PDA

Zobacz pełną wersję : buty meindl

TQT
08-02-2012, 23:44
Witam Forumowiczów
Chcę porządne buty na kilka lat.

Skórzane, wygodne, solidnie wykonane.

Mój wybór padł na markę Meindl. Czy ktoś z Was może mi polecić/odradzić niżej wymienione modele? oraz czym one zasadniczo się różnią? (pytam raczej Użytkowników poniższych modeli)

MEINDL Borneo Pro MFS
MEINDL Colorado Men GTX
MEINDL Wales MFS

Zasadniczo ważą podobnie 750-790 (x2), Borneo nie ma GTX.

Planuję ich używać jako uniwersalne buty górskie np jesienią (mam na stanie LaSportivy Nevady na cieplejsze miesiące lub lżejsze wyjazdy)

krzychuprorok
09-02-2012, 08:43
O tych modelach nic nie wiem, natomiast kilku moich znajomych używa Engadinów i wszyscy je sobie chwalą.

Arni
09-02-2012, 11:15
Osobiście bym wybrał (kilka lat temu wybrałem) właśnie Engadiny tym bardziej, jeśli mają być używane na wiosnę czy jesień. Wysoki otok znacznie lepiej będzie chronił przed przemoczeniem i uszkodzeniem. Sztywności B/C nie ma się co obawiać, naprawdę tego nie czuć w terenie.

TQT
09-02-2012, 19:44
no i właśnie dziś je oglądałem i są całkiem fajne.

Browar
09-02-2012, 22:57
Witam Forumowiczów
Chcę porządne buty na kilka lat.

Skórzane, wygodne, solidnie wykonane.

Mój wybór padł na markę Meindl. Czy ktoś z Was może mi polecić/odradzić niżej wymienione modele? oraz czym one zasadniczo się różnią? (pytam raczej Użytkowników poniższych modeli)

MEINDL Borneo Pro MFS
MEINDL Colorado Men GTX
MEINDL Wales MFS

Zasadniczo ważą podobnie 750-790 (x2), Borneo nie ma GTX.

Planuję ich używać jako uniwersalne buty górskie np jesienią (mam na stanie LaSportivy Nevady na cieplejsze miesiące lub lżejsze wyjazdy)

Chyba się już więcej niż w tym linku nie da napisać :twisted:
http://ngt.pl/forum/[obuwie]-meindl,214,1.html

robines
11-02-2012, 20:06
Pytasz o konkretny model ale ja troche niekonkretnie odpowiem.Łaże w meindl islands(czy jakoś tak)od 4-5lat.Już tego modelu nie szyją chyba od kilku wiosen.Lepszych nigdy nie miałem i nie wiem czy będe miał.Idealne na wiosna-lato-jesień-zima.Więc generalnie polecam buciki tej firmy,tym bardziej że przerabiałem wcześniej wiele innych.