03-04-2017, 14:40
Byłem i sprawdziłem...warunki...ohohoho...nawet spa ;-)
zalewajka i placki z sarniną ..przednie. Ceny ..nadal 80 zł od głowy. W tamtym tygodniu skończono zdjęcia do "Watahy" pod Roztokami więc aktortwo nocowało i śniadało właśnie tu ;-)