PDA

Zobacz pełną wersję : Sprzęt na "juhaskę" w Bieszczadach [wydzielony]

dziki761
08-06-2012, 19:36
W tym roku po raz pierwszy wybieramy się na bieszczadzki szlak. Z tego powodu potrzebujemy zaopatrzyć się w namiot 2-osobowy i śpiwory (najlepiej spinane). Będziemy sypiać na polach namiotowych przy schroniskach, a wycieczkę planujemy na lipiec.

zamiast dobrych spiworow kupcie sobie ładowarke sloneczna do telefonu;-)Lepiej plastikowy pistolet na wodę. Podczas wędrówki od schroniska do schroniska jest równie nieprzydatny jak ładowarka a lżejszy i tańszy więc zysk jest niebagatelny :twisted:

bartolini ;-)idz na juchaske raz wzyciu ...spedzisz poł roku na hali z dala od ludzi spac Bedziesz trzy godziny na dobe a potem w gory to zapewniam Cie ze butelka zynycy i ostry kozik Ci wystarczy;-)ładowarka to dodatek;-);-)

Ten namiocik który wybrałaś to słabo. W przedsionku zmieszczą Ci (Wam) co najwyżej buty i mały plecaczek. Co mogę polecić to np: http://www.fjordnansen.com.pl/site/?mod=offers&kat=1&prod=510 ciut droższy ale myślę że optymalny. A co do śpiworów to nalegałbym na zainwestowanie. Może nie koniecznie puchowy ale jakis przyzwoity syntetyczny.

sylwek oni maja nocowac a nie mieszkac;-)

co im z wyjazdu jak beda myslec faaak jak ciezko a nie jak pieknie;-)

creamcheese
08-06-2012, 20:08
co im z wyjazdu jak beda myslec faaak jak ciezko a nie jak pieknie;-)
Lekko to im bedzie bez namiotu i bez śpiworów:mrgreen:
Jeździło się kiedyś...hmm...jeszcze przed dzikiego naświatprzyjściem, tylko z kocem, słoikiem dżemu truskawkowego i półbochenkiem chleba...ale czy nadal tak trzeba?(szczególnie, że dziewczyny proszą o pomoc w zakupie namiotu i śpiworów a nie kozika:grin:)
Pozdrawiam

dziki761
08-06-2012, 20:19
i nie robcie biesow z czarow jak ktos jest wrazliwy na piekno to dojrzy co trzeba...a wszelkie ideologie sa dla turystow jak owczy swierzy oscypek w styczniu...

kazdy namiot zle rozstawiony cieknie...kup sobie nikwaxa i dokladnie go spryskaj przed wyjazdem...nie ma złych namiotow...sa zle konserwowane...

bartolomeo
08-06-2012, 20:43
spedzisz poł roku na hali z dala od ludziO czym Ty piszesz? Ludzie chcą wędrować od schroniska do schroniska a Ty im ekwipunek na "juchaskę" :wink: polecasz? Pisz na temat, proszę.

dziki761
08-06-2012, 20:50
a co im chlopie potrzeba;-)?wleka plecaki z drogim ekwipunkiem jak na himalaje a nie maja czasu i siły majtek zmienic;-);-)opanuj sie;-)to pagorki...czas tylko zmienia forme;-)

dziki761
08-06-2012, 21:00
uuu kochaneczko to mi pojechałas;-)kozik kupic cza umic;-)polecam meteory;-)mocne sa...trafie komara z dwoch metrow;-)a skoro taki pierdoła jak ja umiała sobie poradzic to i takie pierdoły jak oni tez dadza rade;-);-);-)a dla wszystkich...nie ma pierdól...jedst brak kondycji...krew zmienia sie po dwoch tygodniach na jpierw sie przezywa euforie a potem spi:)

0
)

creamcheese
08-06-2012, 21:04
O czym Ty piszesz? Ludzie chcą wędrować od schroniska do schroniska a Ty im ekwipunek na "juchaskę" :wink: polecasz? Pisz na temat, proszę.
W całej rozciągłości popieram apel o pisanie na temat...zakup namiotu i śpiworów

Pozdrawiam

PS. Sorki...nie zdążyłem z postem przed wydzieleniem wątku:mrgreen:

gitarzystka
08-06-2012, 21:55
Co do juhaski to może za parę lat poproszę o rady. ;) W każdym razie bardzo miło się to czyta. ;D