PDA

Zobacz pełną wersję : kilka pytań

janek1984
02-10-2011, 22:00
-gdzie mogę znaleźć najlepszą prognozę pogody dla Ustrzyk Górnych na wtorek
-jak wygląda stan drogi z Jasła przez Cisną do UG (nisko zawieszony samochód osobowy:???:)
-czy w UG znajduje się jakiś parking na którym można bez obaw zostawić samochód na cały dzień
-jak Wam się widzi taki projekt trasy UG-Tarnica (czerwonym)-Widełki (niebieskim)-UG (asfaltem) i czy jest to do zrobienia w ciągu dnia
-czy na tej trasie obowiązuje nakaz zaplaty a jeśli tak to gdzie na trasie można kupić bilet
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Wojtek Pysz
02-10-2011, 22:21
> gdzie mogę znaleźć najlepszą prognozę pogody dla Ustrzyk Górnych na wtorek
Każdy ma swoje ulubione prognozy, ja patrzę tu: http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_id_um.php?ntype=0u&id=7

> jak wygląda stan drogi z Jasła przez Cisną do UG (nisko zawieszony samochód osobowy:???:)
Da się przejechać wszystkim, co jeździ. Droga nieco dalsza a nieco równiejsza to ta przez Krosno a nie przez Nowy Żmigród

> czy w UG znajduje się jakiś parking na którym można bez obaw zostawić samochód na cały dzień
Tak

> jak Wam się widzi taki projekt trasy UG-Tarnica (czerwonym)-Widełki (niebieskim)-UG (asfaltem)
Każdemu się widzi, co mu się widzi.

> i czy jest to do zrobienia w ciągu dnia
Tak

> czy na tej trasie obowiązuje nakaz zaplaty a jeśli tak to gdzie na trasie można kupić bilet
Tak, bilet można kupić w budce "parkowej" przy drodze w dolinie Terebowca

janek1984
02-10-2011, 22:34
Bardzo dziękuję za szybką i konkretną odpowiedź. Teraz tylko trzymać kciuki za utrzymanie się bezdeszczowej pogody.

Pyra.57
03-10-2011, 19:56
Jeżeli miałbym Ci coś zasugerować to proponowałbym trasę odwrócić. Zacząć z Widełek i skończyć w UG.

janek1984
03-10-2011, 20:33
Jeżeli miałbym Ci coś zasugerować to proponowałbym trasę odwrócić. Zacząć z Widełek i skończyć w UG.
Tylko czy w Widełkach jest jakiś parking?

Hero
03-10-2011, 20:48
Jest, ale możesz też zostawić samochód w UG, dostań się do Widełek. Jak zejdziesz zmęczony do UG to już nie będziesz musiał kombinować z transportem.

janek1984
03-10-2011, 20:58
co racja to racja:)
ostatnie pytanie który wariant dojazdu zapewnia lepsze drogi
Jasło-Nowy żmigród-Dukla-Komańcza-Cisna-Przysłup-Brzegi Górne-UG (według viamichelin)
czy może
Jasło-Sanok-Lesko-UD-Lutowiska-Bereżki-UG (według Tom tom)
wydaje mi się że ten drugi wariant lepszy ale wolałbym się upewnić.

Wojtek Pysz
03-10-2011, 21:10
co racja to racja:)
ostatnie pytanie który wariant dojazdu zapewnia lepsze drogi
Jasło-Nowy żmigród-Dukla-Komańcza-Cisna-Przysłup-Brzegi Górne-UG (według viamichelin)
czy może
Jasło-Sanok-Lesko-UD-Lutowiska-Bereżki-UG (według Tom tom)
wydaje mi się że ten drugi wariant lepszy ale wolałbym się upewnić.
Na chwilę obecną wariant drugi. Ale to nie są jedyne warianty - jest ich co najmniej trzy razy tyle ;)
Napisz jeszcze, czy powrót będzie tez do Jasła, czy gdzie indziej. Warto jechać w każdą stronę inna drogą, wtedy więcej zobaczysz.

janek1984
03-10-2011, 21:16
Ogólnie to podróż zaczyna się i musi skończyć w Tarnowie.Widoki fajna rzecz ale będe chciał być w ug najpóźniej o 8 rano a wyjazd pewnie w okolicach zapadania zmroku więc trasę wolałbym dobrać w kwestii jak najlepszych dróg (bezpieczeństwo moje i samochodu który zdecydowanie nie nadaje się do off roadu:)

Wojtek Pysz
03-10-2011, 21:51
Ogólnie to podróż zaczyna się i musi skończyć w Tarnowie.
Trasa z Tarnowa w Bieszczady mogłaby mieć ze dwadzieścia wariantów. Jeśli dojazd i powrót nie ma być krajoznawczy, lecz tylko złem koniecznym, to zrób przynajmniej warianty w samych Bieszczadach. Do Ustrzyk Górnych dojedź z Leska przez Baligród, Cisną i Wetlinę. To będzie rano, więc widoki Cie nie ominą. A powróć przez Lutowiska i Ustrzyki Dolne. Jedną i drugą trasą da się przejechać wszystkim, co jeździ i ma prześwit większy od 15 cm :)

krzychuprorok
04-10-2011, 13:43
W wariancie drugim możesz jeszcze ominąć Duklę skręcając w Iwli na Chyrową, Tylawę i wtedy pojedziesz spokojnie z Jasła do Ustrzyk omijając miasta, światła i ewentualne korki.

szopen
04-10-2011, 14:57
Jeśli chodzi o drogę z UG do Leśnictwa Widełki (tam zejście na niebieski szlak) to strasznie się dłuży i jest nudna, tylko po drodze towarzyszy Wołosaty ;)

A wejście ulgowe na Tarnicę 3,80 zł, a na inne szlaki 3 zł też ulgowy.

janek1984
04-10-2011, 22:41
Byłem, widziałem, przeszedłem:)
Dziękuję wszystkim za pomoc w szczególności Tobie Pyra57 za odwrócenie trasy,strzał w samo setno.
Postaram się umieścić jakieś zdjęcia i napisać kilka słów ale niestety dopiero w przyszłym tygodniu.
Jeszcze raz serdecznie dziękuję.

Pyra.57
05-10-2011, 20:22
Podpowiadałem Ci na podstawie własnego doświadczenia. A trasa pod względem widokowym jedna z najładniejszych. Czekam więc z niecierpliwością na relację i zdjęcia.