PDA

Zobacz pełną wersję : Baza w Rabem i Parking w Myczkowcach

PREM
18-10-2011, 09:40
Witajcie, troche dziwne zestawienie. Ale już się tłumacze prosząc po informację. Otóż w przyszłym roku planuję małą wyprawę fotograficzną razem z synem w okolice Myczkowiec i następnie dawnej wsie Rabe. Pytanie trochę nie turystyczne..- czy jest ( bo w chwili obecnej nie pamiętam i nie byłem tam juz wieki) parking - może być strzeżony w okolicy zapory w <Myczkowcach, by zostawic na nim samochód powiedzmy od 7-8 rano do 18-19.00? Mam sporo sprzętu fotograficznego i muszę podjechać. To samo pytanie odnośnie samochodu mam w odniesieniu do bazy w Rabem. Kiedyś tam bywałem, ale od lat nie wiem jak wygląda poza zdjęciami w necie. Otóż, czy można wjechać na pole namiotowe ( na sam skraj) samochodem i go parkować rozbijając namiot - chodzi o parkowanie przez kilka dni (2-3 dni). Problem taki sam bo sprzętu sporo a dodatkowo zabieram syna 9 letniego i wiadomo muszę zabrać więcej klamotów dla niego. Ja obyłbym się śpiworem w bazie ale teraz dzieci wątłego zdrowia, żona postawi wymagania etc :-)) Kiedyś biwakując w Rabem pamiętam że jakieś samochody stały.....no ale to było ponad 10 lat temu :-)
poradźcie coś :-)
pozdrawiam
P.

Kubryk
18-10-2011, 14:11
W Myczkowcach parkingu strzeżonego nie ma. Przy zaporze jest jedynie taki ogólnodostępny. Jeśli chcesz aby samochód stał bezpiecznie, to zaparkuj u kogoś kto wynajmuje pokoje turystom, za niewielką opłatę z pewnością zgodzi się.

PREM
19-10-2011, 11:15
Super, dzięki!! nawet nie pomyślałem, żeby w ten sposób poszukać parkingu, a czy ktoś cos wie o Bazie w Rabem? Czy można tam parkować (biwakując) przez 2-3 dni??
pozdrawiam

Duch_
19-10-2011, 12:10
O ile sie nie myl to jest zakaz wjazdu koło kruszarni, tak ze na własne ryzyko wjedziesz ale.....może to być dość kosztowny parking ;)

bertrand236
19-10-2011, 20:16
Do samej bazy dojedziesz. zakazu na razie nie ma. Sprawdzę niebawem. A przy bazie parking strzeżony :-) ;)
Pozdrawiam

marcins
19-10-2011, 20:29
Zgodnie z ustawą zakaz jest. Do bazy Rabe nie można jeździć bez przepustki samochodem. Bertrandzie nie rozpowszechniaj nieprawdziwych informacji.

bertrand236
19-10-2011, 20:47
Przepraszam. Dawno mnie tam nie było. Pisałem, ze sprawdzę niebawem...
Pozdrawiam

marcins
19-10-2011, 20:50
...sprawdzę niebawem...

;) Mam nadzieję.

bertrand236
19-10-2011, 21:21
Zapisuję się na imieniny... Przepraszam za OT
Pozdrawiam