PDA

Zobacz pełną wersję : Tanie, ale naprawdę tanie noclegi w Bieszczadach

Basia Z.
28-03-2012, 09:07
W czasie wakacji prawdopodobnie mem prowadzić 9-dniowy obóz dla kursu przewodnickiego po Bieszczadach.
Teraz już zacznę układać program, w związku z tym poszukuję informacji o tanich (ale na prawdę tanich - to jest poniżej 15 zł) noclegów dla grupy do 20 osób, posiadających własne śpiwory oraz karimaty - i zupełnie nie wymagających, takich co mogą myć się w potoku ;)

Z drugiej strony - nie chce nam się nosić namiotów, bo znacznie spowalnia przemieszczanie się, nie tyle nawet sam marsz, co codzienne zwijanie i potem rozbijanie obozowiska. Potrzebujemy wyłącznie dachu nad głową, ewentualnie raz na jakiś czas dostępnej łazienki (nie w pokojach).

Wiem oczywiście o bazach namiotowych (to jest Rabe, Łopienka) i biorę je pod uwagę, biorę też pod uwagę Przystanek Balnica, chatę w Łupkowie, chatę na Otrycie ale brak mi informacji o tego typu miejscach noclegowych we wschodniej części Bieszczadów.
A jednak Bieszczady Wysokie też trzeba kursantom pokazać.

W informatorze studenckiej bazy noclegowej jest informacja o obiekcie w Wetlinie, jednak zupełnie go nie znam.
Czy ktoś mógłby coś napisać na temat tego obiektu, albo ewentualnie podać inne pomysły tego typu noclegów w Bieszczadach Wysokich.

ogla
28-03-2012, 18:11
A PTSMy?
W Lutowiskach w 2010 płaciłam 10zł. Myślę, że za bardzo nie podrożało...

Corka_Browara
28-03-2012, 19:02
w Wetlinie nie ma nic tak bardzo taniego. najtańsza jest duża sala zbiorowa (wiele łóżek dwupiętrowych) w PTTK, widzę że jej cena to 17zł (+ opłata klimatyczna 1,50) ale będziecie mieć zniżkę pttk, są tam duże sanitariaty. Jest też na przeciwko niej PTSM w Wetlinie i jest on z tego co się orientuje w identycznej cenie (ewentualnie max złotówkę mniej ale niekoniecznie), tańszego nic nie ma w Wetlinie. W Cisnej kiedyś były noclegi w szkole, pewnie tanie. Ale tak konkretnie na wschód to też się nie orientuje w noclegowniach.

Marcowy
28-03-2012, 20:04
A PTSMy? W Lutowiskach w 2010 płaciłam 10zł. Myślę, że za bardzo nie podrożało...

Nawet w ogóle (http://schronisko-lutowiska.prv.pl/ceny.php) :)

A propos tanich noclegów w Bieszczadach Wysokich - tutaj (http://forum.bieszczady.info.pl/showthread.php/2916-Ustrzyki-G%C3%B3rne-9-stodo%C5%82a/page2) jest ciekawy wątek, szczególnie post nr 11. W Wetlinie oprócz PTTK-u i PTSM-u także "Cień PRL-u" (http://bieszczadzka.net/batiak/schronisko/)jest niedrogi i wart uwagi.

Basia Z.
28-03-2012, 20:06
ale będziecie mieć zniżkę pttk, są tam duże sanitariaty.

Nie koniecznie, bo kursanci wcale nie muszą należeć do PTTK.
Natomiast Lutowiska sprawdzę, bardzo dziękuję za namiary.

Na razie dopiero zaczynam układać plan, rezerwacje będę robić najwcześniej w połowie maja, jak już się mniej więcej wyklaruje ilość osób.

Co do stodoły - miejsce bardzo zachęcające, o coś takiego mi właśnie chodzi, tylko czy tam można zrobić rezerwację na ok 20 osób ?

Macierzanka
04-04-2012, 18:01
Basiu! Studencka Baza Noclegowa w Wetlinie działa i ja jestem jej gospodarzem :) Wszelkie informacje i cennik znajdziecie na naszej stronie: www.wetlina.ubf.pl
Mamy tanio ;) a jak chcesz jeszcze taniej to się dogadamy.
Na stronce też jest mapka jak do nas trafić.

buba
17-07-2012, 17:29
basiu! nie wiem czy to nadal aktualne ale znalazlam cos takiego- ze pojawiła sie w Huczwicach chatka studencka:
http://www.podhalanka.pl/?news=show&news_id=182

meg
17-07-2012, 18:54
basiu! nie wiem czy to nadal aktualne ale znalazlam cos takiego- ze pojawiła sie w Huczwicach chatka studencka:
http://www.podhalanka.pl/?news=show&news_id=182

nie widać żeby nawet studnia była ;) 6-8lat temu w tej cenie to był nocleg ale na sianie ;)

aniołek1
27-07-2012, 18:01
Witam,
Wszystkim tym kTórzy chcą się tanio przespać polecam spanie w stodołach.
U Pani Anny S w Ustrzykach górnych 9/1 jest stodoła gdzie znajduje sie aneks kuchenny 2 umywalki wc oraz spanie na strychu na materacach, jedyną rzeczą którą musisz z sobą zabrać to śpiwór.
Kontakt z tą Panią: 692 367 860

Polecam gdyż często tam nocuję.

Basia Z.
28-07-2012, 16:19
Myśmy już zdążyli powrócić z tego obozu.
W Ustrzykach nocowaliśmy w domu rekolekcyjnym za 22 zł /osoba i były to najtańsze noclegi dla tak dużej grupy.
Ale nie narzekam - noclegi bardzo wygodne,dostępna kuchnia, więc wyżywaliśmy się kulinarnie.

Poza tym w Wetlinie, w Lutowiskach (tam jednak nieco podrożało)

meg
30-07-2012, 09:49
U Pani Anny S w Ustrzykach górnych 9/1 jest stodoła gdzie znajduje sie aneks kuchenny

aneks kuchenny w stodole? kiedyś to w stodole było siano i słoma ;)

a poważnie to jaka cena?

luna19
18-04-2013, 06:32
A co sie stało z domkami w Wetlinie? To było PTTK Dworaczek .. Nawet strona gdzieś znikła.. Lubiłam spartańskie warunki w domkach.. i tanio tam bylo.
Podobno to zamkneli, ale tak mi sie tylko gdzieś obilo. Ktoś coś wie na ten temat?

Nastas
23-05-2013, 12:34
[wyedytowano]

luna19
06-06-2013, 08:52
nikt nie odpowiada co z tymi domkami w Wetlinie PTTK Dworaczek.. mnie sie tam podobalo