Zobacz pełną wersję : Moje serce.
To jest mój pierwszy w życiu wierszyk. Napisany osiem lat temu. Bardzo nieudolny (rymy żal - dal ) ale powstał z potrzeby serca w jakiś październikowy wieczór po powrocie "ze szlaku"do Torunia. Wyszperany przez Wojka, zabrzmiał tak (z drobną pomyłą) na WPKSie we Wrocławiu.
http://www.youtube.com/watch?v=UL52LgKwGhA&feature=youtu.be
:-)
To jest mój pierwszy w życiu wierszyk. Napisany osiem lat temu. Bardzo nieudolny (rymy żal - dal ) ale powstał z potrzeby serca w jakiś październikowy wieczór po powrocie "ze szlaku"do Torunia. Wyszperany przez Wojka, zabrzmiał tak (z drobną pomyłą) na WPKSie we Wrocławiu...
Buczynka mi to wyszperała. Ale nic nie powiedziała, że tego słucha.
A czy pan Wojtek mógłby mi odstąpić tą czapeczkę?
Idealnie komponuje się z moim sweterkiem sprzed 30 lat.
A gdzie ta pomyła?
Że żal zostawiamy w dolinach , a nie wysoko w górach?
Piękne.
Pozdrówka dla Wojtka :-)
i wsiech
Aha
i takie coś mi sie wyswietliło po kolejnym wysłuchaniu
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=_4c_8rTuddU
Pozdrówka
creamcheese
15-12-2012, 18:48
Świeżutki koncert Ci się wyświetlił Michale:-D słucham i oglądam z łezką bo "kamanda pinka flojda" (jak podawało radio Moskwa;)) to moja młodość:-D
Pozdrawiam
Witaj
Świeżutki koncert Ci się wyświetlił Michale:-D słucham i oglądam z łezką bo "kamanda pinka flojda" (jak podawało radio Moskwa;)) to moja młodość:-D
Pozdrawiam
I moja - jednak w połączeniu z Wuki pisatielstwiem - gdzieś się zagubiłem.
A wydawało mi się, że Wuka od wieków pisze bukami...
I będzie póki buki
rosnąć chcą
A to ledwie tchnienie.
Alem głupol pospolity :-)
Pozdrówka
Witajcie
Dubla mi się udało wysłać.
Darku zrób coś, aby ta machina polubiła taką niszową przeglądarkę jak OPRA
:-)
Moderatory
prośba - usuńta to zdublowane i to nieptrzebne.
dzięki
Witaj Michale! W pisaniu jestem "świeżynką" choć wiekową. Krzyś Franczak kiedyś napisał, że "wszystkie wiersze są w wukach" czym mnie niezmiernie uradował. Zapraszam więc do swojej Wukolandii. Co się tyczy czapeczki Wojtka, ciężka sprawa, to czapeczka szczęścia i do tego podarowana. Ta Buczynka to zmyślna dziewczynka jest (pozdrawiam i czekam na donos z CJT) Serdeczności!
Witaj Wuka
...W pisaniu jestem "świeżynką" choć wiekową.
:-) :-)
.Krzyś Franczak kiedyś napisał, że "wszystkie wiersze są w wukach" czym mnie niezmiernie uradował. Zapraszam więc do swojej Wukolandii. Co się tyczy czapeczki Wojtka, ciężka sprawa, to czapeczka szczęścia i do tego podarowana. Ta Buczynka to zmyślna dziewczynka jest (pozdrawiam i czekam na donos z CJT) Serdeczności!
No wprosiliśmy sie wcześniej. Wukolandia stała się cząstką Nas. I pozostanie.
A wiersze pozostaną w bukach - choć Krzyś to piękniej ujął.
Niestety, ale nie będzie donosu z CIT - Buczynka bardzo by chciała, ale jest w innym miejscu.
Szkoda, ale mamy nadzieję, że zawitają do Opola - razem z Tobą, choć już tu byłaś.
Pozdrowienia serdeczne
http://www.youtube.com/watch?v=NqSNpzu1d-g