PDA

Zobacz pełną wersję : Chrewt DOJAZD

Cimeries
08-04-2013, 11:16
Szukałem na forum (może nie zbyt dokładnie) ale nie mogę znaleźć, poszukuje dojazdu (w lipcu) do Chrewtu ktoś orientuje się może jak dojechać z Warszawy nie wchodzi w grę samochód, tylko autobusy stop też nie wchodzi w grę bo będzie nas 4 w czym jedno dziecko. Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź

januszcz1
08-04-2013, 16:01
W czasach studenckich lata 80-te jezdziliś♥my wlasnie na Chrewt pociagm do Ustrzyk Dolnych, potem autobusem do Polany i stamtąd juz 5 km piechotka do Chrewtu na ten cypelek

Cimeries
08-04-2013, 16:51
No mam nadzieję, że teraz jest troszkę lepiej ;)

qbek
08-04-2013, 23:06
Jeżeli chodzi o komunikację publiczną - jest chyba coraz gorzej. Z roku na rok.

ToJaMaciej
10-04-2013, 11:06
Zawsze możecie zrobić tak, że się podzielicie i ktoś (najlepiej facet) pojedzie z dzieckiem stopem, a reszta niech też próbuje łapać stopa i dojechać do tego Chrewtu. Robiłem tak nieraz jak byłem w większej grupie. Zawsze mieszaliśmy skład i chłopak jechał razem z dziewczyną na stopa bo tak bezpieczniej, i zawsze się udawało:-) Poza tym nie powinno być problemu żeby się ktoś zatrzymał jak zobaczy, że jesteście z dzieckiem.

Cimeries
13-04-2013, 20:11
Dzięki za odpowiedzi ale na stopa się nie zdecyduje. Może bliżej sezonu będzie więcej połączeń, no chyba, że ktoś wie o jakichś połączeniach i chce się podzielić :)

andr
18-04-2013, 16:04
Ja bym zrobił jak następuje:

Z Warszawy trzeba wyjechać autobusem relacji Warszawa (dw. zachodni) - Polańczyk. Autobus 30 minut po północy. Na godzinę 6-tą jesteście w Sanoku (tu przesiadka). Dlaczego tak w nocy? Bo trzeba złapać jeden z dwóch autobusów w okolice Chrewtu. Oba wyjeżdżają z Sanoka tylko rano. Cena biletu Warszawa - Sanok ok 70 zł.

Z Sanoka znalazłem 2 opcje:

1. W okresie od 1 lipca do 31 sierpnia jest pośpieszny z Wrocławia do Ustrzyk Górnych m.in. przez Sanok, Lesko, Solinę, Polańczyk, Wołkowyję Bukowiec i Polanę. Autobus przejeżdża przez Chrewt ale nie zatrzymuje się tam. Możecie kupić bilet na trasę Sanok-Polana i poprosić kierowcę by zatrzymał się w Chrewcie. Jak człowiek dobrego serca to może się zgodzi (chociaż ryzykuje, bo nie może tak robić). Jak nie, to trzeba wysiąść w Polanie i cofnąć się. Autobus z dworca autobusowego w Sanoku o 6.40. Cena ok 20 zł.

2. W okresie od 1 lipca do 31 sierpnia jest też autobus z Krosna do Ustrzyk Górnych m.in. przez Sanok, Zagórz, Lesko, Ustrzyki Dolne. Autobus ten zajeżdża do Polany, ale nie przejeżdża przez Chrewt. Trzeba wysiąść w Polanie i kawałek przejść z buta. Autobus z dworca autobusowego w Sanoku o 7.54. Cena ok 12 zł.

To jest moim zdaniem najprostsza trasa. Są też opcje z 3 przesiadkami m.in w Sanoku, Ustrzykach Dolnych, Czarnej (lub Lutowiskach). Ale wyjazd z Warszawy najpóźniej o 5 rano, więc lepiej już chyba jechać tym autobusem po północy z 1 przesiadką w Sanoku.

Cimeries
19-04-2013, 15:48
DZIĘKI wielkie, naprawdę ogromny PLUS za pomoc

andr
19-04-2013, 16:58
Wszystko znalazłem na www.e-podroznik.pl . Korzystam z tego portalu za każdym razem gdy wybieram się w Bieszczady i raczej nigdy się nie zawiodłem. Ale bliżej wyjazdu polecam sprawdzić jeszcze raz rozkłady, bo coś może się zmienić.

Miłego urlopu w Chrewcie. Pozdrawiam :-)

Cimeries
20-04-2013, 15:24
sprawdzałem na e-podrozniku i nie znalazło mi połączeń (może źle sprawdzałem) Dzięki :)

andr
21-04-2013, 10:19
To prawda, e-podroznik sprawdza się w bezpośrednich relacjach. Gdy szuka się dojazdów z przesiadkami, wyszukiwarka trochę się gubi (w tym przypadku akurat znalazła połączenie bez problemu). Dlatego też najlepiej wziąć mapę w dłoń i szukać najbliższego miasta/wsi i szukać relacji bezpośrednich. Jako punkt przesiadkowy z całej Polski polecam właśnie Sanok. Sam zawsze dojeżdżam do Sanoka a stamtąd można złapać autobus w każdy zakątek Bieszczadów.